Severek nişan attım ?

Söz kesme olayından oldu sözü istedikleri insan kesmedi diye

Konuyu anlatmadığınız için iş olay canlandırmaya kaldı. Olayı siz de anlatın isterseniz , benim ki anlık tahmin.

İncir çekirdeğini doldurmayacak mevzudan kavga çıkarmışlar , üzerinize yürümüşler. Ki bu kısımda muhtemelen babanızın, aile büyüklerinizin üstüne yürümüş olmalılar.

Babanız kendi evinde yapılan bu hakareti sineye çekmemiş olmalı. Size verecek kızım yok deyip kapıyı mı gösterdi ?

Şayet öyleyse neden , niye ağlıyorsunuz ? Ana sağ , baba sağ , ardınızda dururken sözü kim kestiden kavga çıkıyorsa , sonrası nasıl olur sizce ?

Hayır orda üstüne yürüme gibi bisey olmadı sözü istedikleri adam kesmedi diye laf yaptılar daha sonra nisan evinden ayrıldıktan sonra tekrar gelip benı suçladılar sen oğlumuzun üstüne gidiyorsun diye . Bende bunları kaldıramayıp ağladım tabi . Ama orda konu kapandı daha sonra aileler nikah tarihi icin bir araya geldıgınde tartışma çıktı nişan olayı mevzu olunca üstüme kardeşi yürüdü olay bu aslında .

Burda okuduğum en acaip konulardan biri, tam 3. sayfa:

2 aile arasındaki anlaşmazlık yüzünden nişan töreninde gelinin üstüne yürüdüler

Valla okurken şaştım kaldım ne acaip insanlar

Şaka gibi konu. Blofunuz ters tepmis, nişan attım gelir sandım demissiniz. Bir başka cümlede de beni koruması zoruma gitti demişsiniz. E gelse idi o soruna giden durum unutulacakmiydi...
Sizi sevmiyor bacım üzgünüm

Benim anlamadığım şey yüzük atmak, altınları göndermek bence büyük birşey. Çocuk oyuncağı değil. Hele büyükler için, hadi tamam geri barıştık yapılınca herkes ‘bu ne böyle gibi’ düşünür. Siz gerçekten bunu yaparak işi bitirmişsiniz. Ki emin olun zor olan o kararı vermektir. Bu saatten sonra o adama ailesi bak zaten yüzgöz olduk, nişan attınız hayırlısı böyleymiş şimdi dönersen nikahtan dönme, boşanma vs olabilir. Bitmişken bitirin diyordur. O da tekrar aynı topa girmek istemez. Bu arada siz haksızsınız demiyorum sadece dönmek istediğiniz keşke böyle bir hamle yaparken dönüşü olmayacağını düşünseydiniz diye yazdım.

Tavsiyelere kulak verin lütfen. Buradaki üyeler artık karakter uzmanı olmuş. Biri atlasa diğeri hemen fark ediyor durumu

İnceldiği yerden kopmuş artık zorlamayın. Benim tavsiyemse aranızda laf getirip götürenleri susturun dinlemeyin. Yakınlarıyla konuştum şöyleymiş böyleymiş... bırakın artık. Çünkü sizde beklenti doğuruyor. Eski nişanlınız kafasında bitirmiş ve Rabbini bahane ediyor. Yüzüğü atmışsınız takılan altınları geri göndermişsiniz. O kadar olayın üstüne gelip tekrar mı taksınlar size? Takarız deseler kabul edebilir misiniz?

Bu tarz ailelerde böyledir. Baştan kendinde her şeye karışma, her konuya konuşma hakkını bulan sonuna kadar karışır ve konuşur. Sabret sabret diyeceğine, daha ilk anlaşmazlıkta herkese yerini ve haddini bildirseydi şimdi gayet mutlu mesut evlilik yolundaydınız. Babası takıntı yapmış nişanınızı burnunuzdan getirmiş, kardeşi üstünüze yürümüş, annesi aman ağzımızın tadı kaçmasın modundaymış. Her şeye rağmen evlenseydiniz bu insanlar yine aynı şekilde hayatınıza karışacaktı. Boşanmak daha zor ve daha çok acı veriyor.

O son olayda nişanlınız artık ipin koptuğunu ve evlenemeyeceğinize anladığı için tepkisiz kalmış. Yani o an bitirmiş kafasında. Zorla güzellik olmuyor. Sormayın artık iyi mi kötü mü diye, alıştırın kendinizi.

