- 31 Ekim 2022
- 1.491
- 5.406
- 24
-
- Konu Sahibi pink442635
Almanya imam nikahlı ikincisi eşlere süresiz oturum veriyorsa demekBöyle bir teklifi nasıl kabul edebilirsiniz? Hiç mi onurunuz, gururunuz yok. Sizi 2. Eş diye imam nikahı ile mi alacakmış?
Aileniz haklı, ayrılın bu adamdan. Sizi oyalıyor.
Onun söylediğine göre 1.5 yılda ful sigorta yatırırsa boşanıp oturum alabiliyor . Ama bu 1.5 yıl da bu şekilde geçmezHer şey bahsettiği gibi ilerlese dahi 3 sene evli olarak orada yaşaması gerekli. Karşı tarafın boşanmak için işi ne kadar yokuşa süreceği ise muamma. Senin bu süreyi bekleyerek geçirecek kadar değersiz yılların var mı?
2000 den sonra doğan çocuklara verildiğini kendim gördüm bir sitede . Yeni yasaymış. Neden bu durumlara soktuğumu inanın bilmiyorum. Bnm için zamanında çok fedakarlık yaptı belki onlar yüzünden belki de sevdiğim için inanmak istiyorumÇok karman çorman yazıyorsunuz. Babası yasal olarak mı kalıyor yoksa iltica mı etmiş. Vatandaşlığı veya kalıcı oturumu yoksa nasıl iş yeri oluyor? Sevgiliniz turist vizesiyle mi, aile birleşim vizesiyle mi gitti?
Oturum izniyle otomatik çalışma izni de oluyor. İkisi ayrı ayrı alınmıyor. Sevgiliniz çok yalan konuşuyor. Ayrıca Almanya'da mühendis dolu. "Alman mühendisliği" diye bir kavram var dünyaca kabul görmüş. Tek kelime Almanca bilmeyen adam orada mühendislik yapamaz. Denkliği yok en başta.
2000 senesinden sonra doğan her çocuk otomatik vatandaşlık da almıyor dikkatli araştırın. Çocuk Almanya'da doğacak, en az 8 sene orada yaşayacak ve ailesinin en az son iki senesi kalıcı oturumu olacak. Bu adam bunların hiç birini sağlamıyor.
Ya gencecik üniversite öğrencisiniz hukuk okuyorsunuz yanlış görmediysem, niye bu durumlara sokuyorsunuz kendinizi? Ne diye bu insanların ağzının içine bakıyorsunuz? Aşk sevgi denkleminde fedakarlık ve saygı da olmak zorunda. Yoksa da zorlamayın.
Babası güvenilmezmiş oğlu çok mu dürüst? Babası iltica edip sadece oturum izniyle kalıyorsa acımaz ona da basarlar tekmeyi. Sahte evlilik vs cesaret edemezler. Vardır çevrelerinde evlendirecekleri kız. Başka konularda da yazdım. Bazı gurbetçi kızlarımız 18 yaşını zor bekliyor evlenmek için. Akılları fikirleri Türkiye'den yakışıklı koca getirmek.
Şu an çalıştığı otelde de genelde kaçak planlar çalışıyor o sebeple babası cesaret eder gibi geliyor ne yazık kiÇok karman çorman yazıyorsunuz. Babası yasal olarak mı kalıyor yoksa iltica mı etmiş. Vatandaşlığı veya kalıcı oturumu yoksa nasıl iş yeri oluyor? Sevgiliniz turist vizesiyle mi, aile birleşim vizesiyle mi gitti?
Oturum izniyle otomatik çalışma izni de oluyor. İkisi ayrı ayrı alınmıyor. Sevgiliniz çok yalan konuşuyor. Ayrıca Almanya'da mühendis dolu. "Alman mühendisliği" diye bir kavram var dünyaca kabul görmüş. Tek kelime Almanca bilmeyen adam orada mühendislik yapamaz. Denkliği yok en başta.
2000 senesinden sonra doğan her çocuk otomatik vatandaşlık da almıyor dikkatli araştırın. Çocuk Almanya'da doğacak, en az 8 sene orada yaşayacak ve ailesinin en az son iki senesi kalıcı oturumu olacak. Bu adam bunların hiç birini sağlamıyor.
