- 9 Mayıs 2022
- 63
- 15
- 31
- Konu Sahibi kagithaplar
35. Haftanın içindeydim.Allah bebeğinize şifa versin. Kaç haftalık doğum yaptınız?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
35. Haftanın içindeydim.Allah bebeğinize şifa versin. Kaç haftalık doğum yaptınız?
35. Haftada doğurdum, evet kilosu içim gayet iyi diyorlar sadece ciğerleri gelişimini sağlamamış. Doktor şekerden dolayı ciğer gelişimini geç oluşmuş gibi birşey demişti. Ama gayet sağlıklıymış. 10 gün kalacakmış.Canım yanılmıyorsam 32. Haftayı devirmistin şükür elhamdülillah bu bizim için iyi bir ilerleme ben hissediyorum bebeğini kuvvetlendirip kucağına kısa sürede alacaksın olumlu düşün ve tadını çıkart evet biraz erken geldi minnakimiz ama kendini kurtardı, sütünun gelmesi için olumlu olalım
Sayılı gün vermişler çok şükür , seninde dikişlerin epey toparlar o zamana kadar sütun de iyice artar bebisimiz evine gelince bol bol içer büyür Rabbim yardımcın olsun çok şükür ki tamamladın35. Haftada doğurdum, evet kilosu içim gayet iyi diyorlar sadece ciğerleri gelişimini sağlamamış. Doktor şekerden dolayı ciğer gelişimini geç oluşmuş gibi birşey demişti. Ama gayet sağlıklıymış. 10 gün kalacakmış.
Dr size serklaj önermedi mi? Benim 9.7 mm açıklığı vardı. Rahim ağzı uzunluğunu normaldi. Ertesi gün beni hemen serklaja aldı Dr um. Sizin de vakit kaybetmeden ameliyat olmanız gerekiyor.Merhaba bende 25+4 deyim 27 mm ölçüldü cuma günü ve 1.1 cm açıklığım var cuma günü yani 26+1 de tekrar kontrolüm var bende seklarj istiyorum istediğim belirtsem yaparlar mı erken doğum yapmak istemiyorum ve riskim çok yüksek Progestan pruloton kullanıyorum raporluyum ve genel olarak yatmaya devam ediyorum 28 yada 32 de doğum yapmak istemiyorum bebeğimin tam gelişeceği zamanda yani
Hayır perintolog olabilirsin dedi aslında ama kendi doktorum bununla ilgili bir şey söylemedi ben istediğimi belirtsem yaparlar mıDr size serklaj önermedi mi? Benim 9.7 mm açıklığı vardı. Rahim ağzı uzunluğunu normaldi. Ertesi gün beni hemen serklaja aldı Dr um. Sizin de vakit kaybetmeden ameliyat olmanız gerekiyor.
Perinatoloğa yaptırın. Özellerde yaparlar. Düşük riskiniz var. Beni perinatolog takip ediyor, yaklaşık 1 cm açıklık varken hemen ameliyata aldı. Kendi doktorunuz devlet hastanesinde mi? Devlet hastanesi ise Dr kendi karar verir.Hayır perintolog olabilirsin dedi aslında ama kendi doktorum bununla ilgili bir şey söylemedi ben istediğimi belirtsem yaparlar mı
Merhaba, önceden takip ediliyor muydu rahim ağzı uzunluğunuz? Yoksa 25. haftadan sonra mı kısalma oldu?Merhaba bende 25+4 deyim 27 mm ölçüldü cuma günü ve 1.1 cm açıklığım var cuma günü yani 26+1 de tekrar kontrolüm var bende seklarj istiyorum istediğim belirtsem yaparlar mı erken doğum yapmak istemiyorum ve riskim çok yüksek Progestan pruloton kullanıyorum raporluyum ve genel olarak yatmaya devam ediyorum 28 yada 32 de doğum yapmak istemiyorum bebeğimin tam gelişeceği zamanda yani
Merhaba, devlette kadın doğum doktorları direk açıklık ve riskli ise gebelik serklaj için perintoloğa yönlendirme yapıyor. Sizin isteğinize sunmuyorlar bunu gebeliğiniz riskli ise hemen yapılmasını söylüyorlar ama şuan için kapanacak bir açıklık çünkü benim açıklığımda o şekilde idi üç hafta takip altında kaldım kapanmadığı taktirde serklaj yapılıyor o yüzden şuan ameliyatı söylememiştir doktor. Çünkü açıklık yüksek olsa hemen ameliyata alınıyorsunuz. Benimki üç hafta takip edildi ve kapanmadı aynı gün ameliyata alındım. Ameliyatta riskli bir ameliyat o yüzden çoğu doktor son çare olarak öneriyor.Merhaba bende 25+4 deyim 27 mm ölçüldü cuma günü ve 1.1 cm açıklığım var cuma günü yani 26+1 de tekrar kontrolüm var bende seklarj istiyorum istediğim belirtsem yaparlar mı erken doğum yapmak istemiyorum ve riskim çok yüksek Progestan pruloton kullanıyorum raporluyum ve genel olarak yatmaya devam ediyorum 28 yada 32 de doğum yapmak istemiyorum bebeğimin tam gelişeceği zamanda yani
Benim tam bir cm bile değildi. Perinatolog beni hemen ameliyata aldı. Kapanır mı diye bekleyelim demedi.Merhaba, devlette kadın doğum doktorları direk açıklık ve riskli ise gebelik serklaj için perintoloğa yönlendirme yapıyor. Sizin isteğinize sunmuyorlar bunu gebeliğiniz riskli ise hemen yapılmasını söylüyorlar ama şuan için kapanacak bir açıklık çünkü benim açıklığımda o şekilde idi üç hafta takip altında kaldım kapanmadığı taktirde serklaj yapılıyor o yüzden şuan ameliyatı söylememiştir doktor. Çünkü açıklık yüksek olsa hemen ameliyata alınıyorsunuz. Benimki üç hafta takip edildi ve kapanmadı aynı gün ameliyata alındım. Ameliyatta riskli bir ameliyat o yüzden çoğu doktor son çare olarak öneriyor.
