• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

zorba kuzene nasıl davranılmalı

Oğlunuzu kuzeniyle aynı ortamda asla yalnız bırakmayacak ve çocuğunuzu kız kardeşinize asla emanet etmeyeceksiniz.

Ailenizi görmeye de kardeşiniz yokken gideceksiniz. Kardeşiniz de çocuğunun küçücük bir çocuğa eziyet etmeye yönelik eğilimleri için bir uzman desteği almalı; almıyorsa da yeğeninizden uzak durmalısınız.
kesinlikle öyle, 3.5 yılda sadece 1 defa işim dolayısıyla bıraktım ona da 2 saat sonra hemen aldım, bıraktığım dönemde çok zorbalıkları yoktu, son 1 yıldır zirve resmen

kuzenini çok seviyor garip bir şekilde, hatta bir seferinde anne ben katlanırım yeter ki evimize gitmeyelim gibi yaptı yavrum
onunla 2 dk oynamasına bile razı :( onunla nasıl konuşayım onu bilmiyorum, tamamen kesersem , ben ağladığım için konuşmuyoruz der mi acaba
Senin ağlaman da önemli ancak yanlış davranışları var ve uyardığım halde düzeltmediler. Bu yüzden görüşmüyoruz gibi bir açıklama her sorduğunda yaparsınız. Eninde sonunda sizi anlar. Psikolojik zararın yanısıra fiziksel bir zarar da verebilir kaşla göz arası.

Objektif olması için ya da size yönlendirici olması için değil sadece kendi yaşadığımı anlatmak istiyorum. Benzer bir kuzen sorununu ben de yaşadım ve benim bir çok kuzenim vardı. Orta okula gidene ladar kendimi çok savunamadım ve kendimi savunmaya başlayınca teyzelerim çocuklarını çok güzel savundu, anneme hatta o dönem herkes kendi çocuğunu savunuyor sen pasif kalıyorsun diye serzenişte bulunduğumu hatırlıyorum. Lise dönemi ve sonrasında ise bu kuzenlerimle can ciğer olduk. Hep böyle olur mu bilmiyorum ama küçükken annem beni savunmadığı için kendimi savunmayı öğrendim ardından da bir onlar bana bir ben onlara şeklinde devam etti konu. Sizin kadar yaş farkı yoktu bizde öylede bir durum var söylemem lazım. Yine de kendimi savunmayı o şekilde öğrendim çünkü benden büyük abim ablam yoktu en büyük çocuktum ben. Beni geliştirdi bu durum.

kuzenini çok seviyor garip bir şekilde, hatta bir seferinde anne ben katlanırım yeter ki evimize gitmeyelim gibi yaptı yavrum
onunla 2 dk oynamasına bile razı :( onunla nasıl konuşayım onu bilmiyorum, tamamen kesersem , ben ağladığım için konuşmuyoruz der mi acaba
Çevrenizde ona arkadaşlık yapacak biri varsa onun ailesiyle yakınlık kurun. Benim oğlumda o yaşlarda. Abi hayranlığı var bizimde. Bu şekilde davranan yeğenim de olsa sessiz kalamam. Çocuk 10 yaşinda gayet küçük büyük bilecek yaşta. Ben böyle bir durumda kardeşim ve çocuğunun olduğu ortama asla cocugumu goturmem. Çocuğunuz da bir şekilde unutur. İnanın. Onun iyiliği için her şey. Ve anlatın çocuğunuza. O abi sana zarar veriyor. O yüzden gitmiyoruz falan deyin. Başka arkadaş edinirse unutur kesinlikle. Benimkilere böyle durumlar da anlatıyorum. Anlıyorlar. Sizin yavrunuz da anlar diye düşünüyorum.
Anlayışsız kardeşle ve şımarık yegenle uğraşmak zor. Allah yardımcınız olsun

gayet normal, 4 kız kardeşiz, diğerleri de müdahale ediyor aynı ortamda olurlarsa , işte o zaman zorbamızın annesi vah vah yavrumu aralarına aldılar vs diyor, eşi benim oğlumu kucağına alırsa hemen kaş göz yapıyor falan, ve diğerlerinin çocuklarına karşı bu zorbalık yok biliyor musunuz, sadece benim oğluma

