Sahipsiz ve çırılçıplak 2 masum çocuk... :(

ARadım canım polis savcılığa verecekmiş savcılıktan sosyal hizmetlere gidiyormuş onlar biz gidip alamayız dediler polis savcılığa sevkettiyse onlar için bir umut o evden kurtulabilirler gerçekten çok şaşırdım emekleyen çocuk caddeye çıkıyor bu kadar mi başıboş bu çocuklar allah koruyor o yavruları bunca zaman başlarına birşey gelmemiş

yani nasıl oluyor böyle anlamadım..
yani çocukları alıp biri götürse ..başına taş vurup öldürse..sonra kirli emellerine alet etse ..o zaman kim verecek bunun hesabını..
ya da gece orda kalsalar..eve gidemeseler..soğuktan donsalar daha mı doğru olacak..

yok mu ki bi polis savcılığa baş vursun..bu kadar zor mu bu yani..

vatandaşlık görevlerimizi yerine getirmeliyiz..ne gerekiyorsa yapılmalı yani..
çünkü bu evde yetişen çocuk ileride o polislere daha büyük zorluklar çıkarabilir..balli koklayabilir, uyuşturucu kullanabilir, hırsız olabilir..olabilir de olabilir yani..arkamızı dönüp gidemeyiz ..vicdana sığmaz..üzüldüm gerçekten.

ÖYle canım bende ondan korkuyorum zaten ümit ediyorum ki savcılık bu işin peşini bırakmaz

ÖYle canım bende ondan korkuyorum zaten ümit ediyorum ki savcılık bu işin peşini bırakmaz

yani polis bi savcılığa başvursa gerisi gelecek ama o başlangıcı yapmıyorlar..

umarım kurtulur çocukların hayatı..şu an onların sıcak yemeğe ve sevgiye ihtiyaçları var..o kadar..bunu bi anne yapamıyorsa ..4 taneler bi de..o eve sosyal hizmetlerin el atması lazım..

bu kurumlar bunun için var..

eğer bu çocuklar sokakta üşüyorsa. emekleyerek çocuk caddeye çıkıyorsa yarın bu kadar şanslı olmayabilirler..

o polis o çocuğu sevmemiş olabilir ama görevini yapmak zorunda..
onun görevi o çünkü..öyle şansı yok...
sevmemiş olabilir ,yorgun olabilir , bir önceki olay çok yorucu ve zorlu olabilir..ama bu çocukların suçu ne.
yorgun polise denk gelmeseler mi ki..olaydan gelen polise denk gelmeseler mi ki..o zaman mı hayatları kurtulur.

Son düzenleme:
Nerden biliyorsn gorevini yapmadgni islem yapar gerekli yerlere sevk eder alla alla siz bilip bilmedden neden bu kdr heycanlanmissiniz anlamadm konu sahibi demis biz oradan ayrilirken polisler ordaydi savciligada bilidirceklerms zaten ben yorgundur belkimi dedm ne alakasiz konulardan satasmaya calismissiniz cocugu sevmediyse aklina gelmemistr dedm siz cocuklarin sucu ne gorevini yapmak zorunda yorgn olabilir bilmem ne sanki polis bırakıp gitmiş islem yapmamis da polisi suclayip duruyorsnz cocuklari alip sosyal hizmetlere vermek polisin gorevi değil gerekli yerlere bildirir

konu sahibi yazmış ayrıca hiç bir işlem yapamam diye ,polis kendi demiş..belki yapmıştır diyorsunuz..belki ...keşke yapmış olsa..ama yapmamış işte..

siz yapmayabilir ,,yorgundur, sevmemiştir diye söyleyince ben gerçekleri yazdım sadece..olması gerekenleri.görev ve sorumlulukları.kimseye sataştığım falan yok.

ülkemizde herkes görevini yapacak ki kamu düzenli işlesin..
ben de kamudayım ..çalışanım.

ayrıca abim ve yengem polis. Amcam şehit polis. ailemizde polis çok.

Son düzenleme:
lütfen oraya gidip polisi tekrar arayın savcılığa sevktmesini filan söyleyinde işlemler başlasın madem öyle.
lütfen annesinden osundan busundan korkmayın o çocukları orda unutmayın.
keşke o şehirde olsam gidip o yavrucaklar için bişeyler yapabilsem .
Allahım dayanamıyorum bunlara okuyup es geçemiyorum izleyip unutamıyorum.

:) ee ailenizde polis coksa neyapabilirim arayin sorun ne yapilabilirmis diye! polis birsey yapamam derken ailesine ulasmamiz lazim birsey yapamayiz diyor ailesini alir karakola götürür islem yapar adam aileyi bulmadan neyapicak dikkatli okuyun isterseniz!!!!

inşallah hayatları kurtulur .malesef ben de unutamıyorum böyle çocukları..çünkü korumazlar..kaybolsalar yolunu bulamazlar belki..başlarında büyük olması şart.

size daha bir şey demiyorum..gerçekten çok duyarlısınız çocuklara karşı..keşke siz de sorsaydınız eşinize ne yapılabilir diye.....

