SANIRIM ONU ALDATTIM. LÜTFEN OKUYUP BİR FİKİR VERİN LÜTFENNN...!!!!

Ya hakkaten olay para degil moktan bisey bile yapiosan en iyi sen yaparsan guzel kazanirsin. Örnek veriyorum, bana temizlik icin yardima gelen abla mesela günlüğü 400 e geliyor. O temizleyince ev cidden 1 ay kirlenmiyor o kadar dip köşe yapar kalorifer peteklerine dolap iclerine kadar. Ve her günü dolu kadinin. 4. Evini ödüyor su an. Tamam kültür de önemli kendini gelistirmeyi bilmesi de. Ama 6 senedir bu çocuk neden her iki tarafi da ikna edemiyor madem cok seviyor cok ugrasiyor da. En azindan babana gelse dese ki kizin benim en deger verdigim insan, biz evlensek ben ona borc odetmem annemlere para vermem her seyimiz ayri olur falan ne bileyim baban söz ler beklio o niye hic bi garanti verememiş bugune kadar?

Son düzenleme:
Bunun tam tersi ile sonuclanan ornekler de var malesef. Hem de cok. Ben de ailesini dinlemeyip evlenen, 12 yil sonra evliligi bitenlerdenim. Bu durumu kendine kompleks yapan erkekler cok. Istisnalar her zaman olur. Sizin evliliginiz neyseki bunlardan degil. Cok mutlu olmanizi dilerim.

Tabi ki. O yuzden konu sahibi icin ailenizi hakli cikaracak biri ise evlenmeyin dedim.
Cok tesekkur ediyorum temenninize.
Sizin adiniza da icim burkuldu. Insan ne heveslerle evleniyor.

edit: Ailemin söylediklerine gerçekten hak veriyorum, onları anlayabiliyorum. artık doğru yanlış ayırt edemiyorum ama yapmam gerekenin, doğru olanın ayrılmak olduğunu hissediyorum.
Ama diğer yanım hep bir mücadeleci. Dene diyor, sevdiğin için değer diyor, mutsuz olsan bile 'ben istedim ben çekerim dersin' diyor, hem mutsuzluğun garantisi mi var? herkes baştan mı varlıklı belki ilerde gerçekten ikimizin çabasıyla iyi yerlere geliriz diyor ve bunları söyleyen taraf daha ağır bastığı için beni bu ilişkide tutuyor. birçok kez ayrıldık, ayrılığıda denedim. ayrılıkların nedeni istisnasız aileme sevdiğimi diretmemdi, bu olay beni zaten mutsuzluğa itiyordu birde üstüne ilişkide de ufak bi sallantı olduğunda hemen bitiriyordum.
yeni insanlarla birlikte oldum ama aklımın bir köşesinden hiç çıkmadı o, her gelende onu aradım. sanki sonum oymuşta bu yol zorluymuş gibi hissediyorum. ama artık daraldığımı hissediyorum. ortada kalmış 2 yanımdan sıkışıyorum gibi . umarım anlatabiliyorumdur hislerimi

Benzer durumları yaşayanlar için aslında çok kolay ama içinde olan biri için çok zor bir karar. Hayatınıza kimseyi almadan bir süre herkesten uzaklaşma, kafanızı dinleme imkanınız var mı? O sürede sevgilinizle de görüşüp konuşmayın.

6 yıl az değil insan hem verdiği emekleri düşünüyor, hem sevgilisini yarı yolda bırakmayı göze alamıyor belki çevreye karşı farkında olmadan bir ispat çabası da devreye giriyor.

Siz ne istiyorsunuz? Maddi manevi mücadeleyle geçen ama sevdiğimle evlendim diyeceğiniz bir evlilik mi? Saygı duyduğunuz, sevebileceğiniz biriyle önceliğin huzur olduğu bir evlilik mi? Kendi kişiliğinize ve beklentilerinize göre en doğru kararı verirsiniz umarım.

