• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sanırım Bu Defa Bitti :(

Sen sayilmazsin :KK66:
Ben anlamiyorum hepimiz evlat sahibiyiz. Gorumcemin nisani oldugunda ben lohusaydim,oglum sanirim 25 gunluk falandi. Giyindim kusandim annemi de aldim nisana gittim. Oglumu annemle donusumlu olarak arabada uyuttuk acik otoparkta. Biraz ben gittim salona biraz annem gitti. Esime de gece bitiminde dedim istersen kardesinle ailenle kalabilirsin ben giderim annemle dedim. Cozum onerisini kendimiz bulabiliriz degil mi cok zor degil. Kalkip saatleri gunleri sayacagimiza onunla ne kadar gecirdik zaman benimkiyle ne kadar diye.
İsteyen çaresini bulur istemeyen bahanesini!güzel sözdür!

Ben anlamiyorum hepimiz evlat sahibiyiz. Gorumcemin nisani oldugunda ben lohusaydim,oglum sanirim 25 gunluk falandi. Giyindim kusandim annemi de aldim nisana gittim. Oglumu annemle donusumlu olarak arabada uyuttuk acik otoparkta. Biraz ben gittim salona biraz annem gitti. Esime de gece bitiminde dedim istersen kardesinle ailenle kalabilirsin ben giderim annemle dedim. Cozum onerisini kendimiz bulabiliriz degil mi cok zor degil. Kalkip saatleri gunleri sayacagimiza onunla ne kadar gecirdik zaman benimkiyle ne kadar diye.

Bunu yapan ben değilim ki, eşim... Oğlumdan ayrıyım diye düğünden erken kalkmak çok mu abest? Ayrıca annem astım hastası, duramaz öyle kapalı yerlerde...

Gece konuşmamız o şekilde değildi ama. Düğünden erken kalkacaktık. Ne olduysa ailesi sonuna kadar kalmak isteyince oldu...
Planı sizin fikrinizi almadan değiştirmesi hoş olmamış tabi. Yani sadece bu konu üzerinden yorum yapınca sizi abartmış buluyor insanlar ben de öyle düşündüm önce açıkçası, ama 6 yıl değişmesini bekledim diyorsunuz elbette yaşanmışlıkların birikimi vardır, hayırlısı olsun hakkınızda.

Hatta şöyle söyleyeyim evliliğimizin 2.yılında aileme sadece bayramlarda gidebilmemize rağmen eşim ben çok yorgunum, dinlenmek istiyorum bu bayram deyip, benimle bayramda İzmir'e gelmemişti. Sonra da bayram da gidip kardeşinin evinin camlarını silmişti (daha evlenmemişti kaynım, yeni ev tutmuşlardı.)

Bunu yapan ben değilim ki, eşim... Oğlumdan ayrıyım diye düğünden erken kalkmak çok mu abest? Ayrıca annem astım hastası, duramaz öyle kapalı yerlerde...
Havalar musait ama su an,annenizle cocugunuzu donusumlu olarak acik havada gezdirebilirdiniz. Ben kasim ayinda arabaya kapanmak zorunda kalmistim diye o ornegi verdim. Siz baktiniz esiniz oturmaya devam mi ediyor,canim ben kalkayim cocuk bekler dersiniz cikar gelirsiniz bu cok mu abes? Mutsuz olmaniza deger mi?

anneler gününden kusmuk geldi artık
insanlar ne kadar öenm yüklüyor bu gğüne ben anlamıyorum

Hatta şöyle söyleyeyim evliliğimizin 2.yılında aileme sadece bayramlarda gidebilmemize rağmen eşim ben çok yorgunum, dinlenmek istiyorum bu bayram deyip, benimle bayramda İzmir'e gelmemişti. Sonra da bayram da gidip kardeşinin evinin camlarını silmişti (daha evlenmemişti kaynım, yeni ev tutmuşlardı.)
Sizin ailenizi siz dusunursunuz,o da kendi ailesini dusunsun. Gelmiyor mu ,tamam canim hadi gorusuruz deyip cikar gidersiniz ailenize bayramda da caniniz ne zaman isterse de o zaman. O da kendi ailesine gitsin. Uc gunluk dunya inanin dusunmeye degmez boyle seyler.

