Severek ayrılınır mı:(

Arkadaşlar çok ama çok mutsuzum:KK43:
Benim 6 yıllık bir ilişkim var üniversite 1 den beri görüşüyoruz. Memleketlerimiz farklı arada 15 saatlik bir süre var.Benim ailem daha o piyasada yokken bile uzak memleketten evlenmemi istemiyorlardı ama ben çok sevdim onu.
Daha ilk günümüzdü okulda hiç unutmam o içeri girdiğinde ben başka oldum.Sonra sürekli karşıma çıktı ya da gözüm hep onu gördü bilmiyorum ama o zamanlar öyle derin duygular yoktu.Sonra açıldı bana o fakat ben erken olduğu için kabul etmedim ve biz 1 yıl birbirimizden kaçarak geçirdik ama ikimiz de seviyorduk.Sonra tekrar birleşme durumumuz oldu ve kabul ettim ben.

Okul hayatı boyunca ufak tefek atışmalar olsa da çocukça şeylerdi.İlişkimiz zamanla oturdu ve okul biter bitmez evlenmeyi düşünüyorduk.İkimiz de ailelere söyledik ve annemler çok karşı çıktılar başta ama ikna oldular zamanla. Öğretmenlik için Kpss ye girdik ikimiz de fakat ben atandım hem de annemlerin bulunduğu ile yanlız o atanamadı. 3 yıl üst üste girdi sınava ve atanamadı.Ailem artık sürekli bana baskı yapıyordu bir yandan da çevre biliyorsunuz öğretmen gelin arayışları....

Annemler illa devlet olsun dedi başta ama bu kadar yıl atanamayınca kabul ettiler özel bir okula girdi.Bu Şubat ta istemeye geleceklerdi fakat bi aksilik daha oldu. Benim onun bulunduğu ile gitmek için puanım yeterli olmadığından ve orada kimsemiz bulunmadığından ailem ilk yıllarda burda olun sonra gidersiniz dedi.Sebep biraz da orasının pahalı bir şehir olması iki taraftan da kimsenin bulunmaması benim atanmamın sıkıntı olacağı gibi sıralanabilir...

Bunu ailesine anlattığında ailesi her türlü sıkıntıya rağmen oraya gitmeyeceksin o gelsin diye tutturdular.Ailesinin rızasını alamıyor buraya da gelmek istiyor.Ben babasıyla konuştum ama adam iç güveysi olacak oğlum alacaksınız bir daha göremeyeceğim torunlarımla vakit geçiremeyeceğim ha diyince geleyeceğim zaten ölümüm yakın diyip diyip duruyor .Diğer oğlu da yakın ona ama sorun kaç kere gidip kalmışşlar ya da oğlu tatiller dışında gidiyor mu? Benim babam zaten böyle bir insan değil iç güveysi neymiş yaaa...

Ailem gelsinler bura konuşalım yüz yüze konuşalım telefonla olmaz diyor.Adam kestirip atıyor gelmem diye. Biz birbirimizi istiyoruz ayrılmak itemiyoruz yoksa helak oluruz ikimiz de :KK43: Ne önerirsiniz bana? Ailem daha fazla onu beklememi istemiyor kendini de alçaltma diyor ki sürekli uüraşıyorum olsun diye bi taraftan.Şu an işlerim öyle yolunda ki her şeyi elinin tersiyle bırakıp gitmene değecekler mi diyor ki değmeyeceklerini kıymet bilmediklerini gösterdiler...(Ailesinin rızası olmadan ne kadar mutlu olacağız...?Çaresi nedir bilmiyorum...

6 yıl sonra ayrılık mı oLur? eğer ki senin bu iş durumun olmasa sen oraya gitmeyi zaten kabul etmiştin bile ki ailen bukesde torunlara hasret kalıcaktı. ama şimdi işler değişti... senin ailen nasıl kabul ettiyse oraya gitmeni ozamnlarda.. şimdide onun ailesi kabul edicek ve buda sevgilinde bitiyor senin yapabilceğin birşey yok .

