Sanırım hamileyim ama eşimle küsüz ne yapmalıyım sizce?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Değiyor mu peki karşınızdaki insana yaptığınız eziyete?
Şımarıklık değil diye makul sebeplerle masum göstermeye çalışmışsınız ama olmamış. Sakin kalma çabası değil bunun adı narsizm ve egoizmdir..
Bence durumunuzu daha tutarlı şekilde ele alıp altında yatan sebebi bulmak için psikolojik destek alın. Muhtemelen çocukluktan gelen bir durum..
Alıştı diyorsunuz ama bir patlamaya bakar emin olun..

İyi iyi barışma sinyalleri vermeye başlamış. Bir keresinde eşim bana küsmüştü ama saçma sapan sebepten. Neyse herhalde saçmaladığını anlamış olacak, barışmak için gülüyor konuşmaya çalışıyor falan ben görmezden geliyorum. En son kaynar suyla elimi yaktım, ister istemez çığlık atmışım. Eşimin abartılı abartılı mutfağa bir koşusu bir ilgilenisi vardı ki neyse sonra barıştık tabii ben hiçbir şey olmamış gibi barışmam o küsüşün sebebi neydi o olay ne hissettirdi mutlaka konuşur çözer öyle normale dönerim. İyi de dalga geçmiştim küsmesiyle. Herhalde son küsme o olmuştu. Sonra araya bir sürü şey girdi. Şimdi birbirimizi bile doğru dürüst göremiyoruz

En son testi önüne fırlatmıştım pazar günü. Kendi sormuyo ben de söylemedim tabi ki kan testine gittiğimi. Kendi sorana kadr bişey demiycem.

İşiniz çok zor. Yazıklar olsun şu hamilelik heyecanınızı boğazınıza dizen kişiye..
Neden bu kadar sakin kalıp alttan alıyorsunuz? Bir dağıtsanıza ortalığı. Bir cinnete bakar..

İnsan gibi konuşmaya başlarsa kesinlikle aile terapisine yönlendirin. Bu şekilde hayat geçmez. Çocuk olduktan sonra çok daha farklı psikolojiye bürünüyor insan. Ömür boyu onu nazlayamazsınız. Elbet sizin de sabrınız taşar.

Umarım çocuğunuz yoktur. Bu durum çocuk için o kadar travma yaraticiki. Annem ve babamda sizin gibiydi. Babam yemek bile yemezdi kus olduklarında. Yese bile iki yabancı gibi hiç konusmazlardi birbirleriyle. Kocaman kadın oldum ama o zamanki hissettigim huzursuzluk hala aklimdadir. O kadar etkilenmişim ki eşime ne kadar kizsamda asla kus kalmıyorum çocuklarimda aynı huzursuzluğu yaşamasın diye.

3 hafta mı? İnsan 3 saat bile küs kalmamalı/kalamaz bence. Bu huy değil, dümdüz çocukluk. Evlilik, bilmeyen insanların elinde oyuncak oluyor. Adama ve varsa çocuklarınıza çok üzüldüm.

Son durumu bildiriyorum. Geldi, bi on dk falan sonra portakal suyu içer misin dedi. Sıkıp getirdi bıraktı çalışma odasına gitti
Bakın önceki yorumları okurken sinir bastı ama bilemiyorum bu adam sizi seviyor mi sevmiyor mu anlamadım.
Sizi seviyorsa Küsme huyuna rağmen bunu sorup, getirmesi çok büyük birsey olabilir onun için.
Yok sevmiyorsa uğraşmanın alemi yok. Bu şekilde olmaz.
Ya beraber evlilik terapistine gidin, İkiniz de buna bir sorun, gerçek bir adım atın. Yada bosanin. Yazik size de bebeğe de.

Küslük değil ki bu? Bildiğin ego tatmini. Eşimde aynı sizin gibiydi bir cinnet çözmedi işi. Ona onun gibi davrandım şimdi böyle huyları yok.
10 yıl boyunca eşiniz iyi idare etmiş sizi kusura bakmayın. Karşıdan bakın kendinize bi de çocuk varsa nasıl hissediyordur kimbilir. Yaptığınız normal bir şey değil.

Mesela ben de hem cinslerime göre çok güçlü bir kadınım. Gerçekten büyük bir fark var. Benim de eminim dövüşmek sinirimi çok yatıştırırdı. Hele böyle bir ülkede ceza dahi almam. Ama temel insan ahlaki diye bir şey var.
Hani demişsiniz ya alttan alınca daha çok sinirlendim diye. Zaten hatası o. Alttan almak. Halbuki o da kendi sakinleşme yöntemini aynı sizin yaptiginiz gibi dayatmaliydi dimi?
Siz eminim çocuğunuz varsa ya da olunca da benzer tavırları çocuğunuza hadi ona olmasa da varlığını umursamayarak esinize göstermeye devam edeceksiniz. Çünkü bu asla şımarıklık değil dimi. Basit bir huy.
Eşinize bir sorun bakalım adam gerçekten nasıl hissediyor siz ona öyle davranınca.
Ama şey siz onun zaten öyle hissetmesinden zevk alıyorsunuz değil mi?

