• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

selintepe'nin başarı öyküsü...

VEN-HAR ,son yazdıklarımda bahsettim aslında, tariflerim, öğünlerim, listeyi takip ediyorum, puan hesabından ziyade ben genellikle 0 puan takıldım, yediklerini topla kilondan çıkar falan uğraşamam, sadece sabah çavdar ekmeğine tost veya ligt sandeviç ekmğine bol jambonlu ve kaşarlı sandeviç yiyorum, geri kalan öğünlerde 0 karbon ...ve yakın çevrem beni irade ve kararlılığmla tanır, yemiycem dedim mi önüme bi ordu gelse yediremez, öyle bi damarım var...ben 2007 ye kadar sıskaydım,kilo problemim vardı ama zayıf olduğumdan??annecimi kanserden kaybettim , 40 gün sonra hastanelik oldum ,acilde rahmimin kistlerle sarıldığını ve bunlardan bazılarının patladığını öğrendim,,tam 3,5 yıldır pkoluyum, 2 kez de çikolata kisti ameliyatı oldum,,,benim kilom hormonal yani,ve bu diyet bana çok iyi geldi...aç kalmadan zayıflamak süper bişey....yüzüm inceldi 1 haftada ablam inanamıyo....verdiğim 4 kilonun nerdeyse yarısını yüzden vermiş gibiyim , ince ve zarif yüzüme tekrar kavuşmak müthiş,,ve herkesin kavuşmasını da istiyorum...şimdi selinin topicte yaptığını ben yakın arkadaşlarıma yapıyprum , listeyi verdim ve onları takip ediyorum,gece atıştırma huyu olan arkadaşlara gece üşenmiyor mesajlar yazıyorum, önce zayıflığın hazzından bahsediyorum, mırın kırın hissedersem şişmanlığıyla ilgili canını acıtacak , neredeyse gururuna dokunacak şeyler yazıyorum ve bunu kendi iyilikleri için yapıyorum, bunlar benim 20 yılık arkadaş grubum, beni hücrelerime kadar tanıdıkları için sorun olmuyo....belki o an bozuluyorlar, ki öyle dedilier...ama buzdolabından da uzaklaştırıyomuşumişte böyle VEN-HAR...,,
sen kaç günde tam olarak kaç kg verdin ve ne yaptın.spor yaptın mı ne yedin kısa bi özet geçsen bize:)

VEN-HAR ,son yazdıklarımda bahsettim aslında, tariflerim, öğünlerim, listeyi takip ediyorum, puan hesabından ziyade ben genellikle 0 puan takıldım, yediklerini topla kilondan çıkar falan uğraşamam, sadece sabah çavdar ekmeğine tost veya ligt sandeviç ekmğine bol jambonlu ve kaşarlı sandeviç yiyorum, geri kalan öğünlerde 0 karbon ...ve yakın çevrem beni irade ve kararlılığmla tanır, yemiycem dedim mi önüme bi ordu gelse yediremez, öyle bi damarım var...ben 2007 ye kadar sıskaydım,kilo problemim vardı ama zayıf olduğumdan??annecimi kanserden kaybettim , 40 gün sonra hastanelik oldum ,acilde rahmimin kistlerle sarıldığını ve bunlardan bazılarının patladığını öğrendim,,tam 3,5 yıldır pkoluyum, 2 kez de çikolata kisti ameliyatı oldum,,,benim kilom hormonal yani,ve bu diyet bana çok iyi geldi...aç kalmadan zayıflamak süper bişey....yüzüm inceldi 1 haftada ablam inanamıyo....verdiğim 4 kilonun nerdeyse yarısını yüzden vermiş gibiyim , ince ve zarif yüzüme tekrar kavuşmak müthiş,,ve herkesin kavuşmasını da istiyorum...şimdi selinin topicte yaptığını ben yakın arkadaşlarıma yapıyprum , listeyi verdim ve onları takip ediyorum,gece atıştırma huyu olan arkadaşlara gece üşenmiyor mesajlar yazıyorum, önce zayıflığın hazzından bahsediyorum, mırın kırın hissedersem şişmanlığıyla ilgili canını acıtacak , neredeyse gururuna dokunacak şeyler yazıyorum ve bunu kendi iyilikleri için yapıyorum, bunlar benim 20 yılık arkadaş grubum, beni hücrelerime kadar tanıdıkları için sorun olmuyo....belki o an bozuluyorlar, ki öyle dedilier...ama buzdolabından da uzaklaştırıyomuşumişte böyle VEN-HAR...,,

