selintepe'nin başarı öyküsü...

akupunktura gidiyorum ..doktorumun verdiği diete diilde burdan puan toplayarak diet yapasım geliyor..zaten meyavlarımı ve çorbalarımı puana göre secmeye başladım..bu hafta çorba haftamdı...haftaya et ve sebze haftası..tabloya göre beslenicem...umarım faydasını görürüm...günde 1 dilim ekmek hakkım var zaten..

teşekkürler, yaz tatiline gidicem yakında formuma girmem lazım korkuyorum yazlık elbiselerime giremiyeceğim diye

selincim sen bu hesaplamaları geçmiş sayfadaki karbonhidrat değerlerine bakarak yapıyosun değil mi.?mesela herkes çıktısını alsa ki ben yapacm inş:)dolabına assa işleri daha kolay olur sanırım

selincim resimler arasında müthiş fark var fıstk olmuşsun resmen eşin oğlun ne diyor merak ediyorum sendeki değişimi :)) 2 gün oldu benimde karbonhidratı sınırlı almaya başyalı listemi yazayım

1 dilim ekmek 1 salatalık 1 domates 1buçuk yumurta(oğlumdan arta kalan :)) şekersiz çay

ara 10 erik 2 şeftali (artık günde 1 tane yiycem şeftali 12imiş çünkü

şekersiz türk kahvesi

tavuk suyu çorba ekmek yok pirinç de yok içinde sadece tavuk parçaları

akşamda domatesli biberli ciğer tava yanında 1 kase yoğurt

selincim genelde bu şekilde besleniyorum saat 7den önce yiyorum mutlaka akşam yemeklerimi ekmek yemiyorum 73.500 kiloyum bu arada boyum da 1.67 benim hesabıma göre 55 civarı ama bide sen yorumlarsan sevinirim canım benim sorunum sadece basen bölgemde (((

selintepe merhaba.canım sen 26 kiloyu verirken hiç yağ kas ölçümü yapan aletlerde tartıldın mı.bu süreçte kas kaybı yaşayıp yaşamadığını biliyor musun merak ettim.çünkü bu kasa destek veren bir diyet.
şimdi kaç beden giyiyorsun .ben şimdi 52 giyiyorum.
yediklerimi yazayım bu arada akşam da 2 but ve salata yedim şimdi de peynir eşliğinde yeşil çay içiyorum.

selincim sen bu hesaplamaları geçmiş sayfadaki karbonhidrat değerlerine bakarak yapıyosun değil mi.?mesela herkes çıktısını alsa ki ben yapacm inş:)dolabına assa işleri daha kolay olur sanırım

ben çıktı aldım inceledim mantığını anlamak için çok faydalı.ben karbonhidratı çok az aldığım halde listeye sık sık göz atıyorum .kaydirigubbakcemile5

selincim su hesabi nasil yapiyosun? ben anlayamadim kilom baya cok benim 104 diyelim nasil hesap yapcam

arti bu diyetin burdaki ismi schlank im schlaf DR PAPE uykuda kilo veriliyo yani ne kadar erken uyursan okadar cok kilo yakiyomusun uykunda

Hayatım, kilon 104 diyelim, o halde burdaki bütün kızlardan daha çok ve hızlı kilo verirsin. Karbonhidrat değerlerini gösteren listeye bak, hatta çıktısını al, bulamadığın yiyeceklerin değerini de google'dan taratırsan her şey var. Listedeki değerlere göre günlük alacağın karbonhidrat değeri 50-70 arasında olursa 104 kilo olan bir kişi günde 1 ila 1,5 kilo bile verebilir. Kilo azaldıkça alacağın karbonhidrat miktarı da düşüyor. Bu diyette çok kilolular daha avantajlı.
Ama muhakkak bol bol su için kızlar, dikkat ettim hiçbir yerde yazmamışım. Zorlanarak da olsa su içmeyi ihmal etmeyin ki yağlar kolayca vücudunuzdan dışarı çıkabilsin :))

Evet canım, çıktısını almak en mantıklısı. Orda bulamadığın değerleri de google'a yaz yanına karbonhidrat değeri yaz hemen çıkıyor zaten. Çıktının altına kalemle yazarsın artık.

