- 17 Haziran 2023
- 247
- 15
-
- Konu Sahibi pink442635
Ailemi karıştırmak istemiyordum ama kardeşim biz konusurken dinlemiş ve ananeme söylemiş benden habersiz msj atmışlar erkek arkadaşıma. Kardeşimle tanışmıştı ztn kardeşim en başından beri karşı çünkü daha önceki 2 yılda da işsizdi.Ayrilin o kararını vermiş eninde sonunda sizden ayrılacak oranın rahat kız ve yaşamına alışıp sizde burda kendi kendinizi kura kura yiyup bitirmeyin sizede yazık ailenizi karıştırmanizi yanlış buldum
hayırEvet Bn ya boşanmak içib de para isterse kadın diye sorduğum zaman öyle bi şey mümkün değil tanıdık olmasaydı güvenemezfim ama bu güvenilir fln dedi . Karakocanda kovancılarda da böyle şeyler yaşatan birçok arkadaşım var . Siz de mi doğuda yaşıyorsunuz
Amcasının eşiyle fln Paravan evlilik yapıp da mutlu olan görmediniz demi 20 yıl boyunca bizim olacağımızı iddia ediyor ve bugün aradım istemiyorum ddm benim bizi bıraktığımı , asla gerçeğe dönmeyecek bi şey için ayrıldığımı iddia ettihayır
muğlada yaşıyorum memleketimde de gurbetçilik pek yok, iç anadolu.
ama şebeke denildi mi nereden, paravan evlilik dedi mi nereden, başka vukuatlarla gelenler nereden bunları 20 sene almanyaya gide gele öğrendim artık
valla tatlımAmcasının eşiyle fln Paravan evlilik yapıp da mutlu olan görmediniz demi 20 yıl boyunca bizim olacağımızı iddia ediyor ve bugün aradım istemiyorum ddm benim bizi bıraktığımı , asla gerçeğe dönmeyecek bi şey için ayrıldığımı iddia etti
valla tatlım
ben abisinin eşiyle paravan evlilik yapan da gördüm
berlinde hapishanede şimdi.
İnsan neden düzgün yollar varken böyle boş şeylerle uğraşır ki siz de gidip geliyormuşsunuz ne güzel . Hiç de böyle bir şey yapmamışsınızvalla tatlım
ben abisinin eşiyle paravan evlilik yapan da gördüm
berlinde hapishanede şimdi.
çok şükür hiç bulaşmadımİnsan neden düzgün yollar varken böyle boş şeylerle uğraşır ki siz de gidip geliyormuşsunuz ne güzel . Hiç de böyle bir şey yapmamışsınız
Napayım umudumu tam olarak kesemiyorum ama bunlsrı da kaldıramıyorum . Ama iki cambaz bir ipte oynamaz bir karara varmak için yazdım bu siteye deBu hayatta en gıcık olduğum insan tipisiniz. Bir şeyleri hem kendiniz hem karşı taraf için kansere dönüştürmenin anlamı yok. Adam size açıkça söylemiş kaldıramıyosanız ayrılacaksınız yok ayrılmıyosanız da susup oturup bekleyeceksiniz. Amacınız ne yani bu şekilde.
Normal kafaya geçmesi için yardım ediyorum bazı insanlar değişmek istemiyor öyle kalmak istiyor . Yapacak bir şey yokçok şükür hiç bulaşmadım
ama benim 2 sene yaşadığım şehirde -iltica kampı olan, polit bürolar olan, istisnai bir şehirdi- inanılmaz çok sayıda böyle vaka vardı
tanışıyorsun kendisini hele ki Türk kızlara tanıtırken dediği mühendis, KTÜ filan bitirmiş. ama kafa zerre mühendis kafası değil. böyle yollarla gelmişler, kalmışlar, döner işinde, temizlik işinde, inşaat söküm takım monte vs. böyle işlerde çalışıyorlar, e almanyada toplum senin işini, nasıl geldiğini çok önemsemiyor. önce yaşlı alman hatunlarla 3-5 sene evli kalıyorlar, sonra da doğu bloğundan hatunlara ya da memleketten anasının bulduğu kıza- geçiş yapıyorlar
genelde profil böyle.
fakat bu çevrede kala kala kafaları hep aynı oluyor orası sıkıntı. normal bir kafa değil ki.
