Sevgili ile bir türlü oturmayan gelecek planları

Maalesef karşında olgun bir adam yok. Senin beklentilerinin farkındaysa ve farkında olduğu halde sana bunları söylüyorsa ,%90 ihtimalle BAHANEdir. Umarım mutlu olursun, sevgiyle kal

Birde şöyle bir şey var siz o günlerin cefasını çekersiniz ama o sefasını başkasıyla sürer. Çünkü o sürede birbirinizi yıpratacaksınız. Hangi aşk hangi sevgi kalacak ortada..
O kendini düşünüyor madem siz de kendinizi düşünün. Bu adam için keyfi aldığı bi kararla (çünkü size danışmamış) yıllarca cefa çekmeye değer mi?

ya ama o kıroluk değil ya
o bıçkın mahalle delikanlısı

o karakter kadir inanır mesela
kıro dediğimiz ibrahim tatlıses

Ya sormayin... Tanıştığımızda ben işsizdim, onunsa oturmuş bir işi, maddi imkanları vardı.Her türlü imkanını da benimle paylaşır hiç laf etmezdi. Her zor anımda yanımda oldu. Evlenmek istiyor ve ve çocuk sahibi olmak. Ben henüz çok erken demistim. 1 buçuk yılın sonunda tam ikna oldum derken her şey 180 derece döndü. Bu hale geleceğimizi, böyle bir şey yapacağını ne ben ne de çevremizdekiler hiç beklemiyordu. Tanıştığım en iyi erkekti. Ben bir daha erkeklere nasıl güveneceğim?

Vala güçlü kadın olucaz derken biz mi böyle yaptık bunları, covid aşıları felan mi böyle yaptı. Ortalik prenses erkeklerle doldu

Gelecekteki meslek kesin bile değil 40-36yaslarinda evleneceksin e sen cocuk istiyorsun bu sefer de dur evlilige alisayim diyecek oldun mu 40 riskli gebelik dönemi o dönemlerde. Çocuk kısmını atlarsak tamamen zaman kaybı bu adam sen kendin ayrıl istiyor korkak.

erkeklere güvenmeyin
kendinize güvenin
atanın mesela, yolunuza bakın

burada hep şey deniyor mesela
işte karşına neler neler çıkar...inşallah çıkar tabi.

ama bilmiyorum artık, benim karşıma hem karakteri düzgün, hem işini düzenini oturtmuş hem de beni sevip ilişki insanı olan -ki illa evlenmeyi filan da geçtim,zaten pek evlilik hayali kurmuş biri değilim ben ama g.tü başı oynamasın ciddi efendi ilişki insanı olsun. kadınları meme popo olarak görmekten ibaret olmasın filan...adam çıkmıyor. mesela benim işim gücüm yerinde o zaman da kendinden fazla eğitimli & kazanan kadını hazmetmek de sıkıntı bizim erkeklerde. her türlü bir şekilde sorunlar...

yani erkeklere güvenmek zor valla kendinize güvenin derim.

Tamam adam değişmiş işte, seninde fikirlerin değişebilir. İlk sevgilin değil zaten dimi, yani sevgililik bunun için var iki senen cok iyi geçmişti diye bundan sonra hep sana uymayan yönleri kabul mu edeceksin hayatin boyunca yasayacagin insanı secerken?

Şu anki mesleği oldukça geçerli bir meslek. Her meslek gibi zorlukları var. 10 yıllık deneyimli, yani ara verse bile iş bulması kolay olur. Yeni planı için de şunu düşünüyor. Biraz birikmişi ve arabası var. Onları satıp birkaç yıl geçinirmiş. Arada bağımsız işler alırım diyor. Ama seçtiği meslek -doktorluk- okurken başını kaldırmaya müsade etmez. Her şeyi geçtim, tüm bunları yapsa bile yine de az paramız olacak. Evet hayatta kalacağız ama doya doya yaşayamayacağız. Tek maaşla ev, araba alıp tatillere gidemeyeceğiz. Bazen diyorum ki tamam seni beklerim, ama sen mesleğine kavuştuktan sonra asla çalışmam. Buna da tamam diyor. Ama yarın bir gün o meslekten de sıkılmayacağının garantisi yok.

Doktorların maaşı çok yüksek değil.

Mesela alanında çoooook iyi tercih edilebilir bir doktor olması için hayvan gibi yıllarca gece gündüz emek vermesi gerek. Hem sıralaması zor, hem bitirmesi zor, bitirdikten sonra kariyer çalışması zor.

Erkek arkadaşınız doktor mu yoksa bu yaştan sonra doktor mu olmak istiyor?

