• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gözlerim dolu dolu boğazımda bir yumruk içimi dökmeye geldim

Her şeyiyle anlayamam belki ama.
Belki çok farklıdır ama.
Duygusal anlamda mahrumiyet duygusunu çok derinde bir yerde ben de yaşadım.

Siz Hangi halde yazdıysanız, ben de o halde okudum.
İnşallah hakettiğiniz gibi huzurlu bir yaşamınız olur çocuklarınızla.
Allah yardımcınız olsun.

Allah yardımcın olsun inşallah karşına düzgün biri çıkar ve evlenirsin.
bence çocuklar biraz büyüsün sen de o arada para biriktir araba al, onsan sonra ayrı eve çık. çocuklar küçükken çıkarsan daha zor olur bence.
yalnızlık duygusu zor , ama senin çocuklar büyüyünce o duygu kalmayacak.. biraz sabret. kendini o duygulardan uzaklaştırmaya çalış

Çok üzüldüm seni anliyorum ben babasız büyüdüm 3 yaşında babam öldü bende o kadar cooook eşimle problemlerin oldu yeri geldi kayinbabam vurdu yeri geldi kaynım vurdu yeri geldi eltim cooook çektirdiler esiminde hakaretleri beni biktirmisti cooook çektim eşiminden ve ailesinden ne hakaretler duydum benim yerimde başka biri olsa boşanmıştı ama ben hem dul bir kadının mücadelesine hemde babasız büyümenin zorluğuna şahit oldum o yüzden herşeye göz yumdum en azından ailen var bizim oda yoktu bize sahip çıkan olmadı annem hem baba oldu hem anne inan cooook zor senin için de çocuklar içinde zorrr Allah yükünü hafifletsin in

Ama kendimi şu şekilde teselliği ediyorum ne dertler var diyorum senin çektiğin dertmi diyorum Allah'a şükür ediyorum ya çocuklarım dermansız hastalığa yakallansaydi diyorum kendi kendime o yüzden yaşadıklarımı dert olarak görmüyorum derler ya derdini dinledim derdimden utandım o hesap inan dul olmakta babasız büyümekte zor Allah sabır versin

merhaba hanımlar.. konulara yaptığım yorumlardan eski konularımdan tanıyanlarınız vardır...

boşanalı 3 yıl oldu 2 çocuğum var allah bağışlarsa 3,5 ve 5,5 yaşlarında..

pazar günü anne nolur mangal yakalım dediler ben ailemle yaşıyorum tüm aile gideriz diye düşünmüştüm mangallık malzeme falan aldım ama annem avm ye gitmek istedi babam farklı bir yere gitmek istedi tabiki farklı planları olabilir bu çok normal biz zaten her zaman böyleyiz ailecek pek birlikte birşey yapamıyoruz dert bu değil..

vazgeçeyim dedim ama çocuklar anne nolur mangal yakalım piknik yapalım dediler.. boşa koydum dolmadı doluya koydum almadı.. düşündüm çocukların tuvaleti gelse o kadar eşyayı bırakıp nasıl gideceğim...

mangal yakma videosu izledim internetten.. yakabilcek miyim olacak mı , yer bulabilir miyim falan diye düşünürken taşıyabileceğim en asgari eşyayı toplayık düştük yollara..

kendimize yetecek kadar malzemeyi sırt çantamıza hazırladım, elimde bir poşet ve iki tane çocuk... eve en yakın piknik alanına gittik taksiyle (arabamız yok)..

uzun uğraşlar sonucu mangalı yaktım kömür tam yanmamış etlerin bi kısmı is oldu.. ordan bi güvenlik görevlisi geldi abla uzaktan gördüm o kömür tam yanmadı zehirlenmesin çocuklar dedi.. yandaki piknik yapan aileden rica ettim ateş olmuş mu diye sormaya...

etrafıma baktım aileler gülüyor oynuyor eğleniyor ailecek...

çocuklar hastalanır acile yalnız giderim... düğünü olur bayramı olur...ne bileyim boğazımda bir yumruk yutsam yutulmuyor kussam kusulmuyor..

gözlerim dolu dolu oluyor işime adapte olamadım.. bazen depreşiyor işte bu yalnızlık duygusu..

yaktık mangalımızı hafif yanık hafif çiğ yedik bir şekilde çocuklarında tuvaleti gelmeden bi top oynayamadan eimizde poşetler sırtıma çöken yalnızlık duygusu ile eve döndüm..

eski eşle bi piknik anımız bile yok malesef ama hayat bi gül beeee bi gül yüzüme..

geçenlerde çocuklarla kuaförcülük oynarken saçlarımı tarıyorlardı prenses annem diye insan buna ihtiyaç duyarmış meğer sevmek sevilmek bizede nasip olur inşallah ne diyelim ..

uzun oldu.. döktüm içimi kimseye anlatamadıklarımı...