düşünüyorum hala ki ben ne yapabilir diye ama dediğin gibi yapacağını yaptın sen fiti artık sonuç ne olacaksa hayırlısı diyorum.Olumsuz olursa ona ne kadar dayanabilirm hiç bilmiyorum:KK5: Annemlere göre kolay üzülme diyorlar ama kahroluyorum ben düşündükçe:KK5: O seni bırakmam ama zaman alabilir diyor daha ne kadar bekleyebileceğim hani desem ki ilişkinin başlarındayız ok, ama herşey hazırdı nişan kıyafetime varana kadar almıştım bakıp bakıp ağlıyorum:KK5:

düşünüyorum hala ki ben ne yapabilir diye ama dediğin gibi yapacağını yaptın sen fiti artık sonuç ne olacaksa hayırlısı diyorum.Olumsuz olursa ona ne kadar dayanabilirm hiç bilmiyorum:KK5: Annemlere göre kolay üzülme diyorlar ama kahroluyorum ben düşündükçe:KK5: O seni bırakmam ama zaman alabilir diyor daha ne kadar bekleyebileceğim hani desem ki ilişkinin başlarındayız ok, ama herşey hazırdı nişan kıyafetime varana kadar almıştım bakıp bakıp ağlıyorum:KK5:

Yazdıklarını okuyunca içim acıdı valla benim burda o sevgilin denen insan napıyor acaba acayip sinirlendim şu an. Tek yapman gereken açık açık söyle beni seviyorsan erkeksen gel buraya yuvamızı kuralım de ha hala pısırık psırık davranacaksa emin ol allah'ın senin için bir bildiği vardır hayırlısu buymuş dersiniz. Belki de bu senin için bir fırsat ilişkinizi , kaşındaki adamın sana olan sevgisini, senin için neleri göze alabildiğine dair bir sınama olabilir hayatta hiç bir şey sebepsiz değildir canım.

Son düzenleme:
Yazdıklarını okuyunca içim acıdı valla benim burda o sevgilin denen insan napıyor acaba acayip sinirlendim şu an. Tek yapman gereken açık açık söyle beni seviyorsan erkeksen gel buraya yuvamızı kuralım de ha hala pısırık psırık davranacaksa emin ol allah'ın senin için bir bildiği vardır hayırlısu buymuş dersiniz. Belki de bu senin için bir fırsat ilişkinizi , kaşındaki adamın sana olan sevgisini, senin için neleri göze alabildiğine dair bir sınama olabilir hayatta hiç bir şey sebepsiz değildir canım.

Canım çok doğru söylüyorsun ben de ona karar verdim...:KK5: Dün akşam bir müddet görüşmek istemediğimi söyledim sabahtan beridir de elim gidiyor telefona ama artık duygularıma hakim olmaya çalışıyorum.Ben üsteledikçe karşı taraf kendini birşey oğullarını da bulunmaz hint kumaşı sandı...ya da benim onlara mecbur olduğumu ki Allah a şükür hiç de öyle bir durumum yok.Ben şimdiye buranın en zengini en adam adamıyla evlenmiştim.Onların oğullarıyla tek derdim çok çaba harcadım sevdim ve sevildim insan bunları heba edemiyor ki hemen...Ama kime danıştıysam artık herkes burda durmamı biraz daha sabredip karşı taraftakilerin tavırlarına göre hareket etmem gerektiğini söyledi...Zaten benim yaralarımın dinmesi kolay olmayacak bu sürede de onun neler yapacağını görmüş olurum dediğin gibi hiçbir şey sabepsiz değildir...

Başka tavsiyesi olan var mı? Böyle bir durum yaşayan...Konuşmam lazım yoksa elim telefona gidiyor ki o da beni aramadı dünden beri:KK5:

Konuyu sessiz sessiz takip ediyordum,seni çeyiz topiclerinden tanıyorum zaten konuyu görünce çok üzüldüm ama hangimiz yaşayacaklarımızın garantisine sahibiz ki?

Sen elinden geleni yapan,sevdiğinin ve sevgisinin arkasında duran bir insansın, artık hangi devirde yaşıyoruz sevdiğin de gerekirse resti çekebilmeli bana göre. Çünkü çok üfürükten bir sebep bu,babası çok haklı bir sebep gösterse anlarım.

Son durumunuz nedir şimdi peki?

Haber var mı?