Sizin kardeşiniz eve koyulacak insan değil. Herşeyi geçiyorum yeğeninin zarar görmesi durumuna bile tepkisiz. Bu insanlar için evladınızı üzdürmeyin. Bu yaşta en doğrusu minimum görüşme. 3.5 yaş anlamaz sizin dilinizden pek. Aileniz nasıl kardeşinize ve size
gayet normal, 4 kız kardeşiz, diğerleri de müdahale ediyor aynı ortamda olurlarsa , işte o zaman zorbamızın annesi vah vah yavrumu aralarına aldılar vs diyor, eşi benim oğlumu kucağına alırsa hemen kaş göz yapıyor falan, ve diğerlerinin çocuklarına karşı bu zorbalık yok biliyor musunuz, sadece benim oğluma

Çevrenizde ona arkadaşlık yapacak biri varsa onun ailesiyle yakınlık kurun. Benim oğlumda o yaşlarda. Abi hayranlığı var bizimde. Bu şekilde davranan yeğenim de olsa sessiz kalamam. Çocuk 10 yaşinda gayet küçük büyük bilecek yaşta. Ben böyle bir durumda kardeşim ve çocuğunun olduğu ortama asla cocugumu goturmem. Çocuğunuz da bir şekilde unutur. İnanın. Onun iyiliği için her şey. Ve anlatın çocuğunuza. O abi sana zarar veriyor. O yüzden gitmiyoruz falan deyin. Başka arkadaş edinirse unutur kesinlikle. Benimkilere böyle durumlar da anlatıyorum. Anlıyorlar. Sizin yavrunuz da anlar diye düşünüyorum.
Anlayışsız kardeşle ve şımarık yegenle uğraşmak zor. Allah yardımcınız olsun
ayy evett, amin inşallah:(

Direkt görüşmeyin. En güzel çözüm. Biraz büyüyünce çocuğunuz böyle kişilere elbet denk gelecek o zaman başa çıkmasını öğretirsiniz. Milletin keyfi olacak diye çocuğunuz yara almasın. Ne garip insanlar var ya. Sizinle sorunu neyse ne çocupunuza yansıtması çok aşağılıkça

vallahi yeğenimi çok severdim ama şimdi doğum gününe bile gidesim yok, tatil vs ayarlayıp aynı şehirde olmayalım diyorum bakalım, annem çok duygusal, kardeşler arasında küslük olmaz gibi gibi büyüttü bizi hep ama dediğiniz gibi sınır çoktan aşıldı, küstüm oynamıyorum gibi yaparsam beni hedef gösterir, bayılır zaten buna, en iyisi mi sürekli bahane bulmak ya da anlaşamıyorlar, biraz uzak dursunlar demek

Objektif olması için ya da size yönlendirici olması için değil sadece kendi yaşadığımı anlatmak istiyorum. Benzer bir kuzen sorununu ben de yaşadım ve benim bir çok kuzenim vardı. Orta okula gidene ladar kendimi çok savunamadım ve kendimi savunmaya başlayınca teyzelerim çocuklarını çok güzel savundu, anneme hatta o dönem herkes kendi çocuğunu savunuyor sen pasif kalıyorsun diye serzenişte bulunduğumu hatırlıyorum. Lise dönemi ve sonrasında ise bu kuzenlerimle can ciğer olduk. Hep böyle olur mu bilmiyorum ama küçükken annem beni savunmadığı için kendimi savunmayı öğrendim ardından da bir onlar bana bir ben onlara şeklinde devam etti konu. Sizin kadar yaş farkı yoktu bizde öylede bir durum var söylemem lazım. Yine de kendimi savunmayı o şekilde öğrendim çünkü benden büyük abim ablam yoktu en büyük çocuktum ben. Beni geliştirdi bu durum.
benim oğlum da bir şekilde hayatta kalmayı başaracak heralde ama kesinlikle anne beni niye savunmadın demesini istemiyorum, o konuda kendimi yetersiz görmek de istemiyorum , karşımdaki de çocuk sonuçta , büyük olan 5 yaşında olsa siz kardeşsiniz vs derim de her şeyi anlayacak kadar büyük

