Teşekkür ederim. Çok güzel açıklamışsınız. Bu çalışma beklentim asla bana baksın bu onun görevi gibi değil. Ben de hiç kimsenin birinin tüm sorumluluğunu almasının saçma olduğunu düşünüyorum. Sadece onun kendi sorumluluğunu alabilecek azimde olduğu görmek istiyorum. Devam etmek için bu güvene ihtiyaç duyuyorum. Ama dediğiniz gibi evlilik için çok erken. Hele ki şu an rahat bir hayatım varken kendimi bir heves uğruna zora sokmam mantıksız.Ne kadar cinsiyetci cümleler. Erkek evde kalinca niye ev hanimi rolü oluyor? Evet Türkiyede bir erkegin evde is yapmasi, adini is bölümü koymasi bile kabul edilmis bir durum degil dogru. Ancak bu sekilde konusarakta kabul görmez.
I Isimsiz20 Daha tüm hayatiniz var yetiskin olmaya, sorumluluk almaya. Bu yaslar daha geri gelmez. Sorumsuzlugun kabul edilmesi. Sizden tek beklenen okumaniz, gezmeniz, arada odanizi toplamaniz.
Evlilik öyle asiri romantik sürekli beraberiz voov diye bir olay degil. Kim yemek yapacak? Coroplarini kirlilere niye atmiyorsun? Hafta sonlari temizlik olaylari, aile ziyaretleri,.. Sizden yasça daha büyük insanlar bile evlilikte zorlanirken, 22 yas nedir ya?
Ayrica ilk gördügün, gözünü açtigin kisi ile evlenme. Dünyada milyonlarca insan var. Sen gidip 18 yasinda tesadüfen gelecek 60 yilini geçirecegin insani buldugunumu saniyorsun? Hayatinda tecrübe olmadan, daha kendini taniyamadan?
Asiksan sevgiline, devam et ama evlilik beklentisi ile degil. Artikta istemiyorsan ayrilirsin.
Ne kadar cinsiyetci cümleler. Erkek evde kalinca niye ev hanimi rolü oluyor? Evet Türkiyede bir erkegin evde is yapmasi, adini is bölümü koymasi bile kabul edilmis bir durum degil dogru. Ancak bu sekilde konusarakta kabul görmez.
I Isimsiz20 Daha tüm hayatiniz var yetiskin olmaya, sorumluluk almaya. Bu yaslar daha geri gelmez. Sorumsuzlugun kabul edilmesi. Sizden tek beklenen okumaniz, gezmeniz, arada odanizi toplamaniz.
Evlilik öyle asiri romantik sürekli beraberiz voov diye bir olay degil. Kim yemek yapacak? Coroplarini kirlilere niye atmiyorsun? Hafta sonlari temizlik olaylari, aile ziyaretleri,.. Sizden yasça daha büyük insanlar bile evlilikte zorlanirken, 22 yas nedir ya?
Ayrica ilk gördügün, gözünü açtigin kisi ile evlenme. Dünyada milyonlarca insan var. Sen gidip 18 yasinda tesadüfen gelecek 60 yilini geçirecegin insani buldugunumu saniyorsun? Hayatinda tecrübe olmadan, daha kendini taniyamadan?
Asiksan sevgiline, devam et ama evlilik beklentisi ile degil. Artikta istemiyorsan ayrilirsin.
O da benzer sekilde dusunuyor. Erkenden bu yukun altina girmek mantiksiz geliyor. Onun penceresinden bakinca o da son derece hakli22 yasinda cocukmus daha ya,
tabi ki evlilikten de korkar, kok salip bir yere yerlesmekten de korkar,
bu yaslar tam risk alip onu bunu deneyecegi yaslar,
ileride 3 cocukluyken bu hayati deneyimleyecek degil ya,
iyi yapiyor,
zaten emeklilik yasi olmus 60 kusur, 30 unda ise girse bile 35 sene en az calisacak,
ne diye simdiden carka girsin ki.
he ben sahsen cocuk isci olarak dahi calismis bir insan olarak,
hayatimin her doneminde calisiyordum saniyorum ki.
esim de benzer sekilde.
ama secme sansimiz yoktu,
olsaydi farkli mi olurdu bilemem.
