Savurgan Nişanlı/Koca (Nasıl Adam Edilir?)

Resmi olarak HİÇBİR şeyiniz olan bir adamdan cebren alacağınız paralarla geleceğinizi kuramaz, kendinizi güvende hissedemezsiniz.
Evli bile olsanız adam maaşını sizin elinize neden versin?
Daha az borçla bir hayat kurma niyetindeyseniz, girin bir işe çalışın ve adamın lokmalarını saymayı bırakın.

Ama nasıl anlatayım mesela normalde her eve seyrek giren şeyleri sık sık tüketiyor. Bugün hanginiz 1-2 günde bir sucuk yiyorsunuz ya da kavurma yiyorsunuz? Her sabah işe giderken poğaçalar, her akşam eve gelirken bol bol içecekler.
Adam hayattan zevk almaya çalışıyor belki. İki tane zevki var ona da yiyip s.çmak olarak bakıyorsunuz, bu ne işgüzarlık.

Muhtemelen 30 yıldır da böyle yaşıyor, siz geldiniz diye düzenini birden değiştirecek değil. Ha bir de adamın elindeki üç kuruş paraya göz koymayın da madem öyle siz kendiniz çalışıp kendi kazandığınızdan biriktirin.

Benim kazanıp harcadığım para üstünde bu kadar terbiyesiz konuşan bir nişanlım olsa ona sevgi veya saygı besleyemem.

Bence bu konu şaka! Zira gerçek olduğuna inanmak istemiyorum :oha:
Adam daha evlenmemiş ne hakla parasının hesabını tutmaya çalışırsınız? İstediğim gibi harcarım paramı kusura bakmayın da!
Siz çalışıyor musunuz? Evlenme kararı alan insanların güvendiği dağ da vardır. Ayda 600 lira ile olacak iş değil.
Daha evlenmeden para müdahalesi yapmayın derim çünkü biri bana yapsa tiksinirim.

Ne guzel :) cimri olsada soylencen :)) merak etme evlenince gercekten duzelıyolar. En azından bnmkı oyle oldu

Cimri değil o konuda hakkını asla yemem sadece tam olarak nasıl desem sorumluluk sahibi değil. Hani ben evleneceğim ailemin durumu yok kredi çekip düğün yapmak yerine paramdan kenara koyayım da borç harç olmadan düğünümü yapayım demiyor. Ben de istiyorum ki ben nasıl elimi taşın altına sokuyorsam hevesle biriktiriyorsam oda bir yerden tutsun çabalasın. Birlikte yuvamızı borçsuz harçsız kuralım evimizde güzel güzel yaşayalım.

Benim param onun parası onun parası benim param aramızda paranın lafı zaten olamaz. Bu para isteme mevzusu çıkaran ilk kişi de zaten annesi. Annesi onu 28 senedir tanıdığı için kadının bana dediği şey ''Sen ondan para almazsan o tüm parayı yer bitirir ve evliliğinde bu sorunlarla devam eder'' oldu. Yani bu fikri ilk ortaya atan annesiydi.

Arkadaşlardan birisi yazmış bir ev eşyası aldırıp taksidi ona bağlama fikri mantıklı geldi. En azından ben para isteme derdinden kurtulurum. Bir yandan eşyamız alınmış olur. Hem de o parasını çevirmeyi ve mantıklı harcamayı öğrenir.

28 yaşında evlenmeyeceksem ya da evlenmeyi uzun vadeye iteceksem neden ben o insanla vakit kaybedeyim? Ayrıca ailesi sürekli baskı yapıyor nişanı yapalım düğünü yapalım öyle böyle diye. Bizim 6 ayımız sizin 6 yılınız eder muhtemelen çünkü aynı iş yerinde günün 10 saatini beraber geçirerek 6 ayı doldurduk.

Poğaça almak içecek almak lüks demedim kastettiğim şey sürekli olarak cebindeki parayı bitirmesi ve hiçbir şekilde ben kenara koyayım dememesi. Adamda hiçbir şekilde tutumluluk yok. Müsrif savurgan daha size bunu nasıl açıklayayım?