her zaman bu psikolojide değilim tabi hatta bir derdim var' da ki konuları okuyup boşanamayan hemcinslerimi görünce aferin kız diyorum kendime.. dışardan herkes sen güçlü bir kadınsın diyor .. güçlü kadın ola ola erkekleşmişim gibi hissediyorum bazen kendimi..
Gözlerim dolarak okudum yazdıklarını canım. Evet senin için çok zor ama gerçekten evlatların çok şanslı. Senin gibi herşeylerine yeten bir anneleri var ;) sen o piknikten bu duygularla ayrıldın belki ama heleki büyüdüklerinde çocukların o piknikleri bayramları öyle güzel hatırlayacak ki gurur duyacaklar seninle.
Benim de allah bağışlarsa bir oğlum olacak temmuzda inşallah senin kadar iyi ve güçlü bir anne olabilirim ona :KK68:

Arkadaş okuyunca dedim ki vay maşallah
Ne kadar güçlü bi annesin sen
Boşver ya etler yanmış cig kalmış hiç dert degil
Sen cocuklarına herseyi tek başına yapabilcegini göstermişin
Vallahi helal olsun

Gözlerim dolarak okudum yazdıklarını canım. Evet senin için çok zor ama gerçekten evlatların çok şanslı. Senin gibi herşeylerine yeten bir anneleri var :KK66: sen o piknikten bu duygularla ayrıldın belki ama heleki büyüdüklerinde çocukların o piknikleri bayramları öyle güzel hatırlayacak ki gurur duyacaklar seninle.
Benim de allah bağışlarsa bir oğlum olacak temmuzda inşallah senin kadar iyi ve güçlü bir anne olabilirim ona :KK68:

Oyy hayırla al kucağına bebeğini ne derler büyükler başı bütün ağız tadıyla olsun inşallah

açıktan alımları takip ediyorum inşallah denk gelir bir kadro.. hizmetli kadrosu vardı gelir idaresi başkanlığında ama elim gitmedi yazamadım.. ya yapamazsam dedim.. kalifiye bir personelim açıkçası bu yüzden başvurmadım
hizmetli kadrosundaki personel eğer ünversite okumuşsa hizmetlilik yaptırmıyorlar. Bizim kurumda 4 yıllık hukuk , mühendislik okuyan arkadaşlar vardı okuyorlardı hemde çalışıyorlardı hizmetlilik yaptırmadılar direk memurluk

hizmetli kadrosundaki personel eğer ünversite okumuşsa hizmetlilik yaptırmıyorlar. Bizim kurumda 4 yıllık hukuk , mühendislik okuyan arkadaşlar vardı okuyorlardı hemde çalışıyorlardı hizmetlilik yaptırmadılar direk memurluk

Hazirandaki atamada kadrolara iyi bakmalıyım o zaman teşekkür ederim

İnsan bazen güçlü kadın olmak da istemiyor değil mi?

Güçsüz olmak da bir lüks gibi..

İş arkadaşlarımın çoğu erkek eşleriyle olan diyaloglarına şahit oluyorum.. bazen danışırlar ne hediye alsam hangi çiçeği seçsem diye telefonda güzelce konuşurlar (maşallah) ben diyorum onlar kadınsa ben neyim

Herkesin bi derdi var işte sadece başlıklar farklı...

İş arkadaşlarımın çoğu erkek eşleriyle olan diyaloglarına şahit oluyorum.. bazen danışırlar ne hediye alsam hangi çiçeği seçsem diye telefonda güzelce konuşurlar (maşallah) ben diyorum onlar kadınsa ben neyim

Herkesin bi derdi var işte sadece başlıklar farklı...

Onlar sadece kadın.
Sen kadının dibisin! :)

sererbah sererbah kuzum ben anlıyorum seni, evet hamdolsun herşeyin altından kalkacak güçtesin rabbim de kimseye muhtaç etmesin zaten. Ama işte insan bazen yoruluyor, bazen geriye döndüğünde neler olmuş be diyosun, keşke yaşamda bu kadar hırpalanmamış olsaydım (ruhsal anlamda) diyosun, sana omuz veren seni seven birine ihtiyaç duyman çok doğal.

Konuyu yazarken üstüne çöken hüzün mıhtemelen hafiflemiştir şimdi daha iyi hissediyosundur. Ara ara yoklar bu hisler sonra da geçerler. Benim öğrendiğim bişey varsa hayata karşı pozitif ve ümitvar olmak lazım, karşına helal süt emmiş sevdiğin sevildiğin çocuklarını ailesi gibi benimseyen bir adam çıkması için dua et ve hayata ümitsiz olma, allah neler nasip eder bilemezsin. Boşandın ve çocukların var diye yeniden evlenmek yasaklanmadı ya sana? Tüm ömür de tek başına geçmez.

