Sevgilim sahte evlilik yapacam diyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Araştırdım 2000 den sonra doğanlar için oyle bi yasa vae ama erkek arkadaşım için böyle bi durum yok
Olmuyor , almanyanin cikardigi bir yasa var vatandaslik secmeleri gerekiyor .o sirada sevim yaomayanlarabalmanya vatandaslik vermedi bir arkadasimnvar almanya dogumlu annesi alman vatandasi kendisi degil ,kuciknkardesinde kacirmadilar o sureyi kardesi ancak olabildi

Emin misiniz orda yıllardır yaşayan bir arkadaşım da böyle söyledi . Diğer türlü . Nasıl alındığı hakkında bilginiz var mı
Babası yanında çalışıyor gösterir yine alır oturum ve çalışma iznini.

Benim amcam da sahte evlilik yapti, ne olmus yani, normal.

Sahte evlilikten de bir cocuk yapti, yapmasin mi sahte diye canim, o da normal.

Sonra tr de biraktigi esinden(resmi olarak eski esi) de bir cocuk daha yapti, e yapmasin mi, normal.

Neyse sizin bu sevgili cok normal demeye geldim.

İyi günler arkadaşlar kafam çok karışık  işin içinden bir türlü çıkamıyorum daha önca iki konu açtım ve ikisinde de çok yardımcı oldunuz güzel noktalara değindiniz bu yüzden tekrardan buraya yazıp fikir almak istedim sevinirim. Konu şu ki sevgilimle 2.5 yıllık güzel giden ciddi bi ilişkim var ara sıra kavga etsek de bunlar en fazla 3 4 saat sürüyor genelde onun ılıman yaklaşımıyla olayı çözüyoruz. Kendisi mühendis ve Türkiye’deki şartlar kötü olduğu için ilişkimizin başından beri Almanyaya gitmek istiyordu ben de her ne kadar çok istemesem de bi şey diyemiyorum onun için orasının daha iyi olduğunu bildiğim için. Sonunda vizesi çıktı ve Almanya’ya gitti. Oturum izni nasıl olacak dediğim zaman babamın dükkanı ( babası 27 yıldır Almanya’da ve vatandaşlığı var) var üstüme yaparız inşallah falan diyordu ama sahte evlilik lafı en başından beri dönüyordu . Geçenlerde biraz üsteleyince evlilik ihtimalinin de olduğunu söyledi bu en son ihtimal ama sana söylemem gerekiyor her şey bittikten sonra öğrenirsen yüzüme bakmazdın dedi. Ben bunu duyunca ayrılmak istediğimi söyledim o da sahte evlilik yapsa bile gerçeğe dönme ihtimalinin imkanınız olduğunu beni gerçekten sevdiğini ve oturum aldıktan sonra bni de Almanyaya götürmek istediğini söylüyor. Ama ben tam olarak güvenemiyorum insan gerçekten sevdiği birine bunu yaşatır mı sizce? Bugüne kdr bana değer vermediğini hissetmedim hiç sürekli mesaj atar arar aklımda soru kalmasın aklıma bi şey takılmasın diye çabalar ama bu evlilik fikri bana çok abartı geldi. Bana yüz yüze buluşunca her şeyi anlatacağını ve sahte evlilik yapılsa Bile asla gerçeğe dönmeyecek biriyle olacağını buluşunca o kişiyle ilgili her şeyi bana anlatacağını gerekirse konuşturacağımı söyledi . Amcası da yıllardır orda acaba onun eşiyle mi yapacak diye düşündüm çünkü öyle bi ihtimal asla olamaz dedi . Neyse ben başta hayır desem de bi süre sonra geleceği günü beklemeye karar verdim bu sıra olaya annem ve kardeşim de dahil oldu erkek arkadaşımı aradılar ve birsürü hakaret ettiler. O da aileme saygısızlık yapmamak için sustu çok sinirlenmesine rağmen . Ben geleceği günü beklemeyi kabul ettim ama su aralar aklıma hep acaba evlendi öi acaba ne zmn evlenecek sorusu geliyor ilişkime bile odaklanamıyorum sürekli sorgu sualle geçiyor günlerim. Aklıma hep bu geliyor .Mesela dün işteyim çalışıyorum dedi ben de ona kahvaltı yapacam dedim kendisi de afiyet olsun ben de işteyim yazdı . Benim aklıma direkt sahte evlilik yaptığı geldi çünkü Bna ztn Ondsn önce çalışıyorum yazmıştı ben sormadan tekrar işteyim DİE belirtmesi saçma geldi ve yalan söylemeyi beceremiyorsun ddm sesli aradım o da ne yalanı dedi görüntülü aradı iş yerini gösterdi ve ben çok utandım  bu Arada otelde çalışıyor oturum alana kdr kardeşim aldatmıştır seni o yüzden sen sormadan işteyim yazmış tekrar dedi . Ailem sürekli ona karşı ön yargılı ve bı durum da beni olumsuz etkiliyor. Bir yandan ailemle uğraşıyorum bi yandan aldatır mı diyorum bi yandan ilişkimi düzenletmeye çalışıyorum gerçekten çok yoruldum artık . Erkek arkadaşım da bana yardımcı olmaya çalışıyor yarım saatte bir msj atıyor her gün görüntülü arıyor . Evlenip Almanya’ya gideceğimiz günün hayallerini kuruyor . Ne yapacağımı şaşırdım kısacası sizce napmam gerekiyor
Bu arada ben de üni öğrencisiyim istersen güvenmiyorsan seni de getiririm bi şekilde yanımda durursun aklında soru kalmaz dedi ama evlensek bile dini nikah kıyabiliirz öünkü resmî nikah sahte evlilik yapacağı kişiyle olmuş olur
Sahte evliliğin -eğer anlaşılırsa- çok ciddi yaptırımları var, bu bir.
İkincisi, evlenen insana "aa evlendin mi şekerim al bu da vatandaşlığın" denmiyor, 4 veya 5 sene kadar ülkeden ayrılmadan orada yaşaması gerekiyor, bu iki. (Ayrıca müfettişler belli zaman aralıklarında eve teftişe geliyorlar gerçekten evli misiniz, birarada yaşıyor musunuz diye)
Dini nikah dediğiniz şeyin orda hiçbir geçerliliği yok ve adamın sizi orada tutabileceği bir gerekçesi yok, bu üç.
Hikaye baştan sona sizi manipüle etmek üzerine kurulmuş, bu da dört.

