• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sanırım Bu Defa Bitti :(

Allah evladınızı sizlere bağışlasın ama lütfen şu senin ailen benim ailem kelimelerini de unutun. Bir aile varsa o da sizsiniz artık. Siz bir aile oldunuz.
.

Bunu yapan eşim zaten. Benim sabrımın taşması da bundan. Biz bir aile olamadık. O hep ailem ailem der, ben hep senin ailen artık biziz derim... Aile resmi çekilirken bile eşim anne babasının yanındadır, eşimin kardeşi de hep eşinin yanında... Ben resimlerde bile hep yalnız... İstisnasız her resimde... Geçen söyledim bunu, açtı resimlere baktı, inanmadı bana. Bir tane bile yan yana resmimizi bulamadı biliyor musunuz...

Ben oradan tek başıma çekip gitsem emin ol her şey çok çok daha kötü olurdu... Ailesi neden gitti eşin diye eşimi şişirir de şişirirdi... Gerçi hoş yine ben hatalı oldum da...
Sizi yargilamalarina izin vermeyin, onlara ne? Daha cok yeni annesiniz,zamanla daha pratik cozumler bulur ve uygularsiniz zaten. Esiniz de size ayak uydurmak zorunda kalir. Sadece biraz sabir ve zaman. Herkes esiyle annesiyle ve evlatlariyla ordek ailesi gibi surekli yan yana olamiyor. Planlari yapip yapip defalarca bozuyorum ben. Gecen gece arkadasimin kinasina gidecektim, esimle konustuk ,sozde o erken gelecek oglana bakacakti ben de gidecektim. Son dakikada esim aradi, ihracatta sorun cikti evraklari yeniliyorum cikamayacagim dedi. Annem kendi evinde,oglum gurultulu ortam sevmiyor aslinda yasi da kucuk degil o kadar 19 aylik, haydiiii toplandim yemek yedirdim ogluma giyindim kucagima adim ciktim anneme gittim. Dedim al cocugu bak ;) sonra oradan kinaya gittim. Esim aradi napiyorsun diye anlattim. Oglum memeye asiri duskun,bir yere birakamiyoruz genel olarak. Esim gitti annemden cocugu aldi eve gitmis ki anahtari yok :) kalmis kapida. İnmis asagiya tekel bayiide oturmus beni beklemis. Ben de gece 12 gibiydi geldim. Noldu hic bir sey. Nasilsin,gunun nasil gecti vs.

Demem o ki,cok net ve sert cizgiler cizmeyin hayatiniza. Bozmak zorunda kalinca uzulmezsiniz.
Calisan kadinsiniz bu arada,ne isterseniz onu yapabilecek guctesiniz,esiniz var veya yokken. Ailesine cok affedersiniz ama kibarcasi nane yemek duser

Bir gün önce annenizi gormussunuz ve akşama kadar vakit geçirmişsiniz.
Anneler gününde yanında olmuşsunuz aslında.. Eşiniz haklı, hep kendi cercevenizde kararlar almayın.
Tamam devamlı ailem demedi can sıkıcı olabilir ama duygusal yaklaşmadan belli stratejilerle cozebilirsiniz bunu.
..

Uykudan uyandirilarak konuşmak demek, mantıksız ve sert bir konuşmaya davetiye çıkarmak demektir. En olmadık vakitlerde böyle özel konular konuşulur mu ?

Yavrunuz melek oldu. Sabırlar diliyorum. Bunun acısını çok iyi biliyorum. Ömür boyu bir ateş oluyor insanın kalbinde.
Yalnız ,babasından sizin kadar duygusal yaklaşmasını beklemeyin.
..

Hayat nettir . Bu kadar karmasikligi kaldıramaz.

Eşiniz inada binmiş ve belli ki bir önceki gün o kadar saat ailenizde kalmaktan sıkılmış.

Sizin yerinizde olsaydım , bir sonraki günü hesap ederek kahvaltıdan sonra kalkardım oradan.

6 yıldır evliyiz ve 6 yıldır ben her hafta sonu onun ailesine katlanıyorum ama aynı şekilde... Bu yıl annem yanımızda diye böyle bir durum oluştu, önceden hep onun ailesi vardı hayatımızda.. Hatta bazen gece bile kalmak isterdi ailesinde ve kalırdım sırf tartışma çıkmasın diye...

