• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

selintepe'nin başarı öyküsü...

selincim ben bu gün protein ağırlıklı beslenme kararı aldım sabah okula geç kaldığım için hiç bir şey yemedim öğle haşlanmış yumurta ve domates akşam da yumurta salatalık domates ve yoğurt yedim gece acıkırsam da yine yoğur yiycem yarın şehir dışına çıkıyorum ama ben yine önüme gelen şeylerin arasından protein grubunu tercih etmeyi düşünüyorum nişanım var ya 20 güne kadar ve ben ş göbeğimden kurtulsam yeter:((((
bugünkü menüm nasıl canım??

Vallahi şekerim, otoriteler normal bir insanı kilosundan en az 10 kilo aşağıda olarak değerlendiriyordu. Ama son birkaç yıl öncesi yapılan araştırmalar sonucu kilosuyla boyu eşit olan insanların daha az hastalanma riskine sahip olduklarını ve daha dayanıklı olduklarını keşfetmişler. Teknoloji ve bilim sürekli gelişiyor haliyle. Bana sorarsan bence de kilo ile boy eşit olduğunda daha sağlıklı duruyor herkes. Zayıf hatta çok zayıf olanlarda bir çıtkırıldımlık, bir herşeyden ve her durumdan hemen etkilenip yataklara düşme ve iştahı kesilme durumu gözlemliyorum. (Kıskançlığımdan mı yazıyorum, evet :))) ) Bence kiloluları güçlü kılan aslında yılların verdiği savaş tecrübesi. Kilo vermeye çalışmak önce toplumla sonra kendinle savaşmak bi anlamda. Ben dikkat ediyorum kilosu çok olan insanlar daha naif, daha derinler hep.
Senin de kilonla boyun aynı olduğuna göre çok çok normalsin aslında. Tabi kilo ve boy eşit olduğunda her tarafımız da eşit oranda yağ olmuyor haliyle. Bölgesel yağları hesaba katmak lazım. Sen günlük 45-50 arası ölçüyle muhteşem olursun zamanla. Çekirdeği yok et hayatından, bırak eşin çıtırdatsın. Ablam da tam bir çekirdek hastasıdır ve malasef hemen farkedilmiyor ama yıllar geçtikçe acayip bir göbek oluşturuyor çekirdek. Diyet dondurma duymuştum evet marketlere bi sor istersen.

canımcım seninde dediğin gibi bölgesel kilom var şu an da elma tipi bayanlardanım nefret ediyorum bu durumdan:2: keşke armut tipi olsaydım onlar daha ince gözüküyorlar
kiloları boyunu aşmış o kadar çok tanıdığım var ki armut tipi benden daha çok hatta çok çokkk zayıf gözüküyorlar.bundan sonra 50 yi aşmıcam karbonhidrat konusunda

herkese merhaba ,maşallah topik büyük ilgi gördü.1 haftadır hiç karbonhidrat almayan ben bugün yedim biraz 10-12 .ince yaprak sarma yedim,öğle de az pide şimdi de ocakta kıymalı kabağım pişiyor.yoğurtla yerim iinşallah.sabah 1 haftalık sonucumu yazarım kızlar.
hatuuuun nerdesin nasıl gidiyor

SEEEELLİİİİİİİİNİİİİİMMMMMMMM,ömür boyu yüzün gülsün İNŞALLAH....ne diyim ,seni seviyorum,şu dakika itibariyle 500 gram daha vermiş bulunuyorum, bugğn gezmede beni tahrik eden nefis lezzetlere karşı koyabilme gücünü , iradaesini veren RABBİME bin şükür olsun,beni motive eden selinime ve bu topicteki tüm arkadaşlara sevgiler,bol zayıflamalar,

sabah kahvaltimi yaptim
öglen saat iki bucuk gibi bi tabak yesil fasulye yedim etli yaninda yogurt ve salata vardi
saat5 gibi yine ama az porsiyon öglenkinden yine yesil fasulye yedim
aksamda sade yogurt yedim
bu menü dogrumu???? selincim ne dersin? sebzenin etin yaninda karbonhidrat gelmiyo yani sonucda demi