Rica ediyorum aklınızı başınıza alın. Evlenip sizi de götürmesi dışında hiçbir seçenek maalesef mantıklı değil.

Evet çalışma iznini alsa yeter. Sizinle konuştukça daha iyi anlıyorum her şeyi
Yani babasınin orada 27 yıldır çalışan bir işletmesi var girer çalışır babasının yaninda alır çalışma iznini o alınınca oturumda alınır,sonra kendi alanında çalışmak isterse iş bulup çalışır.

Yapacağı evlilik sahte değil gerçek belki ailesinin bulduğu bir kız ile evlenecek belkide orada sevgilisi vardı.

Yani babasınin orada 27 yıldır çalışan bir işletmesi var girer çalışır babasının yaninda alır çalışma iznini o alınınca oturumda alınır,sonra kendi alanında çalışmak isterse iş bulup çalışır.

Yapacağı evlilik sahte değil gerçek belki ailesinin bulduğu bir kız ile evlenecek belkide orada sevgilisi vardı.
Almanya'da oturma izni alınınca, otomatikman çalışma izni de sayılıyor. Yani önce çalışma sonra oturum izni diye bir şey yok. Turist vizesiyle asla ve asla oturum alamaz. Babasının yanında çalışamaz. Aile birleşim vizesine başvurması lazım. Bunu da ülkeye girdikten sonra yapamaz. Buradan başvuracak bu vizeye.
Evlilik konusunda size katılıyorum, ben de aynısını yazdım. Adam biliyordur kızı hatta tanışmıştır bile.

Almanya'da oturma izni alınınca, otomatikman çalışma izni de sayılıyor. Yani önce çalışma sonra oturum izni diye bir şey yok. Turist vizesiyle asla ve asla oturum alamaz. Babasının yanında çalışamaz. Aile birleşim vizesine başvurması lazım. Bunu da ülkeye girdikten sonra yapamaz. Buradan başvuracak bu vizeye.
Evlilik konusunda size katılıyorum, ben de aynısını yazdım. Adam biliyordur kızı hatta tanışmıştır bile.
Yeni yasayla turist vizesiyle gidenler de çalışma izni alabiliyor ama 1 Mart 2024 te yürürlüğe girecekmiş bu yasa

Ordaki arkadaşlarıma ve bi kaö kişiye dha sordum eskisi kdr araştırılmıyormuş ama yine de kendi rızasıyla gerçeğe dönenler de var
2000 den sonra doğan çocuklara verildiğini kendim gördüm bir sitede . Yeni yasaymış. Neden bu durumlara soktuğumu inanın bilmiyorum. Bnm için zamanında çok fedakarlık yaptı belki onlar yüzünden belki de sevdiğim için inanmak istiyorum:KK43:

Aman ne haliniz varsa görün herşeye bı bahaneniz var tencere kapaksınız tam. İnanmak istiyormuşş.... Git kuma ol dini nikahla otur işte oturduğun yerde hukuk okuyup herşeyden bihaber yanii demek ki eğitim biryere kadar vizyon yok sende.