Tek bir sorun var.. Eşin çok bencil ve anneci. Buna katlanmak kişiye göre değişir, bakış açısıyla ilgili. Ben ailesi için beni ve yavruma ikinci plana atan bir erkeğe katlanmam. değer görmediğim yerde nefes alamam çünkü. sen de kendini bu durumla başa çıkıp çıkamayacağını düşünerek değerlendir canım. çünkü egoistlik karakter olduğundan değişmiyor. değişse de geçici oluyor çünkü samimiyeti yok

İşte sorun tam da bu canım, hissettiğim de... 6 yıldır değişir belki diyorum ama olmuyor. 4 yıllık birlikteliğimiz oldu evlenmeden önce, inanılmaz ilgili ve bana düşkündü. Sonra evlendik, o ilgi ve düşkünlük anne-babasına kaydı. Tabii ki anne-babanın yeri başka ama eşin ve çocuğunun yeri de bambaşka olmalı... Bencillik tam anlamıyla yaptığı...

Sizi yargilamalarina izin vermeyin, onlara ne? Daha cok yeni annesiniz,zamanla daha pratik cozumler bulur ve uygularsiniz zaten. Esiniz de size ayak uydurmak zorunda kalir. Sadece biraz sabir ve zaman. Herkes esiyle annesiyle ve evlatlariyla ordek ailesi gibi surekli yan yana olamiyor. Planlari yapip yapip defalarca bozuyorum ben. Gecen gece arkadasimin kinasina gidecektim, esimle konustuk ,sozde o erken gelecek oglana bakacakti ben de gidecektim. Son dakikada esim aradi, ihracatta sorun cikti evraklari yeniliyorum cikamayacagim dedi. Annem kendi evinde,oglum gurultulu ortam sevmiyor aslinda yasi da kucuk degil o kadar 19 aylik, haydiiii toplandim yemek yedirdim ogluma giyindim kucagima adim ciktim anneme gittim. Dedim al cocugu bak :KK66: sonra oradan kinaya gittim. Esim aradi napiyorsun diye anlattim. Oglum memeye asiri duskun,bir yere birakamiyoruz genel olarak. Esim gitti annemden cocugu aldi eve gitmis ki anahtari yok :) kalmis kapida. İnmis asagiya tekel bayiide oturmus beni beklemis. Ben de gece 12 gibiydi geldim. Noldu hic bir sey. Nasilsin,gunun nasil gecti vs.

Demem o ki,cok net ve sert cizgiler cizmeyin hayatiniza. Bozmak zorunda kalinca uzulmezsiniz.
Calisan kadinsiniz bu arada,ne isterseniz onu yapabilecek guctesiniz,esiniz var veya yokken. Ailesine cok affedersiniz ama kibarcasi nane yemek duser

Çok haklısınız yazdıklarınızda. Sizin yaşadıklarınızı biz yaşasaydık, eşim tekel bayiide beni hayatta beklemezdi. Milyon kere arar nerdesin? nerdesin? Daha gelmedin mi? vs vs... Dırdır ederdi bana saatlerce... Yine suçlu ben olurdum, neden oğlumu annene bıraktın da gittin, çocukla perişan olduk tekel bayii de diye... Maalesef böyle biriyle evliyim :( Kendime çok kızıyorum oğluma iyi bir baba seçemedim diye...

Çok haklısınız yazdıklarınızda. Sizin yaşadıklarınızı biz yaşasaydık, eşim tekel bayiide beni hayatta beklemezdi. Milyon kere arar nerdesin? nerdesin? Daha gelmedin mi? vs vs... Dırdır ederdi bana saatlerce... Yine suçlu ben olurdum, neden oğlumu annene bıraktın da gittin, çocukla perişan olduk tekel bayii de diye... Maalesef böyle biriyle evliyim :KK43: Kendime çok kızıyorum oğluma iyi bir baba seçemedim diye...
Oyle dusunmeyin, benim esim asla mukemmele en yakin insan degildir,o da bu evreye zamanla geldi, ilk donem cok agir gecti ikimiz icin de. Siz de alisirsiniz esiniz de yontulur zamanla. İnanin oluyor bu dediklerim. Siz nasil alistirirsaniz oyle devam edecek. Sakin kendinizi yipratmayin uzmeyin,anlamsiz seyler uzerinde durmayin kafanizi yormayin.