SEEEELLİİİİİİİİNİİİİİMMMMMMMM,ömür boyu yüzün gülsün İNŞALLAH....ne diyim ,seni seviyorum,şu dakika itibariyle 500 gram daha vermiş bulunuyorum, bugğn gezmede beni tahrik eden nefis lezzetlere karşı koyabilme gücünü , iradaesini veren RABBİME bin şükür olsun,beni motive eden selinime ve bu topicteki tüm arkadaşlara sevgiler,bol zayıflamalar,

sen kaç günde tam olarak kaç kg verdin ve ne yaptın.spor yaptın mı ne yedin kısa bi özet geçsen bize:)

selicim kısmetse ben p.tesi başlıycam.eşim senelik izin de olduğu için öğlen akşam yemekleri karıştı birbirine bi de spor a ara vermek zorun da kaldım.şimdi benim kilom 78 ya kilo vermek için en fazla almam gereken karbonhidrat miktarı 50 mi.bide şeker ve şekerli hiç bişi mi olmuycak diet boyunca.mesela ben çayıma 1 tane atıyorum ya da yarım.dondurma çok seviyorum mesela her gün değil de arada yesem max o da magnum felan değil:)kilolu hamile kalmak istemiyorum.en az 12 kg vermek istiyorum hamile kalmadan önce.yani 3- 3,5 ay da

selincim ben bu gün protein ağırlıklı beslenme kararı aldım sabah okula geç kaldığım için hiç bir şey yemedim öğle haşlanmış yumurta ve domates akşam da yumurta salatalık domates ve yoğurt yedim gece acıkırsam da yine yoğur yiycem yarın şehir dışına çıkıyorum ama ben yine önüme gelen şeylerin arasından protein grubunu tercih etmeyi düşünüyorum nişanım var ya 20 güne kadar ve ben ş göbeğimden kurtulsam yeter:((((
bugünkü menüm nasıl canım??

Sudenaz, bugünkü menün çok az geldi bana, dayanabildiysen harikasın neredeyse hiç karbonhidrat almamışsın. 20 güne kadar göbek falan kalmaz sende bu hızla. Ama şehir dışında kesinlikle ölçüyü kaçırma, misafirliklerde bu iş zor ama mutlaka bir et yemeği pişer haliyle bizim kültürümüzde. Sadece etlerden ve sebzelerden yemeye çalış, kimse ekmek yemediğini farketmez bile :) Bazen yemek zorunda kalır ne yaparsa yapsın insan, ya çok canı çeker, ya çok ısrar edilir. Yersen de az ye ve her zaman söylediğim gibi asla suçluluk hissetme, diğer öğüne bak, aynı futbolcuların bir maçı kaybettiklerinde yaptığı gibi, önümüzdeki maça bakalım ve şampiyon olalım :)) Geçmişe mazi derler, geçmiş geleceğimizi bitirmesin anlayacağın. Aynen devam hayatım.

Hatun, vallahi sen kilo verdikçe ben vermiş gibi oluyorum, süpersin ya. Azmine ve başarına hayran kaldım. Hesaplarıma göre 4-5 kilo gitti, harikasın.

sabah kahvaltimi yaptim
öglen saat iki bucuk gibi bi tabak yesil fasulye yedim etli yaninda yogurt ve salata vardi
saat5 gibi yine ama az porsiyon öglenkinden yine yesil fasulye yedim
aksamda sade yogurt yedim
bu menü dogrumu???? selincim ne dersin? sebzenin etin yaninda karbonhidrat gelmiyo yani sonucda demi

Canımcım, yeşil fasulyenin bir porsiyonu sadece 7 birim, o yüzden çok iyi geçmiş günün. Kahvaltıda iki dilimi geçmemişsindir umarım. Bir de akşam sadece yoğurt yemişsin, yeterli oldu mu, doymadıysan yumurta, peynir falan yiyebilirdin. Aç kalmamaya çalış, aç kalmak bıktırır, vazgeçtirir.