Benim uzunlugum 21. Haftada karından ultrasonda 33mm vajinalde 22mm idi açılmam ve kasılmam yoktu perinatolog serklaji uygun gördü 22+5 de oldum. Perinatolog yapılabilir diyorsa onunla konuş ve yapsın.Hayır perintolog olabilirsin dedi aslında ama kendi doktorum bununla ilgili bir şey söylemedi ben istediğimi belirtsem yaparlar mı
22 de farkettik kısalmayıMerhaba, önceden takip ediliyor muydu rahim ağzı uzunluğunuz? Yoksa 25. haftadan sonra mı kısalma oldu?
Bana yapılabilir ama kesin yaptır demediler dünde niaşane geldi ama açılmam artmamış rahim boyum aksine uzamış 33 olmuş progestanı vajinal aldığım için galiba. İçin rahat olsun dedi açılman var diye gelmiş ama 32 yi görürürüz dedi adalat verdi kasılmam olmasın diyeBenim uzunlugum 21. Haftada karından ultrasonda 33mm vajinalde 22mm idi açılmam ve kasılmam yoktu perinatolog serklaji uygun gördü 22+5 de oldum. Perinatolog yapılabilir diyorsa onunla konuş ve yapsın.
Doktorun ne dediyse o önemli hem uzamista elhamdülillah ayakta çok kalma yorulma eğilmemeye özen goster ağır kaldırma, dinlen kuzum zamanında sağlıkla dogsun miniğin inşallahBana yapılabilir ama kesin yaptır demediler dünde niaşane geldi ama açılmam artmamış rahim boyum aksine uzamış 33 olmuş progestanı vajinal aldığım için galiba. İçin rahat olsun dedi açılman var diye gelmiş ama 32 yi görürürüz dedi adalat verdi kasılmam olmasın diye
Evet inşallah öyle olur çok korkuyorum ama ailemin yanına gideceğim orda hiç kalkmam ayağaDoktorun ne dediyse o önemli hem uzamista elhamdülillah ayakta çok kalma yorulma eğilmemeye özen goster ağır kaldırma, dinlen kuzum zamanında sağlıkla dogsun miniğin inşallah
Akıntının rengi önemli enfeksiyonda krem, koyu sarı ise normal ama yeşilimsi ise sıkıntı. Bazen enfeksiyonda sulu akıntı gelebiliyormuş. Benim son üç günde akıntım su ile karışık geldi ardından su geldi bunların hepsini doktoruma söyledim. Kontrolleri hiç ihmal etmedim bu sırada. Doktorum takip et en son testini yaparız dedi. Sonra zaten doğumum gerçekleşti.Arkadaslar serklaj sonrası su gıbı akıntısı gelen var mı? Normal midir bu durum, sureklı gelmıyor, gelınce de para buyuklugunde ız bırakıyor
Yani biz tam durumu bilmediğimiz için sadece varsayımlar üzerinden konuşuyoruz. Benim doktorum dikkatli biriydi ve benim ilk gebeliğimdi 40 haftayı görürüz dediğimizde 35 hafta dolmadan süpriz şekilde suyum geldi. Bu tip durumlarda doktor çok önemli.Benim tam bir cm bile değildi. Perinatolog beni hemen ameliyata aldı. Kapanır mı diye bekleyelim demedi.
Ben henuz 14+2deyımm,serklaj olalı 3.gun bugun, 2.gunde gelmıstı bugun kesıldı gıbı sulu akıntı..Akıntının rengi önemli enfeksiyonda krem, koyu sarı ise normal ama yeşilimsi ise sıkıntı. Bazen enfeksiyonda sulu akıntı gelebiliyormuş. Benim son üç günde akıntım su ile karışık geldi ardından su geldi bunların hepsini doktoruma söyledim. Kontrolleri hiç ihmal etmedim bu sırada. Doktorum takip et en son testini yaparız dedi. Sonra zaten doğumum gerçekleşti.