Serklaj Ameliyatı(Rahim ağzı yetmezliği) Sonrası

Merhaba, serklaj sonrası ilk 1 ay çok önemliymiş bunu anladım doktorumda beni korkutmamak adına çok birşey söyleyen biri değil aslında genelde eşimle konuşur çünkü ben yapısal olarak stresli biriyim ve bu süreçte moral çok önemliymiş o yüzden doktorumda hep pozitif olmuştur. Birçok yazıyı okudum kadın doğum uzmanları çok acımasız olup bu süreçi yönetemiyorlar bazen neyse. Dediğiniz gibi ilk zamanlar çok ağrım vardı yatıp dinlemediğim için geçmedi ve açılmam devam etti heyet raporu verince doktor mecbur dinlendim uzandım. Ama şuan günlük ve işlerini kendim yapıyorum. Çok uzanmıyorum gün içinde kendimi yorgun ya da ağrım olunca uzanıyorum zaten kasılmalar ve karnın sertliği kendini hissettiriyor yolunda gitmeyen bişi olduğunu. Ben ishaldim ilacı değiştirdim normale döndü arada kabız oluyorum o zamanda zaten karnım sert oluyor. Kendizi sıkı takip edin ani değişimlerinizi ben en başından beri değişiklik olduğunda ya da başka bişi olduğunda doktoruma kontrole gittim o an unutsam dahi kendisi farketti. Açklığıda bu şekilde anladık zaten o hafta hiç iyi değildim erkenden randevu almıştım ben. Bu süreci siz ve doktorunuz takip edeceksiniz doktorunuzu siz yönlendirme yapacaksınız bazen doktorlar dahi unutuyor takip edemiyor. Birde gezip tozmak yasak demişsiniz dediğim gibi moral çok önemli eve kapanmayın fazla bu güzel havalarda eşinizle birlikte arada bir çıkın derim ben çok yormadan misafirliğe gidiyorum dedim ya evdeki rutin işlerimi dahi görüyorum, evi süpürüp temizlik yaptığım dahi oldu ama ani hareketler yapmadan ama sizin açıklığınız devam ettiyse tabiki uzanın kalkmayın. Herkesin süreci aynı olmuyor.
Evet gezip tozmak derken hani saatlerle suren bir geziyi kastediyorum. Bahçede turluyorum. Eşimle çilek domates falan yetiştiriyoruz yeni hobimiz) surekli bahçede onlarla ugraşiyoruz. Zamanla insan kendi kendini taniyor. Mesela yerden birsey gotursem rahatsiz oluyorum. Karnimin altina basinc oluyor. Bazilarinda olmuyor. Ama malesef ben pek gezmeye risk edemiyorum. Çok istiyorum ama ya sonucu kötu olursa diye bahçeyle ve balkonda hava almakla yetiniyorum şimdilik. Annemlere falan gidiyorum ara sira. Başka misafirlige gitmiyorum. Belki de rahat olmak gerekli siz dediginiz gibi. Ama insanin başina birkez kötu olay gelince malesef hiç rahat olamiyor(

Merhaba, eğer kendinizi çok iyi hissetmiyorsanız uzanın sürekli şimdi bizler tavsiye veriyoruz ama çok uzanmak pıhtı atmasına sebep olabiliyormuş hareketsizlik birçok şeyi tetikliyor. O yüzden ilk önce siz kendininizin doktoru olacaksınız iyi iseniz arada kalkın evin için bir iki tur atın oturun. Misal çok oturunca ilk zamanlar benim dikişlerim ve popom acıyordu uzanırdım. Şuan sadece oturunca popom acıyor uzanıyorum arada. Ayaklarım çok uzanmaktan ağrıyor altına yastık koyup uzanıyorum ya da evin içinde tur atıyorum. Kendinizi topladıktan sonra zaten size neyin iyi gelip gelmediğini anlıyorsunuz ama ani eğilip kalkmayın ve sıcak duşta çok durmayın ben günlük ev işlerini yapmama rağmen ağrım olmuyordu ama aniden eğilip kalınca ve sıcak duşta fazla kalınca ağrım ve halsizlik çok oldu.
Aslında bende çok şükür herhangi bir rahatsızlık ağrı vs yok dün ultrasonda açıklık gördüğü için istirahat dedi ayaklarımı uzatıp otururum en azından hep yatmak olmuyor ben şuan coraspirin ve kan sulandırıcı iğne kullanıyorum benim bir onceki bebeğim kalbi durduğu için bu da önlem amaçlı , daha geçen hafta gez yürüyüş yap pilates yap yoga yap diyen doktor bu hafta istirahat bir anda ne yaşayacağımız belli değil
1 hafta evde progestan kullanarak ve istirahat ile açıklığı kontrol edecek çünkü ben çok aktif ve ayakta gün geçiriyorum ise yürüyerek gidip geliyorum iş yerinde çoğunlukla ayaktayım bakalım haftaya ne diyecek inşallah hepimiz için her şey yolunda gider

