selintepe bugün ara öğün olarak bir dilim peynir yedim o kadar tok tuttu ve rahatlattı ki beni?tam yağlı ezine yemem de bir sakınca varmı sence cnm?
Canısı, gün içerisinde karbonhidrat ölçüsünü geçmediğin sürece hiçbir sakıncası yok.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
selintepe bugün ara öğün olarak bir dilim peynir yedim o kadar tok tuttu ve rahatlattı ki beni?tam yağlı ezine yemem de bir sakınca varmı sence cnm?
Vallahi şekerim, otoriteler normal bir insanı kilosundan en az 10 kilo aşağıda olarak değerlendiriyordu. Ama son birkaç yıl öncesi yapılan araştırmalar sonucu kilosuyla boyu eşit olan insanların daha az hastalanma riskine sahip olduklarını ve daha dayanıklı olduklarını keşfetmişler. Teknoloji ve bilim sürekli gelişiyor haliyle. Bana sorarsan bence de kilo ile boy eşit olduğunda daha sağlıklı duruyor herkes. Zayıf hatta çok zayıf olanlarda bir çıtkırıldımlık, bir herşeyden ve her durumdan hemen etkilenip yataklara düşme ve iştahı kesilme durumu gözlemliyorum. (Kıskançlığımdan mı yazıyorum, evet :))) ) Bence kiloluları güçlü kılan aslında yılların verdiği savaş tecrübesi. Kilo vermeye çalışmak önce toplumla sonra kendinle savaşmak bi anlamda. Ben dikkat ediyorum kilosu çok olan insanlar daha naif, daha derinler hep.
Senin de kilonla boyun aynı olduğuna göre çok çok normalsin aslında. Tabi kilo ve boy eşit olduğunda her tarafımız da eşit oranda yağ olmuyor haliyle. Bölgesel yağları hesaba katmak lazım. Sen günlük 45-50 arası ölçüyle muhteşem olursun zamanla. Çekirdeği yok et hayatından, bırak eşin çıtırdatsın. Ablam da tam bir çekirdek hastasıdır ve malasef hemen farkedilmiyor ama yıllar geçtikçe acayip bir göbek oluşturuyor çekirdek. Diyet dondurma duymuştum evet marketlere bi sor istersen.
SEEEELLİİİİİİİİNİİİİİMMMMMMMM,ömür boyu yüzün gülsün İNŞALLAH....ne diyim ,seni seviyorum,şu dakika itibariyle 500 gram daha vermiş bulunuyorum, bugğn gezmede beni tahrik eden nefis lezzetlere karşı koyabilme gücünü , iradaesini veren RABBİME bin şükür olsun,beni motive eden selinime ve bu topicteki tüm arkadaşlara sevgiler,bol zayıflamalar,
selincim ben bu gün protein ağırlıklı beslenme kararı aldım sabah okula geç kaldığım için hiç bir şey yemedim öğle haşlanmış yumurta ve domates akşam da yumurta salatalık domates ve yoğurt yedim gece acıkırsam da yine yoğur yiycem yarın şehir dışına çıkıyorum ama ben yine önüme gelen şeylerin arasından protein grubunu tercih etmeyi düşünüyorum nişanım var ya 20 güne kadar ve ben ş göbeğimden kurtulsam yeter(((
bugünkü menüm nasıl canım??
SEEEELLİİİİİİİİNİİİİİMMMMMMMM,ömür boyu yüzün gülsün İNŞALLAH....ne diyim ,seni seviyorum,şu dakika itibariyle 500 gram daha vermiş bulunuyorum, bugğn gezmede beni tahrik eden nefis lezzetlere karşı koyabilme gücünü , iradaesini veren RABBİME bin şükür olsun,beni motive eden selinime ve bu topicteki tüm arkadaşlara sevgiler,bol zayıflamalar,
sabah kahvaltimi yaptim
öglen saat iki bucuk gibi bi tabak yesil fasulye yedim etli yaninda yogurt ve salata vardi
saat5 gibi yine ama az porsiyon öglenkinden yine yesil fasulye yedim
aksamda sade yogurt yedim
bu menü dogrumu???? selincim ne dersin? sebzenin etin yaninda karbonhidrat gelmiyo yani sonucda demi
selicim kısmetse ben p.tesi başlıycam.eşim senelik izin de olduğu için öğlen akşam yemekleri karıştı birbirine bi de spor a ara vermek zorun da kaldım.şimdi benim kilom 78 ya kilo vermek için en fazla almam gereken karbonhidrat miktarı 50 mi.bide şeker ve şekerli hiç bişi mi olmuycak diet boyunca.mesela ben çayıma 1 tane atıyorum ya da yarım.dondurma çok seviyorum mesela her gün değil de arada yesem max o da magnum felan değil:)kilolu hamile kalmak istemiyorum.en az 12 kg vermek istiyorum hamile kalmadan önce.yani 3- 3,5 ay da
herkese merhaba ,maşallah topik büyük ilgi gördü.1 haftadır hiç karbonhidrat almayan ben bugün yedim biraz 10-12 .ince yaprak sarma yedim,öğle de az pide şimdi de ocakta kıymalı kabağım pişiyor.yoğurtla yerim iinşallah.sabah 1 haftalık sonucumu yazarım kızlar.
hatuuuun nerdesin nasıl gidiyor
guide canım, bende durumlar süper gidiyo, 1 haftada 4 kilo verdim ortalama, aman aman spor yapmadım fakat gün içinde çok hareketliyimdir,ve süper oryantal yaparım , 30 dk. süren tempolu danslarım oldu bu hafta, 2 kez. benim zayıflamaya başlamamda ki en büyük etken karbonhidrat hakkımı kullanmamam galiba, sabah tost dışında almadım ve genellikle 0 puan takıldım menülerimde....menemen , sosis kızartma(bıçak ucuyla becel kolestrol ilavesiyle), ızgara köfte(yağsız et ve ekmek içsiz), haşlama, yumurta salatası,tavuk suyuna çorba, HİNDİ JAMBON benim kurtarıcım oldu,acıktıkça yedim, böğürtlen , kiraz, çilek de , ama azar azar....enerjim yüksek ve resmen zayıflayarak güzelleşiyorum,eşimden ÇATIRT sesleri geliyo kıskançlıktan.....canım inşallah sen de zayıflıycaksın , inanarak söylüyorum...yazışalım habersiz bırakma beni olur mu?
shopacolik meyvalardan neler tüketiyosun???
canım ikinci sayfada selintepe arkadasımız besinlerin karbonhidra değerlerini vermiş..bu listeye göre en masum kiraz..çilek...kavun..karpuz..ama ben poriyonları ayarlarken emin olamıyorum...mesela kaç kiraz 1 porisyon acaba bu listeye göre...selintepecim biliyorsan yardımcı olurmusun cnm?