Eğitim düzeyine hiç girmeyeceğim cok komik çünkü kimse okumakla adam falan olmuyor keşke olsa :KK66: hayır madem bu kızı sömürecekler neden evlensinler diye uğraşmıyorlar da evlenmesinler gibi uğraşıyorlar

Benim anladığım oğlanın ailesi net olarak olumlu ya da olumsuz bir uğraş içinde değil, kesin olarak düğüne destek olamayacaklarını söylemişler ama çift kendi çabasıyla evlenirse de hayır olmaz demiyorlar. Bir de süreci ağırdan alarak oğullarını olabildiğince sömürmeye devam etmek istiyolar. Tabi bence evlilik olursa da para akışını aynen sürdürmek için tüm imkanlarını kullanacaklar ekmek çıkmazsa da boşanmaları için seferber olacaklar.

Sevmişsin ve bir şeyleri göze alarak bu ilişkiye devam etmişsin. Şimdi iyi bir fırsat çıktı ve kafan karıştı. Zaten durumun bu noktaya gelceğini bilmen lazımdı ailen zaten istemiyordu. O adama yazık değil mi... bazı şeyleri önceden görüp devam et şimdide aldattım diye üzül oldu canım. Annenin dediği de hiç hoş değil sevgilin hakkında. O konuşmadımı demesi... tanımadan etmeden kimseyi yaftalamaya hakkınız yok. Esas sen yapmışsın şimdide vicdan yapmışsın. Yazık gerçekten

Karşıdaki çocuk pek dürüst gelmedi bana. Ailesi ile şimdiden görüşmüyorsun ve görüşmeyeceğini düşünerek plan yapıyorsun. Çocuk annesinin seni huzursuz etmesine göz yummuş. Bir çok kişinin evlenen hazırlığında yaşayıp uyandığı sıkıntıları sen daha en baştan canlı canlı yaşamışsın. Trailer izlenmiş bitmiş ama hala uyanılmamış. Baban farkında. Karşındaki “nedense” her şeye evet diyor, bir taraftan ailesinin borçlarını ödemeye devam ediyor. Senin ailenden gelecek para bile hesaplanmıştır, senin kazancını söylememe gerek yok. Eğitim durumu için istese, ailesi maddiyata değil de maneviyata - eğitime önem verse bir şekilde bir fakülte- bölüm bitirilirdi. En azından altı senelik birliktelikse adam bir tarafa bir hazırlık yapardı.

Eğer kaliteli, maddiyata değer vermeyen ama dürüst insanlar olsalardı negatifler görülmezdi. Kendi işinde çalışan, kendini geliştiren insanlar az da olsa var. Karşındaki senden daha iyisini bulamayacağı için seninle beraber. Sen ise ben ne istiyorsam yapıyor, beni seviyor olmalı diyorsun. Bu kadar maddiyatçı ve sıkıntılı bir ailede yetişen biri için bulunmaz kumaşsın. Hakkında hayırlısı olsun.

Sen de artık başka bir yola girmek istiyorsun, başkası ile görüşme olayı da ondan.

Bu arada kumar borcu ve aşırı yüksek bir miktar. Bu adam oynamaya devam edecek ve siz evlenince borcu size aktarıp ailenizdeki mallardaki kadar size geçirmeye çalışacaklar. Kumar alışkanlığı da devam edecek. İnsanlar ne Zenginler evsiz kaldı, biliyor musunuz? Bir de sevgiliniz bir süre iş aramamış bile. Zaten bir kere ayrılıp başkası ile görüşmüşsünüz. Arkanıza bile bakmayın. Karşıdaki de size ümit bağlamasın.

Ben olsam söylerdim annemden dolayı böyle bir konuşma yaptım diye. İçime sinmezdi öbür türlüsü ve vicdanen rahatsız olurdum. Ki konuşmazdım da yanda ne biliyim adama da durumu izah ederdim. Flört eder gibi bir görüşmeye izin vermezdim.

Ailenizin lise, üni ve maddiyata takılmasını doğru bulmadım. Herkesin evi olmak zorunda değil. Herkes üni bitirmek zorunda değil. Çalışsın benim için yeterli. Evi, arabayı beraber alırız. Ailesi maddi anlamda karışmıyorsa da karşımdaki kişiden sorumluluk beklerim. 3 senedir kenara attığı 3 kuruş var mı mesela evi, düğünü vs. için? Yoksa boş boş bekliyor mu?