Ya gencecik üniversite öğrencisiniz hukuk okuyorsunuz yanlış görmediysem, niye bu durumlara sokuyorsunuz kendinizi? Ne diye bu insanların ağzının içine bakıyorsunuz? Aşk sevgi denkleminde fedakarlık ve saygı da olmak zorunda. Yoksa da zorlamayın.
Babası güvenilmezmiş oğlu çok mu dürüst? Babası iltica edip sadece oturum izniyle kalıyorsa acımaz ona da basarlar tekmeyi. Sahte evlilik vs cesaret edemezler. Vardır çevrelerinde evlendirecekleri kız. Başka konularda da yazdım. Bazı gurbetçi kızlarımız 18 yaşını zor bekliyor evlenmek için. Akılları fikirleri Türkiye'den yakışıklı koca getirmek.
Ne sigortasıymış bu? Yani kim ne dese yazsa siz hep adamın dediğine inanacaksanız boşuna konu açmayın artık. Ne orada yaşayana ne de bu konuda bilgisi olana... boşa yazıyoruz size. En az 4 sene bekleyecek misiniz bu adamı, ya da o sizin için uğraşacak mı? Nasıl biliyorsanız öyle yapın artık.Onun söylediğine göre 1.5 yılda ful sigorta yatırırsa boşanıp oturum alabiliyor . Ama bu 1.5 yıl da bu şekilde geçmez
Numarasını silmiştim ztn yarın arayıp tamamen bitirmek istediğimi söyleyeceğimi. Size inanmadığımı düşünmeniz yanlış bi kaç arkadaşın dediği şeylere baktım ve ss aldım yarın onları da atacam . Çok meraklıysan o şekilde kal Almanya’da yok illa evlilik diyorsan da Allah yolunu açık etsin diyecemNe sigortasıymış bu? Yani kim ne dese yazsa siz hep adamın dediğine inanacaksanız boşuna konu açmayın artık. Ne orada yaşayana ne de bu konuda bilgisi olana... boşa yazıyoruz size. En az 4 sene bekleyecek misiniz bu adamı, ya da o sizin için uğraşacak mı? Nasıl biliyorsanız öyle yapın artık.
Boşanma sebebiyle oturum iznimi kaybeder miyim?
Çiftlerin evliliklerine erkenden son vermelerini önlemek için, Almanya'da, “ayrılık yılı” ("Trennungsjahr") olarak adlandırılan, çiftlerin resmen boşanmadan önce bir yıl boyunca ayrı yaşayarak geçirmeleri gereken bir süre vardır.
Evliliğiniz nedeniyle oturma izni aldıysanız, boşanmanın ardından hakkınızı kaybedebilirsiniz. Aile birleşimi ile Almanya'ya geldiyseniz ve aile sığınma başvurusunda bulunmadıysanız, oturum izniniz evliliğinizin devamına bağlıdır. Aynı durum, yalnızca evliliğiniz sebebiyle oturum izni almış olmanız halinde de geçerlidir. Burada belirleyici faktör, evliliğinizin uzunluğudur. Üç yıldan uzun bir süredir evliyseniz, oturma izniniz boşanmadan sonraki bir yıl için tekrar yenilenecektir. Bir yıl sonra, Almanya'da oturum hakkı için bağımsız olarak başvurabilirsiniz.
Eğer üç yıldan az bir süredir evliyseniz, oturum izniniz genellikle uzatılmaz ve hatta eşinizden boşanmanız durumunda oturumunuzun süresi genellikle kısaltılır. Başka bir deyişle, Yabancılar Dairesi resmi boşanmadan sonra Almanya'yı terk etmenizi isteyebilir. Ancak, asıl oturum izninizin kısaltılmasına karşı dava açabilirsiniz.
Eşinizle bir çocuğunuz varsa, velayetini paylaşıyorsanız, çocuğunuzla düzenli olarak görüşüyorsanız ve çocuğunuza maddi olarak destekte bulunuyorsanız, genellikle oturum izniniz, boşanmanıza rağmen uzatılır.