O hesap öyle olmaz yalnız. 6 yılınız etmez. Çünkü 6 yılda bi insanın olgunlaşmasına,büyümesine şahit olurdunuz. 6 ay insan hayatı için çok kısa bi süreç.
6 yılda olabilecek dönüm noktaları bu 6 ay icin de sağlanamaz. Bi insanı her gün 10 saat görmekle 6 ayda tamamen tanıyamazsınız.
Madem bir an önce evlenmek istiyorsunuz. Yaparsınız nişanınızı ondan sonra ortak belirlenen miktarda kredi çekersiniz. Düğüne kadar ortak bir şekilde aylık yatırırsınız.
Bu işler bana 1000 lira para ver le olacak işler değil. Adamın cebine 1300 tl kalıyor siz 1000 tlsini istiyorsunuz.300 tl mi kalsın? Liselilerin harçlığı kadar bi para kalıyor. Bu adam hiç mi üzerine birşey almasın? Hiç mi çıkıp bi yerde oturup yorgunluğunu atmasın ?

Bence bu konu şaka! Zira gerçek olduğuna inanmak istemiyorum :oha:
Adam daha evlenmemiş ne hakla parasının hesabını tutmaya çalışırsınız? İstediğim gibi harcarım paramı kusura bakmayın da!
Siz çalışıyor musunuz? Evlenme kararı alan insanların güvendiği dağ da vardır. Ayda 600 lira ile olacak iş değil.
Daha evlenmeden para müdahalesi yapmayın derim çünkü biri bana yapsa tiksinirim.

Ben de çalışıyorum. Ben kenara ayırıyorum evet hatta birçok harcamamı tamamen bırakmış bitirmiş durumdayım. Ailesinin durumu olmadığı için düğün yapamıyorlar baba yok başında annesinin de emekliliği yok. Yani düğünü de biz yapacağız. Ev eşyalarını da biz alacağız. Ama nişanlımın bu tutumu ile geleceği göremiyorum yani düşünsenize yıllar geçmiş biz hala daha ev eşyası parası toplamaya çalışıyoruz. Böyle bir duruma düşeceğimi düşünerek çok bunalıyorum.

acba tam anlamıyla yanı buyuk nıasan ve dugun olmadan parasını guvenemıyor mu:/ bu guvnemıyormu kısmını yanlıs anlamayın hanı aranızda tam anlamıyla bırsey olmamıs ya herhan ayrılma ıhtımalı olabılecek durumdasınız (sozlu-sevgılı) dıye parayı kadında bırıktırme fıkrını erken buluyordur. gercı oyle osla sızle harcamazdı yada benım gıbıdır bende 2600alıyorm anneme kucuk yıgenlerıme nineme dedeme heray herkese para dagıtırım ıhtıyacları varsa akrsılarım ve bazı ceyız borclarımı flaan oderım ama bana 1700 falan kalıyor onlada ufak tefek syler alayım kılık kıyafet deken bı bakmısım ay sonnda 200-300 kalıyor :KK43: nısanlınızda oyledır bırıktırcem dıye dıye bırturlu bırıktıremıyordur

O hesap öyle olmaz yalnız. 6 yılınız etmez. Çünkü 6 yılda bi insanın olgunlaşmasına,büyümesine şahit olurdunuz. 6 ay insan hayatı için çok kısa bi süreç.
6 yılda olabilecek dönüm noktaları bu 6 ay icin de sağlanamaz. Bi insanı her gün 10 saat görmekle 6 ayda tamamen tanıyamazsınız.
Madem bir an önce evlenmek istiyorsunuz. Yaparsınız nişanınızı ondan sonra ortak belirlenen miktarda kredi çekersiniz. Düğüne kadar ortak bir şekilde aylık yatırırsınız.
Bu işler bana 1000 lira para ver le olacak işler değil. Adamın cebine 1300 tl kalıyor siz 1000 tlsini istiyorsunuz.300 tl mi kalsın? Liselilerin harçlığı kadar bi para kalıyor. Bu adam hiç mi üzerine birşey almasın? Hiç mi çıkıp bi yerde oturup yorgunluğunu atmasın ?

Yok zaten 1000 TL al diyen annesiydi. O kadar kısıtlamak bende istemiyorum. O kadar kısıtlarsam zaten gidip başkasından borç alacak. İş yerinden avans alacak. Yani tüm parasını almak çözüm değil bunun bende farkındayım.

Para isteme konusuna gelince ben zaten çok rahatsızım ama başka bir yol da göremiyorum bu sorunu çözebilecek. Yani demek istediğim bir ev geçindirme, bir aileye bakma sorumluluğu yok nişanlımda.

Evlenene kadar her ay para verdin vermedin kavgası da yapmak istemiyorum hatta midem bulanıyor bu konuları konuşurken. Kredi değil de beyaz eşyaları aldırıp taksidini ona bağlasam sorun çözülür sanırım o çözüm mantıklı geldi bana da.