Allah akıl fikir versin size ya. Şu teklifi eden hatta evleneceği kişiyi bulan adamla hala sevgiliyseniz size yapacak yorum yokNapayım umudumu tam olarak kesemiyorum ama bunlsrı da kaldıramıyorum . Ama iki cambaz bir ipte oynamaz bir karara varmak için yazdım bu siteye de
Düşüyoruz, (ben de yaşadım bunu geçmişte), bir taviz veriyorsunuz, iki taviz, üç oluyor sonra o kadar taviz verdikten sonra eh oldurmaya çalışıyorsunuz, çalıştıkça perspektifimizi kaybediyoruz o da şu: Siz değerlisiniz, siz bu dünyaya bir kere geldiniz ve hayat akıp gidiyor. üzülerek geçirdiğiniz bir dakika bile büyük kayıptır. Sizin daha önünüzde uzun bir ömür var, boşa harcamayın, kimseye eyvallahınız olmasın. Siz kendinize değer verdikçe, değerinizi bildikçe karşınıza da sizin değerinizi anlayacak insanlar çıkar. Anlamayanlar için de bir dakikanızı tüketmeyin.Çok mutlu oldum adınıza. İnsanın dünyalar verseler değişmem diyeceği bi eşi olmalı gerçekten hayalimdeki insan buydu . Böyle bi duruma nasıl düştüm anlayamıyorum
Teşekkür ederim yorumunuz için . Eskiden ufacık bi hatasıyla silip atabilecek konumdaydım ve sürekli alttan alan oydu . Ama şimdi böyle bi durumda direkt bitirmem gerekirken hâla gerçekten sahte bi evlilik olur düşüncesine kapıldım . Bugüne kadar tek küfür etmedi tek hakareti olmadı bana ve aileme karşı ama bu yaptığı başlı başına hakaret bana . İnşallah doğru yolu bulur ve vicdanım rahat bi şekilde hayatımı sürdürürümmDüşüyoruz, (ben de yaşadım bunu geçmişte), bir taviz veriyorsunuz, iki taviz, üç oluyor sonra o kadar taviz verdikten sonra eh oldurmaya çalışıyorsunuz, çalıştıkça perspektifimizi kaybediyoruz o da şu: Siz değerlisiniz, siz bu dünyaya bir kere geldiniz ve hayat akıp gidiyor. üzülerek geçirdiğiniz bir dakika bile büyük kayıptır. Sizin daha önünüzde uzun bir ömür var, boşa harcamayın, kimseye eyvallahınız olmasın. Siz kendinize değer verdikçe, değerinizi bildikçe karşınıza da sizin değerinizi anlayacak insanlar çıkar. Anlamayanlar için de bir dakikanızı tüketmeyin.
Açıkçası benim kafam da orda karıştı.Onun dışında ilişkiyi yaşayan sizsiniz. Bence burda ne yazılırsa yazılsın şu vatandaşlık işini gidip bir konsolosluğa sorun sonra da kendi kararınızı kendiniz verin. Kimse de kötü karma olusturmayin. Umarım mutlu olursunuzBabasi Almanya'da isletme sahibi, vatandasligi var, 27 yildir orada ve sevgilinizin oturumu yok?
Babasi isletme sahibi ve vatandas iken, oturum almak icin sahte evlilik gerekiyor????
Lutfen bir gurbetci varsa aramizda su oturum kosullarini bi anlatsin.
Ayrica paragraf ve noktalama isaretleri ücretsizdir, kullaniniz.
Bir avukattan danışma alacağım . Numaramı bıraktım dönerse inşallah daha netleşir her şeyAçıkçası benim kafam da orda karıştı.Onun dışında ilişkiyi yaşayan sizsiniz. Bence burda ne yazılırsa yazılsın şu vatandaşlık işini gidip bir konsolosluğa sorun sonra da kendi kararınızı kendiniz verin. Kimse de kötü karma olusturmayin. Umarım mutlu olursunuz
Dini nikahla evli . Yani asla gerçek evliliğe dönmeyecek sorun çıkarmayacak benden büyük biri deyince aklıma o geldi açıkçasıAmcasının karısı ile mi sahte evlilik yapacağından şüphelendiniz, ben ne okudum yahu?
Amcası evli ise zaten kadın biriyle daha evlenemez. Beynimi yaktı konunuz. Bu kadar kaos ortamında gerçek sevgi olmaz diye düşünüyorum.
