Sevgilim erkek arkadaşlarımla görüşmeme izin vermiyor

Evet kimsenin beni arada bırakmasına izin vermedim sizin aksinize. Her kim olursa olsun bana gelip o mu ben mi diye sorarsa kendi kaybeder, kimsenin bana şu kişiyle görüşme deme haddi yok. Ben size vicdanınız rahat demedim zaten vicdanınızı rahatlatmaya konu açmışsınız dedim? Aradaki farkı anlayabileceğinizi umuyorum. Zaten burdan görüş dilenmeniz garip bir seçim yapmışsınız, bir karar vermişsiniz nasıl verdiyseniz öyle de arkasında duracaksınız. Buna bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Rica ederim.

Konuyu eksik degerlendiriyorsunuz. Daha dogrusu konu sahibi konuyu parca oarca anlatiyor. Birinci konu sahibinin sevgilisi erkek arkadasiyla tanismak istemis o kisi tanismak istememis ve ozel konusacaklarimiz var demis.

Daha sonraki gorusme ayarlamalarinda da umursamayip sallamis. Ustune birde evleneceginiz zaman tanisirim demis.
İkincisi konu sahibinin sevgilisi diger erkek arkadaslari ile tanismis ve onlara bisey demiyor karismiyormus.

Şoyle bir dusunun empati kurun sevgilinizin, esininizin vs en yakin bayan arkadasi ile tanismai istiyorsunuz ama bu kisi sizi kâle almiyor sallayip duruyor. Ne ayak demezmisiniz.

Konu sahibi siz de bir tuhafsiniz, erkek arkadasim bana Allah belani versin benimle gorusmeyi kesiyorsun der diyorsunuz. Acaba o ustune duseni yapmis mi tanismis mi da size bu lafi soyleyecek.

Kimin yaninda mutluysaniz onunla olun. Ama arkadasinizin tavri cok cok yanlis. Ne demek evleneceginiz zaman tanisiriz. Konu sahibi uyanin cok belli erkek arkadasiniz sevgilinizi istemiyor. Ayrica size karsi hisleri oldugunu dusunuyorum.

Meriçlikte zirve yapan bir erkek arkadaş sendromu daha. Evlenene kadar umudum var senden demek bu. Akıllı olun kızlar herkes ibret alsın bu olaydan

Umut Sarık@ya nın "Meriç Olmak" isimli karikatüründe anlattığı erkek tipinden bahsediliyor sanırım.

Google da twitterda yapılan bir paylaşım ve bu tanım çıkıyor.

MERİÇ NEDİR, KİME DENİR? | Meriçler, her koşulda ve şartta kadının yanında gözüküp onlara yaranmaya çalışan, şirin gözükme çabalarına giren ve gizli bir şekilde onları tavlamaya çalışan betalardır. Bu tarz kişilere halk arasında “Amguard” denir.

Konuyu benim yerime toparladığınız için teşekkür ederim. Eleştirileri dikkate alacağım kesinlikle

İlk mesajda anlatılanla şu an sizin yazıklarınız o kadar zıt ki. Başlık bile erkek arkadaşlarımla görüşmeme izin vermiyorken sonradan sadece bu arkadaşıma karışıyor oldu. İlk mesajda o güne özel konuşmak istedikleri olduğu için görüşmek istemedi yazmış ki bence bu gayet olabilir. Daha sonraki görüşmeler için de araya pandemi girdi, denk gelemedik demiş. Şimdi özellikle hiçbir zaman görüşmek istemedi oldu. Hangisi gerçek, hangisine inanılım? Ben kendi adıma konuya sonradan yapılan eklemeleri inandırıcı bulmuyorum.

Empati yapıyorum ben asla erkek arkadaşıma, eşime ya o ya ben demem. Bu cümleyi bana kuran kişiyi de hayatımda istemem. Bu çok hadsizce. Biriyle görüşme sıklığını da sınırını da kendisi belirleyebilecek olgunlukta olduğunu düşünürüm karşımdakinin, değilse zaten hayatımda yeri yok.

İlk paragrafiniza katilmakla birlikte, madalyonun birde diger tarafina bakma taraftariyim. Sahsi kanaatimce, esimin en yakin bayan arkadasi benimle.gorusmek istemese surekli bahane uydursa evlenince tanisiriz dese bunun altinda kirk tane sey dusunurum. Kimse kimsenin hayatina gereginden fazla karisamaz dogru ama konu sahibinin erkek arakadasida, sevgilisini surekli sallayip onu kabullenemiyorsa adami cileden cikariyorsa sevgiliside oyle demis olabilir. Konuyu daha derinden bilmek gerekir.

Konuyu komple baştan yazmayı düşünüyorum ama zaten alacağımı aldım, erkek arkadaşımın niyeti iyi ya da kötü bilemem ama durumu daha fazla ertelemeden yüzleşmeyi düşünüyorum. Sevgilimden ayrılsam dahi erkek arkadaşımın tutumunun sebebini öğrenmek istiyorum. Bu arada konuyu parça parça açmamın sebebi kimsenin detaylarla ilgileneceğini düşünememiş olmamdı. En genel hatlarıyla fazla uzun olmaması için anlattım

Yalnız bu arkadaşın pek böyle demeye hakkı yok.
İsterseniz yıllarca görüşmeyin hayatınızda biri var ve gerçek bir arkadaş hemen tanışmak ister hatta ne ayak anlayayim acaba arkadaşıma zarar verecek biri mi diye düşünür ölçüp tartar.
Sonra isterseniz yine yalnız görüşurdunuz resmen sevgilinizi sallamamis.
Siz zaten 1 senedir arayıp sormamissiniz demek ki öyle birbirinizin hayatında pek yer kaplamiyorsunuz.
Çünkü gerçekten en yakın arkadaşınız olsaydı sevgilinizle tanışirdi sizde bunca zaman onu arayıp sormamazlik yapmazdiniz.
Ya da arayıp sormamanizi sevgilinize bağlardı zaten bu konuda bı açıklama beklemezdi azcik kafası çalışan adam .

sonradan yaptiginiz eklemeleri de okuduktan sonra, ben sevgilinizi hakli buldum bu arkadas konusunda.
arkadasiniz taa buradan bana bile pek masum gelmedi. ya size karsi bazi hisleri var, ya da kendisi özel hayatinda pek mutlu degilse kiskaniyor olabilir.