Ama genel olarak gencliginde gezmis tozmus, bir yere yerlesmemis insanlari daha akilli buluyorum
Günlük donemlik isler. Tarlaya gidiyor. Bahce islerine gidiyor. Kışın kömüre gidiyor. VesaireGünlük işler derken ne yapıyor?
BalıkNe alaka demeyin ama burcunu merak ettim yay mı?
Eğer dediğiniz gibi bunu tercih etseydi çalışmıyorum ama hayatımı bu şekilde gezerek geçirecegim deseydi onun icin cok mutlu olurdum. Ama o calismadigi icin kendini cok yetersiz goruyor ve devamli bunalimda. Ben de dediginiz gibi yapiyorum. Olabildigince gezmeye gormeye ogrenmeye gayret ediyorum. Ondaki gayretsizlik aslinda sikayet ettigim.Tam yorum atacaktım 'öyle asalaktan koca olmaz , bak yoluna' falan diye ama 22 yaşında olduğunu, kendi evinde yasayip günlük işlerde kendini döndürdüğünü yazmışsınız.
Oh, en iyisini yapıyor bence.
Daha 22 yaşında neden haftanın 6 günü, sabah 9 akşam 7 ise girip gençliğini harcasin ki? Zaten o döngüye elbet girecek .Kendini idare etmiş işte.
Ben 25 yaşındayken işten istifa edip Avrupa tatiline çıktım. Dönüşte de düzenli bir işe girmedim parttime parttime çalıştım.
Misal, Akdeniz'de meslegimle ilgili bir iş vardı, bir hafta çalışıp yarım asgari ücret alacaktım. Ona gittim, dönüşte iki şehirde tatil yaptım.
İki aylık bir festival organizasyonunda çalıştım, bitti tatile gittim, beni bedavaya Avrupa'ya eğitime gönderecek etkinlik buldum, dönüşümde vizesiz yerlere gittim, param azalınca ananemin yanına gittim,birkaç ay onla kaldım, hatta giderayak onu da tatile çıkarttım...
Hayatımın 25'i 26'si coook güzel geçti.
Şimdi yeniden tam zamanlı bir işteyim, iki yıldır.
Buradan tüm gençlere tavsiye ediyorum, part time çalışın, kazandığınızla da gezin
Ne gezseniz ne görseniz yanınıza kârdır.
Amaaan balık erkeği her an bunalımda, bunalimsiz insan arıyorsan koç,yay falan bulEğer dediğiniz gibi bunu tercih etseydi çalışmıyorum ama hayatımı bu şekilde gezerek geçirecegim deseydi onun icin cok mutlu olurdum. Ama o calismadigi icin kendini cok yetersiz goruyor ve devamli bunalimda. Ben de dediginiz gibi yapiyorum. Olabildigince gezmeye gormeye ogrenmeye gayret ediyorum. Ondaki gayretsizlik aslinda sikayet ettigim.
O kadarı büyük cesaret. Ben kesinlikle bi iste kalici oldugunu azmedecegini gormezsem evlenmem. Hele ki cocuk asla dusunmem. Zaten iyice gozum korktuAynı aynı arkadaşımın eşi, adam kısa yoldan çok para kazanmak istiyormuş, düzenli işte çalısmıyordu hiç.
Etrafta herkese borçlu o yetmezmis gibi karısının biriktirip altın yaptığı birikimi de bozdurup harcıyor çalısmıyor ama faturalı hat kullanıp aylık 200 tl masraf çıkarıyor sadece fatura. Dk internet bittikçe alıyor, tabi faturayı da eşinin üstüne yapmıs.
Üstüne üstlük 3 çocuk var arada 5 yıllık evliler.
Adam kaçakçılık yaptı en son hapise girdi, kız kaynanasıile aynı apt yaşıyor, ev kaynanasının minnet ediyor sürekli çıkması için can atıyor, sürekli laf sokmalar. Biz bile gidince tip tip bakardı bize.