selicim kısmetse ben p.tesi başlıycam.eşim senelik izin de olduğu için öğlen akşam yemekleri karıştı birbirine bi de spor a ara vermek zorun da kaldım.şimdi benim kilom 78 ya kilo vermek için en fazla almam gereken karbonhidrat miktarı 50 mi.bide şeker ve şekerli hiç bişi mi olmuycak diet boyunca.mesela ben çayıma 1 tane atıyorum ya da yarım.dondurma çok seviyorum mesela her gün değil de arada yesem max o da magnum felan değil:)kilolu hamile kalmak istemiyorum.en az 12 kg vermek istiyorum hamile kalmadan önce.yani 3- 3,5 ay da

Venhar'cım, pazartesi başlayacak da olsan bu iki gün çok yüklenme, hani diyet öncesi depolamalar vardır ya, onu yapmamaya çalış, vücudunu hafiften alıştır. Gereksiz yeme anlayacağın. Normalde 70 birim de alsan kilo verirsin çünkü 3,5 ay süren var ama daha hızlı vermek istiyorsan 50 lere çekmen lazım. Kesinlikle şeker yok, eğer şekerden asla vazgeçemem dersen bu diyet hiç sana göre değil, çünkü şeker bu diyette en sakıncalı şey. Bir kesme şekerde 12 birim var ki, ben günde yaklaşık 10-15 bardak çay içtiğim olur, çarpımını düşünsene. Eğer sadece kahvaltıda bir bardak dersen belki. Ama başka şeylerden kısman gerek bu kez de. Çok şekerli içenler bile bir hafta bilemedin 15 günde bırakıyorlar şekerli çayı. Sen de yapabilirsin. Dondurmanın bir porsiyonu 20 birim, yani gün içerisinde başka şeylerden kısıp bir porsiyon sadece yiyebilirsin.

herkese merhaba ,maşallah topik büyük ilgi gördü.1 haftadır hiç karbonhidrat almayan ben bugün yedim biraz 10-12 .ince yaprak sarma yedim,öğle de az pide şimdi de ocakta kıymalı kabağım pişiyor.yoğurtla yerim iinşallah.sabah 1 haftalık sonucumu yazarım kızlar.
hatuuuun nerdesin nasıl gidiyor

guide canım, bende durumlar süper gidiyo, 1 haftada 4 kilo verdim ortalama, aman aman spor yapmadım fakat gün içinde çok hareketliyimdir,ve süper oryantal yaparım , 30 dk. süren tempolu danslarım oldu bu hafta, 2 kez. benim zayıflamaya başlamamda ki en büyük etken karbonhidrat hakkımı kullanmamam galiba, sabah tost dışında almadım ve genellikle 0 puan takıldım menülerimde....menemen , sosis kızartma(bıçak ucuyla becel kolestrol ilavesiyle), ızgara köfte(yağsız et ve ekmek içsiz), haşlama, yumurta salatası,tavuk suyuna çorba, HİNDİ JAMBON benim kurtarıcım oldu,acıktıkça yedim, böğürtlen , kiraz, çilek de , ama azar azar....enerjim yüksek ve resmen zayıflayarak güzelleşiyorum,eşimden ÇATIRT sesleri geliyo kıskançlıktan.....canım inşallah sen de zayıflıycaksın , inanarak söylüyorum...yazışalım habersiz bırakma beni olur mu?

guide canım, bende durumlar süper gidiyo, 1 haftada 4 kilo verdim ortalama, aman aman spor yapmadım fakat gün içinde çok hareketliyimdir,ve süper oryantal yaparım , 30 dk. süren tempolu danslarım oldu bu hafta, 2 kez. benim zayıflamaya başlamamda ki en büyük etken karbonhidrat hakkımı kullanmamam galiba, sabah tost dışında almadım ve genellikle 0 puan takıldım menülerimde....menemen , sosis kızartma(bıçak ucuyla becel kolestrol ilavesiyle), ızgara köfte(yağsız et ve ekmek içsiz), haşlama, yumurta salatası,tavuk suyuna çorba, HİNDİ JAMBON benim kurtarıcım oldu,acıktıkça yedim, böğürtlen , kiraz, çilek de , ama azar azar....enerjim yüksek ve resmen zayıflayarak güzelleşiyorum,eşimden ÇATIRT sesleri geliyo kıskançlıktan.....canım inşallah sen de zayıflıycaksın , inanarak söylüyorum...yazışalım habersiz bırakma beni olur mu?