Bazı durumlarda, vasıflı bir işçi veya mesleki eğitim stajyeri ("Ausbildung") olmanız durumunda da, oturum izninizin uzatılması mümkündür.
Kendiniz gördüyseniz, o çocukların o ülkede doğduğunu da görmüş olmanız gerek. Bunu niye yaptılar biliyor musunuz, bizim çok uyanık düzenbaz tayfa Türkiye'de köydeki yeğenini bile nüfusuna geçirdi. Niye, çocuk parası almak için. Adamlar baş edemediği için Almanya'da doğma ve en az 8 sene Almanya'da yaşama zorunluluğu koydu.2000 den sonra doğan çocuklara verildiğini kendim gördüm bir sitede . Yeni yasaymış. Neden bu durumlara soktuğumu inanın bilmiyorum. Bnm için zamanında çok fedakarlık yaptı belki onlar yüzünden belki de sevdiğim için inanmak istiyorum
Göçmen anne veya baba 8 yıldan beri Almanya’da oturuyorsa ve en az son iki yıl süresiz oturma iznine sahipse, bunların, 2000’den sonra Almanya’da doğan çocukları Alman vatandaşıdır. Bu kişiler artık hem ebeveynlerinin hem de Alman vatandaşlığını taşımaya hak kazandıklarından çifte vatandaş statüsündedirler. Ben bu siteden bakmıştımKendiniz gördüyseniz, o çocukların o ülkede doğduğunu da görmüş olmanız gerek. Bunu niye yaptılar biliyor musunuz, bizim çok uyanık düzenbaz tayfa Türkiye'de köydeki yeğenini bile nüfusuna geçirdi. Niye, çocuk parası almak için. Adamlar baş edemediği için Almanya'da doğma ve en az 8 sene Almanya'da yaşama zorunluluğu koydu.
Son cümleyeİyi günler arkadaşlar kafam çok karışık işin içinden bir türlü çıkamıyorum daha önca iki konu açtım ve ikisinde de çok yardımcı oldunuz güzel noktalara değindiniz bu yüzden tekrardan buraya yazıp fikir almak istedim sevinirim. Konu şu ki sevgilimle 2.5 yıllık güzel giden ciddi bi ilişkim var ara sıra kavga etsek de bunlar en fazla 3 4 saat sürüyor genelde onun ılıman yaklaşımıyla olayı çözüyoruz. Kendisi mühendis ve Türkiye’deki şartlar kötü olduğu için ilişkimizin başından beri Almanyaya gitmek istiyordu ben de her ne kadar çok istemesem de bi şey diyemiyorum onun için orasının daha iyi olduğunu bildiğim için. Sonunda vizesi çıktı ve Almanya’ya gitti. Oturum izni nasıl olacak dediğim zaman babamın dükkanı ( babası 27 yıldır Almanya’da ve vatandaşlığı var) var üstüme yaparız inşallah falan diyordu ama sahte evlilik lafı en başından beri dönüyordu . Geçenlerde biraz üsteleyince evlilik ihtimalinin de olduğunu söyledi bu en son ihtimal ama sana söylemem gerekiyor her şey bittikten sonra öğrenirsen yüzüme bakmazdın dedi. Ben bunu duyunca ayrılmak istediğimi söyledim o da sahte evlilik yapsa bile gerçeğe dönme ihtimalinin imkanınız olduğunu beni gerçekten sevdiğini ve oturum aldıktan sonra bni de Almanyaya götürmek istediğini söylüyor. Ama ben tam olarak güvenemiyorum insan gerçekten sevdiği birine bunu yaşatır mı sizce? Bugüne kdr bana değer vermediğini hissetmedim hiç sürekli mesaj atar arar aklımda soru kalmasın aklıma bi şey takılmasın diye çabalar ama bu evlilik fikri bana çok abartı geldi. Bana yüz yüze buluşunca her şeyi anlatacağını ve sahte evlilik yapılsa Bile asla gerçeğe dönmeyecek biriyle olacağını buluşunca o kişiyle ilgili her şeyi bana anlatacağını gerekirse konuşturacağımı söyledi . Amcası