Eşimle oğlum tabi ki değişimden çok memnun. Sen sorunca aklıma bir anım geldi. En kilolu dönemim, kilosu çok fazla olanlar beni anlar, öylesine bakımsızım, kendimden bıkmışım..Oğlumun servisinde servis nöbetçisi oluyor tüm ebeveynler. O sabah ben nöbetçiyim. Servise bindiğimizde oğlumun iki arkadaşı annen mi diye sordu. Oğlum da evet dedi, sonra biri diğerine dönüp dedi ki 'abooov ne kadar şişman' :)) Sesini alçaltarak dedi ama oğlum bunu duydu ve inanır mısınız kızlar, serviste gelip benim yanıma oturmadı, neredeyse ağlayacaktı.
O gün çok üzüldüm, çok bozuldum, hayal kırıklığına uğradım, kendime kızdım, oğluma kızdım, hatta o küçük çocuklara bile kızdım içimden. En çok da kendime kızdım. Böyle birkaç olay üstüste gelince hırslanıyor insan.
Şimdi ise, geçen hafta oğlumun okuluna gittim, müdürle öğretmenle konuştum gideceğim artık, arabaya yönlendim, oğlum elimden tutup zorla beni arkadaşlarının yanına götürdü. Önce şaşırdım çözemedim olayı, daha sonra anladım ki beni resmen arkadaşlarına gösteriyor. Yine üzüldüm ama bu kez daha değişikti duygularım. Aslında böyle olmamalı biliyorum, ama yaşları öylesine küçük ki ne bizim psikolojimizi anlayabilecek, ne de başkalarıyla savaşacak yaştalar. Burada bulunmamızın amacı da aslında bu savaş. İnsan sağlıklı ise kiloların hiçbir önemi yok ama hep zayıflamaya yönlendiriyor bizi çevremiz, arkadaşlarımız ailemiz. O yüzden kızlar, zayıflayın kurtulun vallahi, ben herşeyi denedim bu savaşta hep yenik düşüyorsunuz.

Canım, çenem düştü, gelelim senin soruna. Eğer tatlı değil de yeşil erik yediysen benim hesabıma göre 70 civarı almışsın ki bu kilo vermeni sağlar ama çok fazla değil. Kesinlikle sana katılıyor ve şeftaliyi bire düşürmeni öneriyorum. Kavun, karpuz, çilek ve kirazda daha az, ara öğünlerde illa meyve yiyeceğim diyorsan bunları dene bence. Ama ara öğünlerde daha çok peynir ve et ürünlerini öneriyorum. Çalışıyorsan zor biliyorum ama senin çok fazla kilon yok vereceğin o yüzden 40-50 ye azaltmanı tavsiye ederim.

Merhaba canım, yağ kas ölçümü için hiç tartılmadım, proteinler kasları eritmeyip bilakis güçlendiriyor bu yüzden suyu da bol içtiğimizde problem olmaz gibime geliyor.
Şu an 42 beden bol gelmeye başladı. Başladığımda senden daha kiloluydum, 54 beden, resmime bakarsan daha net görebilirsin. Seni sürekli takip ediyorum, çok iyi gidiyorsun, bugünkü menün de harika, tartıldığında hemen yaz bana.

sizi tebrik ederim..

arkadasım çok kiloluydu son 4 yıldır obezdi. bir çok rejimdiyet herşeyi denedi.. son zaman da atık 230 kilo olmuştu. mide küçültme ameliyatında buldu çareyi. ameliyat oldu ameliyattan çıktı iki gün yoğun bakımda yatıp odasına geçtikten 1-2 saat sonra hayata gözlerini kapadı.
bugün tam 1 hafta oldu kaybedeli. kilo problemi olan insan görünce dayanamıyorum.
lütfen ama lütfen hanımlar çok dikkat edelim kendimize ve çevremize 3 rakamlı kiloları görüdkten sonra büyük risk. arkadasımda sırf kilo yüzünden şeker kolestrol guatr bel boyun kemiğinde bozulma fıtık astım bronşit depresif bozukluklar vb. birçok rahatsızlık oluşmuştu.
kilo sağlığın baş düşmanı.
resimlerinizi gördüm değişim çok büyük... maşallah diyorum hep böyle kalın

sevgili selincim boyum 1.70 kilom 70.bu arada dondurmanın şekersizi hiç aklıma gelmemişti bi dondurma tutkunu olarak sana teşekürlerimi sunuyorum hayatım.çekirdek de hakkaten öyleymiş cıssssssss ben de diyorum evlendikten sonra niye hep aynı yediğim halde (hatta daha da az bekarlık dönemime göre)neden kilo alıyorum diye demek çekirdektenmiş eşim tam bir çekirdek hastası o yerken bende yiyordum ama bundan sonra bi avuç yiyecem nede olsa nefsimi köreltmek işin açıkçası.bide başka bi sitede okudum bu protein ağırlıklı diyeti normal bi insanın(mesele boyuyla kilosu aynı olan sence normalmidir selincim)70 üzerinde karbonhidrat alırsa kilosunu muhafaza eder ve kilo almazmış eğer kilo vermek istiyorsa bu kişi 40 ila 60 arasında karbonhidrat değeri alması gerekiyormuş

bundan 2 yıl önce diyetmax zayıflama bandıyla 13 kilo vermiştim. onun özel menüsü vardı et tavuk balık süt ürünleri sebze serbestti yani proteinler serbest karbonhidratlar yasaktı. yani ben bilmeden karbonhidrat diyetiyle zayıflamışım. diyetmax e de paramı kaptırmışım alsanaalsanasmile
şimdi daha da hırslıyım 55 i görene kadar devam edeceğim ...
kimse vazgeçmesin lütfen:Saruboceq:

canımsın, yemin ediyorum gözlerim doldu yavrum benim yaa, istermi hiç annesine kötü söz söylesinler kimbilir içinde ne fırtınalar kopmuştur canımm...

