• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aileyi silmek..

Ben de evlenirken bütün ailemi sildim. Kendi annem vefat etti ben küçükken. Babam da ikinci evliliğini yaptı ve kadın tam bir şeytan. Evde benden yemek saklar, kapılar yüzüme kapanır falan bir sürü şey anlatmaya gerek yok. Evlenirken de biz nikahımızı erken yaptık tatile gitmek için. Düğünü de eylülde yapacaktık herkes o zaman gelebiliyor diye. Aslında biz düğün de istemedik de aileler işte. Neyse nikahtan sonraki gün biz tatile gittik Babam beni evden atmış o sıra. Eşyalarını bile kendi alamaz. Başkası gelsin alsındiye eşimin babasını aradı. Tabi üvey kadın bunu bu kadar gaza getirdi ama sonuç olarak kızına bunları yaptı. Ben de hepsini sildim. Çok da mutluyum şahsen. Bana 5 krşu dokunmayan ve sahip çıkmayan bir adama benim de ihtiyacım yok zaten
Aynen zaten faydaları yok da böyle silinince mutlu mu oluyorlar insan neden bunu evladına yapar anlamıyorum.

Valla yüzlerine bakmam benimkiler öyle olursa. Umrumda da olmaz. Annemin arkadaşı babasının yüzüne bakmadı ne halin varsa gör dedi. Ayrım yapıyorsa evlatlık beklemeyecek. Ne ararım ne sorarım. Akıllı olması gereken anne baba. Yapıyorlar Yapıyorlar sonra ağlıyorlar. Sonra ne gelinleri bakıyor ne oğulları. Bakıcı parası da kalmıyor. Kızım bak oluyor. Kızım alttan al. Kızım affet. Yok ana hakkı baba hakkı. Oldu.
Benim durumum da aynen öyle. Alttan alayım da her şeyin altında kalmışım tepe taklak olmuşum beni kimse alttan almıyor.

Bu durum bizde de var. Kız çocuğunun evladı bile torundan sayılmıyor. Erkek çocuğunki başkaymış. Annemler daha yeni 15 trilyon u dayımın üstüne verdiler. Ama annem gilin umrunda değil erkek çocuğunun hakkıymış. Ne hakkı bilmiyorum babadan kalma şeyler. Allah ıslah etsin. Bitmiyor hiç. Çok iyi yapmışsın bırak görüşme azıcık vicdanları varsa düzelir adım atarlar ama çok zor onlara göre erkek çocuk her şey
Şartlarım var abimin üstündeki evi geri almazlarsa barışmam. Abim ve yengem çok şımardılar bu halleriyle kimseyle barışmayacağım.

Küsmek demeyelim de benimde manevi olarak yuzum gülmedi seni cok iyi anliyorum. Insanin icinde kocaman bir kırgınlık oluyor, o kirginlik yayiliyor. Insanlar seni öfkeli saniyor halbuki sen kirginligin umursanmadigi icin hircinlasiyorsun. Allah yardimcin olsun. Nelerin altindan kalktin, neleri arkanda biraktin, bunuda atlatirsin. Benden sana tavsiye asla beklentiye girme. Kimse gelip ozur dilemeyecek, seni alinganlikla suclayacaklar. Beklentiler sadece üzüyor

Merhaba kızlar içinizde ailesini komple hayatından çıkaran var mı ? Ben bugün itibariyle tüm ipleri koparttım. Çocukluğumdan beri gelen erkek çocuğu her türlü kayırma, miras düşen evin hemen erkek çocuğun üzerine yapılması, abinin çocuğuna bakılıp benim çocuklarıma iki gün bakılsa laf edilmesi, ben çocuğumla hastaneden çıkmış tek başıma eve dönerken annemin beni yalnız bırakması ve tonla şey…Kardeşlerimle geçen hafta küsmüştüm bugün anne ve babamla da küstüm. Ben bugün yanlarına gidecektim gelme başka ile gideceğiz dediler. Bugün baktım gitmemişler eee niye gitmediniz kem küm…Hiçbirinden 5 bin lira para isteyemem, çocuğumu bırakamam artık yoruldum…Olmamaları belki varlıklarından daha iyidir deyip hepsini engelledim. Sadece kanser olan ablamı haftada bir aramayı düşünüyorum, evine gitmek istemiyorum. Aldatılıp boşanmak, engelli bir çocuğun tedavisinin üstesinden gelmeye çalışmak, büyük oğlumla ilgilenmek maddi manevi yetinmeye çalışıyorum ama benden hariç herkes mağdur..Bir de bu kadar tek başına bırakılmanın gücü mü var yıpranmışlığı mı var bilmiyorum ama nazımın geçmediği kimseyi artık hayatımda istemiyorum..
Baya baya sırtını dönmüşler boşver anlayacaklar birgün ama geç olcak.. şu erkeklik egmenliği yokmu nefret ediyorum sırf bu yüzden erkek cocuklarından soğuyorum

