Eşimle oğlum tabi ki değişimden çok memnun. Sen sorunca aklıma bir anım geldi. En kilolu dönemim, kilosu çok fazla olanlar beni anlar, öylesine bakımsızım, kendimden bıkmışım..Oğlumun servisinde servis nöbetçisi oluyor tüm ebeveynler. O sabah ben nöbetçiyim. Servise bindiğimizde oğlumun iki arkadaşı annen mi diye sordu. Oğlum da evet dedi, sonra biri diğerine dönüp dedi ki 'abooov ne kadar şişman' :)) Sesini alçaltarak dedi ama oğlum bunu duydu ve inanır mısınız kızlar, serviste gelip benim yanıma oturmadı, neredeyse ağlayacaktı.
O gün çok üzüldüm, çok bozuldum, hayal kırıklığına uğradım, kendime kızdım, oğluma kızdım, hatta o küçük çocuklara bile kızdım içimden. En çok da kendime kızdım. Böyle birkaç olay üstüste gelince hırslanıyor insan.
Şimdi ise, geçen hafta oğlumun okuluna gittim, müdürle öğretmenle konuştum gideceğim artık, arabaya yönlendim, oğlum elimden tutup zorla beni arkadaşlarının yanına götürdü. Önce şaşırdım çözemedim olayı, daha sonra anladım ki beni resmen arkadaşlarına gösteriyor. Yine üzüldüm ama bu kez daha değişikti duygularım. Aslında böyle olmamalı biliyorum, ama yaşları öylesine küçük ki ne bizim psikolojimizi anlayabilecek, ne de başkalarıyla savaşacak yaştalar. Burada bulunmamızın amacı da aslında bu savaş. İnsan sağlıklı ise kiloların hiçbir önemi yok ama hep zayıflamaya yönlendiriyor bizi çevremiz, arkadaşlarımız ailemiz. O yüzden kızlar, zayıflayın kurtulun vallahi, ben herşeyi denedim bu savaşta hep yenik düşüyorsunuz.
Canım, çenem düştü, gelelim senin soruna. Eğer tatlı değil de yeşil erik yediysen benim hesabıma göre 70 civarı almışsın ki bu kilo vermeni sağlar ama çok fazla değil. Kesinlikle sana katılıyor ve şeftaliyi bire düşürmeni öneriyorum. Kavun, karpuz, çilek ve kirazda daha az, ara öğünlerde illa meyve yiyeceğim diyorsan bunları dene bence. Ama ara öğünlerde daha çok peynir ve et ürünlerini öneriyorum. Çalışıyorsan zor biliyorum ama senin çok fazla kilon yok vereceğin o yüzden 40-50 ye azaltmanı tavsiye ederim.