Evli olmayan biri olarak bu yorumu yapmam ne kadar doğru olur bilemiyorum ama bence boşanmak için biraz fevri karar vermişsiniz gibi geldi bana. Başınız sağolsun Rabb im sabırlar versin evladınızı kaybettiğiniz için duygusallığınız ağır basmış bence daha bir düşmüşsünüz anneliğinize evladınıza belkide annenize haklı olarak. Eşinizde annenizin zaten sizde olmasından ötürü bu günü çokta farklı olarak görmemiştir belki.Biraz sakin olup duygusallığı azıcık kenara bırakıp öyle karar vermeniz bence daha doğru olur.

Sorun aslında her insanın yaşadığı sıkıntıları dünyada tek yaşayan olarak kendisini görmesi!Aynı günde cenaze,düğün ve doğum olur,her biri için bir başlangıç,öyleyse hayat devam ediyor,biraz l arc yaşamak,beklentiyi düşürmek ve anı yaşamak en güzeli tabi genel bir bakış açısıyla!

Canım benim öfkeyle kalkan zararla oturur..
Emin adımlar at, sakin ol öncelikle..
Seni çok anlıyorum, annesinin demek ki
eşinin üzerinde kötü bir etkisi olmuş.
Yok İzmirliler cazgırmış filan..
Yöresel olarak insanlara anlam
yükleyenleri anlamıyorum yaa!
Her insan farklıdır..
Cazgır biri olsaydın zaten
o nişandan kalkar giderdin..

İnan bizim de öyle..
Bir kaç hafta önce bizim de
bir nişan durumu oldu.
Annesini babasını götürmek için
gittik mecburen.
Davet almadığımız bir organizasyondu hem de..

Anne baba sanki bir tek onlar da var...
İnşallah düzelir durumlar,

Öperim . .​

Bu olay boşanma sebebi değil. Sadece iletişiminiz kopmuş. Ve bir takım şeylerin birikimi de var sanırım. Ancak toparlanabilir bu evlilik. Tabi iki taraf da gayret gösterirse...
Eskiden ben de bir plan yapıldığında o plana uyulmadığında sinir olurdum. Gereksiz yere negatif enerji yüklerdim kendime. Oysa hayat öyle değilmiş, esnek de olmak gerektiğini öğrendim. Biz plan yapsak da hayat o planları bozabiliyormuş. Lütfen esnek olmayı öğrenin, bir daha dünyaya gelmeyeceksiniz. Her şey mükemmel olmak zorunda değil.
Boşanma kelimesini de çok sık kullanmayın. Hep bunu çağrıştırırsanız bir gün başınıza gelebilir.
Anlıyorum ki anneler günü olduğu için belki biraz ilgi beklediniz, belki bir çiçek, belki sözle de olsa bir kutlama... Oysa tüm erkekler gibi düz mantık olan bir eşten böyle bir şey gelmeyince de biraz da doldunuz. Lütfen artık beklenti içine girmeyi bırakın, kimseden bir şey beklemeyin. Erkekler maalesef öyle... Bunu çoğumuz yaşadık, yaşıyoruz.
Allah evladınızı sizlere bağışlasın ama lütfen şu senin ailen benim ailem kelimelerini de unutun. Bir aile varsa o da sizsiniz artık. Siz bir aile oldunuz.
Evlilik de bir kural yok maalesef. Bunun bir kitabı da yok. Keşke olsa. Sadece tek önerim birbirinize saygınızı kaybetmeyin, ne olursa olsun çünkü ortak bir çocuk olduğu sürece çiftler ayrılsa da çocuk için ara sıra da olsa bir araya gelmek durumunda kalabiliyor. Bu yüzden birbirinize oturacak minder bırakın. Kırmayın birbirinizi. Koparmayın iletişiminizi. 3 günlük dünya, değer mi kalp kırmaya. Varsın her şey de mükemmel olmasın. Her şey de dakikası dakikasına uymasın, önemli değil. Sevginiz saygınız bitmesin yeter ki.
Boşanmış bir olarak söyleyim ki boşanma o kadar da kolay değil. Bu kadar şeyleri kaldıramıyorsanız, boşanma ve sonrası çok ağır gelebilir size. Bunlar da boşanma sebebi değil. Boşanmayı en son düşünün. artık bıçak kemiğe dayandığında... Hiç bir çözümü olmadığında... Oysa sizin iletişiminiz bozulmuş, konuşmayı unutmuşsunuz. Çabayla toparlanabilir bu evlilik.
Sevgiyle kalın.