cvbın için teşekkürler,irade demişsin ya işte o bende sıfır özellikle diet rejim ve spor konusun da.bakalım p.tesi başlıcam inş bu sefer olur

kızlar konunun sessiz takipçilerinedendim şu ana kadar
ama bir dönem ben de karbonhidrat diyeti yaptığım aklıma geldi unutmuş gitmişim bile kaç yıl oldu
ben de çok rahat kilo vermiştim şu an hatırlamıyorum ne kadar verdim ne kadar sürede verdim
ama işe yaradığı kesinlikle doğru başlayanlara başarılar dilerim
ben şu an dengeli beslenme şekliyle 3 ayda 6 kg verdim bundan sonra vereceğim 5 kg daha var
bellki bu 5 kg yu da sizinle birlikte veririm ;))

tebrikler çok güsel kilo vermşsiniz
banada mantıklı geldi

ama nasıl hesaplıycam bilemiyorum
ne kadar karbonhidrat almam gerekiyor?

Öncelikle herkese selamlar, ben de yeni katıldım aranıza. Dün bu konuyu okuduktan sonra üye olmaya karar verdim ve ben de diyete başladım. İçimde ilk kez kilo verebileceğim hissi ve kararlılığı oluştu, çünkü yapabileceğim bir diyet. Selintepe çok teşekkür ederim, tecrübelirini bizimle paylaştığın ve sorulara içtenlikle cevap verdiğin için. Daha önce diyetisyen kontrolü ile 65'ten 58'e düşmüştüm gayet te güzel zayıflamıştım (geçen yaz) ama devam ettiremedim çünkü elinde bir listeyle dolaşmak, yemen gereken yiyeceği bulamamak sinir bozucu, çalışıyorum bu arada her istediğimi bulamıyorum. Bu sabah itibari ile 62,5 kiloyum, boyum 1,63 hedefim 53-54. Bugün sabah 1 yumurta, 100 gr beyaz yağlı peynir, 1 dilim ekmek, öğlen tavuk, domates ve rokadan oluşan salata yedim. Birkaç soru sormak istiyorum, ben sabahları elma sirkesi+bal+ su karışımı içiyorum yağ yakmak için, diyetisyenim önermişti. Listede balın da sirkenin de karbonhidrat değeri var, yani gün içinde almam gereken karbonhidrat miktarına dahil edecek miyim bugün bal katmadan içtim ama zor geldi. Bir de ben günlük 50 birim karbonhidrat almayı düşünüyorum yüksek mi sizce? Bu arada kilo veren arkadaşları kutluyorum.

hatuncuğum ne kadarda güzel anlatmışsın canım, tebrik ediyorum seni, bende bu diyete demeyeyim de karbonhidrata dikkat edeli 3 gün oldu ama ibre oynamadı, sanırım yediğim şeylerde azda olsa karbonhidrat aldığım için ayarlayamıyorum dengeyi, bu günden itibaren bende daha az almaya çalışıcam az ve sık yiyerek 5 ayda 16 kilo verdim daha 10 kilom var :utangac:

öğleden sonra tam diyetisyene gidicektim ama bu diyeti yapmak daha mantıklı yani tam bana göre bende hamile kalmadan önce zayıflamak istiyorum boyum 158 kilom 74 ama benim tek sıkıntım şu memurum ve antepteyim öğlen dürümden başka yiyecek altarnetifim yok şimdi ne yiyebilirim diye kara kara düşünüyorum ne yapsam bu arada 40 bedene ne kadar zamanda düşerim acaba o na göre doğum kontrol habımı bırakayım sevgiler arkadaşım

