BEn bütün polislere genelleme yapmadım dikkatinizi çekerim gelen polislerin yaptıklarını söyledim. 2 çocuk içerde birisi hepsinden büyük diğer 2 çocuğa diyor abini uyandır çocuk abisine sesleniyor dışardan ben duyuyorum nasıl çağırdığını polis cama vuruyor çocuk yine uyanmıyor çok derin uyuyor diyor o çocuk hiç çıkmadı cama diyorum cam kaç saattir açık hastalanmıştır birşey olmuştur diyorum pencereyi kapattı çıktı evden beni duymazdan geliyor evet eve giremez biliyorum ama en azından amirini arayıp herhangi birşey isteyebilirdi izin olsun vs o çocukları oradan çıkarmak adına. Nick inizden polis eşi olduğunuz belli biraz önce bir arkadaş yazdı herkes anne olamıyor diye biz "o" anneyi de kötüledik öyle davrandığı için. "O" polislere de kızdık öyle davrandığı için kucağımdan çocuğu almadı bile elini bile sürmediler herkes anne olamadığı gibi herkes de iyi bir polis olamıyor ve siz onca yazdığım şeyden takıldığınız tek nokta "o" polisler hakkında söylediklerimse gerçekten üzüldüm bunun yerine benim eşim de polis asla böyle değil hepsi aynı değil diyebilirdiniz ve isterdim ki eşinize sorup böyle bir durum var arkadaş ne yapsa iyi olur diye danışsaydinız biz burda vicdani insani duyguların ne hale geldiğini ve elimizden ne gelebileceğini konuşuyoruz ben kimseyi genellemedim dikkatli ve tarafsız okuyun yazdıklarımı kaldı ki ben allah bunlara niye çocuk veriyor diyen arkadaşa bile öyle dememesini söyleyecek bir hassasiyetteyim ki yapacağım genelleme kul hakkına girmek olur. Umarım kendimi doğru ve kırıcı olmadan anlatabilmişimdir...
Ya sizin vicdaniniz var bizim yok hergun kacbin olay oluyor biliyormsnz o polisnde vicdanj var colugu cocugu var sunu yapmanizi isterdim bunu yapmanizi isterdm polisin gorevleri var kafasına gore is yapamaz siz sadece bir cocuk goruyorsnz benm esim bana neler neler anlatiyor haberiniz varmi vicdansz dediginz her polis yeri geliyor bir insani kurtarirken sehit dusuyor ordaki iki polis aileyi sizden iyi taniyor neden biliyormsnz cnku allah bilir kackere gittiler o eve kackere aldilar o kadini kackere islem yaptilarki devket o cocuklari almamis o aileden bu nr aci biliyormsnz polis neyapabilir o cocuklari anlatirken okdr uzuldumki ben burda zorda olan birini gordugumda basip gecmiyorm herseyi yapiyorm ama o polisler icin bilmeden yaptgnz hakaretleri gorunce adeta cildirdm benim esim eve çelik yelekle geliyor hergun dua ediyorm arkasndan bir insani kurtarirken bir sucluyu ararken o insanlar neler cekiyor haberiniz varmi oyle amirini arayabilirdi sunu yapabilirdi demekle olmuyor poliste biliyor amirini aramayi sunu bunu yapmayi i kadını almadan bulmadan polis islem yapamaz kadini alir gerekli yerlere sevk eder gerekli yerlerde o cocuklari almadan kadını gonderir bu cok aci neyazikki
Konu sahibesi size ozel mesaj yazmak istiyorum konu ile ilgili.Ozel mesaj gonderebilmek icin arkadas mi olmak gerekiyor?