Ek olarak esim sozlu olarak bile kutlamadi anneler gunumu ;) belirli gunlere karsi gicigi var kendisinin ben de onun bu huyuna gicik oluyorum ama asla soylemiyorum:) aklinca soyletecek bana da sonra dark kavga cikariyorsun diyecek ;) yer mi dark bu numaralari asla :) valla gulun azicik diye anlattim bunlari. Cokda vaktinizi aldim kusur bakmayin. Ama dediklerimi dinleyin,hayatinizin merkezinden cikarin su adami. Kendinizle cocugunuzla ilgilenin. Zamanla disarida birakildigini anlayip tutusacaktir

Bunu yapan eşim zaten. Benim sabrımın taşması da bundan. Biz bir aile olamadık. O hep ailem ailem der, ben hep senin ailen artık biziz derim... Aile resmi çekilirken bile eşim anne babasının yanındadır, eşimin kardeşi de hep eşinin yanında... Ben resimlerde bile hep yalnız... İstisnasız her resimde... Geçen söyledim bunu, açtı resimlere baktı, inanmadı bana. Bir tane bile yan yana resmimizi bulamadı biliyor musunuz...
Siz eşinizin size ayırması gereken vakti ve ilgiyi ailesi ve başkalarına ayırdığını, kendinizi bu yüzden çok yalnız hissettiğinizi eşinize uygun dille anlattınız mı?
Aile danışmanına gitmeyi önerdiniz mi?
Boşanacak bir durum da yok ama adam hiç çaba göstermezse de siz hep dış kapının mandalı muamelesi görürseniz, o da yorar sizi, birikir birikir ve en sonunda sizi patlatır, biliyorum. Umarım o aşamaya gelmez.
Rahatsız olduğunuz şeyleri söyleyin ve böyle devam ederse biter evliliğimiz deyin. Ben bitmesini istemiyorum ama senin de çaban gerekiyor deyin, hatta bir aile danışmanına beraber gitmeyi önerin.

Siz eşinizin size ayırması gereken vakti ve ilgiyi ailesi ve başkalarına ayırdığını, kendinizi bu yüzden çok yalnız hissettiğinizi eşinize uygun dille anlattınız mı?
Aile danışmanına gitmeyi önerdiniz mi?
Boşanacak bir durum da yok ama adam hiç çaba göstermezse de siz hep dış kapının mandalı muamelesi görürseniz, o da yorar sizi, birikir birikir ve en sonunda sizi patlatır, biliyorum. Umarım o aşamaya gelmez.
Rahatsız olduğunuz şeyleri söyleyin ve böyle devam ederse biter evliliğimiz deyin. Ben bitmesini istemiyorum ama senin de çaban gerekiyor deyin, hatta bir aile danışmanına beraber gitmeyi önerin.

Başka başka sorunlarımız da vardı, o zaman çok söyledim aile danışmanına gidelim diye, yok gitmiyor. Benim o kadar param yok diyor. Şimdi de ok gidelim diyor paramız olduğunda ama o paramızın olma durumu hiç olmuyor :( Defalarca da konuştum bu mevzuları ve diğer problemlerimizi. 3 defa boşanma noktasına geldik, eşyalarını topladım kapıya koydum, yok boşanmak istemedi. Ama hiç dava açmadım, sanırım bu defa yapacağım bunu... :(

Oyle dusunmeyin, benim esim asla mukemmele en yakin insan degildir,o da bu evreye zamanla geldi, ilk donem cok agir gecti ikimiz icin de. Siz de alisirsiniz esiniz de yontulur zamanla. İnanin oluyor bu dediklerim. Siz nasil alistirirsaniz oyle devam edecek. Sakin kendinizi yipratmayin uzmeyin,anlamsiz seyler uzerinde durmayin kafanizi yormayin.