evet doğru hortlattınız konumu :)) babası şuan kumara dayalı borçlarını bitirdi. kendisi de kumardan kopamadığı için ve artık o da bıktıgından başka şehire taşındılar yani şuan mevcut borçları kumar değil, bir dönem kurmuş oldukları iş battığı için devlete olan borçlar. zaten babamın gördüğü de bu resmiyette ki borç
Bu arada kumar borcu ve aşırı yüksek bir miktar. Bu adam oynamaya devam edecek ve siz evlenince borcu size aktarıp ailenizdeki mallardaki kadar size geçirmeye çalışacaklar. Kumar alışkanlığı da devam edecek. İnsanlar ne Zenginler evsiz kaldı, biliyor musunuz? Bir de sevgiliniz bir süre iş aramamış bile. Zaten bir kere ayrılıp başkası ile görüşmüşsünüz. Arkanıza bile bakmayın. Karşıdaki de size ümit bağlamasın.

Kumar sorunu şehir değistirilip nasıl çözümlendi acaba? Bir bağımlılıktan bahsetmiyor muyuz? O kadar kolay mı? Şu an tedavi olmuyorsa ben de devam edeceğini düşünüyorum.

Herkese merhaba. Yine ben ve yine bir bdv konusuEn Büyük KK

Bu sefer olayı hiç uzatmadan konuya giriş yapıcam. Uzun yıllardır süren(6 yıllık) bir ilişkim var. Ailem , özellikle babam en başından derin bir araştırmaya girdi (savcı polis arkadaşları sayesinde)ve onu bana hiç uygun görmedi. Ailesinin geçmişe dair baya bir borçları var araştırmalar sonucu bunları bulmuşlar ama ben biliyordum en başından fakat ama şuan yeni işler kurarak çabalıyorlar.

Erkek arkadaşım çok efendi seven sayan bir insan, gerçekten imrenilen, artık ilişkisini oturtmuş bir çiftiz. Tanımayan insanlar evli olduğumuzu sanıyorlar o olgunluk var ikimizde de. Fakat babama göre denk değiliz. Nedenleri ise;

‘’ Ben üniv okudum o okumadı, benim aldığım para onun maaşının 2 katıymış, mesleği pis bir iş üstü başı hep toz kir içinde çalışıyormuş, benim masa başı işim varmış vs bu şekilde kıyaslamalardan ötürü karakterini bir kenara itip bizi uygun görmüyor. Bana sürekli
''sen artık işini oturtmuşsun, arabanı almışsın o çocuk ve ailesi tabii ki seni bırakmaz. Onlar bu yaşa gelmişler hala daha ne bir ev ne bir araba alamamışlar bunca yıl ne için çalışmış bu adam, siz evlendiğinizde ne yapacaksınız? Aşk sevgi bir yere kadar, belki babasının borçları için bile senden para istenecek, bütün hayatın bir şeylere sahip olalım diye kredi ödemekle geçecek, ilerde çocuğun olsa çalışmayıp ona bakmak istersen çalışmaya mecbur kalacaksın, sizin ki sadece alışkanlık aç artık gözlerini'' diyor. (tabii anneme söylüyor bunları)
Zamanla ondan ayrılmadığım için bir dönem hayatı bana zehir etti babam. Elimden su dahi almıyordu, konuşmuyordu sürekli laf sokuyordu. Bu baskılar + birkaç tatsız olay karşısında ayrılmıştık. Ailem bunu duyunca sevindiler tabii ki ama biz sonradan tekrar barıştık bir şekilde ama barıştığımızı söylemedim ve bizi 3 yıldır ayrı biliyorlar.
Geçen gün herhalde babam hissetti bilmiyorum anneme ‘söyle ona eğer o çocukla görüşüyorsa kessin hemen, ne o çocuk ne o ailesi benim evime adım dahi atamazlar, bana sakın o çocuğun adını anarak karşıma gelmesin onu da silerim ‘ demiş. (Daha hiç karşılıklı görüşmediler bu arada sadece abim tanışmıştı)