Prensescim, çoğumuz çalışıyoruz bence alternatif çok. Öğlen yemeklerinde benim sadece dürüm şansım olsa, sadece köftesini yer yanında evden getirdiğim veya sipariş ettiğim salatalık domates tarzı şeyler yerdim. Dürümü dürdürmeden de getiriyorlar isteyince :)))) Dürüm ekmeğini de paket yaptırıyorum eşim yiyor, içini yemişsin gene diye dalga geçer hatta :))) Yanında ayran da içersen doyacağına eminim. Birkaç gün doymasan da hemen miden alışıyor çünkü iki lokmada doyacaksın ilerde. Başka bir alternatifse, evden işe bir şekilde yemek götürülebilir misin bilmiyorum. Yemek olmasa da ton balığı, peynir, yine çiğ yenen sebzeler veya değeri düşük meyveler. Tek öğün çünkü bir şekilde idare edilebilir karar verilince. Örneğin beyaz peynir, bozulmuyor da öğleye kadar, koy çekmecene, bi de çatal getir evden, acıktıkça çayla ye. Acayip tok tutuyor. Başladığında haberimiz olsun, çetele tutuyoruz :)

selincim bugun yaptıklarım

sabah beyaz peynir salatalık carliston biber

öğle : cok az corba lorlu biber yoğutlu havuç

arada biraz önce yedim hatta peynir salatalık

akşamda inşallah karnıyarık ve salata

sence nasıl gidiyor verebilirmiyimmm saol şimdiden canın

tebrikler çok güsel kilo vermşsiniz
banada mantıklı geldi

ama nasıl hesaplıycam bilemiyorum
ne kadar karbonhidrat almam gerekiyor?

Canım, hesaplama çok basit, çizelgenden anladığım kadarıyla 78 kilo civarındasın. İkinci sayfada karbonhidrat değerleri var besinlerin, yahut google'dan taratıp da bulabilirsin, ya not et bi yere, ya kopyala yapıştır, ya da çıktısını al. Gün içerisinde aldığın karbonhidratların toplamı 50 değeri çok geçmezse kısa sürede kilo vermeye başlarsın. Karbonhidrat değeri 0 olan gıdalardan çok yemeye çalışırsan daha kolay veriyorsun. Başlarsan bol şans.

Öncelikle herkese selamlar, ben de yeni katıldım aranıza. Dün bu konuyu okuduktan sonra üye olmaya karar verdim ve ben de diyete başladım. İçimde ilk kez kilo verebileceğim hissi ve kararlılığı oluştu, çünkü yapabileceğim bir diyet. Selintepe çok teşekkür ederim, tecrübelirini bizimle paylaştığın ve sorulara içtenlikle cevap verdiğin için. Daha önce diyetisyen kontrolü ile 65'ten 58'e düşmüştüm gayet te güzel zayıflamıştım (geçen yaz) ama devam ettiremedim çünkü elinde bir listeyle dolaşmak, yemen gereken yiyeceği bulamamak sinir bozucu, çalışıyorum bu arada her istediğimi bulamıyorum. Bu sabah itibari ile 62,5 kiloyum, boyum 1,63 hedefim 53-54. Bugün sabah 1 yumurta, 100 gr beyaz yağlı peynir, 1 dilim ekmek, öğlen tavuk, domates ve rokadan oluşan salata yedim. Birkaç soru sormak istiyorum, ben sabahları elma sirkesi+bal+ su karışımı içiyorum yağ yakmak için, diyetisyenim önermişti. Listede balın da sirkenin de karbonhidrat değeri var, yani gün içinde almam gereken karbonhidrat miktarına dahil edecek miyim bugün bal katmadan içtim ama zor geldi. Bir de ben günlük 50 birim karbonhidrat almayı düşünüyorum yüksek mi sizce? Bu arada kilo veren arkadaşları kutluyorum.
Teşekkür ederim canım, bu bence de diğer listelerden kolay çünkü elimizin altında yiyebileceğimiz çok şey var, 0 olanlar özellikle insanın içini rahatlatıyor :) Bal'ın karbonhidrat değeri haliyle yüksek, ama 1 çay kaşığı baldan fazla da zarar gelmez çünkü sadece 8 değer. Sirke ise bir yemek kaşığı 1 değer. Günde bir aldığına göre bence devam edeblirsin. Hatta ben de bugünlerde düşünüyorum, sirke hem sağlığa yararlı hem de zayıflamada yardımcı. 50 birim kilona göre azcık yüksek, 40 lar daha uygun gibi sana sanki.