Ben de çalışıyorum. Ben kenara ayırıyorum evet hatta birçok harcamamı tamamen bırakmış bitirmiş durumdayım. Ailesinin durumu olmadığı için düğün yapamıyorlar baba yok başında annesinin de emekliliği yok. Yani düğünü de biz yapacağız. Ev eşyalarını da biz alacağız. Ama nişanlımın bu tutumu ile geleceği göremiyorum yani düşünsenize yıllar geçmiş biz hala daha ev eşyası parası toplamaya çalışıyoruz. Böyle bir duruma düşeceğimi düşünerek çok bunalıyorum.
İyi de bırakın bunu o düşünsün. Evlenmeye niyeti olsa parayı da biriktirir. Ne hakla gidip maaşını siz çekip biriktireceksiniz? Böyle saçmalık olabilir mi Allah aşkına? Azıcık mantıklı davranın. Siz kendinize düşeni yapın. Ona ne düşüyorsa bırakın o düşünsün. Aksi halde siz bu şekilde davranarak ona sorumluluğu değil sorumluluktan kaçmayı öğretirsiniz.
Düşünsenize kalkıp her şeyi siz düşünüp yapıyorsunuz? Adam buna alışacak ve hayatta hiçbir şey umrumda olmayacak ki. Ne de olsa EceZ düşünüyor diyecek rahat biri olacak.
Ama siz hiç karışmayıp işi ona bıraktığınızda kendi işini halletmesi gerektiğini öğrenip sorumluluk alacak.
Ayrıca 2000 lira sigara için ayda 300 lira da annesine veren biri için az bile.
Kimsenin kazandığı paraya karışma gibi bir lüksümüz olduğunu sanmıyorum.

Annesinin emekli parası yoksa evin geçimi sevgilinde,mutfak parası,faturalar,sağlık giderleri ve diğer ihtiyaçlar 1000 tl size verse 300 lirayla bunları nasıl yapacak.Eğer durum böyleyse arkadaşınızda ev geçindirme sorumluluğu var çünkü evi o geçindiriyor.

Yok zaten 1000 TL al diyen annesiydi. O kadar kısıtlamak bende istemiyorum. O kadar kısıtlarsam zaten gidip başkasından borç alacak. İş yerinden avans alacak. Yani tüm parasını almak çözüm değil bunun bende farkındayım.

Para isteme konusuna gelince ben zaten çok rahatsızım ama başka bir yol da göremiyorum bu sorunu çözebilecek. Yani demek istediğim bir ev geçindirme, bir aileye bakma sorumluluğu yok nişanlımda.

Evlenene kadar her ay para verdin vermedin kavgası da yapmak istemiyorum hatta midem bulanıyor bu konuları konuşurken. Kredi değil de beyaz eşyaları aldırıp taksidini ona bağlasam sorun çözülür sanırım o çözüm mantıklı geldi bana da.
Maddi destek yok ise tedirgin olmaniz normal fakat bunun yolu bu olmamalı bence.
En iyisi bi nişan olsun.Nişan iki tarafında birbirini tanıma sürecidir. Bi tanıyın. Çok ani kararlar vermeyin lütfen. Nişandan sonra konusun maddi meselelerinizi.

acba tam anlamıyla yanı buyuk nıasan ve dugun olmadan parasını guvenemıyor mu:/ bu guvnemıyormu kısmını yanlıs anlamayın hanı aranızda tam anlamıyla bırsey olmamıs ya herhan ayrılma ıhtımalı olabılecek durumdasınız (sozlu-sevgılı) dıye parayı kadında bırıktırme fıkrını erken buluyordur. gercı oyle osla sızle harcamazdı yada benım gıbıdır bende 2600alıyorm anneme kucuk yıgenlerıme nineme dedeme heray herkese para dagıtırım ıhtıyacları varsa akrsılarım ve bazı ceyız borclarımı flaan oderım ama bana 1700 falan kalıyor onlada ufak tefek syler alayım kılık kıyafet deken bı bakmısım ay sonnda 200-300 kalıyor :KK43: nısanlınızda oyledır bırıktırcem dıye dıye bırturlu bırıktıremıyordur

Bu konuyu ben de düşünüyorum ne yalan söyleyeyim. Acaba ayrılma ihtimalinden ötürü vermek mi istemiyor diye. Bu seçenek düşünmek isteyeceğim son şey çünkü öyle bir durum olsa ben gider aldığım ne varsa ona geri veririm asla öyle birşeyin altında kalmam arkamdan da laf ettirmem.