Senin ağlaman da önemli ancak yanlış davranışları var ve uyardığım halde düzeltmediler. Bu yüzden görüşmüyoruz gibi bir açıklama her sorduğunda yaparsınız. Eninde sonunda sizi anlar. Psikolojik zararın yanısıra fiziksel bir zarar da verebilir kaşla göz arası.
veriyor zaten, ne oldu alnına kıpkırmızı dedim , yanlışlıkla arkadan ittim kapıya çarptı diyor, kardeşim de orda, oğlunun ismini uzatarak sitem ediyor , örnek veriyorum: ömeeeerrr gibi

benim oğlum da bir şekilde hayatta kalmayı başaracak heralde ama kesinlikle anne beni niye savunmadın demesini istemiyorum, o konuda kendimi yetersiz görmek de istemiyorum , karşımdaki de çocuk sonuçta ama 5 yaşında olsa siz kardeşsiniz vs derim, her şeyi anlayacak kadar da büyük
Annem asla pasif bir kadın değildi beni bilerek savunmadı. Bir çok erkek kuzen içerisindeki tek kız çocuktum ben ve bir süre sonra hepsiyle baş eder oldum. Belli bir süre sonra hepsi bana birer abi olsa da beni de çok ciddiye aldılar. Sözüm geçti kendimi saydırabildim. Çocuğunuzun eğitimi gelişimi kesinlikle sizin bileceğiniz iş ancak sürekli savunulan çocuklar ileride de hep kendilerini savunacak birini arıyorlar. Bu kadar yaş farkı olmasa biraz daha serbest bırakın derim ancak sizin durumunuzda yaş farkı çok. Siz asıl müdahale edeceğiniz yeri iyi bilin bence her zaman savunmaya çalışmayın bir yetişkin olarak orta yolu bulun. Kuzenler kardeşler veya arkadaş ortamı arasında büyüyen çocuklar çok daha özgüvenli ve savunma mekanizması gelişmiş olarak büyüyor.

merhaba
bu platformdan hep destek alıyordum, okuyordum hep ama ilk defa konu açıyorum, desteğinizi bekliyorum
ama bu sefer benimle aynı sorunu yaşayan var mı onu da bilmiyorum
kız kardeşimin oğlu 10 yaşında ve benim oğlum henüz 3,5 yaşında, oğlum kuzenini çok seviyor, sürekli onu idol olarak görüyor ama yeğenim resmen zorbalık yapıyor. vuruyor, itiyor, bağırıyor ve bunları bizim yanımızda çok rahat yapıyor
her seferinde müdahale ediyorum çünkü o da benim öz yeğenim ama annesinde hiç tepki yok, hatta tüm aile onun oğlunun elinden çocuğu almaya çalışınca bile kılını kıpırdatmıyor, içeride vah vah tüm aile oğlumu hedef aldı gibi gibi şeyler söylüyor
çok görüştürmüyorum, zaten okulu kursu vs var ama bayram seyran doğum günü illaki görüşüyoruz ve yapmadığını bırakmıyor, yalnız bırakmamaya çalışıyorum ama bazen bir dakika bile yalnız kalsalar ya elini ters çevirmiş bileğine oturuyor, ya kafasını kapıya vuruyor ve ben müdahale edince kardeşim ayy sen de çocukla çocuk oluyorsun demelere başlıyor
ben mi çok abartıyorum bilmiyorum ama oğluma bir bağırışı var, çocuk ağlayarak bana geliyor anne korktum diye
yapma oğlumetme oğlum demeler çaresiz
anne bir şey demeyince ki babasına karşı bile çocuğunu savunan bir anne, çocuk da güç buluyor tabi
hatta bileğine oturduğunda o da yanlarındaydı ve bacak bacak üstüne atmş izliyordu
hemen koştum, ne yapıyorsun dedim
kardeşim hemen lafa girdi
ne yapsın, senin oğlun geldi onun yanına, bilerek yapmadı dedi
dedim ki çocuk çığlık atıyor, bi ayağa kalkar insan en azından
eline oturduğunu nerden hissetsin diyor
bir diğer olay ki bunları sadece bir gün içinde yaşıyoruz
çocuklar çikolata yediler, oğlumun da omzunda çikolata lekesi
gel değiştireyim üzerini oğlum dedim, omzun çikolata olmuş
o anda bir haykırış, küfür..m..l çocuk, çikolata yemeyi bilmiyor musun seennn diye
10 yaşındaki beyimiz bağırıyor
dedim ki ne bağırıyosun, ne malum senin elinden gelmediği, omzunda sonuçta
kız kardeşim benim bu yaptığıma bozuldu, çocuğun psikolojisini bozuyorlar, onlar çocuk vs dedi anneme
aldı oğlunu gitti surat beş karış
ilk defa konu açınca döktürmüşüm, ama olay bu, oğluma uzak dur diyorum ama daha 3.5yaşında anlamıyor, etkilenmemesi için ne yapabilirim bilmiyorum, bana bir akıl verin ne olur
Ay benzer bi dertte bende var. Ablamın çocukları inanılmaz fena. Kaç kere uyarıyorum ablam hiç oralı olmuyor. Dün bendelerdi bebeği uyutmak için odaya götürdüm kapıyı hayvanca çaldı bebeğim korktu ağlamaya başladı. Bende içeri gittim bağırdım yeğenime. Ablam hala oralı değil. En son onlarla aynı ortama girmeme kararı aldım.

