- 20 Temmuz 2014
- 2.031
- 2.472
- 133
- Konu Sahibi delibirselvi
-
Arkadaşının ilişkisine gereken saygıyı göstermezsen yol verilen sen olursun :) ben arkadaşımı tek kalemde silmedim 3 senenin sonunda bir şeyler çözümsüzlüğe girdi. Size nerden biliyorsunuz diye sormıycam ama tavsiyem hiçbir arkadaşınızı sevgilisiyle aranızda bırakıp zor duruma düşürmemeniz yönünde olacaktır :) ve ben hala kendisi için gereken özveriyi gösteriyorum hala bir şeyler tamamen bitmesin diye alıp karşıma açıkça konuşmuyorum. Arkadaşlıklarımda da ilişkimde de elimden geleni yaptım.
Arkadaşınız da tuhaf. Açılmayan telefon sürekli çaldırılmaz. Bir insanın konuşmak istemediğini anlamak bu kadar zor olmamalı.
Erkek arkadaşınız hakkında yorum yapmıyorum, siz farkındasınız zaten.
İkisini de hayatınızdan çıkarın.
Bu pasif agresif davranışlarınız hiç ilgimi çekmiyor. Sevgili delisi olsaydım yaptığı ilk saygısızlıkta ilişkimi sevgilim istemeden önce keserdim zaten ya da açıkça sorunu söyler kalbini kırmaktan çekinmezdim ama keskin sınırları anlamak için dahi belli bir kapasite gerekiyor. Diğer tüm arkadaşlarımla görüşüyorum zaten ay ne kuyruk acınız varmış kendi tecrübelerinizden biriken tüm agresyonu gelip bana kustunuz. Tedirgin oldum vallaEn yakın arkadaşınızın durduk yere telefonlarınıza cevap vermeyi bıraktığını düşünsenize. Ben olsam arkadaşım bir şeye kırıldı herhalde diye düşünürüm gerekirse kapısına kadar giderim ulan noldu anlatsana demek için.
Açılmayan telefon sürekli çaldırılmaz diye bir şey olur mu hiç, eğer iki üç günlük hukukunuz varsa o kişiyle okay, ama diğer türlü insan dostunun bir derdi mi var bana mı bozuk diye merak eder.
Konu sahibinin yaptığı şey aşırı aşırı saçma.Bir de savunuyor bu hareketini.
Tamı tamına 3 sene orta yolu bulmak için uğraştım. Yazdıklarımı anlamak için A0 Türkçe yetiyor aslındaHahhahahah o kadar komiksiniz ki
Arkadasiniza azicik deger veriyor olsaydiniz karsiniza alip konusurdunuz zaten. Sizin yaptiginiz ise telefonlarina cikmamak ve vazgecmesini beklemek -ki bayagi saygisizca bir hareket.
Valla kişiye gore değişir bu. Benim bırakın yakın arkadaşımı 10 yıllık kocam telefonumu açmasa yine ısrarla çaldırmam.En yakın arkadaşınızın durduk yere telefonlarınıza cevap vermeyi bıraktığını düşünsenize. Ben olsam arkadaşım bir şeye kırıldı herhalde diye düşünürüm gerekirse kapısına kadar giderim ulan noldu anlatsana demek için.
Açılmayan telefon sürekli çaldırılmaz diye bir şey olur mu hiç, eğer iki üç günlük hukukunuz varsa o kişiyle okay, ama diğer türlü insan dostunun bir derdi mi var bana mı bozuk diye merak eder.