Umarım dediğiniz gibi değildir. Arkadaşıma haksızlık yapıyor olmayı onun farklı bir niyetinin olmasına tercih ederim..

Sizden tek bir ricam var, arkadaşınıza neden görüşmediğinizi açıkça söyleyin. O size güzelce yol verecektir. Nereden biliyorsun diye sormayın. :)

Arkadaşınız sevgilinizle tanışmak istememişse sevgilinizin aklına da kurt düşmüştür. Size karşı farklı duygularının olduğunu düşünmüştür. Arkadaşınız da tuhafmış yalnız. Görüşmek istememe sebebi kıskanma olmasın?

Farklı bir bakış açısı sunayım dedim.

Ay bilemedim bence tarafları tanımadan yorum yapılabilecek bir konu değil bu. Eğer toksik bir ilişkiniz varsa ve arkadaşınıza ettiğiniz kavgaları falan anlatıyorsanız o sebeple tanışmak istememiş olabilir. Benim böyle bir arkadaşım var mesela. Sürekli tartışmalarını anlatır ama ayrılmaz da. Sevgilisiyle oturmuyorum çünkü içimden gelmiyor, bilerek ekiyorum sevgilisiyle geldiği buluşmaları. Bir de yukarıda biri yazmış “kendini onaylatmak zorunda değil” diye. Buna da katılıyorum. Bak ben zararsızım için rahat olsun amacıyla yapılacak bir buluşmayı samimi bulmamış ve bu sebeple reddetmiş olabilir. Cidden işi olması ihtimali düşük geldi bana. 3 yılda istese bir fırsat oluşturabilirdi. Bunların yanı sıra size karşı ilgisi de olabilir tabii ki. Israrla araması şüphe uyandırdı yoksa salak olmayan herkes bir yılda anlardı görüşmek istemediğinizi. Sosyal medya paylaşımlarınızı ya da wp’de çevrim içi olduğunuzu görüyordur yani ölmediğinizi biliyordur herhalde ben bir yıl boyunca inatla aramazdım. “Evlenince görüşürüz” kısmı da ilginç geldi. Gerçekten işi olmadığı ve bilerek görüşmediği yönünde bir kanıt bence bu. Ama hoşlandığı için mi yoksa yazdığım ilk sebeplerden dolayı mı onu siz bilirsiniz.

Mesela benim de bir ilişkim vardı ve sevgilimin en yakın arkadaşı karşı cinstendi. Hareketleri garip gelirdi hep. Diğer kız arkadaşlarıyla problemim yoktu ama o kıza asla ısınamamıştım ve rahatsızlığımı belli eder seviyeye gelmiştim. İnsan acaba haksızlık mı ediyorum ya da yanılıyor muyum diye düşündüğü için direkt ayrılamıyor da. Sevgilime sorduğumda o benim kardeşim gibi falan derdi çünkü. Hatta baskıcı hissettirildiğim de oldu ama haklıymışım ve benden sonra sevgili olmuşlardı. Bence bu bir gaslighting ve insana kötü hissettiriyor. Diğer erkek arkadaşlarınıza karışmıyor ve sadece bu kişiye böyleyse haklı olma payı olabilir bence.

Umarım dediğiniz gibi değildir. Arkadaşıma haksızlık yapıyor olmayı onun farklı bir niyetinin olmasına tercih ederim..
umarim degildir ve ben yaniliyorumdur ama; tanismaya bir türlü yanasmamasi, israrla aramaya devam etmesi öyle gibi hissettirdi bana. sevgiliniz sebebiyle görüsmediginizi illaki anlamistir cünkü bence, israrci bir sekilde arayip yaziyorsa sevgilinizin huzurunu kaciracagini da tahmin ediyordur sanirim. bana disaridan böyle göründü (tanimadigi icin sevgilinize de böyle görünüyor olabilir), ama en iyisini siz bilirsiniz tabii ki.

Sürekli aradığı için bir açıklama yapma gereği duyuyorum
Arkadaşınız da tuhaf. Açılmayan telefon sürekli çaldırılmaz. Bir insanın konuşmak istemediğini anlamak bu kadar zor olmamalı.
Erkek arkadaşınız hakkında yorum yapmıyorum, siz farkındasınız zaten.
İkisini de hayatınızdan çıkarın.

Sizden tek bir ricam var, arkadaşınıza neden görüşmediğinizi açıkça söyleyin. O size güzelce yol verecektir. Nereden biliyorsun diye sormayın. :)
Arkadaşının ilişkisine gereken saygıyı göstermezsen yol verilen sen olursun :) ben arkadaşımı tek kalemde silmedim 3 senenin sonunda bir şeyler çözümsüzlüğe girdi. Size nerden biliyorsunuz diye sormıycam ama tavsiyem hiçbir arkadaşınızı sevgilisiyle aranızda bırakıp zor duruma düşürmemeniz yönünde olacaktır :) ve ben hala kendisi için gereken özveriyi gösteriyorum hala bir şeyler tamamen bitmesin diye alıp karşıma açıkça konuşmuyorum. Arkadaşlıklarımda da ilişkimde de elimden geleni yaptım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…