Ben senin gibi kadınların mutlu huzurlu dingin olmasını çok istiyorum çünkü senin gibi kadınlar bunu gerçekten hak ediyor, abazanlar kezbanusları, adamın dipleri de senin gibi kadınları bulsun :KK53:

İnşallah karşına seni şımartan omzundaki yükleri paylaştığın adam gibi bir adam çıkar karşına. Yürekten dua ettim sana, sen de hep et kendin için.

Çocuğunuz yok galiba

Gayet de anlarlar piknikten o yaşta

Hem onlar mangalın kötü yandığını anlamazlar ama pikniğe gittik mangal yaktık derler

Ayrıca piknikte ne olur konu sahibine?

piknik yerine gitmiş zaten güvenlikten, yan aileden söz ediyor tek başına dağa çıkmamış ki

Neden yanında ille de erkek gereksin? gayet de yapar, yapıyor işte

Sererbah sen azimli ve çoğumuzdan daha güçlü başarılısın

Herkesin duygusal anları olur ama sen azmettiğini elde eden bir kadınsın

Umarım garantili bir işin ve annelerden bağımsız hayatın olur zira o Zaman daha huzurlu olursun
Evet çocuğum yok malesef! ama çocukların illa her dediğinin yapılamadığını, imkanlar diye birşeyin sözkonusu olduğunu bilmem için de sizin gibi çocuğum olmasına gerek yok. Adı üstünde çocuk, bugün ister yarın unutur. Biz de kadının tek başına ayakta durabileceğini, gayet de güzel 2 çocuk yetiştirebileceğini savunuyoruz hanımefendi. Ben konu sahibinin bu duruma düşmesine üzüldüm, bu kadar kendine yüklenmesine gerek yok, pikniğe götürüp mangal yakma işini de bir zahmet çocukların babası üstlensin, o yükü de alıversin kadıncağızın üstünden. Olmuyorsa dedeleri yapsın, annane ve dedenin sırt çevirmesi de ilginç. Piknik alanının güvenlikli filan olmasına lafım yok tabi, siz kendinizi avrupa ülkesindeymiş gibi güvende hissediyor olsanız da bu memlekette 2 küçücük çocukla taksiye binmek bile risk bazen. Hatta ellerinde piknik malzemeleriyle bir kadın ve 2 küçük çocuk dikkat çekici bile olabilirler (sahipsiz oldukları düşünülebilir). Bazı şeyleri can güvenliğimiz için yalnız yapmamak gerektiğini kabul edelim.

Evet çocuğum yok malesef! ama çocukların illa her dediğinin yapılamadığını, imkanlar diye birşeyin sözkonusu olduğunu bilmem için de sizin gibi çocuğum olmasına gerek yok. Adı üstünde çocuk, bugün ister yarın unutur. Biz de kadının tek başına ayakta durabileceğini, gayet de güzel 2 çocuk yetiştirebileceğini savunuyoruz hanımefendi. Ben konu sahibinin bu duruma düşmesine üzüldüm, bu kadar kendine yüklenmesine gerek yok, pikniğe götürüp mangal yakma işini de bir zahmet çocukların babası üstlensin, o yükü de alıversin kadıncağızın üstünden. Olmuyorsa dedeleri yapsın, annane ve dedenin sırt çevirmesi de ilginç. Piknik alanının güvenlikli filan olmasına lafım yok tabi, siz kendinizi avrupa ülkesindeymiş gibi güvende hissediyor olsanız da bu memlekette 2 küçücük çocukla taksiye binmek bile risk bazen. Hatta ellerinde piknik malzemeleriyle bir kadın ve 2 küçük çocuk dikkat çekici bile olabilirler (sahipsiz oldukları düşünülebilir). Bazı şeyleri can güvenliğimiz için yalnız yapmamak gerektiğini kabul edelim.

benim iyiliğimi düşünerek yorum yaptığınızı biliyorum çok teşekkür ederim:) ormanlık alan mesire yeri değildi zaten ankaranın göbeğinde her 50 metrede bir güvenlik görevlisinin bulunduğu bir park sadece piknik alanı dediğim benim evime 3 km mesafede.. haklısınız yeri geliyor insan taksiye binmeye çekiniyor mesela durak taksisi olmasına dikkat ederim bende birçok arkadaş gibi..

neler duyuyoruz neler okuyoruz gazetelerde allah korusun..

yapabileceğim ve gücümün dışında olup yapmakta zorlanacağım şeyleri onlara anlatabilirim fakat o zaman ben evde daha çok onlarla muhattap olduğum ve daha kurallar çerçevesinde yaşadığımız için ben kötü polis babası ise 2 haftada bir 2 gün poh pohladığı için o hep iyi polis oluyor ve çocuklar kıyaslıyorlar..

seninle bunu neden yapamıyoruz diye üzülüyorlar.. bir şekilde yalnız yaşamaya bir yerden başlamalı... bende üzülüyorum ona gücüm yetmez bunu yapamam falan diye düşününce:)

çok teşekkür ediyorum sevgiler::)

Back