Babasına anasına düşkün değildi demeyin orası hiç belli olmuyor. Benim eşim 2- 3 yılda bir yurt dışından ailesini görmeye gelen bir tipken evlenir evlenmez annem babam moduna girdi ki ağzım açık kaldı. O da göresi geldiğinden değil, tatil yaparım gidince de bizimkileri görürüm kafasındaydı. Resmen babasının ağzına bakar oldu ama bavulunu toplayıp eline verene kadar. Yallah ananın babanın yanına o halde deyince çeki düzen verdi kendine ki vermeseydi iki küçük çocuk var seviyorum deyip idare etmezdim ben mesela.

Aileleri böyle olaylara müdahil etmek ve yüz göz olmak yapılabilecek en büyük hatalardan biri heleki nişanlılık döneminde. Olmazı oldurmaya çalışmayın olmuyor çünkü. Çevremde sizin yaşadıklarınızın kat kat fazlasını yaşayan samimi arkadaşım var aileler hiç susmuyordu iş iyice karıştı nişan bozuldu eşyalar iade edildi dayanamadılar barıştılar ailelerini hiçe sayıp iki tarafta kesinlikle istemiyoruz bizi çiğnemen gerek demesine rağmen barıştılar bi süre sonra aileler de kabul etti mecbur sonra yine en ufak bişeyde olay patlak verdi eski mevzular yeniden döküldü ortaya tekrar ayrıldılar şimdi kız başkasıyla evlendi erkek te başkasıyla nişanlı baya kötü ayrıldılar son sefer lise aşklarıydı oysa onca yaşanmışlık anılar bile şuan çok çok kötü anımsanıyor bazen bukadar kötü olmadan bitirmek ve geriye dönmemek gerekiyor

Çünkü çok seviyorum ve sevdim ikimizde o kadar emek verdik ki

“Batık Maliyet Yanılgısı” (Sunk Cost Fallacy) tam da sizin durumunuzu anlatıyor. Çok klasik bir tuzaktır, kısa zamanda iflasa götürür.

Bir iş için 1000 tl yatırdınız ve zarar ettiniz diyelim. Bu tuzağa düşerseniz o işten çıkmak yerine “Aman ben 1000 tl vermiştim, emek verdim 5000 tl yatırayım” dersiniz. O da yetmez, arabayı satarsınız, o da yetmez, evinizi satarsınız.

Halbuki iş zaten baştan batmıştır, kişi gurur yapar sokaklarda aç kalır.

Bu ilişkinin başında daha ortada ailesi yokken de sorunluymuş, defalarca ayrılmışsınız. Yok benden vazgeçmedi diye birşey yok, kıskançlığı çözüldü mü? Hayır. Sadece şimdi ailesi daha çok ses çıkartıyor.

Bu ilişkinin hiçbir zaman şansı yokmuş ki, sadece sonu uzatmışsınız. Susmanıza rağmen patlamış, patlar da.

Başından ayrılsaydınız şimdiye kadar bu kadar eziyeti çekmeyecektiniz, üzerine kimse yürümeyecekti ve belki de çok hoş bir beyle tanışmış evliliğe gidiypr olacaktınız.

İyi düşünün.

sinirle nişan atan sinirle boşanma davası da açar önce sinirlere hakim olmak lazım
çok kıskanç ve ailesi sorunluydu diyorsunuz+üstünüze yürümüşler ben ortada sevgi de saygı da değer falan da görmedim

Şu an duyguların yoğun olduğu için bunları yazıyorsun, biraz zaman ver kendine, acın geçtikçe gerçekleri göreceksin canım.

ay resmen imdat

çok sevseydi ailesi üstünüze yürüyemezdi.
hani hayatımızda hiç sevgi görmesek inanıcaz

Allah sana akıl versin ne diyim, kıymetli nişanlın dönsün sen de koşa koşa git barış da gör gününü

Aboo resmen kör ölmüş badem gözlü olmuş.
Bacım,aranız kaç saat?
Evden işe diye cik,onun iş yerinde git, danışmadan çağırt. Sonra kapıda sarılın, öpüşün,barisirsiniz zaten. Akşam evine dönersin. O adam sana kolay kolay dönmez.
Sen de nişanlı nedir,nasıl kıymetlidir,altındadır görmüş oldun. Bundan sonra ezdirse de , kıskançlıktan kapatsa da ses çıkarmazsin. Elinden kaçirmazsin

Neden kolay kolay dönmez dediniz ki anlamadım yani gerçekten çok sevıyordu aklım almıyor ilk defa böyle bisey yaptı . Bir anda sildi attı sevsekte olmaz demiş ben çok acı cekıyorum o hemen nasıl kabullendi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…