Sevgili ile bir türlü oturmayan gelecek planları

Anlatınca çok rahatladım kızlar. Kendi ailem ve arkadaş çevrem yakın zamanda evleneceğiz diye bekliyorlar, o yüzden onlara benim adam bu yaşından sonra beni çküne takmayıp hayallerinin peşinde koşmaya karar verdi diyemiyordum. Bunu herkese nasıl söyleyeceğim bilmiyorum.

Bence bunun hayalperestlikle ilgisi yok. Belliki evlilik dusuncesini yeniden gözden gecirmis ve evlenmek istemedigini yavas yavas idrak etmis. Zaten sizde birseyler seziyorsunuz ki öyleyse emin olun sezdiginiz gibidir. Kadinlar hisseder… ilgi vermiyormus dogru durust artik, evlilikten vazgecmis, planini degistirmis yani eski sevgiliniz gitmis baska biri gelmis onun yerine. Bu normal degil.

ya ben de sanım pilot filan olcak ya da start-up bir firma filan

konu sahibi
adam 6 sene tıp okuyacak da sanki bitirince yüzbinler mi kazanacak sanıyor acaba?
uzmanlığını bitirene kadar 10 sene geçer, zorunlusu var nöbeti var.. yıllarca yarım yamalak görüşürsünüz. tıpa 17-18 yaşında başlarsın 40a gelince rahat edersin. ki o zaman bile çoğu erkek doktor oraya kadar çilesini çekmiş olan karısını aldatıyor eli para görünce...
ya da çok içinde kalmıştır idealistsindir yaparsın. o kadar ideallerinde olsa siz bunu şimdiye kadar nasıl bilmezsiniz? bu kısım aşırı saçma yani.

doktorlar ülkede durmuyor gidiyor neden diye de hiç düşünmüyor mu?

Yani aynen bunları yazacaktım, doktorluk hiç kolay meslek değil her şeyden önce delice nöbet var ilk yıllarda 40 yaşında bir insan nasıl yapar bilmiyorum. Ben 35im, gece yatağıma girmezsem ertesi gün perişan uyanıyorum valla.

Zaten güllük gülistanlık bir meslek değil asla, günde 664363464364 hasta bakma var, çok uzun çalışma saatleri var, bazen hasta yakınlarından şiddet var, hastane yönetiminden mobbing var para kazanacak yere gelinceye kadar ölüp bitiyorsun, posan kalıyor kendine hayrın kalmıyor. Adam hayallerde uçuyor, baştan da yazdım Türkiyede kolay iş yok, çünkü çalışma kültürümüz berbat. Mobbing nereye gitsen var, haksızlıklar , berbat yönetim vb nereye gitsen var kaçamıyorsun. Doktor olunca her şey pespembe olacak diye bir şey asla yok bunu konu sahibesi alıp adama net okutsun.

O cümleye hiç yorum yapmayayım, az biraz saygı görünce, biti kanlanınca karıyı beğenmez olup aldatan tonla doktor var burunları kalkıyor maalesef.

Bence bunun hayalperestlikle ilgisi yok. Belliki evlilik dusuncesini yeniden gözden gecirmis ve evlenmek istemedigini yavas yavas idrak etmis. Zaten sizde birseyler seziyorsunuz ki öyleyse emin olun sezdiginiz gibidir. Kadinlar hisseder… ilgi vermiyormus dogru durust artik, evlilikten vazgecmis, planini degistirmis yani eski sevgiliniz gitmis baska biri gelmis onun yerine. Bu normal degil.

Yani ben de aynısını düşündüm adam çık git demeyi dolaylı yoldan yapıyor sankim ehhh kalırsan kalırsın hani de gidersen senin için daha iyi olur tarzında. Beni 3 yıl bekle, beni 10 yıl diyen erkek genelde ayrılmak istediğini söyleyemeyen erkek oluyor.

Tecrübeme dayanarak söylüyorum: Evlenmek isteyen erkekler hic öyle beklemiyorlar, ne yapip edip her seyi hizlica yoluna sokmaya ugrasiyorlar. Yapmiyorsalarda aslinda evlenmek istemiyorlardir yada emin degillerdir. Kendimde yasadim bunu ve ben yas olarak sizden büyüyügüm. Ben olsam bu konuyu iyice sevgilimle konusup, gercek düsüncelerini ögrenip o sekil karar verirdim. Sizin isteklerinizle onun planlari ayni degil bence (en azindan buraya yazdiklariniza göre diyorum). 8 sene hem cok uzun. Yani daha ikinizde ögrenci olsaniz bir nebze belki olabilirdi o kadar beklemek ama bilmiyorum. Düsünün derim :).

Adam evlenmekten vazgeçmiş. Detaylı bir plan yapmış olmalı. Hayır demeniz için de aklı başında insanların kabul etmeyeceği teklif sunmuş.