BEn bütün polislere genelleme yapmadım dikkatinizi çekerim gelen polislerin yaptıklarını söyledim. 2 çocuk içerde birisi hepsinden büyük diğer 2 çocuğa diyor abini uyandır çocuk abisine sesleniyor dışardan ben duyuyorum nasıl çağırdığını polis cama vuruyor çocuk yine uyanmıyor çok derin uyuyor diyor o çocuk hiç çıkmadı cama diyorum cam kaç saattir açık hastalanmıştır birşey olmuştur diyorum pencereyi kapattı çıktı evden beni duymazdan geliyor evet eve giremez biliyorum ama en azından amirini arayıp herhangi birşey isteyebilirdi izin olsun vs o çocukları oradan çıkarmak adına. Nick inizden polis eşi olduğunuz belli biraz önce bir arkadaş yazdı herkes anne olamıyor diye biz "o" anneyi de kötüledik öyle davrandığı için. "O" polislere de kızdık öyle davrandığı için kucağımdan çocuğu almadı bile elini bile sürmediler herkes anne olamadığı gibi herkes de iyi bir polis olamıyor ve siz onca yazdığım şeyden takıldığınız tek nokta "o" polisler hakkında söylediklerimse gerçekten üzüldüm bunun yerine benim eşim de polis asla böyle değil hepsi aynı değil diyebilirdiniz ve isterdim ki eşinize sorup böyle bir durum var arkadaş ne yapsa iyi olur diye danışsaydinız biz burda vicdani insani duyguların ne hale geldiğini ve elimizden ne gelebileceğini konuşuyoruz ben kimseyi genellemedim dikkatli ve tarafsız okuyun yazdıklarımı kaldı ki ben allah bunlara niye çocuk veriyor diyen arkadaşa bile öyle dememesini söyleyecek bir hassasiyetteyim ki yapacağım genelleme kul hakkına girmek olur. Umarım kendimi doğru ve kırıcı olmadan anlatabilmişimdir...
BEn sizin vicdanınız yok mu dedim allah aşkına siz herşeyi yanlış anlamaya müsaitsiniz kaç kere gitti o eve diyorsunuz da aileyi tanıması gerekirdi öyleyse ama tanımıyordu siz eşinizden dolayı bu konuda hassassınız farkındayım bende biliyorum kafasına göre iş yapamayacağını ama çocuklara karşı en ufak samimi bir davranışı olsa yine birşey demezdim. Siz her polisi eşiniz gibi görüyor olabilirsiniz hadi tamam onlar da öyle ama görevini iyi yapmayan suistimal eden bir çok polis var ne yazık ki bu da bir gerçek. En basitinden gecenin 1 inde evin aşağısındaki tekel bayi içki satıyor polis arabası durdu tam o sırada tekelin sahibinin elinde içki şişesi var el altından satıyor müşterinin arabasına götürüyor polis indi gördü herşeyi tekelin sahibiyle tokalaştı şakalaştı kolay gelsin dedi gitti gece satılması yasak bu el altından satıyor bütün içkiciler arabalara dolusuyor burda içki içiyorlar biz kaç kere şikayet ettik yine de yok malesef hala devam ediyor. Allah hepsinin yardımcısı olsun
amirinden ızın alıp eve gıremez amırının savcıdan ızın alması gereklı kı bu her olayda savcıdan ızın alamıyorlar ıkıncı kırmızı alıntıladgm yerde de ben polis eşi oalbılırım ıllakı hassaslık payı oalbılır bu gun ıcınde yasadıklarımızdan eslerımızden duyduklarımızdan kaynaklanıyor en basıtınden söyleyım sıze oy kullanmaya gıttııgımızde okuldan çıktık önumuzu kesen adam esrarcı ve eşimin polis olduğunu bıldıgı ıcın sataşıp duruyor kı bu ılk de degıl sızce normal degılmı hassas olmamız o polis cocugu sevmemıs olabılır emınımkı aklına bıle gelmemıstır cnku gun ıcınde okdr cok anonsa gıdıyorlarkı ustelık günde kac saat çalışıyor sız çağırmadan önce allah bılır hangı olaydaydılar bu onun vıcdansız olduğu anlamınamı gelır tabıkı görevını kötüye kullanan polisler var ceza alsınlar dıye dua edıyorm o çocuklar annes babası varsa sosyal hızmetler aılesının rızası yoksa almaz polisde bırsey yapmaz devletın işi cnku yurt dışında cocugu dövdü dıye hemen aılesınden alıyorlar bızde öyle bır sıstem yokkı
CAnım komşular çok konuşmaya çalışmış kavga çıkarmış kimseyle komşulugu yok zaten kadının hiçkimse mi tanımaz yaa konuşulacak biri gibi gelmedi bana kadın gelir de bizi görür diye kaçtı bir komşusu kavga çıkarmasından korktuSabah sabahh çok üzüldüm bu konuyaa..