himm aralarda yoğurt yumurta ve et ye diyorsun ya alışmışım ya ana öğünlerin arasında az kalorili şeyler meyve yemeye, ama sonucu gördüm diyorsun 1 ay böyle denemek isitiyorum

inşallah kilo verdikçe elbiselerim bollaşır, inanırmısın 16 kilo verdim 6 ayda hiç bir değişme yok gibi psikolojik bendeki sorun 46 beden pantolon giyiyordum şimdi basen sorunum olduğu için 42 alt beden 40 üst beden giyiyorum artık dahada incelmek istiyorum 80-89 topiğimiz var arada bir bizi ziyaret edersen sevinirim canım desteğin için ççooooook teşekkür ederim inşallah kısa zamanda bende başarı öykümü yazabilirim... :)

Teşekkür ederim, arkadaşınız için çok üzüldüm, başınız sağolsun. Maalesef toplumumuz çok kilolu insanlara ya acıyor ya da dalga geçiyor. Kilo problemi yaşamış veya yaşayan insanlar veya çok yakın çevreleri haricinde durum böyle. Ben 100 kiloya yakınken yaşadıklarımı bilirim ki 230 kiloluk birinin ne yaşadığını hayal bile edemiyorum. Mekanı cennet olsun inşallah.
Benim yeğenim de obez, 13 yaşında ve yaşıtlarının iki kat ağırlığında. Malesef ben ve bir iki bilinçli aile ferdi hariç herkes baskı yapıyor yememesi konusunda. Oysa o yaşta baskı, okul çevresinin ve toplumun da dalga geçmesiyle birleşip tam ters etki yapıyor ve çocuk teselliyi yemekte buluyor. Tam inat yaşları, bir nevi yiyerek intikam alıyor. Hiçbirşeyin bilincinde değil. Yeğenim bende kaldığında muhakkak kilo veriyor. Çünkü onun yanında kilo problemlerinden, yememesi gerektiğinden bahsetmiyorum. Kiloları hakkında hiç mi hiç konuşmuyorum. Oğlumla ikisine eşit miktarda yemek koyup ikisine de bu yemekler bitecek diye tembihliyorum. Kendi evinde yemeği bitirip ikinci tabağı isteyen, doymayıp buzdolabına dalan çocuk bende yemeğini bitirmeden kalkıyor, fırça çekiyorum neden bitirmedin diye büyük bir haz alıyor. Aranızda bu tür sıkıntı yaşayan annelere seslenmek istiyorum, lütfen klişeleşmiş yöntemleri bir kenara bırakıp daha zekice davranalım. Onları normal hale getirebilmek için önce normallermiş gibi davranalım. Zaten okulda ve arkadaş çevresinde yeterince sıkıntı yaşıyorlar ve ne yapsanız, ne kadar da zorlasanız yemeye devam ediyorlar. O zaman yöntem değiştirelim arkadaşlar.

bu yorumu okuyunca cok üzüldüm allah arkadasina rahmet etsin arkadasim...

selintepe bugün ara öğün olarak bir dilim peynir yedim o kadar tok tuttu ve rahatlattı ki beni?tam yağlı ezine yemem de bir sakınca varmı sence cnm?

Vallahi şekerim, otoriteler normal bir insanı kilosundan en az 10 kilo aşağıda olarak değerlendiriyordu. Ama son birkaç yıl öncesi yapılan araştırmalar sonucu kilosuyla boyu eşit olan insanların daha az hastalanma riskine sahip olduklarını ve daha dayanıklı olduklarını keşfetmişler. Teknoloji ve bilim sürekli gelişiyor haliyle. Bana sorarsan bence de kilo ile boy eşit olduğunda daha sağlıklı duruyor herkes. Zayıf hatta çok zayıf olanlarda bir çıtkırıldımlık, bir herşeyden ve her durumdan hemen etkilenip yataklara düşme ve iştahı kesilme durumu gözlemliyorum. (Kıskançlığımdan mı yazıyorum, evet :))) ) Bence kiloluları güçlü kılan aslında yılların verdiği savaş tecrübesi. Kilo vermeye çalışmak önce toplumla sonra kendinle savaşmak bi anlamda. Ben dikkat ediyorum kilosu çok olan insanlar daha naif, daha derinler hep.
Senin de kilonla boyun aynı olduğuna göre çok çok normalsin aslında. Tabi kilo ve boy eşit olduğunda her tarafımız da eşit oranda yağ olmuyor haliyle. Bölgesel yağları hesaba katmak lazım. Sen günlük 45-50 arası ölçüyle muhteşem olursun zamanla. Çekirdeği yok et hayatından, bırak eşin çıtırdatsın. Ablam da tam bir çekirdek hastasıdır ve malasef hemen farkedilmiyor ama yıllar geçtikçe acayip bir göbek oluşturuyor çekirdek. Diyet dondurma duymuştum evet marketlere bi sor istersen.

Canım 16 kilo çok büyük bir başarı, lütfen gözünde küçültme. Basen sorunun için de burdaki bir topicte okumuştum, sabahları 8 dakika hareketi diye, istersen oraya bir göz at. Topiğinizi ziyaret edeceğim en kısa zamanda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…