Üstelik adam sapığın teki karısından sürekli şüphe duyuyor. Kıza boşanmamak için sebep kalmadı diyorum hala teredttülü.
Benim eşim normalde öyle kolay kolay boşan diyen bi adam değildir, erkeklerin bi kısmı öyle gerçi, o bile boşasın şu herifi adam olmaz bundan, boş boş geziyor bide kadının parasını yiyor dedi.
Kız evlendi diye uniyi bile bırakmıştı.
Aklım daha da almıyor benim bu insanların koca için yaptıklarını vallahi..
Benim planlarım hep var ve hep iliskimin onunde. Cunku dediginiz gibi yasim gencte olsa bu imkanlarimiz cok zor kazandim kimse icin heba edecek degilim. Evet evlilik icin cok erken daha iyi anliyorum artik. Guzel bi hayatim varken kendimi zora sokmak mantıksızYa Allahaşkına kendine bunu yapma sevgilinin çok iyi maaş getiren düzenli işi, evi de olsa bu yaşta nisan,evlilik falan düşünme. Sonra erkekte,kadında biseyler yasayamamanin pişmanlığını yaşıyor olay aldatmaya gidiyor. 22 yaşındasınız geleceğe yönelik başka adımlar atın ikinizde
Benim önüme gelen aşık olduğum zamanlar.olduDüşünüyorum da bu yaslarda bizde mi böyleydik acaba
Demek istediğim görmezden gelip devam edersem 4 sene sonra da aynı insan olacak. Sonunda yine ayrilacagim. Evlenmesem bile sonunu gorebiliyor olmam lazim ki degsinAllah aşkına kaç yaşındasınız da yıllarınız gidecek. Az mantıklı hareket edin. Evliliği evcilik mi sanıyorsunuz siz?
Flört etmeye devam edin 3,5 sene sonra fikirleriniz değişmezse nişan için adım atarsınız ne bu acele?hayat güzel evlilik her zaman olur doğru insan ve zamanda tabiBenim planlarım hep var ve hep iliskimin onunde. Cunku dediginiz gibi yasim gencte olsa bu imkanlarimiz cok zor kazandim kimse icin heba edecek degilim. Evet evlilik icin cok erken daha iyi anliyorum artik. Guzel bi hayatim varken kendimi zora sokmak mantıksız
Evet evlenmek matiksiz. Okulu olnadigi icin coktan kesfetmesi lazimdi
Kendine değer veriyorsan ayakların vura vura kaç.var çevremde gerçekten çekilecek kahır değil. Ki çalışmasına rağmen karısının parasını yiyen de var çevremde, kıza kazandığı parayı kıyıp harcatmıyor. Erkek ye yüzüne tükürmeye değmez o derece. Sevgi de biter zaten zamanlaŞu an 22 yaşında ve tek yaşıyor. Geçimini günlük işlerden sağlıyo. Gelecek için plan yapıyor. Ama asla adım atmiyor. Sadece planda ve sozde. Calismaktan korkuyor yani duzenli bir ise gitmek istemiyor. Devamli ise girmek onu korkutuyor.
Şaka mı bu. Lütfen ayrıl. Evlenirsen yine calismicak. Sen calisip evi geçindirceksin. Çocuk olursa zaten en son dinlenciye donuceksin. Dalga geçmiyorum. Calismamak için bahane bulan erkekler asla adam olmuyor. Ömür boyu ben bu adamı sırtımda taşırim diyosan buyurun mutlu olun.Fobi gibi . İş ve başarısızlık korkusu da denebilir.
Yaşları 21-23 tü evlendiklerinde, dikkat et sende.O kadarı büyük cesaret. Ben kesinlikle bi iste kalici oldugunu azmedecegini gormezsem evlenmem. Hele ki cocuk asla dusunmem. Zaten iyice gozum korktu
o DA hakli degil,O da benzer sekilde dusunuyor. Erkenden bu yukun altina girmek mantiksiz geliyor. Onun penceresinden bakinca o da son derece hakli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?