26. Hafta Servikal yetmezliği erken doğum riski acil yardım?

25 mm de dikiş atmıyorlar progestan verdiler bana onunla sabitlendi her hafta kontrol ettiler
Zaten dinamik bir yapıymış benimki tekrar düzeldi en son kontrolümde.
Belli bir haftadan sonra dikiş atılması çok riskli demislerdi.
AngelHeart AngelHeart dediği gibi bu işin uzmanları perinatologlar onlar görsün bence önce ona göre karar verirsin
Perinatologa gidiyorum devlette ama emin olamadım gittiğim özelde doçent di o dikiş atılmalı dedi bide renkliye devlete gittim oda pazartesiye kadar beklemeyin gidin riskliye de biri başka diyor biri başka

Perinatologa gidiyorum devlette ama emin olamadım gittiğim özelde doçent di o dikiş atılmalı dedi bide renkliye devlete gittim oda pazartesiye kadar beklemeyin gidin riskliye de biri başka diyor biri başka
Başka bir doktor deneyin. Önce progestan ilaç verilir eğer düşme devam ediyor ise p zaman dikiş atılır. Dikişten sonra hep dikkat edilmesi gerek. Devamlı yatak olmalı. O nedenle iyice araştırmadan yaptırmayın bence.

Başka bir doktor deneyin. Önce progestan ilaç verilir eğer düşme devam ediyor ise p zaman dikiş atılır. Dikişten sonra hep dikkat edilmesi gerek. Devamlı yatak olmalı. O nedenle iyice araştırmadan yaptırmayın bence.

Sabah gidicem bakalım ne dicekler incelme devam ediyorum

Canım seni merak ediyordum nasılsın? Nasıl gidiyor?
Bildirimine dönemedim canım
Zor geciyor ama çok sukur oğlum iyi durumda
Bu hafta acillik oldum yine 25 mm dustu rahim agzi sonra iki serum verdiler 1 saat sonra ölctuler 34 e cikti.
Progestanı bıraktırdı doktorum ondan sanırım bu oynamalar
Üzerine bir de vajinal enfeksiyonum olmuş yoğun bir şekilde ilaca başlattılar.
Bugün tam 34+0 ım gün kovalıyorum..
Alt tarafta cok ciddi vajinal kemiğimde ağrım oldu bu hafta o yüzden gittim acile.
Üstte de mide yanmaların kesintisiz devam ediyor.. saglikla gelsin diye dua ediyorum bol bol
Sen ne durumdasın umarım sen iyisindir

Bildirimine dönemedim canım
Zor geciyor ama çok sukur oğlum iyi durumda
Bu hafta acillik oldum yine 25 mm dustu rahim agzi sonra iki serum verdiler 1 saat sonra ölctuler 34 e cikti.
Progestanı bıraktırdı doktorum ondan sanırım bu oynamalar
Üzerine bir de vajinal enfeksiyonum olmuş yoğun bir şekilde ilaca başlattılar.
Bugün tam 34+0 ım gün kovalıyorum..
Alt tarafta cok ciddi vajinal kemiğimde ağrım oldu bu hafta o yüzden gittim acile.
Üstte de mide yanmaların kesintisiz devam ediyor.. saglikla gelsin diye dua ediyorum bol bol
Sen ne durumdasın umarım sen iyisindir
Çok şükür canım. Sevindim iyi olmanıza. Cok gecmis olsun. İnsallah sonuna kadar saglikla ilerleriz.
Benim de 33+5 oldu. Aynen ben de her geçen sağlıklı gün için şükrediyorum. Benim kisalik ve açıklık devam ediyor. 1 ay önce 16mm ydi rahim ağzım artık sormuyorum doktora. O da durum aynı diyor sadece. İyi olcak hersey insallah diyor. Artık riskli günleri atlattık endişelenme diyor. Ben de hastaneye yattığımda daha 25 haftalikti. Doğma riskine karşı ciğer geliştirici iğne vurulmuştum. O zaman doktor 1 kg yi geçse keşke falan demişti. Cok sukur bu günlere geldik.
Kısmet ise benim dogumum bu ayin sonunda olacakmış. Eger oğlum insallah bekler ise. Biraz korkular basladi valla. Senin dogum tarihin belli mi canim?

Son durumunuz nedir acaba? Dikise gerek görüldü mü?
Aa sizinle plasenta konusunda konuşmuştuk bugün yine bir gelişme oldu 🫠🫠 20+2 günlüğüz doktorumuz ilk kes rahim ağzı uzunluğunu ölçtü normal olduğunu plasentanında biraz daha yuksrı çıktığını söyledi plasenta şu an rahim ağzından 2cm yukarda yatmaya devam yukarı çıkıcak inşallah dedide doktordan geldikten sonra ultrason kağıdında rahim ağzı uzunluğumun 20mm olduğu yazıyo herkes sınırın 25mm olduğunu yazmış yine endişelenmeye başladım ya

Eklentiler

• IMG_0249.webp
    IMG_0249.webp
    33,9 KB · Görüntüleme: 9
Aa sizinle plasenta konusunda konuşmuştuk bugün yine bir gelişme oldu 🫠🫠 20+2 günlüğüz doktorumuz ilk kes rahim ağzı uzunluğunu ölçtü normal olduğunu plasentanında biraz daha yuksrı çıktığını söyledi plasenta şu an rahim ağzından 2cm yukarda yatmaya devam yukarı çıkıcak inşallah dedide doktordan geldikten sonra ultrason kağıdında rahim ağzı uzunluğumun 20mm olduğu yazıyo herkes sınırın 25mm olduğunu yazmış yine endişelenmeye başladım ya
Progestan kullanıp dinlen canım endişelenme. Plasenta 28. Haftaya kadar yukarı çıkar büyük ihtimalle. Kötü bir şey olsa doktor söylerdi. İçini rahat tut canım.