Ben iki doktora gittim bu süreçte kendi doktorum fitil olarak üç defa devam etmemi bu kasılmalar için olan iğneyide haftada bir vurulmamı söyledi akciğer geliştirici olanı ise 15 gün sonra yeniden tekrarlarız dedi. Diğer doktor sadece günde bir defa progestanı ağızdan almamı söyledi. Progestan biraz ağır bir ilaçmış çok aşırı doz kullanımda depresif yapabiliyormuş kullanan kişiyi o yüzden doktorlarda görüş ayrılığı oluyor. Birde progestanın enfeksiyon önleyen bir tarafı var bence hamileliğim başından itibaren kullanıyorum akıntım ve kaşıntım fazla idi kaşıntıya dayanamayıp travazol kullanmıştım. Ama iltihaplanmam fazla idi hastanelik olmuştum bana verilen parol ve progestandı düzenli kullanımda akıntı ve enfeksiyon kesilmişti. Zaten enfeksiyon için antibiyotik aldım ben fitil kullanımı daha iyi. Çok şükür bebek yukarı çıkmış az daha doktorum hemen dedi düzenli kullanınca progestanın faydası olmuş diye. Ben düzensiz kullanıyordum. İnşallah geçecek bu süreç.
Merhaba progestan fitil olarak bende iki gündür kullanıyorum sağ tarafimda ve vajinal ağrı yapıyor karnım da ağrıyor acaba daha yeni diye mi yoksa hep mi böyle siz de de yan etki yaptı mi

Çok teşekkür ederim hemen randevu almaya çalışacağım ama hastanede sıra çok zor, bu arada yatmaktan kasıt sürekli uzanmak mi mesela ayaklarını uzatıp oturmak olmaz mı arada
Uzanıyorum devamlı esim isten gelince yanında oturuyorum biraz sonra yine uzanıyorum yine biraz oturuyorum ama gündüz hep uzanır vaziyetteyim aksam bi tek böyleyim

Merhaba progestan fitil olarak bende iki gündür kullanıyorum sağ tarafimda ve vajinal ağrı yapıyor karnım da ağrıyor acaba daha yeni diye mi yoksa hep mi böyle siz de de yan etki yaptı mi
Ağrı onunla alakalı değil serklajla ilgili doktorunuza muhakkak iletin ağrınızı çocuk baskı yapıyor olabilir kasılmanız vardır farkında değilsinizdir belki açılma olmuş olabilir. Progestanın yan etkileri zaten ilaç kutusundaki kağıtta yazar.

Aslında bende çok şükür herhangi bir rahatsızlık ağrı vs yok dün ultrasonda açıklık gördüğü için istirahat dedi ayaklarımı uzatıp otururum en azından hep yatmak olmuyor ben şuan coraspirin ve kan sulandırıcı iğne kullanıyorum benim bir onceki bebeğim kalbi durduğu için bu da önlem amaçlı , daha geçen hafta gez yürüyüş yap pilates yap yoga yap diyen doktor bu hafta istirahat bir anda ne yaşayacağımız belli değil
1 hafta evde progestan kullanarak ve istirahat ile açıklığı kontrol edecek çünkü ben çok aktif ve ayakta gün geçiriyorum ise yürüyerek gidip geliyorum iş yerinde çoğunlukla ayaktayım bakalım haftaya ne diyecek inşallah hepimiz için her şey yolunda gider
Merhaba çok aktif olmak zararlı farkında olmadan açıklık olabiliyor siz iyi olduğunuzu sanıyorsunuz ama vücut yoruluyor ben ameliyattan sonra raprolu iken dedim iyiyim aktif hayatıma geri döner dönmez vücudum çok yoruldu. Gün içinde kendinizi çok zorlamışsınız. Doktorlar bize yapabilirsiniz derken kendini çok yormadan yapın demek istiyorlar. Birde ilk yaşanan bir süreç olunca doktorlarda bilmiyor ne yapacağını duruma göre ilerliyoruz.

