• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilim erkek arkadaşlarımla görüşmeme izin vermiyor

Kendiniz yazmışsınız ya o ya ben dedi diye. Siz de seçiminizi yapmışsınız işte bu bir lafıyla çıkartmak oluyor. Ne hikmetse ilk yazdıklarınız farklı şimdi yazdıklarınız farklı birbirinden. Sevgiliniz ‘en’ yakın arkadaşınızla görüştürmüyor sizi, siz de kuzu kuzu kabul etmişsiniz işte. Bu nasıl en yakın arkadaşlık ben onu anlamadım, hayır bir de üzülüyorum yazmışsınız ama inandırıcı bulmadım onu da.
Üzülmesem niye konu açıp yardım isteyeyim hanfendi manyak mıyım ben
Kıskançlık konusu dışında bu yakın arkadaşınızla olan samimiyetinizden rahatsız olması konusunda ben sevgilinizi haklı görüyorum. Ben aynı durumda olsam yapim gereği ya o ya ben cümlesini kurmazdim ama aklımda soru işareti oluştururdu ve ilişkiye bu şekilde devam edemezdim. Sevgiliyi bu konuda haklı görüyorum. (Ama genel olarak kıskanç dediğiniz için sadece bu konu için bunları diyorum yoksa kıyafete vs karışma konusunda haklı bulmuyorum)

Ama anlayamadığım bir şey var. Yakın arkadaşınıza neden açıkça sormadiniz bu buluşma muhabbetini? Bir kere işi olur, iki kere olur ama sonrası bahane olur. Bunu açıkça sormamanızın sebebi nedir? Hem sevgiliden ayrılmadan hem yakın arkadaştan ayrılmadan sorunu çözmek istiyorsanız bunu sormakla başlayabilirsiniz bence.
Erkek arkadaşım "evleneceğiniz zaman tanışırız" falan dedi şakayla karışık. Ben de ısrar etmedim ne yapabilirdim ki

Kişi kendinden bilir işi. Beyfendinin heybesinde o iğrenç düşünceler olduğu için zannediyor ki dünyadaki tüm erkekler kendisi gibi.
Arkadaşınız da haklı ayrıca. Ben niye gidip tanışayım elin adamıyla ilk etapta. Bi ilişkileri ilerlesin de elbet bir organizasyon yapar tanışırız derim yani.
Daha şimdiden mum etmiş zaten. Vermişsiniz kontrolü, bundan sonra isteseniz de sevgilinize ses çıkaramazsınız çünkü bundan sonraki her hamlenin altında buzağı arayacak, bir de bu yüzden psikolojik şiddet göreceksiniz. Adam kıyafetten arkadaşa kadar kısıtlıyor. Sosyal şiddet, psikolojik şiddet oh oh suyundan da koy.
Neden ayrılamıyorsunuz? Muhtemelen aile kaynaklı davranışın devamını bulmuşsunuz. Travmanızı besliyor. Bu da rahatsız da olsa bir konfor alanı oluşturmuş. Ayrılmanız şaşırtıcı olurdu zaten.
Ben bu tutumumu sağlıklı bulmuyorum bu arada. Kontrolü nasıl karşı tarafa verdiğimin de nasıl sindirildiğimin de farkındayım. Bu noktada bir psikologla görüşmem gerek gibi geliyor ama iş bulamadım maddi durumum yetersiz.

Erkek arkadaşım "evleneceğiniz zaman tanışırız" falan dedi şakayla karışık. Ben de ısrar etmedim ne yapabilirdim ki
Bu kişisel bir durum. Ama ben bu yanıtı gördükten sonra tamamen sevgilinize hak verdim. Sevgilinizin yerinde olsaydım ve sevgilim böyle bir durumda arkadaşıyla görüşmeye devam etseydi ilişkiyi sonlandırırdım.
Bir yıl boyunca sizin cevap vermemenize rağmen yakın arkadaşınızın hâlâ ısrarla araması ve bu tavrı birleşince sizi sadece arkadaş olarak görmüyor düşüncesi oluştu bende.

Sevgiliniz ne kadar kısıtlayıcı ilişkinin detaylarını bilemem
Ama ısrarla kendisiyle görüşmek istemeyen arkadaştan huylanmakta haklı
Sizin de ısrarla onunla görüşmek istemeniz tuhaf, sevdiğim adamı saymayan, görüşme zahmetinde bulunmayan arkadaşı ben kendim sorgularım önce. Canciğer olmaları gerekmiyor ama ben o adamı seviyorsam arkadaşımda nezaketen bir buluşmaya gelmeli. Sevgiliniz bu konuda haklı, eşimle bile böyle bir durum yaşasam rest çekerim çünkü davranışlar altında başka türlü bir ilişki var izlenimi uyandırıyor. Kadın erkek arkadaş olamaz diyenlerden değilim ama bu arkadaşı kurcalarsanız altından size duyduğu ilgi çıkacak adım gibi eminim. Sizi ısrarla arkadaşlık duygusundan aramıyor, gözünüzü açın bence
Dediğiniz ihtimali de düşündüm. Ama liseden beri arkadaşız dediğiniz gibi bir durum olsa farketmez miydim? Yani insan anlamaz mı bunca sene birinin ilgisini? Nerden tutsam elimde kaldı

Ben bu tutumumu sağlıklı bulmuyorum bu arada. Kontrolü nasıl karşı tarafa verdiğimin de nasıl sindirildiğimin de farkındayım. Bu noktada bir psikologla görüşmem gerek gibi geliyor ama iş bulamadım maddi durumum yetersiz.
Neyse ki farkındasın. Umarım bir an önce işin olur.