Konuyu tam okumadınız mı? İlk sevgili olduklarında tanıştırmak istemiş, arkadaşı istememiş. Hadi o zaman yeniyi ilişki ciddiye almadı ne tanışacağım dedi. 3 yıl içinde de görüşmek istediklerinde hep bahane bulmuş, evlenince tanışırız demiş. Bunu diyen kişi ya arkadaşını önemsemiyordur, onun sevgilisi ile tanışmak zaman kaybı geliyordur, ya da kızda gözü vardır ikisini Bi arada görmek istemiyordur. İnsan çok yakın arkadaşının hayatında kim var merak eder, merakı da geçtim birlikte program yapabilmek için bi tanışmak ister. Resmen kızın 3 senelik sevgilisini adam yerine koymamış ama sevgilisi adam yerine koymuş, madem sen değer veriyorsan beni de tanıştır demiş. Böyle biri için tabi ki sevgilimi seçerim. Uzun uzun yazdım ama anlayacakmısınız emin değilim. Sen ilişkin sahip çık konu sahibi. Ayrılırsan da arkadaşın yüzünden olmasın. Arkadaşına da açıkça söyle beni adam yerine koysaydın sevgilimi de adam yerine koyardın diye.En yakın arkadaşınızın durduk yere telefonlarınıza cevap vermeyi bıraktığını düşünsenize. Ben olsam arkadaşım bir şeye kırıldı herhalde diye düşünürüm gerekirse kapısına kadar giderim ulan noldu anlatsana demek için.
Konuyu tam okumadınız mı? İlk sevgili olduklarında tanıştırmak istemiş, arkadaşı istememiş. Hadi o zaman yeniyi ilişki ciddiye almadı ne tanışacağım dedi. 3 yıl içinde de görüşmek istediklerinde hep bahane bulmuş, evlenince tanışırız demiş. Bunu diyen kişi ya arkadaşını önemsemiyordur, onun sevgilisi ile tanışmak zaman kaybı geliyordur, ya da kızda gözü vardır ikisini Bi arada görmek istemiyordur. İnsan çok yakın arkadaşının hayatında kim var merak eder, merakı da geçtim birlikte program yapabilmek için bi tanışmak ister. Resmen kızın 3 senelik sevgilisini adam yerine koymamış ama sevgilisi adam yerine koymuş, madem sen değer veriyorsan beni de tanıştır demiş. Böyle biri için tabi ki sevgilimi seçerim. Uzun uzun yazdım ama anlayacakmısınız emin değilim. Sen ilişkin sahip çık konu sahibi. Ayrılırsan da arkadaşın yüzünden olmasın. Arkadaşına da açıkça söyle beni adam yerine koysaydın sevgilimi de adam yerine koyardın diye.
Bu pasif agresif davranışlarınız hiç ilgimi çekmiyor. Sevgili delisi olsaydım yaptığı ilk saygısızlıkta ilişkimi sevgilim istemeden önce keserdim zaten ya da açıkça sorunu söyler kalbini kırmaktan çekinmezdim ama keskin sınırları anlamak için dahi belli bir kapasite gerekiyor. Diğer tüm arkadaşlarımla görüşüyorum zaten ay ne kuyruk acınız varmış kendi tecrübelerinizden biriken tüm agresyonu gelip bana kustunuz. Tedirgin oldum valla
Ay ne toksik insanlar var şaka gibi ya. Kimseye pislik dediğim yok yaptığım şeye insanların daha rahat anlayıp tavsiye vermesi için detay vermek deniyor. İki tarafın da hatalarını söyledim kendim de bu durumdan rahatsız olduğumu belirtip bu işi nasıl çözebilirim diye tavsiye istedim. Allah aşkına İngilizce mi yazayım? İlk yorumunuzda arkadaşınıza anlatın dediniz teşekkür ederim değerli tavsiyeniz için ÖF İÇİM SIKILDI. Sevgilisini size tercih eden kişi ben değilim rica ediyorum probleminizi onunla çözünMadem konu sahibi arkadasinin iliskisine ve sevgilisine saygisizlik yaptigini dusunuyor, 3 yil boyunca bulusamamalarinin sebebi olarak arkadasinin urettigi bahaneleri gosteriyor, madem arkadasi bu kadar pislik biri (?) ve konu sahibinde gozu var (?) neden konu sahibi ilk mesajinda aglaniyor boyle biriyle gorusemedigi icin bunu soyleyebilir misiniz?
Ilk mesajinda arkadasiyla gorusemedigi icin yasadigi caresizligi dramatik sekilde anlatmis, sonra millet sevgilisine yuklenince yok aslinda butun erkeklerle degil sadece biriyle gorusmeme izin vermiyor, yok aslinda arkadasim saygisizdi ben elimden geleni yaptim seklinde eklemeler geliyor?