Ağrı onunla alakalı değil serklajla ilgili doktorunuza muhakkak iletin ağrınızı çocuk baskı yapıyor olabilir kasılmanız vardır farkında değilsinizdir belki açılma olmuş olabilir. Progestanın yan etkileri zaten ilaç kutusundaki kağıtta yazar.
Anladım teşekkür ederim ilk gün değişik ağrılar vurdu çok şükür 2-3 öyle olmadı belki vücut alışmaya çalışıyor dedim ya da ciddi yan etki insan korkuyor
Ben serklaj olmadım bu arada cuma gününe kadar istirahat ve progestan işe yarıyor mu ona bakacak sonra söyleyecek bakalim

Umarım yatmak zorunda kalmazsınız.
Ben oğlumun gebeliğinde yapışıklık buna ek olarak sol tüpümün kistleşip hem bağırsağıma hem rahmime yapışmasından dolayı yürüyemedim.
Doğumdan sonra ki 4 ay çektiklerimi bi Allah bi ben bilirim gebelik başlı başına sorundu.
Ne yapın ne dedin hareketli olun, doktor yatacaksın derse tabi ki yapılacak bişey yok ama.

Kendinizi zorlamadan hareket hep olsun.

Anladım teşekkür ederim ilk gün değişik ağrılar vurdu çok şükür 2-3 öyle olmadı belki vücut alışmaya çalışıyor dedim ya da ciddi yan etki insan korkuyor
Ben serklaj olmadım bu arada cuma gününe kadar istirahat ve progestan işe yarıyor mu ona bakacak sonra söyleyecek bakalim
Anladım o zaman ağrılarınız kendinizi çok yorduğunuzdan kaynaklıdır, ben uzanarak geçirdim bu tip ağrıları baya zordu. En ufak bişide zorluyordu. Bol bol istirahat edin arada hareket edin geçer umarım.

Umarım yatmak zorunda kalmazsınız.
Ben oğlumun gebeliğinde yapışıklık buna ek olarak sol tüpümün kistleşip hem bağırsağıma hem rahmime yapışmasından dolayı yürüyemedim.
Doğumdan sonra ki 4 ay çektiklerimi bi Allah bi ben bilirim gebelik başlı başına sorundu.
Ne yapın ne dedin hareketli olun, doktor yatacaksın derse tabi ki yapılacak bişey yok ama.

Kendinizi zorlamadan hareket hep olsun.
Ayy çok zormuş o durumu kaldıramam sanırım ben normal hayatıma döndüm sayılır ama çalışma kısmı hariç inşallah geçer.

Ayy çok zormuş o durumu kaldıramam sanırım ben normal hayatıma döndüm sayılır ama çalışma kısmı hariç inşallah geçer.
O kadar zor ki başa gelince yapacak bişey de olmuyor.

Hareket hep olsun. Anca doktor derse mecburi.

Simdi eskisi kadar serklaj da da yatırmıyorlar ekstrem durumlar hariç.

Kolay geçsin insallah…

Anladım o zaman ağrılarınız kendinizi çok yorduğunuzdan kaynaklıdır, ben uzanarak geçirdim bu tip ağrıları baya zordu. En ufak bişide zorluyordu. Bol bol istirahat edin arada hareket edin geçer umarım.
Kizlar ben bugün kontrole gittim ultrason ile baktı ve 3.8 en kısa olan yeri 3.2 olcuyorum dedi istirahate devam haftaya yine bakacak bir haftada bu kadar fark eder mi ki progestan mi bu kadar iyi geldi yatmak mi ya da bu kendi kendine kapanma açılma neye göre oluyor

Kizlar ben bugün kontrole gittim ultrason ile baktı ve 3.8 en kısa olan yeri 3.2 olcuyorum dedi istirahate devam haftaya yine bakacak bir haftada bu kadar fark eder mi ki progestan mi bu kadar iyi geldi yatmak mi ya da bu kendi kendine kapanma açılma neye göre oluyor
Yatmak fayda sagliyor

Yaticaz canım napalim hep yaticaz bebeklerimiz iyi olsun da doğumdan sonra arkalarından koşarız 😊
Ben de hep uzanıyorum bi yemek yemek için bi tuvalet.dus için ayaklanıyorum o da kısa süreli, İnsanın hareketlerinin kisitlanmasi kötü sadece , ilk günler zordu ama şimdi alıştım sanki :)