Arkasını bırakmazsın inşallah arkadaşım..
Acaba gidip birde anne ilemi görüşseniz. Hani böyle kavgacı bir tutumla değilde sevcen bir tutumla
yaklaşıp konuşulsa etkili olurmu ki acaba en azından çocuklar için iyi bir yol çizilmeye çalışılır..:44::44:
Inşallah hepsi şanslıdir canım bütün duam bu yönde.Çok üzüldüm yavrucuklara bence sosyal hizmetleri aramak en mantıklısı..çok fazla bilgim yok ama çocuk esirgeme kurumu şu an ki durumlarından daha iyi olur kesinlikle..Doğu'da çalışırken yuvada kalan çocuk hastalarım vardı..o kadar iyi bakılıyorlardı ki yanında an ne babasıyla gelen bir çok çocuktan daha terbiyeli daha temiz daha sağlıklılardı..yanlarında geln öğretmenleriyle o kadar iyi iletişimleri vardı ki tebrik etmiştim hepsini..ama genel olarak hep böylemi oluyor yoksa sadece orda ki çocuklar mı şanslıydı hep merak ediyorum..
Telefondan yazdığım için o cümle bozuk oldu amirini arayıp izin için savcı ile görüşmesini söylemeye çalışmıştım. Evet malesef türkiyede böyle birşey yok çok içler acısı... Eşinizle yaşadığınız olaya gelince gerçekten çok üzücü umarım tekrarı olmaz aslında hassasiyetiniz herşeyden önce türkiye deki gerilim polisler tarafından kontrol altına alınıyor ve yandaş medya hep polisi kötülüyor şöyle kötü davrandı böyle kötü davrandı diye yok gaz sıktı yok toma bilmem ne bütün polisler itham altında bırakılıyor (gerçekten haksız yere kötü davrananlar da var elbet ama bütün polislere màl edilmesi herkesi hassas yapar. BEn zaten hassastim dün çocukları görünce polisten de en ufak bir samimiyet göremediğim için çok sinirlendim hele o komşular hep böyleler çocukların aglamadıgi bir an yok diyorlar insanlarımız bu kadar mi vurdumduymaz oldu ben o çocukları ilk defa gördüğüm halde oradan kurtarmak isterken onlar nasıl kulak tıkamış herşeye hepsini geçtim neler oluyor ya o çocukları kötü niyetli insanlar bulsaydı daha birkaç gün önce kars taki çocuğun başına gelenler diğer çocuklar o an insanın aklına herşey geliyor ve fazlasıyla hassasiyet gösteriyor
HErşey bir yana eğer sizi üzecek bir lafım, cümlem olduysa özür dilerim ben herkesi genelleyerek konuşmamaya çok özen gösteririm gerçekten. Umarım eşinizle aynı olayı yaşamazsınız kimse yaşamaz inşallah
çok üzüldüm..lütfen çocukların peşini bırakmayın.Merhaba kızlar hemen konuya girmek istiyorum çünkü beni çok etkiledi ne kadar üzüldüm anlatamam... Akşam annemle yürüyüşe gittik dönüşte hava karardıgı için cadde üzerinden geliyorduk saat 9 u geçmişti 2 tane çocuk cadde kenarında bekliyor birinin üzerinde sadece bir yelek ve şort var çırılçıplak soğuktan nasıl titriyor anneniz nerde diyorum pasta almaya gitti diyorlar bunu da çok zor anladım doğru düzgün konuşamıyorlar bile daha 2-3 yaşındalar evde aklı başında kimse yok 4 kardeşlermiş biri emekliyormuş daha. Kapı kilitli camdan girip çıkıyorlar komşuların dediğine göre anneleri sürekli dövüyormus sigara söndürüyormuş üzerlerinde daha geçen gün o emekleyen çocuk caddeye kadar çıkmış cadde zaten vızır vızır araba geçiyor. Neyse ceketimi çıkarıp çocuğu sardım baktım ayakkabısı yok kucağıma aldım