• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilim çalışmıyor. Bu yüzden evlenemiyoruz.

30-35-40 yaşlarında eli ekmek tutmayan adamlar var. valla çalışmamasını normal karşıladım ben. herkes benim gibi enayi değil 20 yaşında iş hayatına atılacak kadar... siz evlilik istiyorsanız eş adayını gözden geçirmelisiniz

bizim ülkemizin kalıp düşüncesi, hemen okulu bitir, askere git gel, işe başla ve hemen evlen.
yurtdışında bu yaşlarda insanlar dünyayı gezip farklı kültürler tanıyor, hayatla ilgili bakış açısı geliştiriyor. biz de hemen başları bağlayalım da kıpırdamasın kafası var.

Ay sakın bulaşma bu adama. Çünkü asla çalışmayacak. Bir akrabam var adam 45 yaşında. Toplasan 1 yıl çalışmıştır hayatı boyunca. Evde bütün gün oturur anasıyla.
Hatta bununla kim evlenir derken bir kadınla tanıştı ve evlendi. Çok şaşırdık böyle bi adamla nasıl evlenilir diye. Kadın da öğretmen bu arada.
Adamın hala çalışmaya niyeti yok. Kadın çalışıyor eve para getiriyor. Bir de anası, babanın maaşını buna vermiş. Öyle geçinip gidiyorlar. Ama kadın nereye kadar dayanır orası muamma.

Bir insan 7 sinde neyse 70 inde odur kusura bakmayın. Okul okumayan bir insan için 22 yaş erken değil çalışmak için. Çevremde de var oyle erkek tanıdıklar 20 yaşında da çalışmak zor geliyordu 40 yasindalar hala çalışmak zor geliyor. Sürekli işe girip hep bir bahane ile ayrılıyorlar ya da hiç gitmiyorlar. Bahaneleri de hep ben başkasının yanında calisamam kendi işimi yapacağım. 40 yaşında hala iş kuracak. Kursa da batiracak. Evi kadınlar gecindirecek. Evlenseniz de çocuk ve ev yükümlülüğü sizde olacak bunu kabul ederek evlenin. Gerçi 22 yas bir erkek için çok küçük evlilikte orası ayrı ama adam 30 olsa da aynı olacak.

Dönemlik işsiz kalabilir insan anlarım,ama sizinkisi keyfi çalişmiyor,çalismaktan korkuyor,şimdi kiyamiyorsunuz ama evlendikten sonra onun tüm yükü omzunuza binecek,evde tüm gün umyatan sizin paranizla geçinrn bir erkeğe zamanla sevginizde kalmayacak sayginizda

Şu an 22 yaşında ve tek yaşıyor. Geçimini günlük işlerden sağlıyo. Gelecek için plan yapıyor. Ama asla adım atmiyor. Sadece planda ve sozde. Calismaktan korkuyor yani duzenli bir ise gitmek istemiyor. Devamli ise girmek onu korkutuyor.
Anladığım kadarı ile okumuyor. Okumayan ve 22 yaşında olan biri için çalışma konusu erken bir yaş değil. Bu yaşta iş hayatına adapte olmazsa gelecekte tam anlamıyla avare olma ihtimali vardır.

Üstelik evlilik konusu sadece sizin aklınızda bence. Onun aklının ucundan geçtiğini sanmıyorum. Öyle olsaydı sizinle bir gelecek kurabilmek adına çoktan kolları sıvamıştı.

Onu da geçtim, bir işi olsa bile zaten evlilik için çok erken bir yaştasınız. Maddi manevi hayatınızı düzene koymadan evlenmeyin.

Çalışmaktan korkuyor ifadesini anlamadım..neden korkuyor? Su an çalışmıyorsa ailesinden geciniyirdur bu da hoş bir durum değil.. Insan evleneceği insana güvenmeli. Açık açık sen çalışmayı düşünmüyorsan ayrılalım de ve ayrıl..

Şu an 22 yaşında ve tek yaşıyor. Geçimini günlük işlerden sağlıyo. Gelecek için plan yapıyor. Ama asla adım atmiyor. Sadece planda ve sozde. Calismaktan korkuyor yani duzenli bir ise gitmek istemiyor. Devamli ise girmek onu korkutuyor.
Hahaha aklıma bir fıkra geldi hani diyor ya adam " bizim kız da o..... Oldu ama biz sizin kadar güzel anlatamıyoruz "diye bu da o hesap nasılda naif kırmızı oda tadında açıklamış korkuyormus " sıkıya gelemiyorum, yemiyor bir yerim, gelecek planlarimda kendimi sana besletmek var aslında "demiyor da

Sizden destek istiyor mu?
Korkuyorum beni yüreklendir zaman ver diyor mu?