Denklik konusunda artı olarak babamın gözünde şöyle bir farklılıkta var;
Babama göre bir erkek, evi olmadan evlenemez, evlenmemeli. Abim evlenmek istiyor. Yaşı geldi diye abime (bir kısmını babam karşılayarak) bir ev alındı. Düğününü vs babam karşılayacak ki henüz ortada bir gelin adayı bile yok. Fakat erkek arkadaşımın ailesi bu şekilde düşünmüyor. Bunu erkek arkadaşımın annesi de söyledi hatta bana, ki çoğu kez erkek arkadaşımdan da duyuyorum. Annesinin söylemine göre onlarda zamanında her şeyi kendileri yapmışlar, ailelerinden hiçbir destek olmamış ama zamanla her şey çalışılıp kazanılıp halloluyormuş. Her şeyi kendimiz yapıcaz, düğün istersek düğün nikah istersek nikah, ev istersek birlikte girilen bir krediyle alınmış bir ev vs. bende ister istemez düşünüyorum daha abimin adayı yokken ailemden herkes onun evliliği için şimdiden çaba sarfediyor, fakat kendi ilişkimde yıllardır ben varım ama ailesinin kılını kıpırdattığını görmedim. Erkek arkadaşım evleniyoruz artık ailelerle tanışalım deyince; tamam oğlum tanışırız her şeyi sırasıyla yaparız vs diyorlar ama hiçbir şekilde kimsede elini taşın altına koyma yok, göremiyorum.

Annesiyle yıllar önce tatsız geçen zamanlarımız olmuştu. Ben onun ailesine girdikçe annesi bana tuhaf davranıyordu, tartışmalar çıkıyordu çok soğumuştum. uzun zamandır erkek arkadaşımla da ortak bir karar alarak ben artık onun ailesiyle görüşmüyordum.
En azından ilerde bana karışmazlar, dillerini uzatabilecekleri bir şey olmaz (konuşmak isteyen her şekilde konuşur tabii ki ama olayı elimden geldiğince minimalize etmek açısından böyle düşünüyorum) en azından erkek arkadaşımda arada kalmaz diye düşünüp ‘her şeyi kendimiz yapma’ fikrini ben okeylemiştim.

Neyse artık yeterince ilişkimi özetlediğime göre

Şimdi sizlere asıl sorum kendimi bu ilişkinin içinde çıkmazda hissediyorum. Sevgilimle her şey çok güzel, ağzımdan çıkacak lafa bakıyor, ben deli divane seviyorum, yıllar geçmesine rağmen hala ilk gün ki gibi seviyorum özlüyorum vs. hatta ailesi 3 yıldır başka şehirde yaşıyor. Evlendikten sonra benim olduğum şehirde (yani onlarında daha önceden yaşadığı şehirde) evlenmeyi düşündüğümüzden kendi ayrı eve çıkıp bu şehre geldi, burda çalışmaya başladı. Elinden geleni yapıyor. beni bu kadar zora sokanda bu çabası:KK43: İnanın başkası olsa bu kadar diretmem asla. Önceliğim ailem der silerim o kişiyi, ama diğer yanda beni seven sayan, aşık olduğum, bizim için elinden geleni yapan fedakar bir adam duruyor.

Asıl bomba ise;

Annemin uzaktan bir arkadaşı,bir çocuk için aracı olmuş. Anneme ‘’söyle bi tanışsınlar çocuk çok efendi çok saygılı, malimüşavir, işi var, ailesi saygın insanlar, annesi çocuğunun evini falan almış düzgün bir kız bulup evlendirmekmiş niyetleri ciddi, ee sizin de kızı biliyoruz bir tanışsınlar ’ deyince annem 3 gündür burnumdan getirdi hayatı. Erkek arkadaşımla birlikte olduğumuzu bildiği halde ‘’En azından bir konuşun’’ diyor. Aracı kadın fotoğrafımı, çocuğun hem ailesine hem de çocuğa göstermiş. Çocuk normalde hayır deyip kesip atıyormus annesinin gösterdiği resimleri. ama çok beğenmişler beni, hatta annesi kıza çok kanım ısındı inşallah olur da hemen düğünlerini yaparım kızı çok sevdim diyormuş aracıya ve numaramı istemiş ve annemde ver demiş . Çocuk bana yazdı dün gece. . Annem ise ‘’1 kere konuşun, buluşun vallahi daha ısrar etmem, ama yavrum farkında değilsin çok ezileceksin o ilişkide, alışkanlık gözünü kör etmiş evet çocuk çok iyi ama ailesi kötü , hem babanda istemiyor nasıl yapacaksın 1 kere konuş bu çocukla buluşun ısınmazsan bitirirsin gider’’ diyor. Dün çocuk aradı, çok kısa konuştuk. Ama ben o dün ki konuşmada kendimi çok çok çok kötü hissettim ya. Onu aldatıyormuş gibi, hatta aldattım bile denilebilir dimi:cry: O da dışarda saf saf hiçbir şeyden haberi yok kurban olduğumun. Bu suçluluk hissi beni bitirdi bütün gece.