nasıl sarılıyor titreyerek öyle bir baktı ki gözlerimin içine çaresizlik acı yardım herşeyi gördüm daha 2 yaşında çocuğun gözlerinde olmaması gerekir mutluluk nerdeydi bulamadım gözlerinde ağladım resmen haline... Polisi aradım geldiler anlattık işte böyle böyle evlerini gösterdik hadi içeri girin diyor çocuklara e birşey yapmayacak mısınız diyorum ailesine ulaşmamız lazım birşey yapamayız diyorlar daha öncede şikayet edilmiş niye hala birşey yapmıyorsunuz gerekirse yuvaya verilsin diyoruz bizim dememizle olmaz hem yuva daha mi iyi ailesinin yanından diyorlar tamam bizim dememizle olmaz biliyoruz çocukların üzerinde sigara söndürülmesi mi yuvadan iyi diyorum cevap yok hala komşulara ailesini soruyorlar ulaşmak için kimse bilmiyor kim olduklarını kadın psikopatmıymış sinir hastasımıymış neymiş baba evden uzaklaştırma almış içim parçalandı çocuklar kışın bile çırılçıplak dolaşırlarmış kimsenin elinden birşey gelmiyor mu yaa daha fazla duramadık zaten ne oldu hiç bilmiyorumsaat 10 olmuş çocuklar yapayalnız anne bekliyorlar... Ben burda hep okuyorum hasretle yıllarca çocuk sahibi olmak isteyen insanları sizler için çok dua ettim inanın rabbim böyle vicdansızlara çocuk nasip etmiş siz o temiz yüreğinizle duadan asla vazgeçmeyin o ki herşeyi duyan ve görendir herşeyin zamanını o bilir... Şimdi ben ne yapabilirim sosyal hizmetleri yarın arasam mı aramasam mi bilemedim yada belediyeyi mi arayayim yoksa önce polisi arayıp sonucu mu öğreneyim yoksa hiçbirşey yapmayayım çocuklar o ailede yaşamaya devam mi etsin ne yapsam o çocuklar için hayırlısı olur
Telefondan yazıyorum yazım hataları ve cümle bozuklukları için özür dilerim
Telefondan yazdığım için o cümle bozuk oldu amirini arayıp izin için savcı ile görüşmesini söylemeye çalışmıştım. Evet malesef türkiyede böyle birşey yok çok içler acısı... Eşinizle yaşadığınız olaya gelince gerçekten çok üzücü umarım tekrarı olmaz aslında hassasiyetiniz herşeyden önce türkiye deki gerilim polisler tarafından kontrol altına alınıyor ve yandaş medya hep polisi kötülüyor şöyle kötü davrandı böyle kötü davrandı diye yok gaz sıktı yok toma bilmem ne bütün polisler itham altında bırakılıyor (gerçekten haksız yere kötü davrananlar da var elbet ama bütün polislere màl edilmesi herkesi hassas yapar. BEn zaten hassastim dün çocukları görünce polisten de en ufak bir samimiyet göremediğim için çok sinirlendim hele o komşular hep böyleler çocukların aglamadıgi bir an yok diyorlar insanlarımız bu kadar mi vurdumduymaz oldu ben o çocukları ilk defa gördüğüm halde oradan kurtarmak isterken onlar nasıl kulak tıkamış herşeye hepsini geçtim neler oluyor ya o çocukları kötü niyetli insanlar bulsaydı daha birkaç gün önce kars taki çocuğun başına gelenler diğer çocuklar o an insanın aklına herşey geliyor ve fazlasıyla hassasiyet gösteriyor
HErşey bir yana eğer sizi üzecek bir lafım, cümlem olduysa özür dilerim ben herkesi genelleyerek konuşmamaya çok özen gösteririm gerçekten. Umarım eşinizle aynı olayı yaşamazsınız kimse yaşamaz inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?