Bir avukattan danışma alacağım . Numaramı bıraktım dönerse inşallah daha netleşir her şey
İnşallah hepimiz mutlu oluruzAçıkçası benim kafam da orda karıştı.Onun dışında ilişkiyi yaşayan sizsiniz. Bence burda ne yazılırsa yazılsın şu vatandaşlık işini gidip bir konsolosluğa sorun sonra da kendi kararınızı kendiniz verin. Kimse de kötü karma olusturmayin. Umarım mutlu olursunuz
oh valla istanbulda sen almanyada o kadın inanma yaİyi günler arkadaşlar kafam çok karışık işin içinden bir türlü çıkamıyorum daha önca iki konu açtım ve ikisinde de çok yardımcı oldunuz güzel noktalara değindiniz bu yüzden tekrardan buraya yazıp fikir almak istedim sevinirim. Konu şu ki sevgilimle 2.5 yıllık güzel giden ciddi bi ilişkim var ara sıra kavga etsek de bunlar en fazla 3 4 saat sürüyor genelde onun ılıman yaklaşımıyla olayı çözüyoruz. Kendisi mühendis ve Türkiye’deki şartlar kötü olduğu için ilişkimizin başından beri Almanyaya gitmek istiyordu ben de her ne kadar çok istemesem de bi şey diyemiyorum onun için orasının daha iyi olduğunu bildiğim için. Sonunda vizesi çıktı ve Almanya’ya gitti. Oturum izni nasıl olacak dediğim zaman babamın dükkanı ( babası 27 yıldır Almanya’da ve vatandaşlığı var) var üstüme yaparız inşallah falan diyordu ama sahte evlilik lafı en başından beri dönüyordu . Geçenlerde biraz üsteleyince evlilik ihtimalinin de olduğunu söyledi bu en son ihtimal ama sana söylemem gerekiyor her şey bittikten sonra öğrenirsen yüzüme bakmazdın dedi. Ben bunu duyunca ayrılmak istediğimi söyledim o da sahte evlilik yapsa bile gerçeğe dönme ihtimalinin imkanınız olduğunu beni gerçekten sevdiğini ve oturum aldıktan sonra bni de Almanyaya götürmek istediğini söylüyor. Ama ben tam olarak güvenemiyorum insan gerçekten sevdiği birine bunu yaşatır mı sizce? Bugüne kdr bana değer vermediğini hissetmedim hiç sürekli mesaj atar arar aklımda soru kalmasın aklıma bi şey takılmasın diye çabalar ama bu evlilik fikri bana çok abartı geldi. Bana yüz yüze buluşunca her şeyi anlatacağını ve sahte evlilik yapılsa Bile asla gerçeğe dönmeyecek biriyle olacağını buluşunca o kişiyle ilgili her şeyi bana anlatacağını gerekirse konuşturacağımı söyledi . Amcası da yıllardır orda acaba onun eşiyle mi yapacak diye düşündüm çünkü öyle bi ihtimal asla olamaz dedi . Neyse ben başta hayır desem de bi süre sonra geleceği günü beklemeye karar verdim bu sıra olaya annem ve kardeşim de dahil oldu erkek arkadaşımı aradılar ve birsürü hakaret ettiler. O da aileme saygısızlık yapmamak için sustu çok sinirlenmesine rağmen . Ben geleceği günü beklemeyi kabul ettim ama su aralar aklıma hep acaba evlendi öi acaba ne zmn evlenecek sorusu geliyor ilişkime bile odaklanamıyorum sürekli sorgu sualle geçiyor günlerim. Aklıma hep bu geliyor .Mesela dün işteyim çalışıyorum dedi ben de ona kahvaltı yapacam dedim kendisi de afiyet olsun ben de işteyim yazdı . Benim aklıma direkt sahte evlilik yaptığı geldi çünkü Bna ztn Ondsn önce çalışıyorum yazmıştı ben sormadan tekrar işteyim DİE belirtmesi saçma geldi ve yalan söylemeyi beceremiyorsun ddm sesli aradım o da ne yalanı dedi görüntülü aradı iş yerini gösterdi ve ben çok utandım bu Arada otelde çalışıyor oturum alana kdr kardeşim aldatmıştır seni o yüzden sen sormadan işteyim yazmış tekrar dedi . Ailem sürekli ona karşı ön yargılı ve bı durum da beni olumsuz etkiliyor. Bir yandan ailemle uğraşıyorum bi yandan aldatır mı diyorum bi yandan ilişkimi düzenletmeye çalışıyorum gerçekten çok yoruldum artık . Erkek arkadaşım da bana yardımcı olmaya çalışıyor yarım saatte bir msj atıyor her gün görüntülü arıyor . Evlenip Almanya’ya gideceğimiz günün hayallerini kuruyor . Ne yapacağımı şaşırdım kısacası sizce napmam gerekiyor
Bu arada ben de üni öğrencisiyim istersen güvenmiyorsan seni de getiririm bi şekilde yanımda durursun aklında soru kalmaz dedi ama evlensek bile dini nikah kıyabiliirz öünkü resmî nikah sahte evlilik yapacağı kişiyle olmuş olur