6 yıl az zaman değil

Erkek arkadaşının biraz ağırlığını koyması lazım, o kararlı olursa zamanla alışır herkes

Ailende endişelerinde haklı, onlarda kızları bir sorun yumağının içinde üzülsün istemezler

İş erkekte bitiyor, karar verip, kararlarını uygulamaya başlamalı

bence daha fazla üzerine düşme. bu durumda olan herkes ne yapılması gerekeni bilir hem ortada çok büyük bir sorun da yok. babası sizin evden çıkmak istemiyor heralde yoksa ayda 1de olsa gelir görür oğlunu torununu..
biraz baskı yapıp ve aramalarını fln çok azaltıp beklesen, belki seni kaybetme korkusuyla bir cesaret gelir sevgiline:KK14:.

Konuyu sessiz sessiz takip ediyordum,seni çeyiz topiclerinden tanıyorum zaten konuyu görünce çok üzüldüm ama hangimiz yaşayacaklarımızın garantisine sahibiz ki?

Sen elinden geleni yapan,sevdiğinin ve sevgisinin arkasında duran bir insansın, artık hangi devirde yaşıyoruz sevdiğin de gerekirse resti çekebilmeli bana göre. Çünkü çok üfürükten bir sebep bu,babası çok haklı bir sebep gösterse anlarım.

Son durumunuz nedir şimdi peki?

Haber var mı?

Sağol canım benim:KK5: Babası tamamen kapris yapıyor ve sırf ona yakın olalım diye türlü sıkıntılarla bizi başbaşa koyduğunun farkında bile değil...Ben hadi diyelim ....... e gittim , ki orada okudum aşığım o şehre ama evlilik maalesef öyle kolay değil... Bir sürü düşündüğü nokta var insanın en önemlisi eşimle kaliteli zaman bile geçiremeyeceğim sabah gidecek gece eve dönebilecek...
Buraya gelse gerçekten "onlar izin verirse buna" mutlu olabileceğimizi düşünüyorum.Çünkü evliliğin ilk beş yılının çok zor olduğunu herkes söylüyor ve ben bu sürede bir de olumsuz şartlarla uğraşıp zaten yeterince yorulduğumuz bu ilişkinin bizi daha fazla yormasına izin veremeyeceğim.
Kaç gündür çok kötüyüm, bu belirsizlik beni öldürüyor.Bugün evde son günü, ben bizi tanıma bile zahmetine katlanmadan telefonla dertlerini anlatıp bizden de fedakarlık yapmalarını beklemelerini hazmedemiyorum ailesinin.Zaten annemler beni böyle gördükçe zavallılarım biz mani olmayalım bizim yüzümüzden olmasın sen kendin karar ver diyorlar.
Ben onlardan adım bekliyorum canım ben üstelersem zaten hiç değerim olmayacak artık:KK5: Ama çok zor sabrediyorum bir şey dememek için kendimi

6 yıl az zaman değil

Erkek arkadaşının biraz ağırlığını koyması lazım, o kararlı olursa zamanla alışır herkes

Ailende endişelerinde haklı, onlarda kızları bir sorun yumağının içinde üzülsün istemezler

İş erkekte bitiyor, karar verip, kararlarını uygulamaya başlamalı

Ever canım artık onda bitiyor,zaten benim ailem yeterince endişeleniyorlar farklı memleket sonuçta değişik kültürel yapı ama ailesinde iletişim sıkıntısı var gerçekten.Bir de babası koskoca üniversite mezunu emekli müdür.Anladım ki cehaletin eğitimle alakası yok...

bence daha fazla üzerine düşme. bu durumda olan herkes ne yapılması gerekeni bilir hem ortada çok büyük bir sorun da yok. babası sizin evden çıkmak istemiyor heralde yoksa ayda 1de olsa gelir görür oğlunu torununu..
biraz baskı yapıp ve aramalarını fln çok azaltıp beklesen, belki seni kaybetme korkusuyla bir cesaret gelir sevgiline:KK14:.

Canım aslında geleceğine değil biliyor musun,diğer oğlu 50 km uzaklıkta hiç öyle gideyim kalayım dertleri yok ki onlar yakın oldukları halde senede birkaç kez zor gidebiliyorlar.Abisi söylüyor bunu bana...Tek derdi kızın tarafında oturması ailemin burada olması ve kıskançlık yaşıyor daha doğmayan torununu kıskanıyor annemlerle vakiit geçirecek daha çok diye...Ben gerekli lafı söyledim çok da ağır sözler ettim sinirlerime hakim olamayıp erkek arkadaşıma...
Ne bu ya dedim onların hakkı varsa benim de hakkım var benim ahımdan korksunlar. Birlikte olduğumuzdan beri ona tek sıkıntı yaşatmayan benim , hiçbir sorunum olmadı benden yana, kalkmış ailesi hala benim fedakarlık yapmamı bekliyor paşa oğulları sanki...