Bir gün önce annenizi gormussunuz ve akşama kadar vakit geçirmişsiniz.
Anneler gününde yanında olmuşsunuz aslında.. Eşiniz haklı, hep kendi cercevenizde kararlar almayın.
Tamam devamlı ailem demedi can sıkıcı olabilir ama duygusal yaklaşmadan belli stratejilerle cozebilirsiniz bunu.
..

Uykudan uyandirilarak konuşmak demek, mantıksız ve sert bir konuşmaya davetiye çıkarmak demektir. En olmadık vakitlerde böyle özel konular konuşulur mu ?

Yavrunuz melek oldu. Sabırlar diliyorum. Bunun acısını çok iyi biliyorum. Ömür boyu bir ateş oluyor insanın kalbinde.
Yalnız ,babasından sizin kadar duygusal yaklaşmasını beklemeyin.
..

Hayat nettir . Bu kadar karmasikligi kaldıramaz.

Eşiniz inada binmiş ve belli ki bir önceki gün o kadar saat ailenizde kalmaktan sıkılmış.

Sizin yerinizde olsaydım , bir sonraki günü hesap ederek kahvaltıdan sonra kalkardım oradan.

boşanmak için sebep değil bu olay. bu adam hep böyle dediğiniz başka bi konu var mı?

biraz abartmışsınız bence. anneniz her gün sizde oğlunuz her akşam yanınızda. yani anneler günü anneler günü diye o 24 saate aşırı anlam yüklemenin anlamı yok bence. ayrıca madem o gün beraber olmak istiyodunuz çocuğu getirseydiniz illa ki emzirecek bi yer bulurdunuz ya da kalkıp taksi ile eve geçseydiniz.

Havalar musait ama su an,annenizle cocugunuzu donusumlu olarak acik havada gezdirebilirdiniz. Ben kasim ayinda arabaya kapanmak zorunda kalmistim diye o ornegi verdim. Siz baktiniz esiniz oturmaya devam mi ediyor,canim ben kalkayim cocuk bekler dersiniz cikar gelirsiniz bu cok mu abes? Mutsuz olmaniza deger mi?

Ben oradan tek başıma çekip gitsem emin ol her şey çok çok daha kötü olurdu... Ailesi neden gitti eşin diye eşimi şişirir de şişirirdi... Gerçi hoş yine ben hatalı oldum da...

Canım benim öfkeyle kalkan zararla oturur..
Emin adımlar at, sakin ol öncelikle..
Seni çok anlıyorum, annesinin demek ki
eşinin üzerinde kötü bir etkisi olmuş.
Yok İzmirliler cazgırmış filan..
Yöresel olarak insanlara anlam
yükleyenleri anlamıyorum yaa!
Her insan farklıdır..
Cazgır biri olsaydın zaten
o nişandan kalkar giderdin..

İnan bizim de öyle..
Bir kaç hafta önce bizim de
bir nişan durumu oldu.
Annesini babasını götürmek için
gittik mecburen.
Davet almadığımız bir organizasyondu hem de..

Anne baba sanki bir tek onlar da var...
İnşallah düzelir durumlar,

Öperim . .​
Canımmmm, canım arkadaşım... Neleri neleri atlattım, atlatmaya çalışıyorum biliyorsun. Bu sorun 6 yıldır var. Böyle bir durumu yaşadıktan sonra bile oğlumun ve benim 2.plana atılmamız çok dokunuyor. Tam aksine çok daha düşünceli olmalı bebeğimize karşı. Sırf anne sütü alsın oğlumuz diye bile erken kalkmalıydı ki geçtim diğer konuları... Ben mi çok titriyorum evladıma anlamadım ki? Sen çok daha iyi anlarsın beni :(

Tek bir sorun var.. Eşin çok bencil ve anneci. Buna katlanmak kişiye göre değişir, bakış açısıyla ilgili. Ben ailesi için beni ve yavruma ikinci plana atan bir erkeğe katlanmam. değer görmediğim yerde nefes alamam çünkü. sen de kendini bu durumla başa çıkıp çıkamayacağını düşünerek değerlendir canım. çünkü egoistlik karakter olduğundan değişmiyor. değişse de geçici oluyor çünkü samimiyeti yok

Back