İlk gebeliginiz olduğunu söylediniz doktor saha önce bir gebelik olduğu için kıyaslama yapamamış haliyle. Ben ilk gebeligimi serklaj olmama rağmen kaybettim enfeksiyondan dolayı, ikinci kez gebe kaldığımda 10. Haftada dikiş atılacağını ve bebek gibi yatmam gerektiği söylendi. İkinci kez gebe kaldım başka doktora gitmeye başladım kontrol edelim duruma göre dedi, 16. Haftadan itibaren 2 hafta ara ile rahim ağzı ölçümü yapılıyordu takı 19+6 da rutin kontrole gittimde doktor çığlık attı bir hafta önce 3.6 cm olan rahim agzi uzunluğu simdi 1 cm olmustu , ama ben de ne agri ne kanama hicbirsey yoktu ki bu belirti vermeden de kısalma olabiliyormuş. Acil serklaja alındım 14 gün hastanede kaldım antibiyotik tedavisi gördüm enfeksiyon vardi . Suan 27 hastalığım. 28 i asarsak gittiği yere kadar gitsin dedi doktorum. Ve evdeyim istirahat halindeyim çalışıyordum rapor veriyorlar ise gitmem yasak , ev işi yasak gezmeler yasak , tuvalet ve yemek harici kalkmıyorum, ayakta dus alabilirim ama sadece 10 dk maksimum süre.
İlk gebeligimde başka doktora gidiyordum serklajdan sonra hiç enfeksiyon için tahlil yapmamıştı, gezmek ise gitmek kendimi çok yormamak şartı ile serbestti. Halbuki çok yanlış şimdiki aklım olsa o doktorun dediğini yapmazdım.
Bence siz de ise gitmeyin , evinizde temizlik yemek dahi yapmak için kalkmayın, istirahat edin , bu tarz durumlarda işi şansa bırakmaya gelmiyor malesef,hic bir belirti yokken bir anda hersey oluyor .
Simdi bayram mesela umurumda değil, eve kimseyi kabul etmiyorum kimseye de gitmiyorum zaten yasak . Hastane için bir yollara düşüyorum kontrol için.
Allah herkesin evladını bağışlasın, sağlıkla zamanında kucağımıza almak nasip olsun inşallah