SANIRIM ONU ALDATTIM. LÜTFEN OKUYUP BİR FİKİR VERİN LÜTFENNN...!!!!

Gerçekten ama gerçekten maaşlar- statüler denk olmadığında insan zorlanır. Arkadaş grubuna girmekte, kabul ettirmekte. Sizin baştan beri hep mücadele olmuş, aile deseniz kendi havalarındalar. Ev olmadan evlenme vs katılmıyorum ancak aileniz çok haklı gibi geliyor

Size benzer bir hikayem var.
Esim lise mezunu, ben lisans mezunuyum (Evliyken okudum.)
Ben çocukluğumdan beri hicbir maddi zorluk cekmemistim. Her istediğime sahip oldum. Eşim bana maddi olarak her istediğimi verebilecek durumda değildi. Evlendiğimde çok daha düşük şartlarda yaşayacaktım.
Ben masabaşı eşim beden gücü ile çalışacaktı.
Neyse ben 5 yılın sonunda aileme direnerek evlendim.
Evet maddi zorluklar yaşadık. Ne evimiz ne arabamız vardı. Okul masraflarımı zor karşıladığım zamanlar oldu. Geçti mi geçti.

Sonuç olarak şuan 12 senedir evli ve 3.5 yaşında bir evlat annesiyim.
Eşim kendi işini yapmaya başladı. Maddi olarak hiçbir sorunumuz kalmadı. Yarın yeni evimizin tapusunu alıyoruz ve 2 arabamız var. Üstelik ben de çalışmıyorum eşim tek başına çalışarak yaptı hepsini.
Asla da pişman değilim evlendiğime.
Çünkü kendi sevdiğimle değil ailemin onayladığıyla evlenseydim, mantık evliliği yapsaydım tek başına para beni mutlu etmeyecekti.
O yüzden iyi ki diyorum...

Erkek arkadaşınızın karakterini en iyi siz biliyorsunuz. Ailenizi hakli çıkaracağını düşünüyorsanız evlenmeyin.
Ben aksi olacağına inandım ve evlendim. Ve aksi de oldu.

erkek arkadaşınız çok iyi, çok efendi............
peki sizin için ne yaptı yada ilişkiniz için. Allah için 6 sene boyunca giden bir ilişki var siz üniversite mezunu iyi bir işi olan bayansınız . eee erkek arkadaşınız bu 6 sene içinde bir fakülte bitiremez miydi. bu kadar zor mu. aileniz haklı . siz duygusal olarak erkek arkadaşınıza hak ettiğinden fazla anlam yüklemişsiniz.

yukarıda saydığınız her sebep için ayrı ayrı burada boşanmalar oluyor. erkek arkadaşınızın düzgün bir işi yok, düzgün bir ailesi yok, sorumsuz, ama çok iyi biri. çok toysunuz ayaklarınız biraz yere bassın. ilk karşınıza çıkan kişi ile evlenmek zorunda değilsiniz. tanıyın . ilk başta kendinizi. erkek arkadaşınızın ailesini şimdiden kabul edememişsiniz sıkıntılarınız var bu insanı onlar yetiştirdi her huyu benzemezse 1 huyu çekmiştir yine de

Siz de haklısınız aileniz de haklı.
Ama evlenince mutlaka keşke babamı dinleseydim diyeceksiniz. Her şey para değil ama siz belli bir yaşam standartına sahipsiniz, karşı tarafta bu yok. Yaz geldi hadi bir tatil yapalım diyemeyeceksiniz uzun bir süre mesela, bu da sizi yıpratacak. Her şeyde para çıkacak karşınıza.
Tabi paralı biriyle evlendiğinizde mutlu olacaksınız diye bir garanti var mı, o da yok.
Allah yardım etsin çok zor bir durum.

yaptığınız aldatma değil ama bence bir ilişkiyi bitirmek için atılan ilk adım. siz bu ilişkinin eksik , yamalı , yanlış kısımlarını görmüşsünüz. anneniz ve babanızın dediğinin aksine kör değilsiniz. sadece karşınızdaki insanın vebalini almak istemiyorsunuz ve karşınızdakini kırmadan bitirmek istiyorsunuz