tebrik ederim canım süpersin.bende 1 haftada 2 kilo verdim.aslında 3 günde de 2 kilo vermiştim ama sabitledim sanırım incelmede tabiki var.ben az önce poğaça yedim 1.5 kadar 1 haftadır ilk defa yedim,öğleye de balık yerim yanına yoğurt salatalık domates felan.
ben diyetkolikk olduğum için fazla veremedim sanrım birde hep araba kullandım bu hafta hareketsizdim.onun da etkisi olmalı .
su içemiyorum ya okulda olunca zor oluyor ama diyetlerde de en önemli husus su içmeden az veriyorsun kilo.
çorba tavuk çorbası nasıl yapıyorsun tarifini yazar mısın ben hiç yapmam da .
bende herkesi şaşırtıyorum diyetlerim 5 günden fazla sürmüyordu bundan umutluyum .birde zaman zaman kabızlık oluyor bende o da olmasa harika olacak

sabah kahvaltım 1 dilim peynir ve 1 dilim ekmek..domates salatalık biberi çıkardım kahvaltılarımdan..onlardan alacagım karbonhidratı meyvlardan almak daha cazip geliyor..sempatiksalakcinni

GUDECİM, tavuk göğsü tuz, karabiber ve az bişey kekikle haşlıyorum, çorba tenceresinin içine 1 çorba kaşığı (SİLME) un koyup kavuruyorum,mis gibi kokusu çıkınca unu alıp büyük bir kase yoğurdun içinde eziyorum, haşadığın göğüs etini de didikliyorum, hepsi tencereye .... piştikten sonra genellikle nane serpip içeriz ya, ben bu sefer sirke ve sarımsak ilave ettim ,sıcak sıcak içtim, aynı kelle paça lezzetinde....içtikten yarım saat sonra beni bir terlettti ,anlatamam, terlemek sadece toksin atmak değil demişti bi arkadaş , metabolizmanın çalışmasına da işaretmiş,,,,denersin belki canım...

shopacolik meyvalardan neler tüketiyosun???

canım ikinci sayfada selintepe arkadasımız besinlerin karbonhidra değerlerini vermiş..bu listeye göre en masum kiraz..çilek...kavun..karpuz..ama ben poriyonları ayarlarken emin olamıyorum...mesela kaç kiraz 1 porisyon acaba bu listeye göre...selintepecim biliyorsan yardımcı olurmusun cnm?

canım ikinci sayfada selintepe arkadasımız besinlerin karbonhidra değerlerini vermiş..bu listeye göre en masum kiraz..çilek...kavun..karpuz..ama ben poriyonları ayarlarken emin olamıyorum...mesela kaç kiraz 1 porisyon acaba bu listeye göre...selintepecim biliyorsan yardımcı olurmusun cnm?

Canım, bir porsiyon kiraz 100 gr. ölçüsünde bu da 12 ila 15 kiraz ediyor, büyüklüklerine göre değişiyor aradaki fark. Bu tür diyetlerin neredeyse hepsinde elma yerine kiraz ve yeşil erik öneriliyor.

öğleden sonra tam diyetisyene gidicektim ama bu diyeti yapmak daha mantıklı yani tam bana göre bende hamile kalmadan önce zayıflamak istiyorum boyum 158 kilom 74 ama benim tek sıkıntım şu memurum ve antepteyim öğlen dürümden başka yiyecek altarnetifim yok şimdi ne yiyebilirim diye kara kara düşünüyorum ne yapsam bu arada 40 bedene ne kadar zamanda düşerim acaba o na göre doğum kontrol habımı bırakayım sevgiler arkadaşım

Back