Bakın benim zaten onun vereceği paraya ihtiyacım yok ama burada demek istediğim ortak bir yola giriyorsak bir ev geçindirip ileride bir çocuk büyütüp yuva yürüteceksek hep kadın hep kadın nereye kadar. Erkeğin de elini taşın altına sokması gerekli ki yuva huzurla yürüsün.

Arkadaşlar demiş ki nişanlıyken nasıl para istiyorsun. İyi de ben parayı kendim için kişisel masrafım için istemiyorum ki ev eşyası ve beyaz eşyaları alabilelim diye istiyorum. Kredi çekip eşya aldık diyelim üstüne kredi çekip düğün yapıp bi daha kredi çekip kiraya mı çıkacağız.

Kredi kredi kredi nereye kadar. Sonra biz bunları nasıl geri ödeyeceğiz. Bir yandan kredi öde bir yandan kira öde bir yandan faturalar. E aldığımız maaşlar belli. Yani benim düğünü ve diğer masrafları para biriktirip nakit para ile yapmak istemem kötü bir şey mi bana en mantıklısı böyle geliyor nedense.

Resmi olarak HİÇBİR şeyiniz olan bir adamdan cebren alacağınız paralarla geleceğinizi kuramaz, kendinizi güvende hissedemezsiniz.
Evli bile olsanız adam maaşını sizin elinize neden versin?
Daha az borçla bir hayat kurma niyetindeyseniz, girin bir işe çalışın ve adamın lokmalarını saymayı bırakın.
Bu hesaplara harcayacağınız enerjiyi çalışmaya harcasanız? Durumlar iyi olsa neyse de şu koşullarda bunu alternatif olarak düşünmeyip poğaçaya lüks demek baya acayip. Adam allah etmeye serpme kahvaltı falan yapsa nolacak bilemedim. : O

Maaşı çok dusukmus, 1000 lira arttırması için evden yiyip icmesi lazım ki annesine üstüne para veriyormus. Siz çalışıyor musunuz?

Iyi de çocuk değil ki bu adam hadi şimdi parasını harcamasın diye siz biriktireceksiniz bir ömür böyle geçer mi? Şimdiye kadar sorumluluk sahibi olamadıysa şimdiden sonra olur mu? Sorumsuzsa da evlenmesin bi zahmet kendi başınıza iş çıkarıyorsunuz açıkçası.

İyi de bırakın bunu o düşünsün. Evlenmeye niyeti olsa parayı da biriktirir. Ne hakla gidip maaşını siz çekip biriktireceksiniz? Böyle saçmalık olabilir mi Allah aşkına? Azıcık mantıklı davranın. Siz kendinize düşeni yapın. Ona ne düşüyorsa bırakın o düşünsün. Aksi halde siz bu şekilde davranarak ona sorumluluğu değil sorumluluktan kaçmayı öğretirsiniz.
Düşünsenize kalkıp her şeyi siz düşünüp yapıyorsunuz? Adam buna alışacak ve hayatta hiçbir şey umrumda olmayacak ki. Ne de olsa EceZ düşünüyor diyecek rahat biri olacak.
Ama siz hiç karışmayıp işi ona bıraktığınızda kendi işini halletmesi gerektiğini öğrenip sorumluluk alacak.
Ayrıca 2000 lira sigara için ayda 300 lira da annesine veren biri için az bile.
Kimsenin kazandığı paraya karışma gibi bir lüksümüz olduğunu sanmıyorum.
Söylediklerinizden evlenmeye niyeti olsa parayı biriktirir kısmına dikkat ettim ve üzüldüm. Muhtemelen evlenmeye benim kadar niyeti olmadığı için parayı biriktirmeye tenezzül etmiyor. Ecez nasılsa yanımda geziyoruz tozuyoruz ilerde evleniriz mantığında hareket ediyor.:/
Annesinin emekli parası yoksa evin geçimi sevgilinde,mutfak parası,faturalar,sağlık giderleri ve diğer ihtiyaçlar 1000 tl size verse 300 lirayla bunları nasıl yapacak.Eğer durum böyleyse arkadaşınızda ev geçindirme sorumluluğu var çünkü evi o geçindiriyor.

