Sevgilim çalışmıyor. Bu yüzden evlenemiyoruz.

22 yaşında daha. Bu yaşta ne evliliği. Kadın için bile küçük bir yaşken siz erkek arkadaşınızı evliliğe zorluyorsunuz. Sevgilinizden beklentileriniz çok fazla
Aslında illa evlenelim bekletisi değil. Ama benimle beraber devam etmek istiyor. Yıllar sonra da bu durum boyle devam edecekse ben neden devam edeyim yillarimi harcayayim. Bu durum kafami karistiriyor.

LÜTFEN ama LÜTFEN böyle adamlardan uzak durun! Tembel, işi olmayan, elinden bir iş gelmeyen, harçlıklarla geçinen adamlardan ne sevgili olur ne koca ne baba olur. Benim geçmişimde olduğu gibi senelerinize mal olurlar, işe girseler de dikiş tutturamazlar. Acınacak, ezik adamlara merhamet etmeyin. Uzak durun, ayrılın.

Bende 30lu yaslarinda çalışmayan tembel biri sandım. Daha 22 yaşında o suan daha yolun cok basindaki sende öylesin evlenme düşüncesi için çok erken değil mi? Sadece çalışmakla evlenilseydi ortada bekar kalmazdı. Anlaşılan sen biraz hayata toz pembe bakan arkadaşlarımizdansin arada bir beyaz eşya mağazalarını ve ya mobilya mağazalarını bir gez bakalım o zaman anlarsın işte sadcee çalışmakla evlilik olmayacağını sizin en az bir 5 seneniz daha var kenara atacaksınız da para birikecek oda bu şartlarda ne kdr olur bilmiyorum para biriktirmeye imkansızlasti artık

Adam hayatinin baharinda evlenmek istemiyor, bu yuzdende calismiyor. Cunku biliyor ki is bulsa darlayacaksin adami
Kesinlikle Evlilik için erken ama onun gercekten dogru kisi oldugunu onun icin cabalamaya deger oldugunu gormek istiyorum.

Aynı aynı arkadaşımın eşi, adam kısa yoldan çok para kazanmak istiyormuş, düzenli işte çalısmıyordu hiç.
Etrafta herkese borçlu o yetmezmis gibi karısının biriktirip altın yaptığı birikimi de bozdurup harcıyor çalısmıyor ama faturalı hat kullanıp aylık 200 tl masraf çıkarıyor sadece fatura. Dk internet bittikçe alıyor, tabi faturayı da eşinin üstüne yapmıs.
Üstüne üstlük 3 çocuk var arada 5 yıllık evliler.
Adam kaçakçılık yaptı en son hapise girdi, kız kaynanasıile aynı apt yaşıyor, ev kaynanasının minnet ediyor sürekli çıkması için can atıyor, sürekli laf sokmalar. Biz bile gidince tip tip bakardı bize.

Üstelik adam sapığın teki karısından sürekli şüphe duyuyor. Kıza boşanmamak için sebep kalmadı diyorum hala teredttülü.
Benim eşim normalde öyle kolay kolay boşan diyen bi adam değildir, erkeklerin bi kısmı öyle gerçi, o bile boşasın şu herifi adam olmaz bundan, boş boş geziyor bide kadının parasını yiyor dedi.
Kız evlendi diye uniyi bile bırakmıştı.
Aklım daha da almıyor benim bu insanların koca için yaptıklarını vallahi..

Ya Allahaşkına kendine bunu yapma sevgilinin çok iyi maaş getiren düzenli işi, evi de olsa bu yaşta nisan,evlilik falan düşünme. Sonra erkekte,kadında biseyler yasayamamanin pişmanlığını yaşıyor olay aldatmaya gidiyor. 22 yaşındasınız geleceğe yönelik başka adımlar atın ikinizde

Aslında illa evlenelim bekletisi değil. Ama benimle beraber devam etmek istiyor. Yıllar sonra da bu durum boyle devam edecekse ben neden devam edeyim yillarimi harcayayim. Bu durum kafami karistiriyor.
Allah aşkına kaç yaşındasınız da yıllarınız gidecek. Az mantıklı hareket edin. Evliliği evcilik mi sanıyorsunuz siz?

