Canım çok az alıyorsun ya, tabi ki bence yani. Ben seni etkilemiş olmayayım.
Benim bir tanıdığım vardı sakın kimse yanlış anlamasın ilkokul mezunlarını küçümsemiyorum. Kız İstanbul'a gelin geldi ilkokul mezunu. İş buldu bir borsa şirketinde 700 YTL maaş+ssk+yemekle çalışıyor hemde cumartesileri bile tatil. Üstelik orda yaptığı tek şey telefonlara bakıp çay yapmakmış.
Ben bile çevirmenlik yaptığım halde onun kadar maaş alamıyorum.
Sende canım şimdiki yeridne deneyim kazanırsın hiç olmazsa biraz sabret.
Bende şimdi başımdan geçen bir şeyi anlatacağım size. Sekreter olarak girdiğim bir tekstil firmasında patron bozulan bozdolabını yaptırmak için bir tamirciyi aramamı istemişti.
Aradım, Merhaba ben XXX'ten arıyorum YYY Bey sizinke görüşecek dedim. Adam tamam dedi bağladım. Sonra patronum tekrar bana bağladı adresi yazdırmam için. Ben adresi yazdırırken adam "Hanım efendi nolur beni yanlış anlamayın ama sesiniz çok güzelmiş. Kaç yaşındasınız siz" diye sormuştu. Ne cevap vereceğimi şaşırmıştım. :)
Aşağıdaki yazı rahmetli gazeteci Yılmaz ÇETİNER'in bir yazısından alıntıdır;Geçenlerde bir işyerine telefon etmem gerekti, dostum olan sahibini aradım. Bülbül gibi şakıyan sesiyle sekreter hanım telefonun öbür ucunda sordu: - Kim diyeyim efendim? Adımı verdim. - Sizi şimdi bağlıyorum efendim, dedi, işveli sesiyle... veya bana öyle geldi! Allah Allah! Ben ne yaptım ki beni "bağlıyor" bu kızcağız diye huysuzlandım! Bir an kafamdan geçti; "Acaba beni Michael Douglas mı zannetti, demir karyolaya mı bağlayacak? Yoksa bu işveli sesli hanım kız Sharen Stone mu?" Yoksa koyun mu zannetti? Şırrak karşıma dostum çıkınca bir anlık hayallerim söndü gitti! O anda söylemedim ama bir başka gün dostuma: - Yahu, dedim, senin sekreter hanım beni "bağlamaya" kalktı! Güldü, geniş yürekli, hoşgörülü dostum: - Napiim, o hep öyle konuşur ama, dedi, yeni kuşak gençler birtakım kelimeler üretiyorlar ki, düzeltene kadar bir yenisi geliyor yerlerine! İyi ki "Size geçiriyorum" dememiş!" - Ama çok çirkin, ikaz etsen de öğrenseler! -
siz telefonları aktarırken ne şekilde aktarıyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?