:1hug:
selincim bugun yaptıklarım

sabah beyaz peynir salatalık carliston biber

öğle : cok az corba lorlu biber yoğutlu havuç

arada biraz önce yedim hatta peynir salatalık

akşamda inşallah karnıyarık ve salata

sence nasıl gidiyor verebilirmiyimmm saol şimdiden canın

Bence süper gidiyor, şöyle göz kararı toplam 30 bile değil gibi. Akşam yoğurt, ayran falan da ye istersen yanında güzel gider.

selinciğim toğimie gelmişsin teşekkür ederim mesajını okudum, bugün evde jimlastik aletim var bi tane düzenli yapmaya başlıycam bugün 15 dakika yaptım diğer günler dahada arttıp kilo vermenin yanında sıkılışmak da istiyorum nasipse...

ben kilo veremedim 3 gündür dikkat ediyorum karb..... ama sanırım arada yediğim ufak tefek şeyler yükseltiyor değerimi bugün mesela şöyle yedim

sabah 2kk kadar peynir domates salatalık 1 dilim ekmek şekersiz çay 2 yumurta

ara 3 erik

şekersiz türk kahvesi

domatesli tavuk sote ekmek yok

sütlü nescafe şekersiz

akşamda taze fasülye yiycem ekmek olmadan başka ne yapabilirim seni de yoruyorum ama yanlış bişiy yapmak istemiyorum tatlım

ama dün 2 yemek kaşığı kadar dondurma yedim bi daha yemiycem her cuma tartı günümüz bakalım neler göstericek

merhabaaaaaaaaaa...........
benim bugün başlayalı 5 gün oldu ve başladıgım kilom 75.500 idi ve bu sabah tartıldım 73.900...nelermi yaptım.. yerleşik bir düzenim olmayıp devamlı koşturduğum iiçin değeri sıfır olan yiyecekleri not edip çantama koydum..sadece ama sadece onlardan yiyorum...dün öğlen dayanamayıp dondurma yedim ama zaten cok az karbonhidrat aldıgım için bir zararının olacagını sanmıyorum..üstelik adet dönemindeyim..belki daha fazla vermişimdir..şimdilik tek sorunum su içmek..aslında su içmeyi seviyorum ama o kadar cok idrara cıkarıyorki eger evde değilsem fazla içemiyorum... bu diyet kesinlikle işe yarıyor..selincim sana cok teşekkürler...herkesede güç kuvvet diliyorummmmm

selinciğim toğimie gelmişsin teşekkür ederim mesajını okudum, bugün evde jimlastik aletim var bi tane düzenli yapmaya başlıycam bugün 15 dakika yaptım diğer günler dahada arttıp kilo vermenin yanında sıkılışmak da istiyorum nasipse...

ben kilo veremedim 3 gündür dikkat ediyorum karb..... ama sanırım arada yediğim ufak tefek şeyler yükseltiyor değerimi bugün mesela şöyle yedim

sabah 2kk kadar peynir domates salatalık 1 dilim ekmek şekersiz çay 2 yumurta

ara 3 erik

şekersiz türk kahvesi

domatesli tavuk sote ekmek yok
sütlü nescafe şekersiz

akşamda taze fasülye yiycem ekmek olmadan başka ne yapabilirim seni de yoruyorum ama yanlış bişiy yapmak istemiyorum tatlım

ama dün 2 yemek kaşığı kadar dondurma yedim bi daha yemiycem her cuma tartı günümüz bakalım neler göstericek