Merhaba kızlar içinizde ailesini komple hayatından çıkaran var mı ? Ben bugün itibariyle tüm ipleri koparttım. Çocukluğumdan beri gelen erkek çocuğu her türlü kayırma, miras düşen evin hemen erkek çocuğun üzerine yapılması, abinin çocuğuna bakılıp benim çocuklarıma iki gün bakılsa laf edilmesi, ben çocuğumla hastaneden çıkmış tek başıma eve dönerken annemin beni yalnız bırakması ve tonla şey…Kardeşlerimle geçen hafta küsmüştüm bugün anne ve babamla da küstüm. Ben bugün yanlarına gidecektim gelme başka ile gideceğiz dediler. Bugün baktım gitmemişler eee niye gitmediniz kem küm…Hiçbirinden 5 bin lira para isteyemem, çocuğumu bırakamam artık yoruldum…Olmamaları belki varlıklarından daha iyidir deyip hepsini engelledim. Sadece kanser olan ablamı haftada bir aramayı düşünüyorum, evine gitmek istemiyorum. Aldatılıp boşanmak, engelli bir çocuğun tedavisinin üstesinden gelmeye çalışmak, büyük oğlumla ilgilenmek maddi manevi yetinmeye çalışıyorum ama benden hariç herkes mağdur..Bir de bu kadar tek başına bırakılmanın gücü mü var yıpranmışlığı mı var bilmiyorum ama nazımın geçmediği kimseyi artık hayatımda istemiyorum..
Ben sildim cokda mutluyum

Ben de komple aile ve akraba, hepsini sildim. Bana kanser teşhisi konulunca, annem ilişkisini kesti benimle. Pahalı bir tedavi, ondan para isteyecegimi sandı büyük ihtimal. Kardeşlerim ise, eşimden ayrilmami istiyorlardı hastalık öncesi aramız iyi değildi yani. İyi ki ayrılmamışım eşimden. Tedavi süresince ve sonrasında hep yanımdaydı. Hala yanımda.
Ablam bütün akraba ve ahbaplari arayıp benim yalan söylediğimi, kanser olmadığımı söylemiş. Hiç biri aramadı, ben de komple sildim. Çekirdek aileme odaklandım ve gayet mutluyum. Size de tavsiye ederim, hiç kimsenin sizi üzmeye, ezmeye hakkı yok. Günün sonunda tek başınıza bile kalsanız huzur için buna değer.

Yok annemler 4 kardeş. 2 kız 2 erkek. Dedem her şeyi iki oğlu arasında bağış yaptı. Bir dayımda 2 erkek 1 kız Diğer dayımda da iki kız vardı. Bu yüzden oğlu olan dayım itiraz etti. Dinen bi adamın oğlu yoksa erkek kardeşine kalır miras kızıyla yarı yarıya paylaşır vs. Benim iki oğlum var demiş. Biz bilmiyoruz senelerdir konuşmayız. 4 tane markete kiralık dükkan 2 tane sanayide küçük dükkan. Evleri saymıyorum. Dedem gerçekten zengindi. Ama annemlere gün göstermemiş. Buna rağmen engelli raporuyla araba alır. Öyle bi aç gözlülük. Sonra annemle bir olayda yüzyüze geldiler 10 sene oldu. Annem ben hakkımı helal etmiyorum dedi. Anneannem de kızlar yediğine sayar dedi. Sonra işte dayımın dayımın 2 oğlu diğer dayımın bir kızı ve yengem aynı arabada vefat etti. Tekrar çocukları oldu ama annem yine de helal etmedi hakkını. Asla da etmem diyor. Bu kadında öyle bir yara oldu ki hala üzülür çocuklara suçlu hisseder. Abimle evlenirken bile ikimize aynı altını taktı synı eşyayı aldı.
Bu kadar vicdansızlık ve aç gözlülük pes dedirtiyor. Kardeşinin kızına kalabilecek malda bile gözü olan adileri allah cezasız bırakmaz elbet. Bana yapılmış kadar zoruma gitti

Küsmek demeyelim de benimde manevi olarak yuzum gülmedi seni cok iyi anliyorum. Insanin icinde kocaman bir kırgınlık oluyor, o kirginlik yayiliyor. Insanlar seni öfkeli saniyor halbuki sen kirginligin umursanmadigi icin hircinlasiyorsun. Allah yardimcin olsun. Nelerin altindan kalktin, neleri arkanda biraktin, bunuda atlatirsin. Benden sana tavsiye asla beklentiye girme. Kimse gelip ozur dilemeyecek, seni alinganlikla suclayacaklar. Beklentiler sadece üzüyor
Fikirlerine çok değer verdiğim birisi olarak haklısın panda. Ben okyanusu geçtim derede boğulmam artık.