da yıllardır orda acaba onun eşiyle mi yapacak diye düşündüm çünkü öyle bi ihtimal asla olamaz dedi . Neyse ben başta hayır desem de bi süre sonra geleceği günü beklemeye karar verdim bu sıra olaya annem ve kardeşim de dahil oldu erkek arkadaşımı aradılar ve birsürü hakaret ettiler. O da aileme saygısızlık yapmamak için sustu çok sinirlenmesine rağmen . Ben geleceği günü beklemeyi kabul ettim ama su aralar aklıma hep acaba evlendi öi acaba ne zmn evlenecek sorusu geliyor ilişkime bile odaklanamıyorum sürekli sorgu sualle geçiyor günlerim. Aklıma hep bu geliyor .Mesela dün işteyim çalışıyorum dedi ben de ona kahvaltı yapacam dedim kendisi de afiyet olsun ben de işteyim yazdı . Benim aklıma direkt sahte evlilik yaptığı geldi çünkü Bna ztn Ondsn önce çalışıyorum yazmıştı ben sormadan tekrar işteyim DİE belirtmesi saçma geldi ve yalan söylemeyi beceremiyorsun ddm sesli aradım o da ne yalanı dedi görüntülü aradı iş yerini gösterdi ve ben çok utandım bu Arada otelde çalışıyor oturum alana kdr kardeşim aldatmıştır seni o yüzden sen sormadan işteyim yazmış tekrar dedi . Ailem sürekli ona karşı ön yargılı ve bı durum da beni olumsuz etkiliyor. Bir yandan ailemle uğraşıyorum bi yandan aldatır mı diyorum bi yandan ilişkimi düzenletmeye çalışıyorum gerçekten çok yoruldum artık . Erkek arkadaşım da bana yardımcı olmaya çalışıyor yarım saatte bir msj atıyor her gün görüntülü arıyor . Evlenip Almanya’ya gideceğimiz günün hayallerini kuruyor . Ne yapacağımı şaşırdım kısacası sizce napmam gerekiyor
Bu arada ben de üni öğrencisiyim istersen güvenmiyorsan seni de getiririm bi şekilde yanımda durursun aklında soru kalmaz dedi ama evlensek bile dini nikah kıyabiliirz öünkü resmî nikah sahte evlilik yapacağı kişiyle olmuş olur
Ahfjk dini nikahla adamın metresi olno Almanya'da ki karısıyla yaşasın yaz tatillerinde seninle yada kaçamak yapıp gelirse seninle sex yaparİyi günler arkadaşlar kafam çok karışık işin içinden bir türlü çıkamıyorum daha önca iki konu açtım ve ikisinde de çok yardımcı oldunuz güzel noktalara değindiniz bu yüzden tekrardan buraya yazıp fikir almak istedim sevinirim. Konu şu ki sevgilimle 2.5 yıllık güzel giden ciddi bi ilişkim var ara sıra kavga etsek de bunlar en fazla 3 4 saat sürüyor genelde onun ılıman yaklaşımıyla olayı çözüyoruz. Kendisi mühendis ve Türkiye’deki şartlar kötü olduğu için ilişkimizin başından beri Almanyaya gitmek istiyordu ben de her ne kadar çok istemesem de bi şey diyemiyorum onun için orasının daha iyi olduğunu bildiğim için. Sonunda vizesi çıktı ve Almanya’ya gitti. Oturum izni nasıl olacak dediğim zaman babamın dükkanı ( babası 27 yıldır Almanya’da ve vatandaşlığı var) var üstüme yaparız inşallah falan diyordu ama sahte evlilik lafı en başından beri dönüyordu . Geçenlerde biraz üsteleyince evlilik ihtimalinin de olduğunu söyledi bu en son ihtimal ama sana söylemem gerekiyor her şey bittikten sonra öğrenirsen yüzüme bakmazdın dedi. Ben bunu duyunca ayrılmak istediğimi söyledim o da sahte evlilik yapsa bile gerçeğe dönme ihtimalinin imkanınız olduğunu beni gerçekten sevdiğini ve oturum aldıktan sonra bni de Almanyaya götürmek