Severek ayrılınır mı:(

Bir mecburiyeti yok ama ailesiyle bu zamana kadar sorun yaşamış birisi de değil ki ipleri koparamıyor...Aslında konu evlilik olunca rızasız çok sıkıntı yaşarız ahları tutar diye korkuyor..

Onun için de çok kötü zaten beni bu duruma soktuğu için ama haklısın cnm

yahu ne ahı siz ayıp olmaması gereken birşeymi yapıyosunuzki ah tutsun, öyle kolaymı genede sevgilinizde iş bitiyor istiyorum evlenicem diyemiyorsa sorada hep ailesinin deiğini yapmak zorunda kalır mağlesef

Bunu ailesine hissetirmesi gerekiyor bu suçluluk duygusunu hissetmeleri gerekiyor canım ben çok aldım sıra onda da zaman dar

Bir mecburiyeti yok ama ailesiyle bu zamana kadar sorun yaşamış birisi de değil ki ipleri koparamıyor...Aslında konu evlilik olunca rızasız çok sıkıntı yaşarız ahları tutar diye korkuyor..

Haksız kötü bir şey yapıp da aileyi karşına alırsan ah tutar öyle her şeye ah mah tutmaz yani çünkü birbirinizi sevmişsiniz yıllar boyu beklemişsiniz tam kavuşmak üzere asıl sorun çıkaran o aile yüzüden senden ayrılırsa senin ahından korksun bence. Bazen saçma sapan insanrla sırf seviyorum ölüyorum bitiyorum diye gerekli maddi ve manevi olgunluğa erişmeden yanlış zamanlarda , aileye karşı gelinerek bile bile kendine ateşe atıp yapılan evlilikleri tasvip etmiyorum ama karşındaki insandan eminsen maddi, manevi olarak da evliliğe hazırsa bir çift sırf ailem istemiyor diye sevdiğin erkekten ya da kadından kolayca ailelerin kaprisleri yüzünde vazgeçilmemeli bence.

Ben ne yapmalıyım sizce bu süreç zarfında? O çok mu pasif acaba çok mu korkak bu düşünceler beynimi kemiriyor...

bence de biraz baskı yap söyle ya ben 6 senemi vermişim sana ailen istemiyor diye sevdiğimiz istediğimiz halde ayrılıcazmı de. kimseyede yük olmuyosunuz işiniz gücünüz var boşverin başkalarının isteklerini, hayat kısa!

nekadar küçük şeyler buyutulmuş severek ayrılmak lafına keısnlıkle ınanmıyorum ınsan ancak sevdiği ölürse severek ayrılmış onun dışında hiç bişi engel olamaz sevgıye ailelerıde anlamıyorum alsınlar komşularının kızını yada oğlunu hep beraber yaşasınlar ama evlatları mutlumu mutsuzmu düşünmesıler ya yılda bır defa gelsınler ama o gun bayram gıbı geçsin bunu düşünseya bu analar babalar sürekli yanlarında tutup didişmek daha fazla işlerine geliyor (inşallah yaşlanınca bu düşüncelerim değişmez ) :))))))

Canım babam bana bıraktı zaten sen nasıl mutlu olacaksan ona karar ver dedi çok taraftar değil son yaşanan olaylardan sonra ama adam elinden gelen anlayışı gösterdi bu zamana kadar...Bunların hepsini biliyor, ayrılmayı o da istemiyor ama gözdağı vermesi şart oldu bence..

Çok bencillik yapıyorlar buna kızıyorum.Bir baba bu kadar kendini düşünmemeli...Zaten sorun çıkartacaksam ben diplerinde olsam da gün yüzü göstermem.Ne evime gelebilir ne torununu görebilir..

Çok bencillik yapıyorlar buna kızıyorum.Bir baba bu kadar kendini düşünmemeli...Zaten sorun çıkartacaksam ben diplerinde olsam da gün yüzü göstermem.Ne evime gelebilir ne torununu görebilir..

ewt aynen bende böyle düşünüyorum ama malasef ınsanlar yaşlandıkça katılaşıyor düşünceleri saçma bile olsa evlatlar yapmazsa bunu saygısızlık olarak görüyor bence sevgilinde bıtıyor iş senden başkasıyla mutlu olamıycanı onlara anlatsın

Sağol canım umarım bunu başarabilir...Biraz kendine güveni kayboldu bu atanma aşamasında

Eğer gerçekten ikinizde birbirinizi seviyorsanız sıkıca tutun birbirinizi. Severek ayrılma yoktur. Valla bu kelimeye hiç inanmam, Birisi de bırakıyosa eğer çok sevmediğindendir. Sevgi cesaret, emek ister.
Sonuna kadar deneyin ailelerle orta yol bulmayı, üzmeyin bu süreçte birbirinizi, destek olun. Siz bu kararlılıkta olduğunuz sürece ailelerde yola gelecektir.
Yolunuz açık olsun.

bence iki tarafın da olmadığı başka bir şehre gidip yaşayın..sen atamanı oraya aldırısın,sevgilin de aynı şehirde iş bulur..iki taraftan da ayrı mutlu olursunuz.zaten kv kp yaşadığı şehre gidersen,bu efer de eşimin ailesinden bıktım diye topik açacaksın emin ol..evlenmeden bu kadra karışanlar evlendikten sonra nasıl olur allah bilir..

Annen çok doğru söylemiş. Sadece senin uğraşman yetmez ki! kendini fazla yorma derim.
Herşeyi olacağına bırakmalısın, cidden kader kısmet olacaksa zaten olur böyle düşün.

Çok doğru :) işin bu boyutunu düşünmemişler

Ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum artık ailem de beklememi istemiyor.Benim ailem artık onların adım atması gerektiğini söylüyor ki haklılar o da bunu biliyor.

Tüm bu fedakarlıklardan sonra mutlu olabileceğimi bilsem gerçekten yapacağım.Sonuçta eninde sonunda burada ayrılacağız o yüzden en başta ayrılıp gitmek en olanı ama gel gör ki biz taviz veriyoruz sürekli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…