Yok yok kesinlikle eve katkı gibi bir olayı yok. Annesine verdiği 300 TL'de zamanında onun kredi kartından kendine cep telefonu aldırmış onun parası. Yani o telefonu aldırmamış olsa annesine onu da vermeyecek. Hani öyle ev geçindiren, fatura ödeyen ya da eve birşeyler alan annesine bakan erkek olarak görmeyin onu. Öyle olsa zaten olaylar buralara konu açmaya kadar gelmezdi.

Yani savurgan müsriften kastımı neden kızdığımı anlayabiliyor musunuz? Ne annesine ne yaşadığı yere ne geleceğine bir katkısı olmadan sadece bugünü yaşayayım diye hayatına devam ediyor. Bu da beni sinirlendiriyor üzüyor.

Yok yok kesinlikle eve katkı gibi bir olayı yok. Annesine verdiği 300 TL'de zamanında onun kredi kartından kendine cep telefonu aldırmış onun parası. Yani o telefonu aldırmamış olsa annesine onu da vermeyecek. Hani öyle ev geçindiren, fatura ödeyen ya da eve birşeyler alan annesine bakan erkek olarak görmeyin onu. Öyle olsa zaten olaylar buralara konu açmaya kadar gelmezdi.

Yani savurgan müsriften kastımı neden kızdığımı anlayabiliyor musunuz? Ne annesine ne yaşadığı yere ne geleceğine bir katkısı olmadan sadece bugünü yaşayayım diye hayatına devam ediyor. Bu da beni sinirlendiriyor üzüyor.
Annesinin parası yoksa evi kim geçindiriyor peki faturaları kim ödüyor,mutfak alışverişini kim yapıyor sağlık harcamalarını kim ödüyor.

Bitanem 25 yıllık evliyim eşim hala aynı. Yani seninki gibi. Kendi aileside o şekilde. Tutumun t sinden bile haberleri yok.ne kavga ne tartışma ne güzellikle konuşma fayda etmiyor. Çünkü para ceplerinde varken rahat olamıyorlar. yarın aç kalcaklarını bilselerde harcıyorlar. bu kişilik gibi birşey malesef. kendileri istemedikçe çok zor. yani işin bayağı zor..

Söylediklerinizden evlenmeye niyeti olsa parayı biriktirir kısmına dikkat ettim ve üzüldüm. Muhtemelen evlenmeye benim kadar niyeti olmadığı için parayı biriktirmeye tenezzül etmiyor. Ecez nasılsa yanımda geziyoruz tozuyoruz ilerde evleniriz mantığında hareket ediyor.:/
Onu bilemiyorum maalesef . Bilmek için parasına karışmayın o yüzden/ bırakın başı sıkışsın zora düşsün elbet bir çözüm bulacaktır.

Maddi destek yok ise tedirgin olmaniz normal fakat bunun yolu bu olmamalı bence.
En iyisi bi nişan olsun.Nişan iki tarafında birbirini tanıma sürecidir. Bi tanıyın. Çok ani kararlar vermeyin lütfen. Nişandan sonra konusun maddi meselelerinizi.

Şey gibi düşünün. Birisini çok seviyorsunuz ve evlenip bir ömür yaşamak istiyorsunuz onunla. Maddi imkansızlıklar var ev, yok düğün yapabilecek aile desteği yok. Herşeyi siz yapacaksınız. Onu da göze alıyorsunuz ve başlıyorsunuz para biriktirmeye. Ama siz böyle didinirken uğruna mücadele verdiğiniz insanda bir gram olsun destek göremiyorsunuz. O sanki sizle tanışmadığı zamanlardaki gibi eğlenceye oraya buraya yemeye içmeye devam ediyor. Yani ne bileyim bir yerden sonra akla bir sürü soru işareti getiriyor ki bayanlar da yazmışlar benim aklımdan geçen şeyleri.

Acaba evlenmek mi istemiyor?
Acaba yeterince güvenmiyor da o yüzden mi maaşından vermek istemiyor?

Yani böyle şeyleri düşünmeye başladıkça da ilişki zarar görüyor. Benim de hevesim kırılıyor. Evlenme meraklısı hiç olmadım hatta onunla tanışana kadar ben bekar ölücem diye espriler yapan bir insandım. Şimdi ilk kez birisi ile hayat birleştirmek istiyorum ve çabalıyorum. Ama onda zerre hareket görmeyince yavaş yavaş sevgimin önüne başka şeylerin geçmeye başladığını hissediyorum. Kırgınlık kızgınlık gibi.

X