Eminim çok daha iyisi karşınıza çıkacak.
Bunu kabullenmeye çalışıyorum ve çok canım yanıyor. Uzun zamandır ilk kez ağlıyorum. Bir daha böyle güzel bir şey yaşayabilecek miyim? Sanki tüm mutluluklarım böyle ani bir şekilde yarıda kalacak gibi hissediyorum. Umarım bu zamanlar geçer ve her şey iyi ki böyle olmuş diyebileceğim güzel bir hayatım olur. Teşekkürler yorumlarınız için.

Anlatınca çok rahatladım kızlar. Kendi ailem ve arkadaş çevrem yakın zamanda evleneceğiz diye bekliyorlar, o yüzden onlara benim adam bu yaşından sonra beni çküne takmayıp hayallerinin peşinde koşmaya karar verdi diyemiyordum. Bunu herkese nasıl söyleyeceğim bilmiyorum.
ailenize ve arkadaş çevrenize bize anlattıgınız gibi anlatacaksınız
onlar da aynı tepkileri verecektir eminim

eşek kadar herif gelmiş 32 yaşına
kendine doğru düzgün bi yol çizememiş
evlenince nasıl geçinicez sorusuna ailelerimiz yardım eder falan diyor
ailelerimiz diyor bak senin aileni de işin içine katıyor :)
senin annen baban bu asalağı beslemek ister mi ? hiç sanmam
enayi değillerdir sonuçta öyle değil mi
peki 5 sene sonra hayalleri sözümona hedefleri değişirse ne olacak ?
nesine güveneceksin yani
ayrıca ben işinin dört dörtlük olmasını isteyen tipleride anlamıyorum
kiralık katil değilseniz bi iş ne kadar kötü olabilir
para kazanmak için çalışıyoruz ha işi sevmek harika bişi ama kaç kişi sahiden seviyor ki
iyi kazandığı halde işimden memnun değilim diye ağlaşanlar bana çok şımarık geliyor
gelmişsin kaç yaşına madem işinden nefret ediyorsun bu zamana dek aklın nerdeydi derler adama
ama bak "adama" dedim şahsen ben kendini karısına ve ailelere yaslayan birine adam diyemem cnm

Ben kendim tahmin yapayım sizdn ayrildiktan 1 sene sonra baskasi ile evlenecek gibi hissettim .biraz bi kac ay daha bekleyin gelecek yorumu yapmayın bi sure ani yaşayin sonra yine konuşun ama bir kac ay evlilik gelecek vs kesinlikle demeyin

Erkekler cok acımasız oluyor .
Isı gucu karıyerı olunca parada kazanınca daha genc bırını bulur seninde emeklerini harcar ben sana söyleyeyim.
Bu adam bu kafada .
Seven adam caba verır vermek zorunda.
Sen bu adamdan ayrıl zor ama yapıcak bir şey yok senelerce bekleyemezsın .

Kafası karışmış. Neden ayrıldınız bir kaç ay önce bu atlamamanız gereken bir detay. Benim hatam demişsiniz, ne yaptınız ?Belki de sevgiliniz çok kırıldı ve güveni sarsıldı. Sizinle olan bir gelecek artık onu korkutuyor olabilir.
İlişkinizde soru işareti duyduğunuz her konunun cevabı tabii ki partnerinizde. Açıkca konuşun.
Hissiyatıma gelecek olursak belki sizden bir çaba bekliyor olabilir. Detayını bilmesem de size olan güveni kırılmış gibi hissettim

Ilk kavgamizdi ayrildik yazmişsiniz. Ilişkiniz şöyle güzel, böyle super olsa da ilk kavgada ayriliğa giden bir ilişki için gelecek planinda sizi takmamasi cok normal, siz de O nunla bu kadar uzun planlara girmeli misiniz iyi düşünün.
Bana kalirsa olmaz bu adamdan her turlu.

40 yaşında kariyerinde istediği noktaya ulaşmış, parası da olan bir adam olacak. 20 yaşında biriyle evlenip çocuk da yapar gayet hayatını da yaşar. Ama ben 40 yaşında hayatın tüm güzelliklerini kaçırmış, onun keyfinin cefasını çekmiş olacağım. Insanlar eşiyle tatil tatil gezerken, çocuk sahibi olurken ben hepsini kaçıracağım. Bu noktada "aşk" beni ne kadar mutlu eder bilmiyorum. Belki tam istediğim gibi olmayan, biraz sorun yaşasak da yürüyen biriyle evlilik beni daha mutlu edecek.
Kendi konunuza en mantıklı cevapları da kendinz veriyorsunuz. Doğru olan karar ne farkındasınız ama duygularınız kafanızı bulandırıyor. Sevgiliniz sizinle olan gelecek planlarıdan vazgeçip bireysel planlara geçmiş. Canın isterse peşimden sürüklen, gelmezsen de sorun değil demek istiyor.