Bu fikrimi, hissimi, görüşmek istemediğimi anneme söyleyince de ‘ hehe erkek arkadaşında bunca yıl zaten bir seninle konuşmuştur zaten, kendin safsın bu kadar saf görme karşındakini ‘ deyip duruyor.

Ben ne yapacağım kızlar ya Allah aşkına biri bana bir şey desin, bir tavsiye versin böyle tutsun beni kolumdan doğruya çeksin ben artık emin olduğum şeylerden de ailem sayesinde emin değilim. Çok bunaldım. Doğru olan hangisiyle bitirmek? sevdiğim adamla bitirirsem eğer ilerde mutsuz bir evliliğim olursa aklımın hep onda kalmasından korkuyorum, sevdiğimle evlenirsem de ailemin haklı çıkması beni korkutuyor ''ailem demişti aptallık ettim' demek istemiyorum.Beni bir arkadaşınız ne bileyim kızınız, bir dostunuz olarak görüp bir fikir verin lütfen. iş yerinde yazdım bir anlatım bozukluğu yada atlama durumu varsa kusura bakmayın lütfen.
Yorumlarınız benim için çok değerli. Şimdiden çok teşekkür ederim

edit: Ailemin söylediklerine gerçekten hak veriyorum, onları anlayabiliyorum. artık doğru yanlış ayırt edemiyorum ama yapmam gerekenin, doğru olanın ayrılmak olduğunu hissediyorum.
Ama diğer yanım hep bir mücadeleci. Dene diyor, sevdiğin için değer diyor, mutsuz olsan bile 'ben istedim ben çekerim dersin' diyor, hem mutsuzluğun garantisi mi var? herkes baştan mı varlıklı belki ilerde gerçekten ikimizin çabasıyla iyi yerlere geliriz diyor ve bunları söyleyen taraf daha ağır bastığı için beni bu ilişkide tutuyor. birçok kez ayrıldık, ayrılığıda denedim. ayrılıkların nedeni istisnasız aileme sevdiğimi diretmemdi, bu olay beni zaten mutsuzluğa itiyordu birde üstüne ilişkide de ufak bi sallantı olduğunda hemen bitiriyordum.
yeni insanlarla birlikte oldum ama aklımın bir köşesinden hiç çıkmadı o, her gelende onu aradım. sanki sonum oymuşta bu yol zorluymuş gibi hissediyorum. ama artık daraldığımı hissediyorum. ortada kalmış 2 yanımdan sıkışıyorum gibi . umarım anlatabiliyorumdur hislerimi
Öncelikle başlığı yanlış yazdığını düşünüyorum sanırım onu aldattım değil de AŞK MI MANTİK mı diye atsanız daha doğru olurdu . Bence siz zaten kararınızı vermişsiniz sadece onay bekliyorsunuz . Anne ve babanızın söylemleri umrunuzda olsaydı ayrılıp tekrar barışmazdiniz yani bu kararı aileniz için vermiyorsunuz .burda maddi durumu iyi olan insanı onerip aileni dinle diyen arkadaşlara da şaşırmamak elde değil doğrusu eğer sevgilinizi gerçekten sevip isteseydiniz zaten aklınızda bu tarz belki ve ikilemler olmazdı siz kendinize yeni bir hayat kuruyorsunuz karşı tarafın ailesi bunu karşılamak zorunda değiller bence erkek aklıma aşkı memnu dan bir sahne geldi bihter adnanla evlendiğinde pişman olunca dolabindaki eşyaları yatağına döküp sen bunlarla evlendin diye ağlamıştı umarım sizde dolabınızda ki kıyafetlerinizle evlenmezsiniz .