Ne kadar cinsiyetci cümleler. Erkek evde kalinca niye ev hanimi rolü oluyor? Evet Türkiyede bir erkegin evde is yapmasi, adini is bölümü koymasi bile kabul edilmis bir durum degil dogru. Ancak bu sekilde konusarakta kabul görmez.

I Isimsiz20 Daha tüm hayatiniz var yetiskin olmaya, sorumluluk almaya. Bu yaslar daha geri gelmez. Sorumsuzlugun kabul edilmesi. Sizden tek beklenen okumaniz, gezmeniz, arada odanizi toplamaniz.

Evlilik öyle asiri romantik sürekli beraberiz voov diye bir olay degil. Kim yemek yapacak? Coroplarini kirlilere niye atmiyorsun? Hafta sonlari temizlik olaylari, aile ziyaretleri,.. Sizden yasça daha büyük insanlar bile evlilikte zorlanirken, 22 yas nedir ya?

Ayrica ilk gördügün, gözünü açtigin kisi ile evlenme. Dünyada milyonlarca insan var. Sen gidip 18 yasinda tesadüfen gelecek 60 yilini geçirecegin insani buldugunumu saniyorsun? Hayatinda tecrübe olmadan, daha kendini taniyamadan?

Asiksan sevgiline, devam et ama evlilik beklentisi ile degil. Artikta istemiyorsan ayrilirsin.

Anladım. O da sizin gibi dusunuyor olabilir. Malum gercekten agur sartlarda ekmeğimizi kazanıyoruz.

Ailesinden geçinmiyor. Günlük ya da dönemlik işlere giriyor. Günü kurtarıyor yani. O da tatlı geliyo heralde. Dediğiniz gibi yapacağım yüksek ihtimalle.

22 yasinda cocukmus daha ya,
tabi ki evlilikten de korkar, kok salip bir yere yerlesmekten de korkar,
bu yaslar tam risk alip onu bunu deneyecegi yaslar,
ileride 3 cocukluyken bu hayati deneyimleyecek degil ya,
iyi yapiyor,
zaten emeklilik yasi olmus 60 kusur, 30 unda ise girse bile 35 sene en az calisacak,
ne diye simdiden carka girsin ki.

he ben sahsen cocuk isci olarak dahi calismis bir insan olarak,
hayatimin her doneminde calisiyordum saniyorum ki.
esim de benzer sekilde.
ama secme sansimiz yoktu,
olsaydi farkli mi olurdu bilemem.

Ama genel olarak gencliginde gezmis tozmus, bir yere yerlesmemis insanlari daha akilli buluyorum

Bana kendine besletme planı olduğunu sanmam. Çünkü benden asla böyle bi talebi olmadı. İlerde değişir mi? Kuvvetle muhtemel. Evet sıkıya gelememe neticesi yememe durumlarını tabi daha yumuşak söyledim.

Calisma hirsi yoksa çok da çabalamaya değer görmüyorum. Calismaktan korkuyormuş oh ne guzel ekmek elden su gölden. Sen bekle bacim 1 2 seneye daha bunu yola getiremeyince kendin ayrilirsin zaten.
O kadar yılımı harcamam yaa. Son düzlükteyiz. Son bir çıkış arıyorum. Bulamazsam bitecek.

Günlük işler derken ne yapıyor?

Tecrübesi olan biri olarak benim için fikriniz önemli. Sonu böyle olacağa benziyor malesef. Gorunen koy kilavuz istemez.

Biraz olaylara olumlu yaklastigim dogru. Evet erken ve evet evlilik kolay degil. Sadece onun bu sekilde devam etmeyecegini gormek istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…