Merhaba. 18+2 de rahim ağzımda 9.7 mm açılma tespit edildi. Uzunluğu normaldi. 18+3 te serklaj oldum. Serklaj olalı 24 gün oluyor. Bugün 21+6 yım. Progestan caps 2*1 vajinal, magnezyum 1*1 kullanıyorum. Gynoflor vajinal tableti haftada 2 kullanıyorum. Dr um vajinanın normal florasını sağlamak için verdi. Bu süreci genelde evde istirahat halinde uzanarak geçirdim. Ayakta yemek bulaşık dışında ev işi, eğilme kalkma yapmadım. Ameliyattan 9 gün sonra hemogram crp ve idrar tahlili yaptırdım. Normaldi. Önümüzdeki hafta tekrarlayacağım. Bu süreçte enfeksiyon dan korunmak önemli. Progestan caps yerleştirrken el hijyenime ve perine bölgemin hijyenine dikkat ediyorum. Ameliyat sonrası ilk iki hafta genital bölgemi elma sirkesi ile temizledim. Bol su içiyorum. Dün kontrolüm vardı. Dr un normal hayatına dönebilirsin günde 15 20 dk hafif yürüyüş yapabilirsin dedi ama ben tedirginim.daha önce 2 spontan gebeliğim de kaybım oldu. Bu 7. tüp bebek transferim ve tüp bebekte ilk pozitifim. Sanırım kendimi çok yormayacak şekilde haftada 2 3 gün dışarı çıkacağım. Havalar da güzelleşiyor malum.

Progestanda işe yarıyor uzanıp dinlemekte, bende bir haftada bebek yukarı çıkıp açıklık yani dikişim stabileşti her iki doktorumda durumun iyi olduğunu söyleyip kontrol haftasını uzattı.

Merhaba. 18+2 de rahim ağzımda 9.7 mm açılma tespit edildi. Uzunluğu normaldi. 18+3 te serklaj oldum. Serklaj olalı 24 gün oluyor. Bugün 21+6 yım. Progestan caps 2*1 vajinal, magnezyum 1*1 kullanıyorum. Gynoflor vajinal tableti haftada 2 kullanıyorum. Dr um vajinanın normal florasını sağlamak için verdi. Bu süreci genelde evde istirahat halinde uzanarak geçirdim. Ayakta yemek bulaşık dışında ev işi, eğilme kalkma yapmadım. Ameliyattan 9 gün sonra hemogram crp ve idrar tahlili yaptırdım. Normaldi. Önümüzdeki hafta tekrarlayacağım. Bu süreçte enfeksiyon dan korunmak önemli. Progestan caps yerleştirrken el hijyenime ve perine bölgemin hijyenine dikkat ediyorum. Ameliyat sonrası ilk iki hafta genital bölgemi elma sirkesi ile temizledim. Bol su içiyorum. Dün kontrolüm vardı. Dr un normal hayatına dönebilirsin günde 15 20 dk hafif yürüyüş yapabilirsin dedi ama ben tedirginim.daha önce 2 spontan gebeliğim de kaybım oldu. Bu 7. tüp bebek transferim ve tüp bebekte ilk pozitifim. Sanırım kendimi çok yormayacak şekilde haftada 2 3 gün dışarı çıkacağım. Havalar da güzelleşiyor malum.
Doktor normal hayatına dön dediyse yavaş yavaş dön ve kendini sıkı takip et. Her hikaye süreç birbirinden farklı lakin korkuyorsan yatmaya devam et derim ben, biraz acı olacak ama olacak ile ölüye çare yok der annem. Bazen doktorları dinlemeseydim diyenler keşke yatsaydım diyenlerin hikayesi çok ama tüp bebeklerde genelde zorlu oluyormuş süreç, bunu en iyi sen ve doktorun bilir. Ben şuan ev işi yapıyorum kendimi yormayacak şekilde yürümeye çıktım ama yorulunca geri döndüm. Sürekli yatmakta çok iyi değil yani uzanmak kan akışını etkiliyor bacaklar şişiyor ve ağrıyor dolaşım azaldığı için ben ayağımın altına hep yastık koyuyorum ve süreli uzanır pozisyonda olmuyorum dik durup uzandığım oluyor genelde günün 4-5 saati ayaktaydım araklılı olarak eğilip kalkarken çömelerek değilde belden eğiliyorum çömelir pozisyon kasıklarımda ağrı yapıyor. Ayırca çok uzanmak bel ve boyun içinde iyi değil. Bel ve boyun fıtığım var inanın ilerleyen süreçler sağlığınız için daha zor.

Öncelikle çok geçmiş olsun bebisinizi inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız kendinizi nasıl rahat hissediyorsanız öyle olun ama çok ta yormayın ne hareketsiz kalın ne de hirpalayin güzel şeyler düşünün pozitif olun yani öyle olmalıyız ben böyle hareket etmeye çalışıyorum ilk gebeligim tüp bebekti kendimi resmen pamuklara sardım ama kalbi durdu 3 gün de normal doğurarak kaybettim balkondan atsak çocuğun düşmezmiş dediler şimdiki hamileligimde doktor diyor ki istirahat açılma var düşünüyorum diyorum ki bazı insanlar ne kolay anne oluyor aile oluyor ne büyük imtihanimiz var insan yaşamayınca hiç bir şeyi bilmiyor anlamıyor işte ama en güzeli ölçülü yasamak galiba... her şey gönlünüzce olsun

X