Adam kendi kendine plan yapan, kendi kendine planlari degistiren birisi nasıl güveneceksin ki tamam demelerine.

Israrla bu kadar cevap yazdığım ilk konu oldu. Artık konudan çıkıyorm. Gençliğini yakma. Adam daha kendini bulamamış , o güzel iki seneye tutunmak zorunda değilsin. Düpedüz suan ayrilamiyor, haftada üç saat bi kizla olmak için..

Babam doktor, annem hemşire net yazıyorum bu adamı bırak. Neden diye sıralamicam direkt bırak yazdım bitti gitti. Valla bu yaştan sonra ben arabamı falan satamam, sen de o kafada biriyle olma. En az hayatının 10 yılını sefaletle geçirirsin, doktor olunca da gelirsin 40 yaşına çektiğin sıkıntılardan mutlu olanya halin kalmaz. Bu konudaki son mesajım ayrıl, başka erkek bak.

Haklısın. Ne yapmam gerektiğinin ve nasıl büyük bir risk olduğunun ben de farkındayım. Sadece kabullenme ve ayrılma aşamasında zorluk yaşıyorum. Tamamen uyumlu olduğun birini bulmak çok zor. Dışarda ne erkekler var diyorlar ama hatrı sayılır bir kısmını denedim ve rezil rezil şeyler gördüm. En iyisinin bile gözüme batan, katlanamadığım seyleri vardı. Yani bir daha bu kadar beğendiğim birini bulamam sanıyorum. Beni şu an ondan soğutabilen tek şey aldığı bu kararı sevgisizliğine bağlamam. Yani gerçekten beni istese geleceğimizi riske atmazdı. Bilmem fazla romantik mi düşünüyorum acaba?

Sizce gerçekten ayrılmak mı istiyor aslında? Bunu nasıl anlayabilirim mesela. Konuyu açtığımda bazen, bu sana uymuyorsa kendin değerlendirip kararını verirsin ama bir yıl bekle diyor. Bu yaz işte kazanıp kazanamayacağı belli olacak. Duruma göre gelecek planımız biraz daha netleşecek. Ama şu şartlarda 6 ay beklemek bile öyle zor geliyor ki. Beni aslında sevmeyen birini mi bekliyorum? Çevremde belki de tanısam sevebileceğim erkekleri beni istemeyen biri için mi reddedip kendimi bu yalnızlığa mahkum ediyorum?

Siteyi uzun süredir takip ettiğim için sizin mesajlarınıza çok değer veriyorum. Benim de ailemde doktorlar var ve o maaşa o kadar sürünmeye asla değmediğini anlatamıyorum. Düşüneceğim yazdıklarınızı.

Bence kaç bundan. Hayalleriyle kursun yuvasını. 18 yaşında doktorluk serüvenine başlayıp anca 40 ta rahata eriyor doktorlar. Hatta çoğu ermiyor bile. Erkek arkadaşınız ömrünüzü yer. 40 olsa iyi yine… gerçekten kaçın.
ya bahane bu dedikleri ya da fazla hayalperest bir ahmak. Maalesef.. ayrıca sizi yeterince sevmediği, önceliği olmadığınız da belli.

. Konuyu açtığımda bazen, bu sana uymuyorsa kendin değerlendirip kararını verirsin ama bir yıl bekle diyor.
Şunu diyen bir erkek… kararını verirsin uyarsa yani. Sen bilirsin… çok da farketmez benim için demiş. Daha ne desin bilmiyorum ki… seven adam tavırları değil bunlar.

ya ben de sanım pilot filan olcak ya da start-up bir firma filan

konu sahibi
adam 6 sene tıp okuyacak da sanki bitirince yüzbinler mi kazanacak sanıyor acaba?
uzmanlığını bitirene kadar 10 sene geçer, zorunlusu var nöbeti var.. yıllarca yarım yamalak görüşürsünüz. tıpa 17-18 yaşında başlarsın 40a gelince rahat edersin. ki o zaman bile çoğu erkek doktor oraya kadar çilesini çekmiş olan karısını aldatıyor eli para görünce...
ya da çok içinde kalmıştır idealistsindir yaparsın. o kadar ideallerinde olsa siz bunu şimdiye kadar nasıl bilmezsiniz? bu kısım aşırı saçma yani.

doktorlar ülkede durmuyor gidiyor neden diye de hiç düşünmüyor mu?

Şunu diyen bir erkek… kararını verirsin uyarsa yani. Sen bilirsin… çok da farketmez benim için demiş. Daha ne desin bilmiyorum ki… seven adam tavırları değil bunlar.
Ben de bundan korkuyordum. Içten içe bunu hissediyorum demek ki. Benden vazgeçmesini yediremiyorum sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…