Bu olay boşanma sebebi değil. Sadece iletişiminiz kopmuş. Ve bir takım şeylerin birikimi de var sanırım. Ancak toparlanabilir bu evlilik. Tabi iki taraf da gayret gösterirse...
Eskiden ben de bir plan yapıldığında o plana uyulmadığında sinir olurdum. Gereksiz yere negatif enerji yüklerdim kendime. Oysa hayat öyle değilmiş, esnek de olmak gerektiğini öğrendim. Biz plan yapsak da hayat o planları bozabiliyormuş. Lütfen esnek olmayı öğrenin, bir daha dünyaya gelmeyeceksiniz. Her şey mükemmel olmak zorunda değil.
Boşanma kelimesini de çok sık kullanmayın. Hep bunu çağrıştırırsanız bir gün başınıza gelebilir.
Anlıyorum ki anneler günü olduğu için belki biraz ilgi beklediniz, belki bir çiçek, belki sözle de olsa bir kutlama... Oysa tüm erkekler gibi düz mantık olan bir eşten böyle bir şey gelmeyince de biraz da doldunuz. Lütfen artık beklenti içine girmeyi bırakın, kimseden bir şey beklemeyin. Erkekler maalesef öyle... Bunu çoğumuz yaşadık, yaşıyoruz.
Allah evladınızı sizlere bağışlasın ama lütfen şu senin ailen benim ailem kelimelerini de unutun. Bir aile varsa o da sizsiniz artık. Siz bir aile oldunuz.
Evlilik de bir kural yok maalesef. Bunun bir kitabı da yok. Keşke olsa. Sadece tek önerim birbirinize saygınızı kaybetmeyin, ne olursa olsun çünkü ortak bir çocuk olduğu sürece çiftler ayrılsa da çocuk için ara sıra da olsa bir araya gelmek durumunda kalabiliyor. Bu yüzden birbirinize oturacak minder bırakın. Kırmayın birbirinizi. Koparmayın iletişiminizi. 3 günlük dünya, değer mi kalp kırmaya. Varsın her şey de mükemmel olmasın. Her şey de dakikası dakikasına uymasın, önemli değil. Sevginiz saygınız bitmesin yeter ki.
Boşanmış bir olarak söyleyim ki boşanma o kadar da kolay değil. Bu kadar şeyleri kaldıramıyorsanız, boşanma ve sonrası çok ağır gelebilir size. Bunlar da boşanma sebebi değil. Boşanmayı en son düşünün. artık bıçak kemiğe dayandığında... Hiç bir çözümü olmadığında... Oysa sizin iletişiminiz bozulmuş, konuşmayı unutmuşsunuz. Çabayla toparlanabilir bu evlilik.
Sevgiyle kalın.