Yoksa yaşım daha 22. Harclikla yasamak tatlı.
Elleme bana kafasında mi?

Ikinci secenekse ayrılmak istiyorum konuşması şart.
Benden hiç maddi bir destek talep etmedi ve beklentisi olmadı. Manevi olarak evet senin yardımına ve desteğine ihtiyacım var diyor. Zamana değil ama desteğe ihtiyacı olduğunu söylüyor.

Sevgiliniz çalışmaktan korkmuyor tembel iş yapamaz öylelri bulur bir tane köle kendi yatar kadın Bakar öyle birini istiyor... Sevgi karın doyurmuyor canım yaşın küçük toz pembe hayallere dalma evlense bile o çocukta senin dediğine göre çalışqcak kapasite yok
😔 Malesef öyle gözüküyor.

Calisma hirsi yoksa çok da çabalamaya değer görmüyorum. Calismaktan korkuyormuş oh ne guzel ekmek elden su gölden. Sen bekle bacim 1 2 seneye daha bunu yola getiremeyince kendin ayrilirsin zaten.

Yazan herkes evlilik için erken demiş. Bu konuda haklısınız. Ama 22 yaşında okul olmadığına göre geleceği için düzenli bir is hayatına atılması gerekmez mi. Lise biteli 4 sene olmuş okuduysa tabi. Gözümde hiç düzgün biriymiş gibi canlanmadı.
Aöf okuyor ama çalışmasına engel değil. Hani onuda okul bitirmek icin degil oylesine. Ben de aof okuyorum ama hem okulu bitirmek icin hem de normal olarak calisip duruyorum. Aynen öyle normal olarak coktan atilmasi gerekirdi.

Ben aynı hatayı yaptım, ona destek olmalıyım dedim bırakamam ayrılamam dedim. Hatta dua ediyordum Allah'a o benden ayrılsın diye ama ayrılmıyordu. Böylelikle 6 buçuk yılımı yedi daha da işe girmemişti en son ayrıldım ondan. Ve bir baktım ki ben aşık değilmişim ona sadece acıdığım için onun yanında duruyormuşum.
Kısacası bizler onların annesi değiliz. Annesi destek olsun. Ve ayrılın her acı unutuluyor
Tesekkur ederim. Iste ben de yillarimi heba etmekten korkuyorum. Elbet unutulur hayatta ne buyuk dertler var insan unutuyor. Ayrilikta elbet unutulur.

Ama yaşı henüz küçük. Evlenmek için aşırı erken, çalışmak için de tam olgunlaşmamış fikirleri. Bir süre sonra çalışması gerektiğini anlar bence.

ama evlilik için çok erken. Ben 33 yaşındayım. 24-25 yaşındakilerle çalışıyorum hepsi bana üniversite öğrencisi modunda gibi geliyor
Evet evlilik icin erken kesinlikle. Daha iyi anliyorum. Umarim cok tez zamanda beni kaybetmeden anlar calismasi gerektigini 😔

Yav kardeşim bizi uyaran olmadı da şimdi burda bas bas bağırıyoruz. Bu yaşta ne evliliği ya bı 30 u geçin, hayatı yaşayın.

Ünv mezunu değil mi?
Ünv okuduysa daha yeni mezundur ya da değildir...
Lise mezunu diye düşinüyorum, yıllardır çalışmıyor dediğine göre?
Allah askına bırak yakasını cocugun, sen de kendimi donanımlandırmaya bak...
Bu yaşta yok çalışmıyor yok evlenemiyoruz, ben bile bunaldım senden burda
Yok uni mezunu degil. Ikimizde aof okuyoruz. Yakasınį bırakacağım gibi gözüküyor malesef.

Çalışmaktan korkan sana koca olmaktan ev gecindirmekten hayli hayli korkar. Boyle bir adamla evlenilir mi gercekten ??

Evlilik konusu uzun bir süre rafa kaldırılmalı çünkü ikiniz için de çok erken. Erkek arkadaşınızın tembel olduğunu düşünüyorum. 22sinde böyle olan 30unda da böyle olur. Şu an duygularınızın değil mantığınızın ağır basması lazım
Evet evlilik icin gercekten erken. Evet kendisi son derece tembel. Sonu olmayan seye emek vermek mantiksiz.

ben de sandım 35 yaşlarında da senelerdir çalışmıyor falan. 22 yaşında evlenmek doğru değil zaten. daha ergenlikten yeni çıkmış, kendini keşfedememiş durumda insan.
Evet evlenmek matiksiz. Okulu olnadigi icin coktan kesfetmesi lazimdi 😔

Back