Fazla fedakarlik kisinin kendisine yaptigi haksizliktir. Sorumsuz hayalperest biri bu kisiyle olmaz ilk bir seneyi unutun su anki kisi bu bununlada olmaz. Ayrilin zor ama kendinize gore birini elbet bulursunuz.

Merhaba kızlar. 2 yıllık bir ilişkim var. Ilişkimiz birkaç ay önceye kadar harika gidiyordu. Birbirimizi çok seviyor, tüm zamanımızı birlikte geçiriyor ve yakın zamanda ciddi adımlar atmayı düşünüyorduk. Birbirimizin ailesiyle tanıştık.

Birkaç ay önce benim yüzümden saçma sapan bir tartışma yaşadık ve maalesef sonu ayrılığa kadar gitti. Birkaç gün sonra barıştık fakat ilk kavgamız olduğundan çok yara almıştık ikimiz de. Ondan sonra hicbir şey eskisi gibi olmadı. Tek başına bir gelecek planı yapmış biz ayrıyken. Mesleğini değiştirmek istediğini söyledi. Planına göre para kazanıp düzenini oturtması 40 yaşını bulacak. Şu an 32 yaşında. Ben ise 28. O kadar bekleyemeyeceğimi söylediğimde, zaten 3 yıla kadar evlenmiş oluruz diyor. Nasıl geçineceğimizi sordum, ailelerimiz destekler veya sen atanırsın diyor. Şu an düzenli bir işim yok, olsa da maaşım iki kişiyi geçindirmez. Evlensek aile desteği alacağız ve çocuk da yapamayacağız yıllarca. Şu an sınavına odaklandığı için de haftada birkez, 3 saat filan görüşüyoruz. Ilgisi, iletişimimiz vs. çok azaldı.

Onun karakterinde birini çok aramıştım. Her şeyiyle istediğim gibiydi. Ilk bir yılımız rüya gibiydi. Bunların etkisi ile ayrılmakta zorlanıyorum. Ayrılmak da istemiyorum aslında. Sadece belirsizlikte beklemekten korkuyorum. Böyle büyük bir kararı tek başına verebilen kişi belki de beni sevmiyordur yeterince. Gözden çıkarılmış olmaktan, veya yıllarca bekleyip evlenememek, çocuk sahibi olamamaktan korkuyorum. Evlenip yokluk çekmek de zor geliyor. Diğer yandan gerçekten istedigim biri ve planları istediği gibi giderse gerçekten hiç maddi sıkıntı çekmeyeceğimiz bir kariyerimiz olacak, ikimizin geleceği için bunu yapmalıyım diyor. Kafam çok karışık kızlar. Her şeyin düzgün olacağını bilsem beklerim ama hayatımı harcama ihtimalinden korkuyorum. Ayrılsam da bu kadar mutlu olduğum ve yanında böyle hissettiğim bir ilişkiyi tekrar yaşayamama ihtimali beni korkutuyor. Internette 10 yıl uzaktan ilişki yaşayıp sonra evlenenleri görüyorum. Evlendikleri halde yıllarca aynı eve girememiş olanlar var. Ya da bizim "geçinemeyiz" dediğimiz maaşlarla çocuklu aile geçindirmeyi başaranlar var. Isteyen yapmış yani. Beklemek mi daha hayırlı yoksa kendi yoluma bakmak mi bilemiyorum. Sanırım ona güvenim de kırıldı. Ilgisi ve çabası azaldığı için beklemekten de korkuyorum. Ben konuyu açmayınca gelecekten konuşmuyoruz. Bana "şu zamanda evleniriz, şunu yapıp geçiniriz, şu yaşta çocuk istiyorum" gibi kesin şeyler söyleyemediği için öfkeliyim. Siz ne yapardınız?
Ömrünüzü heba edip sizde 40 a yakın yaşa gelirsiniz en güzel senelerinizi bomboşa heba etmiş olursunuz
Böyle bir adamdan olmaz
32 yaşında ve ailem bize bakar sen bize bakarsın diyor
Çok havada konuşmaları bu şekilde hayalperestlikle yürümez gemi
Yaşı 18 olur 20-22 olur bu dediği olur 30 da evlenirsiniz diyelim 8 sene kimse kimseyi beklemez her şeyi tüketmiş olacaksınız evlendiğinizde de hiçbir süprizi kalmayacak
2-4 ay sonra boşansam mı hiçbir şey beklediğim gibi olmadı diye konu açarsınız
Tecrübeli arkadaşlarımız var böyle yüzlerce konu var yazıp bakabilirsiniz
Salatadan domatesten tarla bahçe olur
Bu kafadaki adamdan hiçbir şey olmaz
Gerçekler acıtır

X