Meriçlikte zirve yapan bir erkek arkadaş sendromu daha. Evlenene kadar umudum var senden demek bu. Akıllı olun kızlar herkes ibret alsın bu olaydan

Ben arkadaşınızın tavrını da yanlış buldum. Çok sevdiğimiz arkadaşlarımızı kaybetmek istemiyorsak sevgili/eş durumlarında hoşgörülü olmamız, ilişkilere saygı duymamız gerekiyor. Arkadaşınız gereken saygıyı göstermemiş ne yazık ki. Sizin yerinizde olsam açık açık arkadaşımla konuşurdum, belki kendisi sevgilinize bir adım atar, gözüne sempatik görünür falan. 🥲

Simdi durumun tersini dusunelim. Sevgilinizin bir kiz arkadasi var can ciger olduklari, herseyi paylastiklari. Ve siz tanismak istiyorsunuz bu kisiyle ama o istemiyor, evlenince tanisirim diyor. Siz ne hissedersiniz? Ikisinin arasinda birsey oldugunu dusunmez misiniz?
Peki benim bu durumu kurtarabilmemin bir yolu var mı? Siz olsanız ne yapardınız? Sevgilim geri adım atmıyor maalesef illaki yapacağım tek şey arkadaşımı hayatımdan çıkarmak mıdır?

Bana erkek arkadaşınız normal gelmedi. Normalde vefasızlığa tahammülü olmayan, aranmıyorsa aramayan bir insanken siz 2 senedir (veya bir sene her neyse) onu aramıyorken ısrarla sizi arayıp ilişkiyi koparmaması ama bir yandan tanış demenize rağmen sevgilinizle tanışmaması hiç normal değil.

Üstelik sevgiliniz diğer erkek arkadaşlarınıza bir şey demiyormuş. Ben pek haksız bulamadım onu

Son düzenleme:
Peki benim bu durumu kurtarabilmemin bir yolu var mı? Siz olsanız ne yapardınız? Sevgilim geri adım atmıyor maalesef illaki yapacağım tek şey arkadaşımı hayatımdan çıkarmak mıdır?
Burada esas sorun arkadasinizdan kaynaklaniyor. Sizi bu duruma o sokmus. Iki kıskacin arasında kalmissiniz. Ikisi de sanki bir tercih yap der gibi olmus ( arkadasiniz bunu acikca soylemese de). Belki sizin icin o kisi arkadas ama belki de arkadasiniz sizin icin baska duygular besliyor ve soyleyemiyor. Belki de o yuzden tanismak istemedi bilemiyorum.
Ben ne mi yapardim? Bunca yillik arkadasim ise ve madem herseyi paylasiyorsam o zaman acikca bu durumu da konusabilmem gerekir diye dusunur, durumu anlatirdim. Ve bu durumu cozmenin tek yolunun tanismak oldugunu soylerdim. Bunun icin gec kalmis olsa da. Eger o kadar iyi bir arkadas, hatta dost ise tamam seni zor duruma soktuysam ozur dilerim seni şu durumdan kurtaralim, tanisalim der.

Bu arada 21 evlilik icin cok erken.

3 senedir sevgilini merak etmeyen, sen tanıştırmak istedikçe bahane bulan, sevgilini yok sayan arkadaş o kadar da samimi Bi arkadaş değildir. Boşuna üzülüyorsun. Sevgilin bu konuda haklı. Hiç de baskı kurmak zorbalık değil. Bütün arkadaşlarına karışsa taviz verme derdim. Kendimi yerine koyduğumda beni yok sayıyorsa vardır Bi karın ağrısı der ben de görüşmesini istemezdim.

Burada esas sorun arkadasinizdan kaynaklaniyor. Sizi bu duruma o sokmus. Iki kıskacin arasında kalmissiniz. Ikisi de sanki bir tercih yap der gibi olmus ( arkadasiniz bunu acikca soylemese de). Belki sizin icin o kisi arkadas ama belki de arkadasiniz sizin icin baska duygular besliyor ve soyleyemiyor. Belki de o yuzden tanismak istemedi bilemiyorum.
Ben ne mi yapardim? Bunca yillik arkadasim ise ve madem herseyi paylasiyorsam o zaman acikca bu durumu da konusabilmem gerekir diye dusunur, durumu anlatirdim. Ve bu durumu cozmenin tek yolunun tanismak oldugunu soylerdim. Bunun icin gec kalmis olsa da. Eger o kadar iyi bir arkadas, hatta dost ise tamam seni zor duruma soktuysam ozur dilerim seni şu durumdan kurtaralim, tanisalim der.