Anne baban istemiyorsa senin göremediğin şeyler vardır.
Alışkanlıklarından uzaklaşmadıkça yanlış olduklarını göremezsin.
diğeriyle garantiye alıp ayrılmak biraz basit olur, önce bu işin yürümediğini ve uzaklaşmanız gerektiğini söyle, ilişkiye noktayı koy,Sonra diğer kişilerle görüş.
Değişim Olacak olsa koskoca altı senede olurdu ilişki sürüne sürüne çıfıtı çıkmış anne baba rızası olmayan ilişkiden hayır gelmez. Bir araya gelip konuşmayacaklar ne kadar iç burkar bu. Sonra zorla katlanacak herkes birbirine.

Hic kimse gelecegi bilemez
Eger gercekden sevginizden eminseniz onun ve kendinizin. Deneyip gorun derim ben.
Insanin ilerde hep bi uhte kalir icinde bence

Ben cinsiyet rolleri denen olaya pek sıcak bakmadığım için açıkçası evleri yok, üniversite okumamış gibi şeyleri çok mantıklı bulmuyorum.Bu tür şeyler genelde sorun olmuyor cinsiyet erkek değil de kadın olunca oysaki. Genelde de denmiyor kadın evlenecek ama evi yok, aaa maaşı erkeğinkinden düşük ne kötü falan... Hatta kadın işini bırakıp çocuğuna bakıyorsa fedakar ana bile oluyor. (Buna erkeklerin ev işlerini ve bebek bakımını kadına yıkması da neden oluyor tabii ) Ev geçindirme olayının erkeğe yüklenmesini, nikah düğün gibi masrafların ebeveynlere yıkılmasını falan çok yanlış buluyorum. Ama tabii bunlar benim görüşüm. Bana kalırsa iki kocaman insan evlenmek istiyorsa yani bir aile kurmanın sorumluluğunu alacak kadar olgunlaşmışlarsa ailelerine de masraf olmamalılar. Aileler de çok da dahil olmamalı. Ama işte benim ve ailemin bakış açısıyla sizin ve ailenizin bakış açısı çoook farklı.
Bu arada üniversite okuduğu halde iki kelimeyi bir araya getiremeyen ya da bölümü dışında tek bir şey konuşamayan, hobisi olmayan nice insanlar var. Üniversite bitirip de ev-iş ikilisi dışında hayatı olmayan kişiden çok ne var... Üniversiteden çok, hobilerinize ve kültür seviyelerinize odaklanmanız daha doğru. Günümüzde çok matah bir şey değil üniversite. Bizim ülkemizde ne yazık ki kültürlü ve öğrenmeye açık olmak ile üniversite okumak aynı şey sanılıyor.
Onun dışında ben ayrılmanızı mantıklı buluyorum çünkü aileniz erkek arkadaşınızı hep ezecek. Kocanız olursa da ezecek. Belli etmeseler bile erkek arkadaşınız o isteksizliği, beğenilmemeyi ve küçümsenmeyi hep hissedecek. Taraflardan birinin kötü hissettiği bir ilişki de sağlıklı olmaz. Birde siz de ona acıyor gibi yazmışsınız biraz, o yüzden de sağlıklı olmayacağına inanıyorum. Bunun dışında onun ailesi de size zorluk çıkartacaktır diye düşünüyorum. Benimki sadece bir öneri ama bana kalırsa birbirinizin zamanını bosuna calıyorsunuz Ha diyorsanız ki biz çok aşığız, o zaman tavrınızı koyabilmelisiniz Anne babanızı kırmadan ama onların da sevdiğiniz adamı küçümsemeden ezmeden saygı duymasını sağlayabilmelisiniz İşiniz zor Kolay gelsin

yaaa herkese çok çok çokkk teşekkür ederimm:KK200: yazan herkesin fikrine sağlık, kendi hayatından kesitler veren, öneriler veren bir sürü insan olmuş, mahcubiyetle birlikte aşırı mutlu oldum :KK37: benim için çok çok değerli yazdıklarınız, herkesin mesajlarını tek tek cevaplayabilmem mümkün değil ne yazık ki ama yazılanları tekrar tekrar okudum.