istediğini söylüyor. Ama ben tam olarak güvenemiyorum insan gerçekten sevdiği birine bunu yaşatır mı sizce? Bugüne kdr bana değer vermediğini hissetmedim hiç sürekli mesaj atar arar aklımda soru kalmasın aklıma bi şey takılmasın diye çabalar ama bu evlilik fikri bana çok abartı geldi. Bana yüz yüze buluşunca her şeyi anlatacağını ve sahte evlilik yapılsa Bile asla gerçeğe dönmeyecek biriyle olacağını buluşunca o kişiyle ilgili her şeyi bana anlatacağını gerekirse konuşturacağımı söyledi . Amcası da yıllardır orda acaba onun eşiyle mi yapacak diye düşündüm çünkü öyle bi ihtimal asla olamaz dedi . Neyse ben başta hayır desem de bi süre sonra geleceği günü beklemeye karar verdim bu sıra olaya annem ve kardeşim de dahil oldu erkek arkadaşımı aradılar ve birsürü hakaret ettiler. O da aileme saygısızlık yapmamak için sustu çok sinirlenmesine rağmen . Ben geleceği günü beklemeyi kabul ettim ama su aralar aklıma hep acaba evlendi öi acaba ne zmn evlenecek sorusu geliyor ilişkime bile odaklanamıyorum sürekli sorgu sualle geçiyor günlerim. Aklıma hep bu geliyor .Mesela dün işteyim çalışıyorum dedi ben de ona kahvaltı yapacam dedim kendisi de afiyet olsun ben de işteyim yazdı . Benim aklıma direkt sahte evlilik yaptığı geldi çünkü Bna ztn Ondsn önce çalışıyorum yazmıştı ben sormadan tekrar işteyim DİE belirtmesi saçma geldi ve yalan söylemeyi beceremiyorsun ddm sesli aradım o da ne yalanı dedi görüntülü aradı iş yerini gösterdi ve ben çok utandım bu Arada otelde çalışıyor oturum alana kdr kardeşim aldatmıştır seni o yüzden sen sormadan işteyim yazmış tekrar dedi . Ailem sürekli ona karşı ön yargılı ve bı durum da beni olumsuz etkiliyor. Bir yandan ailemle uğraşıyorum bi yandan aldatır mı diyorum bi yandan ilişkimi düzenletmeye çalışıyorum gerçekten çok yoruldum artık . Erkek arkadaşım da bana yardımcı olmaya çalışıyor yarım saatte bir msj atıyor her gün görüntülü arıyor . Evlenip Almanya’ya gideceğimiz günün hayallerini kuruyor . Ne yapacağımı şaşırdım kısacası sizce napmam gerekiyor
Bu arada ben de üni öğrencisiyim istersen güvenmiyorsan seni de getiririm bi şekilde yanımda durursun aklında soru kalmaz dedi ama evlensek bile dini nikah kıyabiliirz öünkü resmî nikah sahte evlilik yapacağı kişiyle olmuş olur
Ne yapti mesela ornek verir misin?Bnm için zamanında çok fedakarlık yaptı belki onlar yüzünden belki de sevdiğim için inanmak istiyorum
Çok karman çorman yazıyorsunuz. Babası yasal olarak mı kalıyor yoksa iltica mı etmiş. Vatandaşlığı veya kalıcı oturumu yoksa nasıl iş yeri oluyor? Sevgiliniz turist vizesiyle mi, aile birleşim vizesiyle mi gitti?
kesinlikle bu şekilde. baba 27 yıldır orda ise orda bir türk çevresi esnaf tanıdıkları dostları vardır e bu ailelerinde kendi kültüründen evlendrilmesini isteyen kızları var.... Birde 27 yıldır almanyada hatta vatandaş olan birinin oğlunu oraya aldırabilmesi için evlenmesi gerekiyoırmuş he( oha)??? köpekler dahi güler bunaAilesi onayladıkları bir kızla evlendirecek olmasın? Böyle bir ihtimal var mı? Babası zaten oradayken ve kendi de çalışıp oturum izni alabilecekken ne alaka sahte evlilik? Kaçak gitmemiş ki.