Hayir madem eminsin neden konu aciyorsun kardesim. Madem bu kadar saygisiz biri arkadasin engelle gitsin o zaman, neden nasil anlatacagim diye pacalarin tutusuyor.
Uzun uzun anlattim ama anlayabileceginizden emin degilim. :’)
İlk mesajda anlatılanla şu an sizin yazıklarınız o kadar zıt ki. Başlık bile erkek arkadaşlarımla görüşmeme izin vermiyorken sonradan sadece bu arkadaşıma karışıyor oldu. İlk mesajda o güne özel konuşmak istedikleri olduğu için görüşmek istemedi yazmış ki bence bu gayet olabilir. Daha sonraki görüşmeler için de araya pandemi girdi, denk gelemedik demiş. Şimdi özellikle hiçbir zaman görüşmek istemedi oldu. Hangisi gerçek, hangisine inanılım? Ben kendi adıma konuya sonradan yapılan eklemeleri inandırıcı bulmuyorum.
Empati yapıyorum ben asla erkek arkadaşıma, eşime ya o ya ben demem. Bu cümleyi bana kuran kişiyi de hayatımda istemem. Bu çok hadsizce. Biriyle görüşme sıklığını da sınırını da kendisi belirleyebilecek olgunlukta olduğunu düşünürüm karşımdakinin, değilse zaten hayatımda yeri yok.
Tabiki öyle ama sorunum zaten izin vermemesi değil işin içinden çıkamıyor olmak. Yaptığım şeyle gurur duymuyorum ve çözüme kavuşturmak istiyorumKonuyu okumadan önce diyecektim ki “ne izni, bir de izin mi istiyorsunuz?” ama arkadaşınızla artık görüşmemenizin nedeni sevgilinizin izin vermemesi değil. Sevgiliniz “ya ben ya o” demiş, siz sevgilinizi seçmişsiniz. Arkadaşınızla görüşmeme sebebiniz sizin seçiminiz tamamen.
Seçiminizle yaşamayı öğrenmelisiniz. Arkadaşınıza da “ben seninle görüşmeme kararı aldım” demelisiniz. Çünkü dediğim gibi bu kararı siz almışsınız. Çok özlüyorsanız arkadaşınız olmadan yapamayacaksanız da sevgilinizden ayrılıp arkadaşınıza dönebilirsiniz. Bunun başka bir yolu yok.Tabiki öyle ama sorunum zaten izin vermemesi değil işin içinden çıkamıyor olmak. Yaptığım şeyle gurur duymuyorum ve çözüme kavuşturmak istiyorum
ben hep ne derım bılıyomusun deneyımlerımden dolayı tabı. bana sunu yaptılar bunu yaptırdılar değil. bana bunu yapmalarına musade ettım yuz verdım alıstırdım ya da hayrına yapıyordum goreve donustu o da bana bunu yapmıs olduuu..... yanı sen ızın vermezsen degıl karısmak agzını acamaz.. ama ben susam ayagına paspas olam amann gıtmesın demeyı secmıssındır belki.. (ben bı kac malın sosyal hayatından koparıp kendı uzvuymus gıbı oraya buraya tasıdıkları , cekıp gıttıklerınde sudan cıkmıs balıga dondurduklerı kız arkadaslarına destek cıkayım derken kendi psıkolojısını bozmus bırıyım) yanı arkadassız bırakıp arkadası olurlar.. aılesınden uzaklastırıp senın aılenım ben moduna gecerler.. herseyın ben olayım derler... sonra gecınemedık olmadı eeee?? sonra nolur kıza.. agla zırla.. yıkıl..Merhaba hanımlar
Yiyebileceğim tüm linçleri göğüsleme cesareti ile konuyu açıyorum ama sizlerden başka danışabileceğim kimse kalmadı. 3.5 senelik bir ilişkim var kendisini flört döneminde çok kıskanç olarak tanıtmadı ama sevgililikte bambaşka bir durumla karşılaştım. Kıyafet mevzularına girmiyorum bile o başka bir zamanın konusu olur sanırım. Bugün derdim en yakın arkadaşımla yaklaşık bir senedir görüşemiyor olmam.