Ek olarak esim sozlu olarak bile kutlamadi anneler gunumu :KK66: belirli gunlere karsi gicigi var kendisinin ben de onun bu huyuna gicik oluyorum ama asla soylemiyorum:) aklinca soyletecek bana da sonra dark kavga cikariyorsun diyecek :KK66: yer mi dark bu numaralari asla :) valla gulun azicik diye anlattim bunlari. Cokda vaktinizi aldim kusur bakmayin. Ama dediklerimi dinleyin,hayatinizin merkezinden cikarin su adami. Kendinizle cocugunuzla ilgilenin. Zamanla disarida birakildigini anlayip tutusacaktir

Teşekkür ederim :super:

Ben annemin anneler gününü dün akşam kutladım. Kadın beni evde bıraktı güne gitti :D ki ben onu çok başka yere koyarım hayatımın tüm planı onun iyi hissetmesi için hayallerimden vazgeçtim. Ona rağmen akşam kutladım hediye falan zaten almadım . Bence abartmissiniz . Eşinizin de şu tavrı hoş değil: dün senin ailenleydik ben bir şey dedim mı vs. E içinde mı kaldı deseydin ayrıca afedersiniz sidik mı yarışıyor ne demek dün ordaydik bugün benim ailemleyiz vs. Ne kadar çocukça bir cümle

Ben annemin anneler gününü dün akşam kutladım. Kadın beni evde bıraktı güne gitti :KK70: ki ben onu çok başka yere koyarım hayatımın tüm planı onun iyi hissetmesi için hayallerimden vazgeçtim. Ona rağmen akşam kutladım hediye falan zaten almadım . Bence abartmissiniz . Eşinizin de şu tavrı hoş değil: dün senin ailenleydik ben bir şey dedim mı vs. E içinde mı kaldı deseydin ayrıca afedersiniz sidik mı yarışıyor ne demek dün ordaydik bugün benim ailemleyiz vs. Ne kadar çocukça bir cümle

Evet biz özellikle aile görüşmeleri konusunda sidik yarıştırırız :olamaz: Yani eşim öyle...:KK47:

İşte sorun tam da bu canım, hissettiğim de... 6 yıldır değişir belki diyorum ama olmuyor. 4 yıllık birlikteliğimiz oldu evlenmeden önce, inanılmaz ilgili ve bana düşkündü. Sonra evlendik, o ilgi ve düşkünlük anne-babasına kaydı. Tabii ki anne-babanın yeri başka ama eşin ve çocuğunun yeri de bambaşka olmalı... Bencillik tam anlamıyla yaptığı...

eski insanların tecrübelerine çok güvenirim. Rahmetli babaannem ölmeden önce bizleri hep işlerdi. evlenince kocanız kötü çıktıysa iyi olur sanmayın, değişmesini beklemeyin çünkü değişmez derdi. değişir diye diye ömrünüz biter ne olduğunuzu anlamazsınız, gerekirse boşanmaktan korkmayın derdi. böyle şeyler okuduğum zaman hep rahmetlinin nasihatı gelir aklıma. gerçekten değişmiyolar.

diğer hususa gelince o genel bir durum. hepimizin kocasının evlenmeden önce ve evlendikten sonraki zaman dilimi arasında uçurum vardır emin ol. ama tölere edilebilir değişimlere katlanılıyo ya da ona göre davranılabiliyo. ama bazı karakterler sana ve zihnindeki aile yaşantısına ters düşüyorsa orda sıkıntı oluyo. karısının isteklerine önem vermeyen insana katlanmak imkansız gibi geliyo bana

Annemle yakın oturuyoruz sık görüşüyoruz. Pazar da baska programimiz vardi oraya gittik. Sonra kv gittik, anneme gitmedik anneler gununde. Zaten hep beraberiz, o gun gormesem de oldu. Birsey kaybetmedi kimse :)
Zaten çalışıyorsunuz, bebeginiz hafta içi de sizi 6 saat emmedigi oluyor, hatta daha fazla. Siz sanırım anneler gunu diye duygusallastiniz, evladiniz cennette sizi bekliyor. Uzmeyin kendinizi de esinizi de

Herkes kendi annesiyle geçirseydi madem.

Eşin gelmiyorsa bin otobüse dolmuşa taksiye git annene. Çocuğunla annenle geçir anneler gününü.

Zaten nişanda kahvaltıda falan kutladın kv bin anneler gününü

Planlar değişebilir. Soğukkanlı olup yukarda yazdıklarımı yapabilirdiniz.

Ama siz inatlaşmayı seçmişsiniz. Erkekler için böyle günler önemli değildir. Sadece sana inat yapmış hepsini.