Plasentadan ziyade rahim ağzı kısalığı çok daha sıkıntışı bir durum
Evet çok kısalması erken doğum riski olarak yorumlanıyor maalesef ama illa da erken doğum olcak diye bir şey yok tabi ama risk teşkil ediyor. Bu arada benim de plasentam aşağıda.

Evet çok kısalması erken doğum riski olarak yorumlanıyor maalesef ama illa da erken doğum olcak diye bir şey yok tabi ama risk teşkil ediyor. Bu arada benim de plasentam aşağıda.
İnanın plasentanın aşağıda olması bişe bunun kadar risk teşkil etmiyomuş bugün doktorum bile rahim ağzını ölçelim o daha riskli bir durum demişti erken doğumm çok sıkıntı bebeğim daha 20 haftalık 24ü geçicekmi diye çok korkuyorum 😭

İnanın plasentanın aşağıda olması bişe bunun kadar risk teşkil etmiyomuş bugün doktorum bile rahim ağzını ölçelim o daha riskli bir durum demişti erken doğumm çok sıkıntı bebeğim daha 20 haftalık 24ü geçicekmi diye çok korkuyorum 😭
Benimki de kısa ama üzülme canim ben de korkuyordum. 25. Haftada hastaneee yattım. Rahim kisalmis, açılmış dedi. Nst sanci cikti. 28. Haftaya gelirim diye çok düşünüyordum. Cok sukur dualarla bu haftalara geldim. İnşallah ta tamamlarız. Çözümü var canim onun da. Cok kisa olur ise dikis ile 38. Haftaya gelirsin. Ama dikise gerek yoksa yatarak geçirirsin. Ben 4 aydır yatiyorum. İnşallah hiçbirine gerek kalmaz. Hersey güzel olacak üzülme canım.

Benimki de kısa ama üzülme canim ben de korkuyordum. 25. Haftada hastaneee yattım. Rahim kisalmis, açılmış dedi. Nst sanci cikti. 28. Haftaya gelirim diye çok düşünüyordum. Cok sukur dualarla bu haftalara geldim. İnşallah ta tamamlarız. Çözümü var canim onun da. Cok kisa olur ise dikis ile 38. Haftaya gelirsin. Ama dikise gerek yoksa yatarak geçirirsin. Ben 4 aydır yatiyorum. İnşallah hiçbirine gerek kalmaz. Hersey güzel olacak üzülme canım.
Size dikiş kaçıncı haftada atılmıştı dikişin bu haftalarda atılmasıda büyük riskmiş kese patlayabilirmiş şimdi göz göre görede nasıl dikiş attırıcam ki

Size dikiş kaçıncı haftada atılmıştı dikişin bu haftalarda atılmasıda büyük riskmiş kese patlayabilirmiş şimdi göz göre görede nasıl dikiş attırıcam ki
Yok benim dikiş atılmadı. 26. Haftadaydım çünkü. Dediginiz gibi doktor kese patlama riski var dedi.

Yok benim dikiş atılmadı. 26. Haftadaydım çünkü. Dediginiz gibi doktor kese patlama riski var dedi.
Aaa ben size dikiş atıldı zannettim peki 26.haftada rahim ağzı uzunluğunuz neydi dikişsiz kaçıncı haftaya kadar geldiniz bu uzunluk sabit kalabiliyoda o zaman öylemi ama sizde yine 26da oluşmuş benimki 20.haftada 20mm aşırı kısa yani haftasına göre belki 26ya kadar bu uzunluk yetmez bile korkum bu

Canım ben serklajlı değilim ama konuyu görünce yazayım dedim. Bende rahim ağzı kısalığından 7. Haftamdan beri yatıyorum. Beslenmeme dikkat ettiğim için doktor şeker yükleme yapmadı. Takip ettik normaldi hep. Yani yatıyosun diye yüksek çıkıcak diye bir şey yok. Diğer soruya gelince benim 31. Haftada birden 6 mm kadar rahim ağzı kısalığım arttı doktor yatış verdi ve 2 doz ciğer geliştirici yapıldı. Şuan 34+3 teyim. Ciğer geliştirici için bir hafta yok doktor durumunu riskli görürse yaptırır. Sağlıkla kucağına al inşallah 🙏🏻
Merhaba rahim ağzı kısalığınız 7haftalıkken fark edildiğinden neden dikiş atılmadı ve bu haftaya kadar dikişsiz mi geldiniz benim 20.haftamda 20mm

Merhaba rahim ağzı kısalığında 25 mm altına düşmedikçe ve daha öncesinde bir kayıp yoksa dikiş tercih edilmiyor. Benim 26. Haftamda hala 33 mm di. 34. Haftamda doğum yaptım ama kısalıktan değil suyum azalmıştı.

Merhaba rahim ağzı kısalığında 25 mm altına düşmedikçe ve daha öncesinde bir kayıp yoksa dikiş tercih edilmiyor. Benim 26. Haftamda hala 33 mm di. 34. Haftamda doğum yaptım ama kısalıktan değil suyum azalmıştı.
Sorun şu ki benimki 20mm sınırın altında ve daha 20 haftalığız neden normal diyip gönderdi hala anlamıyorum ama dikişin riskli olduğunu öğrendim umarım kısa sürede dahafa kısalmaz

Sorun şu ki benimki 20mm sınırın altında ve daha 20 haftalığız neden normal diyip gönderdi hala anlamıyorum ama dikişin riskli olduğunu öğrendim umarım kısa sürede dahafa kısalmaz
Evet dikişte riskli ama sizin ki de baya kısalmış. Başka doktora görünseniz içiniz rahat etse daha iyi olur bence

Back
X