Bende sana benzer bir durum yaşadım. ama kafamın dikine gittim. açıklarını görmezden geldim fakat evlenince bir nevi ailesiyle de evlenmiş oluyorsun şimdi takmıyor gibi görünse de erkek arkadaşın evlenince ailesiyle anlaşamıyorsan zorluk yaşa bilirsin. Babanda senin iyiliğini düşünüyor . Evlenmeden anlayamazsın. Şu da bir gerçek ikisi arasında bir tercih yaparsan hangisini seçersen seç onunla olsaydım böyle olmazdı diyeceksin. Bu ikisi için de geçerli mantık evliliği yapmanı tavsiye ederim çünkü evlendikten sonra aşk kalmıyor :) bizde çok severek evlendik ama şimdi boşanıyoruz. sen aileni dinle onlar kötülüğünü istemez evi olsun diyor baban kimin için istiyor senin için sen rahat et ilerde çalışamayacak duruma gelsen dahi rahat et diye. Tabiki de iki taraf isteyince her şey olur fakat şunu da düşünmeni isterim ikinizde de bu sabır var mı? eskiden müsamma gösteriyorlarmış ama şimdi dünya değişti. Eski dönemde ki evlilikler kalmadı. evlenmeden önce aşkı savunan biriydim fakat öyle olmuyor maddi zorluklar her şeyi bitiyor. armut dibine düşer. Bunu da unutma şimdi sevdiğin için gerçekleri göremiyorsun fakat erkek arkadaşını da anlaşamadığın annesi yetiştirmiş illaki ona benzeyecek. Ayrıca gereksiz vicdan yapma bu kadar vicdan muhasebesi yaparsan yaşaman zorlaşır şu da bir gerçek ki iyilerin dürüstlerin gemisi yaşadığımız toplum da yürümüyor. Biraz feministçe konuşacağım ama bende annenin görüşündeyim sanki başka kızlarla hiç mi konuşmamıştır sanıyorsun erkek arkadaşının. Erkek sonuçta.. yapma bir insana bu kadar sonsuz güvenme üzülen mutlaka sen olursun... umarım söylediklerim birazda olsa hayatına dokunmuştur. SAĞLICAKLA KAL:)

bundan 6 sene önce bu konuyu okusam, tabii ki sevdiğinle evlen, iki gönül bir olunca samanlık seyran, beraberce el ele verip her şeyinizi yaparsınız diyebilirdim FAKAAAAATTTT;
ben tam da böyle bir evlilik yaptım, annem babam istemediler çünkü olmayacağını öngördüler; ama çok da zorlamadılar buyur karar senin dediler. evlendim, sonuç : 1 saat huzurluysam o 1 saat huzurun burnumdan gelmediği gün olmadı. ve boşandım.
he benim ailem bir günden bir güne kafama kakmadı ama istemediler ne yalan söyleyim; maddi eşitsizlikten değil bir kere kültür çatışması olacak. kendin de anlatmışsın daha aday yokken abine ev alınmış, düğünün yapılacağı konuşulmuş ; sevgilinin ailesinde böyle değil demek ki... anlaşmak çok zor olur...
maddi olanaklar için söylemiyorum illa ki parasal sıkıntılar halledilir yeter ki huzur olsun ama işte aileler arasındaki çatışmanın arasında sen kalıcaksın... şimdi senin ağzının içine bakan sevgilin evlendikten sonra annesi ne derse beynine bir güncelleme gelmiş gibi onu yapacak, hatta maaşının bir kısmını onlara verecek filan.. basit küçük ama mide bulandıracak şeyler bunlar...

şöyle de bir şey var; istisna olamaz mı, sevginin her zorluğu yendiği böyle başlayıp huzurla devam eden evlilikler yok mu? tabii ki var ama 100'de 1 ihtimal.. inancım kalmamış benim hiç... ben negatifim ya da bilemiyorum ama ben aileni dinlemenden yana kullanmak istiyorum yorum hakkımı...

Bunun tam tersi ile sonuclanan ornekler de var malesef. Hem de cok. Ben de ailesini dinlemeyip evlenen, 12 yil sonra evliligi bitenlerdenim. Bu durumu kendine kompleks yapan erkekler cok. Istisnalar her zaman olur. Sizin evliliginiz neyseki bunlardan degil. Cok mutlu olmanizi dilerim.

Aynı benimde böyle bir ilişkim vardı, karıkoca gibiydik aynı sizin gibi. Aileside hiçbişey e karısmazsı yaparoz ederiz diyip geçiştirirdi. kendisi oldugum şehre geldi işe girdi vs. Biara bende düşünmüştm nereye kadar gidicek böyle diye o ara mantığımı kullanıp ayrılmaya yelkenebilirdim kalbimin sesini dinledim ayrılmadım zaman geçtikçe dahada bağlandım. Sonra ne mi oldu o annesini dinlemeyen gibi görünen insan annesi istemedi diye benden ayrıldı büyük ihtimal başkasınıda buldu. Ve ailesinin şehrns yeniden yerleşti.yani demem o ki benim için ölüp bitiyodu oda ben ona acıdım o bana acımadı ağladım telefonu yüzüme kapattı. Çünkü erkekler böyle. Emin ol bazen mantığını dinlemek lazım. Yinede günahını almak istemem erkek arkadasının ama zamanla özellikle evlenince herşey farklı oluyor ve sen evlenince fazla maaş almaktan rahatsız bile hissedebilirsin kendinden emin ol . Benim fikrim bu yönde. Kimse acınmayı haketmiyor. Aynı şartlar da onlar değişiyor çünkü.