Gereğinden fazla duygusal davranmışsın bence B BlackandBlack

Dün anneler günüydü. Benim 3.anneler günümdü ama evladımın yanımda olduğu ilk anneler günüydü.
Daha önce 36 haftalık hamileyken bir evladımı kaybettim, 5 ay bekledikten sonra tekrar hamile kaldım ve çok şükür bu defa kucağıma alabildim yavrumu. Oğlum 6 aylık, ben çalışan bir anneyim ve 2 aydır oğluma annem bakıyor. Annemle aynı şehirde değiliz, o İzmir'den babamı bırakıp oğluma bakmak için geldi yanımıza. Uzun zamandan beri annemle birlikte geçireceğim ilk anneler günüydü.

Ablamlar başka şehirden Cuma günü kardeşime geldiler, annem de hafta sonları kardeşime gidiyor biz biraz yalnız kalalım diye. Cumartesi günü biz de eşimle birlikte ablamlar geldi kardeşime diye kahvaltıya gittik, akşam yemeğini yeyip saat 8de evimize döndük. Ertesi akşam eşimin kuzenin kızının saat 13.de nişanı vardı. Oğlum küçük olduğu için onu götürmek istemedik, anneme bırakacaktık. Akşam ertesi gün için şöyle bir plan yapmıştık: Önce oğlumu anneme bırakacak, oradan eşimin annesine kahvaltıya gidecek, oradan da hep beraber nişana gidecektik. Sonra da biz nişandan oğlumun mezarına gidip oradan da annemlerin yanına geçecektik oğlumu almak için.

Sonra k.v. kahvaltıda "Biz nişanın sonuna kadar kalırız, siz isterseniz çocuk var erken dönersiniz" dedi. Tamam dedim ben. Nişana gittik, eşimin kardeşi de karısıyla, çocuğuyla birlikte geldi. Onların kullandığı araba k.v.lerin arabası, bizim kendi arabamız var. Kaynımlar saat 3te kalktılar. Ben de 3:30 gibi eşime dedim hadi kalk gidelim diye. Yok oturacağız dedi. Dedim neden? Annemler nasıl gidecekler eve dedi. Dedim kardeşin bıraksın(kardeşinin evi de 5dklık uzaklıkta düğün salonuna.) Yok sen benim ailemle geçirdiğim zamanın hesabını tutuyorsun, yok dün bütün gün senin ailenle idik ben sana bir şey dedim vs vs söylenmeye başladı. Düğün gürültülü ben de whatsapptan şunları yazdım eşime:

Bugün yıllar sonra ilk defa anneler gününde annemle birlikte olacaktım ama sen aileni düşündüğün için buna mani oldun. Benim bugün evladımla geçireceğim ilk anneler günümdü ama sayende evladımdan ayrıyım. Ayrıca bebeğimi de emziremedim. (tam 6saat olmuştu oğlumu emzirmeyeli) Sen benim yerimde olsaydın kardeşin bıraksın annenleri derdin. Öyle ki bugün benim de anneler günüm olduğunu bile unuttun dedim...

Bu yazdıklarımdan sonra aradan 1,5 saat geçti sonunda eşimin ısrarlarıyla annesi kalktı nişandan. Dedi anne biz mezarlığa gideceğiz gelmek ister misiniz? Tamam dedi. Hep beraber gittik mezarlığa 2dk sonra telefon çaldı kv ye misafir gelmiş kapıda bekliyormuş. Eşime dedim "Annenleri bırak sen eve ben oğlumla yalnız kalmak istiyorum." Kv yok gerek yok biz yürüyerek gideriz, sen yalnız bırakma eşini dedi. Ben de yok sen annenleri bırak dedim eşime ve oğlumla dertleştim yalnız. O gitmiş bırakmış annesini, ben oğlumla dertleşmem bittikten sonra arabaya geçtim. Gözlerim şiş ağlamaktan. Bu hiç konuşmadı, kardeşime doğru yola çıktık oğlumu almaya. Yolda durdu bana çiçek aldı verdi, hiç bir şey demedi. Gittik oğlumu aldık, annem bir gece daha kalacağını söyledi, banka işleri varmış kardeşimle tamam dedim anne sen kal, eşim bakar çocuğa. Eve geldik. Oğlumu yıkadık, yatırdık, suratı beş karış. Gitmiş battaniye almış, salonda yatacak. Benden ayrı yattı hiç bir şey demeden.