Evet canım, topiğin çok güzel, herkes birbirine yardımcı, destek olunca ne güzel tablolar ortaya çıkmış hayret ettim. Ben burda yeniyim aslında, birşeyler araştıracağım, satın alacağım zaman bu sitedeki yorumlara bakar öyle alırdım. Sonrası bir akşam yine karboksiterapi tecrübeleri falan derken ben de yazayım, belki birilerine yararı olur diye düşünüp geldim aranıza.
Beni yormuyosun ne demek aşkolsun. Şekerim yalnız dikkatimi çeken şey şu, sen ve birkaç arkadaşta daha bunu gözlemledim. Benimle kıyaslandığında siz çok daha az protein alıyorsunuz. Bunu yeni keşfettim ve yapanlardan da okuduğum kadarıyla ne kadar çok protein alırsan günlük o kadar çok kilo veriyorsun sanırım. Ben çok et ve yumurta yiyorum çünkü, çok dediğim öyle porsiyon olarak çok değil, öğünler olarak düşündüğümde çok yiyorum. Ve dikkat ediyorum ne kadar çok protein almışsam kilo vermem o kadar kolay oluyor artık. Acaba kilom azaldı diye mi böyle oldu, çünkü daha öncelerinde senin bu listene yakın bir liste ile günde 2 kilo verdiğimi dahi bilirim. Yeni yeni şeyler keşfediyoruz hep birlikte :) Yanlış birşey de yazmak istemiyorum ama şu regl dönemim geçsin, bunu deneyip yazıcam, şu an tartılmak istemiyorum çünkü. Çok protein aldığımızda çok veriliyor mu diye, birer hafta öyle ve böyle deneyip sonucu yazacağım pazartesinden itibaren başlıyorum.

merhabaaaaaaaaaa...........
benim bugün başlayalı 5 gün oldu ve başladıgım kilom 75.500 idi ve bu sabah tartıldım 73.900...nelermi yaptım.. yerleşik bir düzenim olmayıp devamlı koşturduğum iiçin değeri sıfır olan yiyecekleri not edip çantama koydum..sadece ama sadece onlardan yiyorum...dün öğlen dayanamayıp dondurma yedim ama zaten cok az karbonhidrat aldıgım için bir zararının olacagını sanmıyorum..üstelik adet dönemindeyim..belki daha fazla vermişimdir..şimdilik tek sorunum su içmek..aslında su içmeyi seviyorum ama o kadar cok idrara cıkarıyorki eger evde değilsem fazla içemiyorum... bu diyet kesinlikle işe yarıyor..selincim sana cok teşekkürler...herkesede güç kuvvet diliyorummmmm

Canım, rica ederim ne demek. Senin yaptıkların biraz önceki tezimi doğruluyor, iyi ki yazmışsın. Sadece 0 değerleri yediğine göre protein önemli faktör demek ki. Aman suyu ihmal etme. Eve döndüğünde dahi olsa iç mutlaka.

hatuuun canım başın sağolunsun Annenin mekanı cennet olsun inşallah çok üzüldüm.tarifini deneyeceğim çok teşekkürler belliki marifetli hatunsun.sende öğretmensin sanırım branşın nedir?
bugün çok acıktım sabah yediğim poğaça mı acıktırdı bilmiyorum biraz da yoğun bir gündü baş ağrım oldu.canım sen su içebiliyor musun ben içmeye çalışıyorum.akşamları genelde yeşil çay içiyorum

selin
tşk ederim cevabın için benimde kafama yattı bende başlayım yarından itibaren
yine 6 ögün besleniyoruz degilmi az ve sıkk

şimdi biraz inceledim mesela benim diyetimde 4 dilim ekmek var
karbonhidrat degeri 12
toplamında 48 yapıyor yani dememki ben kiloma göre çok karbonhidrat alıyorum

selen sen ekmegi kestinmi tamamen peki

yarın sabah itibariyle başlıyorum evden hazırlayıp götürmeyi düşünüyorum öğle yemeğinde en azından az yemeye alışana kadar çünkü dürüm şeklinde yemek önüme gelirse dayanamam peki arkadaşlar doğum kontrol hapı da kilo yaparmı bende yaptı galiba ya

Back