Aman ne haliniz varsa görün herşeye bı bahaneniz var tencere kapaksınız tam. İnanmak istiyormuşş.... Git kuma ol dini nikahla otur işte oturduğun yerde hukuk okuyup herşeyden bihaber yanii demek ki eğitim biyere kadar vizyon yok sende/
Bahane ürettiğimi düşünmüyorum kaç kişiye haklısınız yazdım sadece kendi baktığım şeyleri de yazıyorum onun söylediklerini de

Bilmiyorum ama oturumu olan adamın oğluna gönderdiği vize nasıl ret yedi anlamadım
yahu oğlu 25+ yaşta, Türkiyede işi gücü birikimi yok
açık ve net şekilde oraya kapağı atmak için geliyor

vermiyorlar işte bu durumdakilere, bas bağırıyoruz burada vize vermiyor avrupa ülkeleri diye 1 senedir durum bu.
Babası alman vatandaşıysa kendisi de olamıyor mu ya 🙄 İyice araştır bunu sen

almanya doğumla vatandaşlık vermiyor
hadi 2000den sonra almanyada doğmuş olsaydı belki şu durumda hiç olmuyor

Ya anlamadigim adamin babasi Alman vatandasi?
27 yildir??? Bu kisi nasıl ve neden vatandas degil? Bak oturumu gectim neden vatandas dahi degil??

Hadi tum bunlari gectim.

Bu adam copsuz uzum olarak Almanya'ya gitse dahi "muhendis" degil mi? Almanya sapir sapir vasifsiz isci bile alan bir ulke, vasifli elemana mi oturum izni vermeyecek... saka gibi bence yalan soyluyor, sadece oturum izninde degil bircok konuda.
gayet de vermiyor...bu yaz kaç tane "doktor" arkadaş gelemedi almanyaya haberiniz var mı mesela? (kısa süreli gideceklerdi, uzun süreli iş bularak değil)

üstelik bu bir de bekar erkek. direkt vize vermemek için kastıkları 1. profil. bizimkiler kadın olmasına rağmen vize alamadılar. kalacağını düşündükleri kişiye kolay vermiyorlar. ha ama tüm denklik evraklarını türkiyeden halledip, alanına göre iş bulup, sözleşme yapıp, ev kiralayıp, evet kalıcıyım ama baştan sağlam gidiyorum diye giderseniz orada durum değişebilir. bu arkadaşın öyle sağlam bir duruşu yok.

babasının alman vatandaşı olup olmadığını bilmiyorz bu arada... süresiz oturumu olup vatandaş olmayabilir.

yahu oğlu 25+ yaşta, Türkiyede işi gücü birikimi yok
açık ve net şekilde oraya kapağı atmak için geliyor

vermiyorlar işte bu durumdakilere, bas bağırıyoruz burada vize vermiyor avrupa ülkeleri diye 1 senedir durum bu.

almanya doğumla vatandaşlık vermiyor
hadi 2000den sonra almanyada doğmuş olsaydı belki şu durumda hiç olmuyor

gayet de vermiyor...bu yaz kaç tane "doktor" arkadaş gelemedi almanyaya haberiniz var mı mesela? (kısa süreli gideceklerdi, uzun süreli iş bularak değil)

üstelik bu bir de bekar erkek. direkt vize vermemek için kastıkları 1. profil. bizimkiler kadın olmasına rağmen vize alamadılar. kalacağını düşündükleri kişiye kolay vermiyorlar. ha ama tüm denklik evraklarını türkiyeden halledip, alanına göre iş bulup, sözleşme yapıp, ev kiralayıp, evet kalıcıyım ama baştan sağlam gidiyorum diye giderseniz orada durum değişebilir. bu arkadaşın öyle sağlam bir duruşu yok.

babasının alman vatandaşı olup olmadığını bilmiyorz bu arada... süresiz oturumu olup vatandaş olmayabilir.

Almanya dogumla vatandaslik vermiyor mu? Aa cok sasirdim cidden. Ben zaten basliga yazdığım ilk mesajda bir bilen yazsin diye sordum hep bunlari.

Ama anladigim kadariyla bu arkadas, is bulup gayet guzel oturumlu sekilde yerlesebilir degil mi? Yani illa evlenmek zorunda degil, degil mi?

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X