Sağol canım benim:KK5: Babası tamamen kapris yapıyor ve sırf ona yakın olalım diye türlü sıkıntılarla bizi başbaşa koyduğunun farkında bile değil...Ben hadi diyelim ....... e gittim , ki orada okudum aşığım o şehre ama evlilik maalesef öyle kolay değil... Bir sürü düşündüğü nokta var insanın en önemlisi eşimle kaliteli zaman bile geçiremeyeceğim sabah gidecek gece eve dönebilecek...
Buraya gelse gerçekten "onlar izin verirse buna" mutlu olabileceğimizi düşünüyorum.Çünkü evliliğin ilk beş yılının çok zor olduğunu herkes söylüyor ve ben bu sürede bir de olumsuz şartlarla uğraşıp zaten yeterince yorulduğumuz bu ilişkinin bizi daha fazla yormasına izin veremeyeceğim.
Kaç gündür çok kötüyüm, bu belirsizlik beni öldürüyor.Bugün evde son günü, ben bizi tanıma bile zahmetine katlanmadan telefonla dertlerini anlatıp bizden de fedakarlık yapmalarını beklemelerini hazmedemiyorum ailesinin.Zaten annemler beni böyle gördükçe zavallılarım biz mani olmayalım bizim yüzümüzden olmasın sen kendin karar ver diyorlar.
Ben onlardan adım bekliyorum canım ben üstelersem zaten hiç değerim olmayacak artık:KK5: Ama çok zor sabrediyorum bir şey dememek için kendimi

Sen zaten ne fedakarlıklarda bulunmuşsun,3 yıl atanamamış ne demek ya benim erkek arkadaşım da atanamadı bir süre ne zor olduğunu bilirim, sonu yok gibi olur sen karşındaki ailenin kızını hem de bir kız evladını nasıl böyle gururunu incitbilirsin?Üstelik yıllarca senin oğlunu beklemiş,kötü gününde yanında olmuş,baba olarak destek olmak düşerken nazlanıyor hiç olgun bir davranış değil.

Peki etraftan bu babaya 'aklını başına topla' ihtarını verecek kimse yok?

Benim babam erkek kardeşime böyle bir şey yapsa ben dikilirdim mesela karşınına yok mu böyle biri ya?

Bundan sonra da kaybederlerse kendileri kaybederler ama kaybetmeyin sevginizi,emeğinizi inşallah bir çırpıda çözülsün sorunlarınız. Silkinsin sevgilinin babası bi ben ne yapıyorum koskoca adam neyin derdindeyim desin,sevgiline bi dank etsin inşallah.

Canım gerçekten çok haklısın hislerime tercüman oldun...Beni düşünen yok adamın kız evladı yok ne düşünür ne hissedebilir bilemiyor ya da umurunda değil ne hissettiğim...Ben böyle bir insan için ne diye sıkıntı çekmeyi göze alayım ki...Abisi o daha eve gitmeden beni aramıştı , öyle göz göre göre bitirmenizi istemem diye yanımızda olduğunu hissettirmişti.Sonra o da izine ayrılıp gitti memlekete ve bir iki kez konuştuk,babası istemiyor falan dedi sonra bir daha ne aradı ne sordu.Onun da ne yapmaya çalıştığına anlam veremedim.Dedesi falan da istemiyormuş buraya gelmesini yani tek başına anladığım kadarıyla:KK5: ve gerçekten onun da kafasına girmeye çalışıyorlar bu arada vazgeçirmek için.Yok babası her şeyinize karışır, seni ezerler, canın istediğin zaman buraya gelemezsiniz, biz gidemeyiz , benim ayağım bi çukurda zaten gibi dolduruşlara getiriyorlar ben deliriyorum...Sanki kız veriyorlar yazarken bile sinirlerim bozuluyor:KK5:

O beni biliyor ama yine de kafasını karıştırıyorlar, ya endişelenebilirler ona birşey demiyorum ama bunların ki bencillik noktasına geldi...

