Giderdim
Kendi baksın bakabiliyosa
Soylemeninde bi adabı olmalı
Mesela deseki "ailem bakıma muhtaç olsa evladı olarak bakarım bizde yaslanacagiz "dese amenna
Seni neden katiyo çünkü kendi bakamiyacak senin başına kalacak bütün yük
yerinizde olsam çalışır paralarına muhtaç olmam ..Eşiniz tek başina eve yetemiyor ki yardim ediyor aile..Bu açıdan yardim ettikleri icin siz bakin istiyor esiniz kendine gore hakli..
daha kim öle kim kala bu mevzuları konusmak boş..Bence calisma hayatina atılın..
İlk çocuğumun yaşı uygun kreş için ama 2.çocuğum henüz 7 aylık. Çalışmak gibi bir şansım yok maalesef.bakıcılar var kreş var bence belli bir yaştan sonra çocuk da okul istiyor 3 yaşa geldiyse calisin..
Çocuklarınız varsa eğer sizin de iyi bileceğiniz gibi maalesef kafanıza göre davranamıyorsunuz önce onları düşünüyorsunuz. İkisi de uyuduğu için birşey yapamadım. Ayrıca ailemi de düşündüğüm için bu saatte gelin beni alın diye arayamadım. Sabah gideceğim annemlere.ben o kadar küfüre şimdiye çocuklarımı alıp gitmiştim..
Ortada mevzu var amyarın ne olur bılınmez...belkı siz bakıma muhtac olacaksınız...daha adamlar elde degil avucta degil...herkes en ıyısı evlilik sozleşmesı ımzalasın barı...eşinizin uslubuna diyecek kelıme bulamıyorum...sizinde ortada olmayan mevzuya tavrınız hos degil...ecel hep yaslılara gelmiyor...kım öle kim kala...
Ben maalesef ki çok net bir insanım. Düşüncem neyse direkt söylerim rol yapamam. Önce olur deyip sonra olmaz demek bana göre değil.Ortada ölen yok ölmüş yok bu neyin kavgasi yahu..Tamam esinizin uslubu dogru degil ama ben olsam bakarsin dedignde he der gecistirirdim niye durduk yere sinir olayim ki
Ortada mevzu var aslında. Ben söylediklerinizin de bilincindeyim zaten ama sorun şu, bu tarz insan hayatını etkileyecek konular en başta konuşulmalı bana göre. Olabilecek ekstra beklenmedik durumlar hariç tabii ki..siz olsanız eli ayağı tutan maddi olarak çok iyi durumda olan ve size ihtiyacı olmayan kv. veya kp. öz be öz 2 kızı da varken, sırf eşiniz istiyor diye ömür boyu onlarla oturur musunuz? Ben ayrıca şunu da söyledim bana yakın olsunlar ben ne yiyorsam onlara da götürürüm, pişiririm her türlü ilgilenirim de onda sorun yok ama aynı evin içinde yapamam dedim. Bugün tavrım buysa yarın da budur ben rol yapamam ya da önce olur deyip sonra olmaz diyemem.yarın ne olur bılınmez...belkı siz bakıma muhtac olacaksınız...daha adamlar elde degil avucta degil...herkes en ıyısı evlilik sozleşmesı ımzalasın barı...eşinizin uslubuna diyecek kelıme bulamıyorum...sizinde ortada olmayan mevzuya tavrınız hos degil...ecel hep yaslılara gelmiyor...kım öle kim kala...