Bu arada 21 evlilik icin cok erken.
Açıkça konuşursam bana Allah belanı versin sen ne biçim arkadaşsın bana güvenin yok mu falan diycek biliyorum. Aslında iki taraf tarafından da manipüle edildiğini hissediyorum. Bu arada 24 yaşındayım doğum tarihimi yanlış yazmışım

Manyak mısınız bilemem sizi tanımıyorum ama konuyu haklısını duymak vicdanınızı rahatlamak için açtığınızı düşünüyorum. Zira üzülecek kadar değer veren ‘en’ yakın arkadaşım dediğini öyle bir kalemde sevgilisi istemiyor diye silemez. Bir seçim yap demiş size siz de seçiminizi yapmışsınız madem üzülecektiniz niye böyle bir seçim yaptınız? Bana geçmedi o yüzden üzüntünüz

Açıkça konuşursam bana Allah belanı versin sen ne biçim arkadaşsın bana güvenin yok mu falan diycek biliyorum. Aslında iki taraf tarafından da manipüle edildiğini hissediyorum. Bu arada 24 yaşındayım doğum tarihimi yanlış yazmışım
Şunu diyecek biriyle arkadaşlığınızı sevgiliniz olsa da olmasa da kesmeniz sizin yararınıza olur.
Şu durumda zaten güven vermeyen kendisi olmuş oluyor. Güvenmemekte haksız sayılmazsınız öyle bir durumda.

Bana Allah belasini versin diyecek kisi benim arkadasim olamaz. Sorun sizin ona guveniniz degil, sevgilinizin o kisiyi taniyip aranizdaki seyin gercekten dostluk oldugunu gormesi. Bu durumda iki taraf da sizi hem zor duruma sokuyor, hem de sanki iki tarafi da idare ediyormus pozisyonuna sokuyor. Iki taraftan da manipule ediliyorsaniz ikisiyle de gorusmeyi kesin. Ben beni manipule eden, hayatima bu kadar mudahale eden birisiyle olmak istemem. Anam degil, babam degil sonucta. Hayat sizin hayatiniz. Neden kalemi baskasinin eline veriyorsunuz ki? Hayatinizin kalemi baskasinin elinde olursa o ne cizerse siz onu oynamak durumunda kalirsiniz, figuran olarak. Oysa kendi hikayenizi kendiniz yazin, kalem elinizde olsun, kendi yazdiginiz hayati oynayin. Kimsenin size bu kadar mudahale etmesine izin vermeyin.

Manyak mısınız bilemem sizi tanımıyorum ama konuyu haklısını duymak vicdanınızı rahatlamak için açtığınızı düşünüyorum. Zira üzülecek kadar değer veren ‘en’ yakın arkadaşım dediğini öyle bir kalemde sevgilisi istemiyor diye silemez. Bir seçim yap demiş size siz de seçiminizi yapmışsınız madem üzülecektiniz niye böyle bir seçim yaptınız? Bana geçmedi o yüzden üzüntünüz
Sizin adınıza sevindim belli ki gerçekten hiç arada kalmamışsınız. Tutup da size üzüntümün samimiyetini kanıtlamaya çalışmayacağım ve evet vicdanım rahat değil bunu zaten kendim söylüyorum? Kendi kız arkadaşlarım zaten sevgilimi haklı buluyorlar keza başka erkek arkadaşlarım da. Haklılığım konusunda onay almak yetseydi burda görüş dilenmezdim. neyse yine de teşekkürler

Bana Allah belasini versin diyecek kisi benim arkadasim olamaz. Sorun sizin ona guveniniz degil, sevgilinizin o kisiyi taniyip aranizdaki seyin gercekten dostluk oldugunu gormesi. Bu durumda iki taraf da sizi hem zor duruma sokuyor, hem de sanki iki tarafi da idare ediyormus pozisyonuna sokuyor. Iki taraftan da manipule ediliyorsaniz ikisiyle de gorusmeyi kesin. Ben beni manipule eden, hayatima bu kadar mudahale eden birisiyle olmak istemem. Anam degil, babam degil sonucta. Hayat sizin hayatiniz. Neden kalemi baskasinin eline veriyorsunuz ki? Hayatinizin kalemi baskasinin elinde olursa o ne cizerse siz onu oynamak durumunda kalirsiniz, figuran olarak. Oysa kendi hikayenizi kendiniz yazin, kalem elinizde olsun, kendi yazdiginiz hayati oynayin. Kimsenin size bu kadar mudahale etmesine izin vermeyin.
Çok teşekkür ederim🙏🏻

Back