canim simdi okudum tamamini msjinin sen kesinlikle haklisin konuda ama arkadasim is sevgilinde bitiyor eger seninle olmayi istiyorsa birseyleri goze alacak hem sen hic gelmem dememissinki bir muddey sonra gidecegini soyluyorsun sakin memurlugunu yakma bende memurum kendimi senin yerine koyuyorumda vazgecmezdim her gecen yil daha az atama oluyor birdaha atanabilecekmisin erkek arkadasinin binel atmasin lazim bu ise eger seni sevdiginden eminsen ve vazgecemeyeceginden eminsen rest cek elinden geleni yaptigini artik biseuler yapmasi gerektigini soyle ama ailesi ile senin aranda birakma sakin onun icinde kotu bir durum ailesinin hakli oldugunu ama seninde hakli oldugunu anlat ve orays gitmek icin elinden geleni yapacagini soyle eminim tepkisiz kalmaz canim ya cok emek vermissindir iliskine su aileleri hic anlamam zaten rahat birakin ya sanki siz evleniyorsunuz herseye karisiyorlar ama sakin vazgecmeyin bence basarabilirsiniz

canim simdi okudum tamamini msjinin sen kesinlikle haklisin konuda ama arkadasim is sevgilinde bitiyor eger seninle olmayi istiyorsa birseyleri goze alacak hem sen hic gelmem dememissinki bir muddey sonra gidecegini soyluyorsun sakin memurlugunu yakma bende memurum kendimi senin yerine koyuyorumda vazgecmezdim her gecen yil daha az atama oluyor birdaha atanabilecekmisin erkek arkadasinin binel atmasin lazim bu ise eger seni sevdiginden eminsen ve vazgecemeyeceginden eminsen rest cek elinden geleni yaptigini artik biseuler yapmasi gerektigini soyle ama ailesi ile senin aranda birakma sakin onun icinde kotu bir durum ailesinin hakli oldugunu ama seninde hakli oldugunu anlat ve orays gitmek icin elinden geleni yapacagini soyle eminim tepkisiz kalmaz canim ya cok emek vermissindir iliskine su aileleri hic anlamam zaten rahat birakin ya sanki siz evleniyorsunuz herseye karisiyorlar ama sakin vazgecmeyin bence basarabilirsiniz

Canım emek ne demek az bile kalır çektiklerimin yanında...Şimdi bana bir dolu mesaj yazmış yaşattıkları için kendisine çok sinir olduğundan , bir süre toparlanması gerektiğinden, ruh gibi olduğundan falan bahsetmiş yeniden tüylerim diken diken oldu...

Canım gerçekten çok haklısın hislerime tercüman oldun...Beni düşünen yok adamın kız evladı yok ne düşünür ne hissedebilir bilemiyor ya da umurunda değil ne hissettiğim...Ben böyle bir insan için ne diye sıkıntı çekmeyi göze alayım ki...Abisi o daha eve gitmeden beni aramıştı , öyle göz göre göre bitirmenizi istemem diye yanımızda olduğunu hissettirmişti.Sonra o da izine ayrılıp gitti memlekete ve bir iki kez konuştuk,babası istemiyor falan dedi sonra bir daha ne aradı ne sordu.Onun da ne yapmaya çalıştığına anlam veremedim.Dedesi falan da istemiyormuş buraya gelmesini yani tek başına anladığım kadarıyla:KK5: ve gerçekten onun da kafasına girmeye çalışıyorlar bu arada vazgeçirmek için.Yok babası her şeyinize karışır, seni ezerler, canın istediğin zaman buraya gelemezsiniz, biz gidemeyiz , benim ayağım bi çukurda zaten gibi dolduruşlara getiriyorlar ben deliriyorum...Sanki kız veriyorlar yazarken bile sinirlerim bozuluyor:KK5:

O beni biliyor ama yine de kafasını karıştırıyorlar, ya endişelenebilirler ona birşey demiyorum ama bunların ki bencillik noktasına geldi...