Çok canım acıyor arkadaşlar. Hemen anlatayım. 5 yıllık evliyim. Eşimin ailesi şehir dışında yaşıyor. Maddi durumları iyi ve bize yardımları da oluyor. Eşimin evli 2 de ablası var onlar da başka şehirlerde yaşıyorlar ve maddi durumları iyi. Geçen gece konuşurken eşim bana, annem ya da babam ölse, geride kalanı alıp evime getiririm sen de s...e s...e bakarsın dedi. (Ben de hem söylemine kızdığım hem de gerçekten istemediğimden) bakıma muhtaç bir durum olmadığı sürece kendi ailem de olsa aynı evde yaşamak istemediğimi söyledim. Kendisi tek erkek çocukmuş ve ailesine o bakmalıymış. Peki ablaların ne oluyor dedim. Sen işe gideceksin bütün gün ben kendi evimde misafir gibi oturup kalkacağım istediğim gibi hareket edemeyeceğim ve bu bir ömür boyu böyle olacak. Sen bana evlenirken bu düşünceni söylemedin baştan söyleseydin, bu şimdi söylenecek bir şey değil, ben seninle evlendim anne veya babanla değil dedim. O da açtı ağzını yumdu gözünü yok beni tanıyamamış da yok ben kötüymüşüm, onun gözünden düşmüşüm ne olursa olsun ailesini getirirmiş ben de istemezsem çocuklarımı alıp s... tir olup ailemin yanına gidermişim. Sonrasında ben de raydan çıktım tabii ki ve ağzıma geleni söyledim. Sürekli bana, ailesinin bize maddi olarak destek verdiğini her fırsatta hatırlatıyor ve adeta başıma kakıyor, sanki onlardan ben yardım istiyormuşum gibi. Yani bana hem yardım alıyoruz hem de sen onlara bakmayacağını söylüyorsun diyor. Sırf bu mevzudan dolayı ayrılma noktasına geldik. Sizce ben haksız mıyım? Yanlış mıyım? Üzüntüden ve sinirden doğru düşünemiyorum. Şimdiye kadar eşimi çok konuda tolere ettim ama artık yetti...bana resmen ya onlara bakarsın ya da gidersin dedi. Siz yerimde olsanız ne yaparsınız?
Benim eşim de düşünebilir tabii ki sorun yok. Ben diyorum ki elden ayaktan düşmüşse, maddi gücü yoksa, bakıma muhtaçsa başımın üstünde yeri var her kim olursa olsun allah rızası için bakarım.Allah kımseyı kımseye muhtac etmesın...sizin annenız ıcınde eşiniz aynı seyı dusunur ..duusnursede haklı...bende dıyorum bazı yaslılar nıye kızlarına gitmiyıor...kızları ıstemezse kaynanayı damatta ıstemez aynısını...
Haklısınız. Maalesef bilmediğiniz ve anlatamadığım konular da var ama emin olun siz benim yaşadıklarımı yaşasaydınız siz de asla istemezdiniz. Yine de yorumunuza teşekkür ederim.Eşinizin söylemiş olduğu küfür hakaret vs yanlış bu konuda kırgın olduğunuzu iletin ve belli edin. Lakin anne baba bakılır bunda ne var? Ileride gelin veya damat istemese bir ömrü tek mi geçireceksiniz. Siz eşinizle evlendiğiniz zaman ister istemez o ailenin bir bireyi oluyorsunuz . Sadece eş benim gerisi dış kapı değil . Siz de önce sakinleşip söylediklerinizi düşünün keza eşiniz de öyle sakin konuşun.
Okurken gülümsettiniz beni. Aynı düşünce yapısına sahibiz. Teşekkürler yorum için..Iste bende boyle konulari onceden sorguladigim icin evde kaldin diyorlar
Neyse. Haklisin tabiki.
Ben kendi ailemin bile eli ayagi tutsa yanimda yasamalarini istemem. Olmuyor cunki. Herkesin duzeni ayri.
Birinden biri vefat etse Allah korusun, tabiki yan daireme ayni sokaga isterim. Evine gidip temizlik yemek vs seyleri hallederim. Ses olurum, yalniz birakmam. Bunlar ayri. Ama ayni ev olmaz.
Kendim yaslansam dahi istemem cocuklarimin yaninda kalmak.
Sizin suanki durumunuzda boyle birsey bile yokmus. Esinizin cumleleri cok cirkince.
Ozaman s...e s...e defolsun ailesinin yanina simdiden baksin. Hos, boyle erkekler daha yemek yapmasini bile bilmez kendine bakamaz oyle uzaktan uzaktan bogururler anama babama bakacaksin diye. Allahin kirolari.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?