En yakın arkadaşım erkekti, liseden beri çok sağlam bir arkadaşlığımız vardı. İnanın kadın ve erkek yakın arkadaş olabiliyor bunu onunla daha iyi anlamış oldum. Sevgilim hayatıma girdiğinde en yakın erkek arkadaşımla hemen tanışmak istedi ki bu konuda haklı olduğunu düşünüyorum ama arkadaşım sevgilimle tanışmak istemedi. Fakat sonsuza dek tanışmak istememek değildi bu sadece o buluşmaya özel bir araya gelmek istemedi diye düşündüm çünkü ben şehir dışında okuduğum için uzun zamandır görüşemiyorduk ve konuşacak özel çok konumuz vardı. Daha sonraki tanıştırma tekliflerime direkt hayır demese de çok gönülsüzdü, evleneceğiniz zaman tanışırız vs diyordu. 24 yaşına geldik kimseyi kimseyle zorla tanıştıramam. Erkek arkadaşım bu durumla birlikte kendisine inanılmaz bir cephe aldı ve bana ciddi bir mobbing uygulamaya başladı. Bu konuda gerçekten ciddi bir psikolojik şiddet gördüm. Erkeklerin birlikte olmak istemeyecekleri kadınlarla arkadaş olamayacağını, bana karşı bir hissi olduğunu öne sürüp durdu. Oysaki biz liseden arkadaştık aramızda bir şey olacak olsa eskiden zaten olurdu ama bunu ona anlatamadım. En sonunda da ayarlamaya çalıştığım bir üçlü görüşme için erkek arkadaşım işim var diyerek erteleyince de sevgilim rest çekti "ya o ya ben" meselesine getirdi ve ben sevgilimi seçtim. Sebebine ister aşk diyin ister daddy issues diyin ama sevgilimden kopmak istemedim, her şeyi onunla yaşadım. Hayatımın geri kalanını geçirebileceğim birini bulduysam tahammül göstermeliyim dedim. Ama arkadaşımı çok özlüyorum. Bir senedir görüşmüyoruz ona bu konuda bir açıklama yapamıyorum ne diycem "sevgilim beni senle görüştürmüyor" mu?
Beni sürekli arıyor ki kendisi bu konularda çok nettir vefasızlığa tahammülü yoktur, ben iki üç kez arar sonra bırakır sandım ama durumu açıklayamadığım için endişelendiğini düşünüyorum ve vicdan azabından kıvranıyorum. Her şeyi geçtim bir arkadaş olarak onu gerçekten çok seviyorum en yakın arkadaşımdı. Sevgilim bu konuda kesinlikle geri adım atmıyor sanki bir yere kısıldım çıkamıyor gibiyim.
Sözün özü ben arkadaşıma bir açıklama yapmak istiyorum ama ne söyleyeceğimi bilmiyorum. Ayrıl diyeceksiniz biliyorum belki de yapılması gereken bu ama şu an bunun için hazır hissetmiyorum. Bir şekilde orta yolu bulmaya çalışacağım. Arkadaşıma onunla görüşemiyor ve telefonlarını açamıyor oluşumu nasıl açıklayabilirim? Her şeyi olduğu gibi anlatırsam benle görüşmez -haklı olarak- o yüzden onu yapamam. Lütfen bir akıl verin bana
Dipnot: başlıkta hata yapmışım sevgilim tüm erkek arkadaşlarımla değil en yakın erkek arkadaşımla görüşmeme izin vermiyor. Sebebi ise erkek arkadaşımın sevgilimle tanışmaması ve tanışmaya da yanaşmaması.