Peki polisi arayıp sordunuz mu işlem yapmışlar mı? yani sonuçta adres belli olduğu için o adreste oturanın adı soyadı da bellidir. Çok rahat bulur polis TC sine kadar.

Eğer polis savcıya konuyu aktarmamışsa aktarması için ısrarcı olun bence. Ya da oluyormu bilmiyorum ama savcı ile siz görüşseniz, direk durumu anlatırsanız vurdumduymaz davranacaklarını sanmıyorum.

Günah o çocuklara ne yapılması gerekiyorsa yapılsın. Allah sizden de razı olsun.. geçip gitmemişsiniz ilgilenmişsiniz durumla..

Sordum adile birlikte okuduk hatta alir aileyi karakola götürür islemm yapar gerisi devletin kanunlarn isi duyarsiz diyorsunuz ben sabahtan beri burda diyorumki sosyal hizmetlerin cocuklari alim sartlari var sistemimiz kötü o cocuk annsi pasta getircek diye bekliyor bune vicdansiz bir kadndirki cocuklari ac birakiyor bide pasta diye kandiriyor onlar burda olsa anasi didisi dinlemez ordan burdan kiyafet toplar yemek toplar gotururdum benm burda anlatmaya calistgm polisin belirli islemleri oldugu asil gorevin devletin oldugu

adım adile değil .
bu mesajı beğendim bak.
yapıcı olmuş..

çocuklar sevgiyle büyümeli, sıcak 1 tas çorba olsun yeter...hangi çocuk olursa olsun bu kadarını hak ediyor.

Sosyal hizmetlere basvurulur sosyal hizmetler en fazla otuz gunluk sure icinde çocuk hakkinda sosyal inceleme yapar ve kurum tarafından cocuk hakimine muracat edilir.Hakim inceleme sonucu cocugu ya ailesine teslim eder yada sosyal hizmetlere teslim eder hangi ildenisiz bilmiyorm ama ilinize bagli sosyal hizmetler yardimci olurlar yada direk cocuk subeyi arayabilirsiniz onlar daha iyi ilgilenir

Son düzenleme:

çok duyarlı bir insansınız tebrik ediyorum sizi. yazınız beni ağlattı çok üzüldüm onlara, ben yıllarca evlat hasretiyle yanıyorum bir tane çoçuğumuz olsun diye yıllarca tedavi oluyoruz; ama yapabileceğimiz bişe yok Rabbimin hikmeti arkadaşım herkesi farklı sınıyor Mevlam...

canım benim ,Allah sana da sağlıklı , hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah.

Evet umarım polis başvuruda bulunmuştur..Daha önce de şikayet etmiş komşular ama çocuklar hala o evde..

olmadı yine yine polis çağırmak lazım..o şekilde belki savcılığa bi müracat olur..çocuklar o annenin elinden kurtulur..

yoksa o çocuklar da anneleri gibi olur diye korkuyorum..ellerinden tutan olmayınca.

Allah razı olsun canım, inşlh sağlıklı, hayırlı bir evladımız olur
Rabbim o çoçukların yardımcı olsun biranönce yuvaya yerleşriler umarım...

Ailenin ismini öğrenemedikleri için ikamet adresinden çıkmaz mi kim olduğu muhtardan ogrenseniz dedim ama beni pek ciddiye almadı memur bey işimize karışma der gibi ikamet adresi burası ya filan dedi sonra mahalleden birkaç kişi filan geldi muhtar bilir kim olduklarını dedi bize 2 kez siz gidin sızlık birşey kalmadı filan dedi geç olduğu için de daha fazla duramadık zaten

Sonuçta ne oldu bilmiyorum polisler hala bekliyordu umarım savcılığa sevk edilmiştir aileyle konuşulup geri gönderilmemiştir inşallah. Ama ben yine bakmaya gideceğim çocuklara inşallah.

BIrde konya aile ve sosyal politikaları aradım polis savcıya verdiyse bize gelir konu dendi oysa araştırması gerekiyordu o görüştüğüm kişinin biz gidip alamayız dedi geçti böyle birşey varsa onların polisle oraya gitmeleri çocukları alıp muayene ettirmeleri gerekmiyor mu ben mi çok hassas düşünüyorum bilemedim çocukların ismi olsa sorgularız diyor ben nerden bileyim çocukların ismini polise şikayet ettim işte ara sor işin ne başka ama yok polis gerekeni yapmıştır dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…