Annem asla pasif bir kadın değildi beni bilerek savunmadı. Bir çok erkek kuzen içerisindeki tek kız çocuktum ben ve bir süre sonra hepsiyle baş eder oldum. Belli bir süre sonra hepsi bana birer abi olsa da beni de çok ciddiye aldılar. Sözüm geçti kendimi saydırabildim. Çocuğunuzun eğitimi gelişimi kesinlikle sizin bileceğiniz iş ancak sürekli savunulan çocuklar ileride de hep kendilerini savunacak birini arıyorlar. Bu kadar yaş farkı olmasa biraz daha serbest bırakın derim ancak sizin durumunuzda yaş farkı çok. Siz asıl müdahale edeceğiniz yeri iyi bilin bence her zaman savunmaya çalışmayın bir yetişkin olarak orta yolu bulun. Kuzenler kardeşler veya arkadaş ortamı arasında büyüyen çocuklar çok daha özgüvenli ve savunma mekanizması gelişmiş olarak büyüyor.
aynen öyle, ben de öyle bir ailede büyüdüm, bizdeki durum garip bir şekilde hepimiz çok iyi anlaşırdık 12 kuzen.. oğlumla yaşları yakın olsa anlaşın aranızda derim ama ciddi bir fark var ve bazı şeyler bilinçli yapılıyor arkasında da destek var, ben müdahale edince çocukla çocuk olma diyor kardeşim, kendi oğluna yapılsa aa, böyle çocuk olmaaz, sen bunu bir psikoloğa götür okulda da sıkıntı our bu sana der eminim

Ay benzer bi dertte bende var. Ablamın çocukları inanılmaz fena. Kaç kere uyarıyorum ablam hiç oralı olmuyor. Dün bendelerdi bebeği uyutmak için odaya götürdüm kapıyı hayvanca çaldı bebeğim korktu ağlamaya başladı. Bende içeri gittim bağırdım yeğenime. Ablam hala oralı değil. En son onlarla aynı ortama girmeme kararı aldım.
yaşandı vallahi, o da yaşandı, hatta kameradan gördüm, oğlu zile basmak için koşuyor o da arkada gülüyor ki bebek uyudu zile basmayın mesajını okuduğu halde, eve girince de ayy uyandı mı, ttüühh

bu vurdumduymaz annelerin eseri herhalde, zorbalanmasınlar , travmalar yaşamasınlar diye diye şımarık, haddi aşan çocuklar yetiştiriyorlar, ben bağırınca anne devreye giriyor bizde, benim oğluma niye bağırıyorsun yanlışlıkla çalmıştır gibi:)

Son düzenleme:
bu vurdumduymaz annelerin eseri herhalde, zorbalanmasınlar , travmalar yaşamasınlar diye diye şımarık, haddi aşan çocuklar yetiştiriyorlar
Bişey dicem olmayacak. Travma bundan olmaz. Bi zahmet çocuğuna oğlum/kızım dur, yapma, ayıp diye uyar. Kimse senin çocuğumu çekmek zorunda değil. Bak yeğenim olduğu halde sabrımı taşıyor artık. Mesela annesi onu güzelce uyarsaydı ben sinirlenip bağırmazdım ki yeğenim öyle küçükte değil 12 yaşımda