Bu kadar vicdansızlık ve aç gözlülük pes dedirtiyor. Kardeşinin kızına kalabilecek malda bile gözü olan adileri allah cezasız bırakmaz elbet. Bana yapılmış kadar zoruma gitti
Dinen öyleymiş sanırsın her şeyi dine göre yaşıyor annemlere 1 tane çöp bile yok daha dedesi sağken kardeşimin mirasında hakkım var dinen böyle diyor 🤣 annemin halası amcası arasında hala miras kavgası var öyle bir aile. Çok şükür annem kendini kurtardı muhtaç değil. Ama muhtaç kaldığında da destekçi olmamışlar. Annem bana hamileyken abim 1 yaşında boşanmak istemiş. Bizim ekmek sana yeter gel ineklere bakarsın demişler. Annemin okulunun 1. senesi okulum var diyince evde olmaz kafa ses getirmez demişler. Sonra ben 4 yaşındayken boşandı. Çocukları bırak gel demişler. Büyük apartman bir sürü daire var. Gelinle kavga edersiniz diye anneme kömürlüğü göstermişler. Ve yer Kocaeli 99 depremi görmüşler. Böyle vicdansızlar işte. Hadi dedem anneannem yapıyor dayımlar bunlar benim ablalarım olmaz deselerdi. Benim babam da sıkışık zamanımda emekli ikramiyesini bana vermeyi teklif etti abim de bir şey demedi ev inşaat halindeydi toplar dedi ama başka parası yok biliyorum bana verse 2 tane daha çocuğu var. Yok dedim kabul etmedim. Gitti 1+1 ev aldı. Yatrn ölse en azından herkes hakkını alır. Anne baba suçlu da buna göz yuman asıl suçlu bence. Sonra yok aile yok bu yok anne hakkı yok vicdansız. Herkes ektiğini biçiyor. Anneannem hasta haliyle hala inek bakıyor yaranacak gelinine oğluna. Hasta olduğunda da yüzüne bakmazlar. Hastanede yatmış 1 kase çorba getirmemişler. Ve çevresinde kimse yok akraba komşu vs. Muhtemelen sonu sürünmek

Yalnızlık ailede başlar der bu işi iyi bilen uzmanlar tarih kitaplar.Elbette bu kadar aile odaklı tabu olan toplumlarda bunu dile getirmek göğüslemek zordur Artık biliyoruz her aile aile değil .Okuyoruz bilincleniyoruz.Bir çocuğu koruması güvende hissettirmesi gereken insanların bazen o çocuğun hayatını nasıl mahfettiklerini izliyoruz.Bunun için çocuk koruma merkezleri var demekki aile gerçek aile değil.Hayat bı kere hiç kimse hiç kimsenin zulmüne aile adı altında bile katlanmak durumunda değil.Cocuğun sahibi değil yol göstericisiyiz.Ben saygı duyarım öyle gerekiyorsa karariniza durduk yere olmuyor bunlar

Önceden atadır, büyüktür derdim ama zaman mı yaşananlar mı bilmiyorum düşüncelerim tamamen değişti.. bende bazı kırgınlıklar daha büyük yıkıntılar getirdi o yüzden küsmek bana normal gelmeye başladı. O yüzden bence aile de olsa sorun çözülmeyip büyüyorsa ayrı durup küsmek çok daha iyi .. can acıtmıyor diyemem ama gerekli

İnsan ailesini secemiyor keşke öyle bir şansimiz olsaydı 😑

Allah yardımcın olsun ben de 2 hafta önce anne babamı sildim artık..sebebi babannemle görüşmem bu yüzden kustuler bana tansiyon hastası oldum genç yaşta .. erkek kardeşim her türlü el üstünde bana hep bahaneler.. artık yeter .. ama babannemin sevgisi çok iyi geldi bana ..Bir aile büyüğün yok mu siginabilecegin seni sevgisiyle sarsin

Ben de evlenirken bütün ailemi sildim. Kendi annem vefat etti ben küçükken. Babam da ikinci evliliğini yaptı ve kadın tam bir şeytan. Evde benden yemek saklar, kapılar yüzüme kapanır falan bir sürü şey anlatmaya gerek yok. Evlenirken de biz nikahımızı erken yaptık tatile gitmek için. Düğünü de eylülde yapacaktık herkes o zaman gelebiliyor diye. Aslında biz düğün de istemedik de aileler işte. Neyse nikahtan sonraki gün biz tatile gittik Babam beni evden atmış o sıra. Eşyalarını bile kendi alamaz. Başkası gelsin alsındiye eşimin babasını aradı. Tabi üvey kadın bunu bu kadar gaza getirdi ama sonuç olarak kızına bunları yaptı. Ben de hepsini sildim. Çok da mutluyum şahsen. Bana 5 krşu dokunmayan ve sahip çıkmayan bir adama benim de ihtiyacım yok zaten
Aynen zaten faydaları yok da böyle silinince mutlu mu oluyorlar insan neden bunu evladına yapar anlamıyorum.
bizim ailede üveylik vardı ve babam karısını tercih etti o yüzden benim de işim olmaz bu saatten sonra. Torununu bile göstermem gelse bile

Back