Muhtemelen babanız ilerde haklı çıkacak ama insan kac kere aşık oluyor ki. Hataysa kendi hatanız olacak. Ucunda ölüm yok. Denemedim diye senelerce pişman olmak var. Görüyoruz ailesi dedi diye ayrılıp evlenen hatta çocuk sahibi olup sonra eski sevgilisini düşünen arayan soran. Bilmiyorum belki anne baba değilim diye böyle konuşuyorum ama bence çocuğun ailesiyle iletişimi kesip komple hayatınızdan çıkarırsanız çocukla ilgili sıkıntı kalmayacak. Maddiyat ise su ülkede ultra zengin değilsen zaten çekeceksin. Okul da hersey degil ya ne bileyim.

Yıllardır sevgiliniz ailesinin borçları için çalışmış, evlendiniz diyelim hadi herkes kendi yoluna diyebileceğini mi sanıyorsunuz? Ailesi açken bizim evimiz ayrı, kendi başınızın çaresine bakın diyecek insan olsa şimdiye kadar çoktan kendi düzenini kurardı. Ailesi hiçbir şey yapamasa talepleriyle, kendilerini acındırmalarıyla sevgilinizi arada bırakıp sizin evinizi huzursuz edecekler.

Babanızın sert konuşmasını da ben anlayabiliyorum, göz göre göre çocuğunu ateşe atmak istemiyor. Ev alınması konusunda da eleştirenler olmuş ama bence böyle bir baba size de ev alır zaten. O belki kızının damadının aldigi evde oturmasını, kendisinin aldığı evden de geliri ve güvencesi olmasını planlamıştır. Ama mevcut durumunuzda çoğunluğun düşüneceği şey, kızıma ev alırsam bu damat ve ailesi bundan faydalanır, kızım malıyla huzursuzluk yaşar olur.

Ailen çok haklı, aradaki farklar şimdi gözüne gelmez ama evlenince hepsi bir bir dağ gibi olurlar. Ayrıca annesi sana daha şimdiden kötü davranıyorsa evlenince vay haline. Aldatmışta sayılmıyorsun ayrıca. Bence ailenin bahsettiği insan ile evlen inan bana diğer türlü mutsuz olduğunda ailene bile açamıyorsun utancından en azından ailen arkanda destekçin olur inan bana aşk bir gün öyle bir bitiyor o aşık olduğun adam öyle bir şeye dönüşüyor ki aklın hayalin bile almaz benim sevmediğim adam değişmez deme bu masallara inanma

Eğitim düzeyine hiç girmeyeceğim cok komik çünkü kimse okumakla adam falan olmuyor keşke olsa hayır madem bu kızı sömürecekler neden evlensinler diye uğraşmıyorlar da evlenmesinler gibi uğraşıyorlar

Şimdi istemezler, sonra para tatlı gelir; nasılsa gelin iyi maaş alıyor, tek mi yesinler o kadar parayı aaaaa.

Bu durum tamamen karşınızdaki kişiye bağlı. Diplomasından ziyade kendini yetiştirmişliği önemlidir. Azimli mi çalışkan mı pratik düşünebiliyor mu bunlar çok önemli. Benim de eşimle aramda eğitim farkı var. O lisans ben doktora mezunuyum. Kendini geliştirmiş ve her zaman gelişime açık bir insan. Çalışkan. Maddiyat olarak kimin ne kadar kazandığına bakmıyoruz. Kazandıklarımızı ortak hesapta topluyoruz. O benimle gurur duyuyor. Ama ben onunla daha çok gurur duyuyorum.

Evlilik romantizm degil, denge isi. Su an her sey toz pembe, mutlu olunurmus gonuller bir olunca gibi geliyor ama malesef oyle olmuyor. Yarin evlenince maddi konular cok goze batar, batacaktir. Babaniza hak verin. Erkek arkadasinizla iliskinize objektif bakmaya calisin.

ailesi sana baştan ültimatom vermiş farkında mısın Biz YokuZ diye... Sadece onunla değil ailesiyle de haşır neşir olacaksın... Ve baban haklı bu ailenin sen yarın öbürgün borçlarına da ortak olursun... Bir de ilişkin alışkanlık gibi 6 yılın üstüne kurulan dört dörtlük bir evlilik daha okumadım görmedim istisnalar hariç... Çok seviyorsa neyi uzatıyorlar neyi uzatıyorsun ailen kabullenmeyecek ki 10 yıl geçse de... bu sevgi değil, bağımlılık de alışkanlık de... Sevsen annenin ısrarın sussun diye evet demezdin bence...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…