Serklaj Ameliyatı(Rahim ağzı yetmezliği) Sonrası

Yani biz tam durumu bilmediğimiz için sadece varsayımlar üzerinden konuşuyoruz. Benim doktorum dikkatli biriydi ve benim ilk gebeliğimdi 40 haftayı görürüz dediğimizde 35 hafta dolmadan süpriz şekilde suyum geldi. Bu tip durumlarda doktor çok önemli.
Kesinlikle. Drun deneyimi ve yaklaşımı çok önemli. Bana 38. Haftayı görürüz dedi, bakalım görecek miyim?

Benim birkaç gün olmuştu. Serklaj dan sonra. Dr um normal demişti. Sonra da kesildi.
Benım doktorum da normal dedı, bır de rahım agzımda acıklık oldugu ıcın o tıkac denılen sey olusmuyormus. O yuzden gelen akıntılar normal demsıtı, ama ıste tek benım basıma mı gelıyor dıye merak ettım ☺️tesekkur ederım cevapıcın 🙏🏻

Evet inşallah öyle olur çok korkuyorum ama ailemin yanına gideceğim orda hiç kalkmam ayağa
Serklaj yeni olduysa kesinlikle yolculuk yapma. Ben bir hafta rapordan sonra çalıştım. Bebek aşağıya baskı yaptı doktorum aşağıdan çıkacak gibi olursa bekleme hastaneye gel demişti. İlk bir ayda anca oturuyor dikişler.

Kesinlikle. Drun deneyimi ve yaklaşımı çok önemli. Bana 38. Haftayı görürüz dedi, bakalım görecek miyim?
Aynen benim doktoru özeldi 4 doktor değiştirdim, en son bunda karar kıldık doğumun başlama sebebi alttan muayene etmesi oldu ama benim sürecimden hiç emin değildi. Bir hafta iyiysek diğer hafta kötü oluyordum. Birde ben çok ısrarcı olarak çalışmak istediğim için beni çok sık boğazda etmedi kötü olduğunda bekleme benim dönüş yapmamı hastaneye git derdi. Doğumda bile nabzım yüksekti onun sayesinde sakinleştim.

Serklaj yeni olduysa kesinlikle yolculuk yapma. Ben bir hafta rapordan sonra çalıştım. Bebek aşağıya baskı yaptı doktorum aşağıdan çıkacak gibi olursa bekleme hastaneye gel demişti. İlk bir ayda anca oturuyor dikişler.
Ben serklaj olmadım yanlış anlamışsınız

Yolculuğunu yatarak yapma şansın varsa öyle yap canım ben ilçeden merkeze serklaj sonrasin2 saat gidiş 2 saat gelis 2 kez gittim geldim arka tarafa yastık atıp yatmistim.
Evet genelde yatarak yolculuk yapıyorum ama benim serklajım yok açıklığım artmadı sadece nişan geldi dedi doktorum var olan açıklık yüzünden dedi sancım da yok

Merhaba, önceden takip ediliyor muydu rahim ağzı uzunluğunuz? Yoksa 25. haftadan sonra mı kısalma oldu?
Sizin yorumu görmemişim 22 den beri kısalıyor ve takipte ama progestanı fitil kullanınca uzadı bu hafta 33 ölçüldü şimdi de nişan kanamam oldu ama doğum belirtim yok doktor açıklığın var olabilir dedi

Kızlar serklajdan öncede hep yattınızmı ben türkiyeye gidip gelmek istiyorum serklaj öncesi suan 10 haftalıgım 12-13. Haftalarda olucam serklaji

Kızlar serklajdan öncede hep yattınızmı ben türkiyeye gidip gelmek istiyorum serklaj öncesi suan 10 haftalıgım 12-13. Haftalarda olucam serklaji
Hayır yatmadım açıklığım olduğu halde çalışmaya devam ettim ben. Ama bunda doktorun öngörüsü ve sizin durumunuz çok önemli. Eğer ağrı, baskı, sancı varsa uzanın ayaklarınızın altınada yastık koyun.

Sırf

yatıp dinleneyip kalkmayayım diye ailemin yanına gidiyorum bi kaç haftayı daha geçirirsem korkularım azalır inşallah bebeğim daha çok küçük rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin
Ayağınızın altına birşey koyun yüksekte olsun hep, muhakkak arada hareket edin.

Hayır yatmadım açıklığım olduğu halde çalışmaya devam ettim ben. Ama bunda doktorun öngörüsü ve sizin durumunuz çok önemli. Eğer ağrı, baskı, sancı varsa uzanın ayaklarınızın altınada yastık koyun.
Bu kadar erken haftalardada ağrı baskı sancı oluyormu

X