Ayyy çok zor ama eşinize yazık Yapmayın böyle şeyler ben baya bi soğuk davranıcam yanaşırsa sonra da bu konuyu konusucam.
Başından beri takip ediyorum konunuzu.
Eşiniz tam sopalı, herkes söylemiş zaten
Şimdi bebek haberiyle eşiniz size yanaşmayan, konuşmaya çalışacağını düşünüyorum. Portakal suyu getirmekle başladı.
Şimdi o size geldikçe, siz biraz daha uzatın burnundan getirin, küslük nasıl birsey anlasın. Bazı erkeklerde jeton köşeli oluyor anca dank ediyor bazı şeyler. Sizin elinizde onlardan galiba. Hamilelik haberinden sonra kaç gün geçti adam yeni harekete geçti.

Eşinizle konuşmaya basladiktan sonra sakince duygularınızı ifade edin.
Hatta bebek doğana kadar da çift terapisine gitmeyi teklif edin.
Bu durumun düzelmesi ve tekrarlanmamasi icin eşinize baskı kurabilirsiniz

bence eşiniz sizden soğuyorsur maça gitmedi diye bu kadar küsmek itici geldi. eşim bana yapsa baya soğurdum

Arkadaşlar süprizi adam için yapmayacaktı konu sahibi, kendisi o haber vereceği anın soğuk, buz gibi ömür boyu içinde kalmaması için yapacaktı anlamadığınız şey bu.
Aslında sürprizi yapınca eşinin romantik bir tepki vereceğini düşünüyordu. Olay sürprizle alakalı değildi direkt olarak. Adamın normal bir insan gibi “Baba oluyorum” diye bağırmasını sevinmesini bekliyordu. Bence çoğu kişi bu durumu eşine haber verdiği anı değil eşinin verdiği tepkiyi hatırlar üzerinden zaman geçince.

Ben de çok kısa süreli bir hamilelik geçirdim yaşım küçük ve öğrenciyken. İkimiz de mutlu olmadık, ne yapacağımızı düşünüp panik yaptık. Kürtaj parasını nasıl buluruz vs konuştuk. O zaman bir dilekte bulunmuştum, ikimiz de bu habere sevinecek duruma gelene kadar tekrar hamile kalmayayım diye. Şu an hâlâ aynı kişiyle olduğum için bazen hayal ediyorum. Evlenmişiz, üzerinden de zaman geçmiş, hamile kalmışım ve ona söylüyorum diye, onun vereceği tepkiyi hayal ediyorum tamamen.

Gereksiz ve saçma şekilde uzatıyorsunuz olayı, buradaki üyeler de malum kaostan beslenen tipler gaz verdikçe onu yaptı bunu dedi diye anlık rapor veriyorsunuz ilginç biçimde. Yuva sizin yuvanız, her evliliğin dinamiği farklıdır, karakter denilen bir şey var, kimisi konuşarak içindeki öfkeyi dışarı atar kimisi susarak sakinleşmeyi bekleyerek. Siz eşiniz evde değilken saydırın mesaj atın, sonra da testi önüne koydum bir şey yapmadı diye yükselin. Öfkesinin dinmesini beklemeden ateşi harlamaya devam ediyorsunuz sonra da şöyle böyle. Ben olsam çoktan ortayı bulmuş barışmış bebek haberini de vermiş mutlu mesut kahvemi yudumluyordum şu an. Bazen haklı da olsan alttan alman gereken zamanlar oluyor, her evlilikte böyle inatlaşma olur da sürekli içten içe öfke büyütülürse hangi evlilik ayakta kalır. Çocukça geliyor sizin yaptığınız da bana kusura bakmayın

Çocuklarına da küsüyorlar. Babam bikere bana iki ay küsmüstü. Sebebi ise kardeşimin uzun ve içi siyahlasmis tırnaklarıyla yapmış olduğu mercimek köftesinden huylanip yemek istememem. Eğer yemezsen bende yemek yemeyecegim dedi ve masadan kalktı. İki ay aynı evin içinde konuşmadı benimle. Bu da şiddet aslında biz şiddeti sadece fiziksel algılıyoruz ama bu da psikolojik şiddet oluyor. Babamı çok seviyorum ama bu huyu beni çok yaralamış yaşım ilerledikçe daha iyi anlıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…