Merhaba, serklaj sonrası ilk 1 ay çok önemliymiş bunu anladım doktorumda beni korkutmamak adına çok birşey söyleyen biri değil aslında genelde eşimle konuşur çünkü ben yapısal olarak stresli biriyim ve bu süreçte moral çok önemliymiş o yüzden doktorumda hep pozitif olmuştur. Birçok yazıyı okudum kadın doğum uzmanları çok acımasız olup bu süreçi yönetemiyorlar bazen neyse. Dediğiniz gibi ilk zamanlar çok ağrım vardı yatıp dinlemediğim için geçmedi ve açılmam devam etti heyet raporu verince doktor mecbur dinlendim uzandım. Ama şuan günlük ve işlerini kendim yapıyorum. Çok uzanmıyorum gün içinde kendimi yorgun ya da ağrım olunca uzanıyorum zaten kasılmalar ve karnın sertliği kendini hissettiriyor yolunda gitmeyen bişi olduğunu. Ben ishaldim ilacı değiştirdim normale döndü arada kabız oluyorum o zamanda zaten karnım sert oluyor. Kendizi sıkı takip edin ani değişimlerinizi ben en başından beri değişiklik olduğunda ya da başka bişi olduğunda doktoruma kontrole gittim o an unutsam dahi kendisi farketti. Açklığıda bu şekilde anladık zaten o hafta hiç iyi değildim erkenden randevu almıştım ben. Bu süreci siz ve doktorunuz takip edeceksiniz doktorunuzu siz yönlendirme yapacaksınız bazen doktorlar dahi unutuyor takip edemiyor. Birde gezip tozmak yasak demişsiniz dediğim gibi moral çok önemli eve kapanmayın fazla bu güzel havalarda eşinizle birlikte arada bir çıkın derim ben çok yormadan misafirliğe gidiyorum dedim ya evdeki rutin işlerimi dahi görüyorum, evi süpürüp temizlik yaptığım dahi oldu ama ani hareketler yapmadan ama sizin açıklığınız devam ettiyse tabiki uzanın kalkmayın. Herkesin süreci aynı olmuyor.