Gece içim içimi yedi uyuyamadım, saat 3te oğlum kalktı, emzirdim yatırdım. Dayanamadım bunu uyandırdım. Kalk dedim senin derdin ne? Ne istiyorsun? Anneler gününde annesiyle olacakmışmış, ben dün bütün günümü ailemle geçirmişim sesi çıkmış mı? Geçen haftada pazar günü onun ailesiyleydik ve genelde her hafta ailesine gideriz, olmadı 2 haftada bir. Hatta bebek doğmadan önce de gider bazen bir gece de ailesinde kalırdık ki ailesiyle aramızda yarım saatlik mesafe var... Ben onu ailesinden uzaklaştırmaya çalışıyormuşum. O mezarlıkta nerdeyse benim yüzümden ailesini eve yürütecekmişmiş (ben oğlumla yalnız kalmak istiyorum, sen annenleri bırak eve dediğim de yok biz gideriz dediler ya onu diyor) Yok annemle 2 aydır birlikteymişim ben anneler gününde olmasam ne olurmuş, yok anneler gününde ben oğlumla olmasam ne olurmuş? vs vs. Tabii ben de boş durmadım, verdim veriştirdim.

Boşanmaya karar verdim. Bu adam evlendiğimizden beri hep böyle. Düzelmesi için bekledim, evet düzeldi dedim çocuk yaptım. Hamile kalınca yine eskiye döndü...Kaybettim, bir bebek daha istedim. Hamile kaldım, adam melek. Oğlum doğdu, adam yine aynı... 6 yıldır evliyiz, ben çok çabaladım ama tam tersi o kendinin çabaladığını beni düzeltmeye çalıştığını söylüyor. Kendinde asla hata bulmuyor. Ben 2.planda kalmaktan yoruldum, bunaldım, tükendim... Oğlumun da 2.planda kalmasını hazmedemiyorum. Sırf anne-babasını eve bırakmak için oğlumdan annesini saatlerce ayırdı, anneler günümü zehretti. Oğlum zaten hafta sonları istediği gibi emiyor, onu da engelledi ve suçlu olan ben oldum!!!
eşiniz hakli diyemem ama siz de fazla duygusal hareket etmis fazla duygusal düşünüp alınganlık etmissiniz. bunlar çözülebilecek meseleler. eşinizi seviyorsaniz eğer boşanmalik bi durum yok bunlarda. çoğu kisi benzer tartismalar yaşar arada

Ben sizi haklı buldum. Anneler günü bahane olmuş. Sizi anlamayan bir eşiniz var, ona göre de siz onu anlamıyorsunuz.

Ben sizi haklı buldum. Anneler günü bahane olmuş. Sizi anlamayan bir eşiniz var, ona göre de siz onu anlamıyorsunuz.
Kesinlikle olayın özeti bu aslında canım. Biz 6 yıldır ortak dil bulamıyoruz konuşurken ve bu sebeple de anlaşamıyoruz. Aile terapistine gidelim diye defalarca söyledim ama... :( Benim elimden başka ne gelir ki? Anlamaya çalıştım onu ama cidden olmuyor, anlayamıyorum bu kadar ailesine düşkün olmasına. Madem bu kadar düşkündü ailesine hiç evlenmeyecek, anasının dizinin dibinde oturacaktı...

Herkes kendi annesiyle geçirseydi madem.

Eşin gelmiyorsa bin otobüse dolmuşa taksiye git annene. Çocuğunla annenle geçir anneler gününü.

Zaten nişanda kahvaltıda falan kutladın kv bin anneler gününü

Planlar değişebilir. Soğukkanlı olup yukarda yazdıklarımı yapabilirdiniz.

Ama siz inatlaşmayı seçmişsiniz. Erkekler için böyle günler önemli değildir. Sadece sana inat yapmış hepsini.

Gereğinden fazla duygusal davranmışsın bence B BlackandBlack

Tatlımmm, sorun sadece planın değişmesi değil ki... Yıllardır aynı şekilde 2.planda tutulmam ve bebeğimin de 2.planda tutulduğunu fark etmem...

Back