Bu kadar yorumdan sonra bu işin bir orta yolu olmayacağını kabullenmek durumunda kaldım zaten. Sizin dediğiniz gibi bir karar alıp arkasında durmam gerekecek.Seçiminizle yaşamayı öğrenmelisiniz. Arkadaşınıza da “ben seninle görüşmeme kararı aldım” demelisiniz. Çünkü dediğim gibi bu kararı siz almışsınız. Çok özlüyorsanız arkadaşınız olmadan yapamayacaksanız da sevgilinizden ayrılıp arkadaşınıza dönebilirsiniz. Bunun başka bir yolu yok.
Ayrıca arkadaşınızın sevgilinizle tanışmak istememesini normal bulmadım. Eğer gerçekten iyi bir arkadaşsa, farklı bir düşüncesi yoksa kendisi sevgilinizle tanışmak istemeliydi. İnsan en yakınının hayatındaki insanı tanımak ister.
Belki başta arkadaşı 3 yıldır sevgilisiyle tanışmak istememesinde bir artniyet aramıyordu. Vakti olmadı görüşemedi diye anlayışla karşılamaya çalışıyordu. Bu yüzden sevgilisinin de hatalı olduğunu düşünüyordu. Burada yorumlarda 3 senede hiç mi vakit ayıramadı, arkadaşının yaptığı ayıp o zaman sevgilin haklı diyince emin oldu. Burada o yüzden konu açılıyor farklı fikirler almak için.Madem konu sahibi arkadasinin iliskisine ve sevgilisine saygisizlik yaptigini dusunuyor, 3 yil boyunca bulusamamalarinin sebebi olarak arkadasinin urettigi bahaneleri gosteriyor, madem arkadasi bu kadar pislik biri (?) ve konu sahibinde gozu var (?) neden konu sahibi ilk mesajinda aglaniyor boyle biriyle gorusemedigi icin bunu soyleyebilir misiniz?
Ilk mesajinda arkadasiyla gorusemedigi icin yasadigi caresizligi dramatik sekilde anlatmis, sonra millet sevgilisine yuklenince yok aslinda butun erkeklerle degil sadece biriyle gorusmeme izin vermiyor, yok aslinda arkadasim saygisizdi ben elimden geleni yaptim seklinde eklemeler geliyor?
Hayir madem eminsin neden konu aciyorsun kardesim. Madem bu kadar saygisiz biri arkadasin engelle gitsin o zaman, neden nasil anlatacagim diye pacalarin tutusuyor.
Uzun uzun anlattim ama anlayabileceginizden emin degilim. :’)
Allah sizden razı olsun hamilesiniz sanırım bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah. Anlaşılmak güzel bir şeyBelki başta arkadaşı 3 yıldır sevgilisiyle tanışmak istememesinde bir artniyet aramıyordu. Vakti olmadı görüşemedi diye anlayışla karşılamaya çalışıyordu. Bu yüzden sevgilisinin de hatalı olduğunu düşünüyordu. Burada yorumlarda 3 senede hiç mi vakit ayıramadı, arkadaşının yaptığı ayıp o zaman sevgilin haklı diyince emin oldu. Burada o yüzden konu açılıyor farklı fikirler almak için.
Siz bu yüzden konu sahibine niye sinirleniyorsunuz anlamıyorum ki. Fikir verir geçeriz gerisi herkesin kendi muhakemesi.
Belki hatalı da olsa yılların arkadaşlığı diye yine de kırmadan çözmek istiyor. Hepimizin hayatında sildiği, artık görüşmek istemediği insanlar oluyor ama yine de yılların hatrıyla kırmak da istemeyebiliyoruz.
Amin inşallahAllah sizden razı olsun hamilesiniz sanırım bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah. Anlaşılmak güzel bir şey
Evet katılıyorum buna. Bu devirde telefon herkesin elinde en fazla 1 saat ayrı kalıyorlar. Birisi 3-5 saatten fazla cevap vermediyse vermek istemediği içindir. Zaten hayatta olduğunu bir şekilde fark ediyoruz kimseyi nazlayamam durmadan arayıp. Olgun insan meramını 2-3 ısrardan sonra söyler zatenValla kişiye gore değişir bu. Benim bırakın yakın arkadaşımı 10 yıllık kocam telefonumu açmasa yine ısrarla çaldırmam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?