merhaba
bu platformdan hep destek alıyordum, okuyordum hep ama ilk defa konu açıyorum, desteğinizi bekliyorum
ama bu sefer benimle aynı sorunu yaşayan var mı onu da bilmiyorum
kız kardeşimin oğlu 10 yaşında ve benim oğlum henüz 3,5 yaşında, oğlum kuzenini çok seviyor, sürekli onu idol olarak görüyor ama yeğenim resmen zorbalık yapıyor. vuruyor, itiyor, bağırıyor ve bunları bizim yanımızda çok rahat yapıyor
her seferinde müdahale ediyorum çünkü o da benim öz yeğenim ama annesinde hiç tepki yok, hatta tüm aile onun oğlunun elinden çocuğu almaya çalışınca bile kılını kıpırdatmıyor, içeride vah vah tüm aile oğlumu hedef aldı gibi gibi şeyler söylüyor
çok görüştürmüyorum, zaten okulu kursu vs var ama bayram seyran doğum günü illaki görüşüyoruz ve yapmadığını bırakmıyor, yalnız bırakmamaya çalışıyorum ama bazen bir dakika bile yalnız kalsalar ya elini ters çevirmiş bileğine oturuyor, ya kafasını kapıya vuruyor ve ben müdahale edince kardeşim ayy sen de çocukla çocuk oluyorsun demelere başlıyor
ben mi çok abartıyorum bilmiyorum ama oğluma bir bağırışı var, çocuk ağlayarak bana geliyor anne korktum diye
yapma oğlumetme oğlum demeler çaresiz
anne bir şey demeyince ki babasına karşı bile çocuğunu savunan bir anne, çocuk da güç buluyor tabi
hatta bileğine oturduğunda o da yanlarındaydı ve bacak bacak üstüne atmş izliyordu
hemen koştum, ne yapıyorsun dedim
kardeşim hemen lafa girdi
ne yapsın, senin oğlun geldi onun yanına, bilerek yapmadı dedi
dedim ki çocuk çığlık atıyor, bi ayağa kalkar insan en azından
eline oturduğunu nerden hissetsin diyor
bir diğer olay ki bunları sadece bir gün içinde yaşıyoruz
çocuklar çikolata yediler, oğlumun da omzunda çikolata lekesi
gel değiştireyim üzerini oğlum dedim, omzun çikolata olmuş
o anda bir haykırış, küfür..m..l çocuk, çikolata yemeyi bilmiyor musun seennn diye
10 yaşındaki beyimiz bağırıyor
dedim ki ne bağırıyosun, ne malum senin elinden gelmediği, omzunda sonuçta
kız kardeşim benim bu yaptığıma bozuldu, çocuğun psikolojisini bozuyorlar, onlar çocuk vs dedi anneme
aldı oğlunu gitti surat beş karış
ilk defa konu açınca döktürmüşüm, ama olay bu, oğluma uzak dur diyorum ama daha 3.5yaşında anlamıyor, etkilenmemesi için ne yapabilirim bilmiyorum, bana bir akıl verin ne olur
Ay bendee var aynı sorun . Yigenim 6 yaşında benimki 2 🤯 daha önce çok sık giderdim oğlum olduğunda minimuma indirdim.5 yaşından 6 yaşında çocuk yani dimi ne beklersin resim yapar boyama yapar ne bilim saklambaç oynar. 3 senedir kreşe gidiyor şimdi Anaokulunda birde sayılar renklerle uğraşsın ,Ama yok biz gidelim çocuğun dibinde neye elini atsa ondan önce alıyor karşına geçip çocuğu koşturuyor. Yemekde su istiyor benim oğlan o karşına geçip bak su içiyorum diyor , eline oynasın diye tahta kaşık mikser ucu filan veriyorum ya elinden alıyor yada aynısını alıyor. ( Demir parmaklıklı pencere) Camdan bakıyor onu itip çlbakamazsin çık ben bakıcam diyor 2 yas bebek ne yaparsa yapıyor . Ayağını çeviriyor , kafasını döndürüyor , koşarken itiyor ayy peşlerinde kosmakdan artık beynim yaniyor yapma yapma demekden. Benimkide onun peşinden koşuyor arıyor sürekli anlamıyor ki zorbalandigini . Tek bırakılmıyor yani. çünkü o çocuğu "hayırsız" büyüten kardeşim karisilmasini istemiyor. Öyle mi dedim bende ayda yılda bir görüsuyorum. Maraton koşmuş gibi beynim yaniyor onda bile.

Back