Ben bu düşüncelere kız ailesi olsun erkek ailesi olsun cehalet diyorum başka da bir şey demiyorum. Sanki adamı kaçıracaksın,eve kilitleyip ailesiyle görüştirmeyeceksin nasıl bir düşüncedir anlamıyorum ve maaalesef erkekler bu tip etkilerin altında çok çabuk kalıyor. Ve biz kadınlar nasıl da romantiğiz. Aynı teklifi karşı taraf yapınca hemen ailemize resti çekip her türlü zorluğa göğüs gerip gideriz sevdiğimizin arkasından. Bir de siz aile olacaksınız artık, daha şimdiden nerede yaşayacağınıza karışıyorlarsa bu kadar ilerisi için de her şeyde söz hakkına sahip olmak isteyebilirler, erkek arkadaşını da pasif buldum bu konuda.

Allah en güzelini versin inşallah.

çok üzüldüm durumunuza.yıllar önce ayrıldığım kişi geldi aklıma.bizimde böyle sorunlarımız olmuştu.benimde annesi istememişti iç güveyi gibi orada mı yaşayacaksın demişti.bende sen gibi çok çabalamıştım.ama oğlan hemen annesini dinledi pes etti ve başkasıyla evlendi.duyduğum kadarıyla çok pişmanmış.ama ben iyi ki olmamaış dedim sonra sevgisinin arkasında duramayan biriyle bir ömür geçmezdi.herşey nasip ama tavsiyem ikinizde çabalayın ve pes etmeyin.aileler enimde sonunda yumuşar merak etme.hakkınızda hayırlısı olsun canım.

karşı taraf büyük ihtimalle bir süre olayına inanmıyor. Gittiğinde geri gelmeyeceğinizi düsünüyorlar.
Sen bastan gtmeyi göze almıssın bu bile cok büyük fedakarlık baslı basına inan...alıstığın yerden cevreden kopmak cok zor
bende kopamadğım icin gidemedim aynen karsı taraf olmazsa olmasına getirdi
toplumumuzdaki yaygın anlayıs erkek cocuk illa yanında olacak maalesef...anne babasını terk etmek olarak yansıtıp onlarında duygularına hitap ediyorlar..yaslanıcaz kim bakıcak vs vs gibi..durumuna üzüldüm :KK43: Allah yardımcın olsun

Ben bu düşüncelere kız ailesi olsun erkek ailesi olsun cehalet diyorum başka da bir şey demiyorum. Sanki adamı kaçıracaksın,eve kilitleyip ailesiyle görüştirmeyeceksin nasıl bir düşüncedir anlamıyorum ve maaalesef erkekler bu tip etkilerin altında çok çabuk kalıyor. Ve biz kadınlar nasıl da romantiğiz. Aynı teklifi karşı taraf yapınca hemen ailemize resti çekip her türlü zorluğa göğüs gerip gideriz sevdiğimizin arkasından. Bir de siz aile olacaksınız artık, daha şimdiden nerede yaşayacağınıza karışıyorlarsa bu kadar ilerisi için de her şeyde söz hakkına sahip olmak isteyebilirler, erkek arkadaşını da pasif buldum bu konuda.

Allah en güzelini versin inşallah.

Amin canım inşallah ben de sana katılıyorum bir kız olarak gerçekten biz çok romantiğiz :KK5:

çok üzüldüm durumunuza.yıllar önce ayrıldığım kişi geldi aklıma.bizimde böyle sorunlarımız olmuştu.benimde annesi istememişti iç güveyi gibi orada mı yaşayacaksın demişti.bende sen gibi çok çabalamıştım.ama oğlan hemen annesini dinledi pes etti ve başkasıyla evlendi.duyduğum kadarıyla çok pişmanmış.ama ben iyi ki olmamaış dedim sonra sevgisinin arkasında duramayan biriyle bir ömür geçmezdi.herşey nasip ama tavsiyem ikinizde çabalayın ve pes etmeyin.aileler enimde sonunda yumuşar merak etme.hakkınızda hayırlısı olsun canım.

Canım üzüldüm bak şimdi:KK5: Bizimkisi pes etmiyor ama artık güvenemiyorum ben ya...ya olmazsa ya hep böyle olursalar beynimde sürekli...Zaten ayrılsak da benim toparlanmam uzun sürecek o yüzden bu süreçteki davranışlarına bakarak bir karar vermeye çalışacağım.Pes etmek istemiyorum emek verdim, biraz da psikolojik desteğe ihtiyacı var o da bunu kabul etti ve öz güvenini tekrar kazanmak istiyor bakalım bi terapist araştırıyoruz şu anda...

X