Bazı yorumları okurken; bende daha öncesinde görmediğimi düşündüğüm, bende farkındalık oluşturan, ''heh işte tam da bu hissettiğim'' dediğim yorumlar oldu, gerçekten böyle olabilir mi diye kendimi sorguladığım kısımlar oldu ve ben bu süreçte sizin söylediklerinizi aklıma yazıp, bir süre seven ve kör olan insan değilde, objektif bir açıdan ilişkiyi değerlendiren taraf olucam. Çünkü gerçekten hemen kestirip atarsam eğer bende ileride pişmanlık yaratacağından eminim ve tekrar ayrıl, barış yapıp kanayan yarayı tekrar tekrar uyarmayı gerçekten istemiyorum. Net bir karar verip devamlılığı şuan artık benim için çok önemli.
Bu yüzden öncesinde onunla da bu ilişkide emin olmadığıma, fakat yanlış bir hamle yapıp hem onu hemde kendimi kırmaktan korktuğuma dair bir konuşma yaparak, dinlenip biraz bu ilişkiye objektif bakmayı deniycem ve sonucu yine buradan yazıcam inşallah.
İlişkimde bişeylerin ters gittiğini, doğru olanın ayrılık olduğunu hep hissediyordum, ama emin olamayıp, yanlış bişey yapmaktan korkmuştum bunca zaman. Fakat sizin yorumlarınız bana gerçekten güç oldu ve sizlerde benim gibi düşünürek içimde ki sesin doğru olduğunu bana ispatladınız Hoppa

- onu gerçekten kırarak bir ayrılık yaşamak istemiyorum. çünkü sevdim, sevdi, hala da seviyorum fakat ayrılığın doğru olduğuna inanarak verilmiş bir ayrılık kararı olduğundan, kötü bir şekilde ayrılığı ikimizinde haketmediğini düşünüyorum. bazı yorumlarda 'baban onu incitmeden uygun olmadığınızı konuşsun' diyenler olmuş ama babam böyle bişeye razı olacağını sanmıyorum. hem sanki benim konuşmam çok daha iyi olur diye düşünüyorum

Ve ...
son bir rica olarak ayrılık konuşmasını nasıl yapmalıyım, öncesinde buna onu hazırlamalı mıyım, nasıl yaklaşmalıyım, ona da bu ayrılığın doğru olan olduğunu kabullendirmeli miyim, hala aslında onu sevdiğimi söylemeli miyim bu konuda önerisi olan olursa çok sevinirim

Son olarak;
Birkaç yorumda babamın abime ev alıp bana almaması eleştirilmiş. fakat babam abime ev almadı. ona küçüklükten beri birikim yapmasını, evlenirken yuva kurarken nelerin gerekeceğini, o konumda neler yapabileceğini empoze etti. abim bunca zamandır çalıştığı paranın sadece 4te 1ini belki harcamıştır. alınan ev tamamen onun emeği ve açıkta kalan ufak bir meblayı ailesi olarak ben, babam tabii ki tamamlayacağız. bende bir ev birikimine gelsem ve bir kısım açığım kalsa babamda o açığımı kapatacaktır ama ben araba almayı tercih ettiğimden şuanlık bir ev mevzusu yok bende :rapci:

Diğer adayı soracaklar için ise onu kırmadan konuşmayı kestim, konumda belirttiğim telefonda konuşma ilk ve son oldu. Şuan başka birini hayatıma alacak durumda olmadığımdan o kişinin vebaline girmeden en başta bitirmek bana daha doğru geldi

Umarım hepimiz için hayatta herşeyin en iyisi olur, güzel dileklerle bana kalbini açan herkese kucak dolusu sevgiler:KK52:

Ve ...
son bir rica olarak ayrılık konuşmasını nasıl yapmalıyım, öncesinde buna onu hazırlamalı mıyım, nasıl yaklaşmalıyım, ona da bu ayrılığın doğru olan olduğunu kabullendirmeli miyim, hala aslında onu sevdiğimi söylemeli miyim bu konuda önerisi olan olursa çok sevinirim

Hisleriniz ve yaşadıklarınız size özel olduğu için ben sadece genel bir tavsiyede bulunmak istiyorum.

Sevgili olmak kadar ayrılmak da doğal, huzurlu olmadığınız bir durumu değistirmek istediğiniz için kendinizi suçlu hissetmeyin. Zaten iliskiniz süresince yanlış bir sey yapmamışsınız, samimi ve hassas biri olduğunuzu düşünüyorum hala onu en az üzecek koşulları düşünüyorsunuz çünkü. Hazırlıklı olun, sinirle konuşsa da sizi manipule etmeye çalışsa da dik durun siz yanlış bir sey yapmıyorsunuz.

X