• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

insanı salak yerine koyuyorlar❗

Arkadaş senin annen sana görumcenin annesi gorumceye yapıyor adil değil mi demiş bende annem bana yapıyorsa yengeme daha fazlasını yapıyor diye cvp verdim adil olmadığını belirttim burada saçma olacak ne var anlamadim
düşünceniz saçma kendinizi doldurmanız saçma eşinizi üzmeniz saçma
bırakın herkes ne halleri varsa görsünler

anneniz veya ailenizde konuluyorsa biz neler yaptık bir iğne bile yapmadılar diye
ondan da doluyorsunuz anladım sizi

ee utanmayacaksanız isteyin madem kv nizden
bakalım ne diyecekler

Madem bukadar rahatsızsınız arkanızda yanınızda olmamalarından üşüştürmeyin başınıza çok mu zor ?

Benek olduğunda kalmaya gelirse al bebeğini git annene orda kal . O da mı olmadı gelince geç odaya kitle kapıyı emzir değiştir altını yerini bilsin yabancı ya yabancı gibi dursun.

Yapman gereken eş ailesine zorla yaptırmaya çalışmak değil kendi aileme de yapmamasını söylemek.
Eşitlikse bak eşitlik.

Valla ben hamileyim. 5 senedir sırf kayınpederim ben baktım demesin diye çocuk yapmadım. Bağımız ne zaman kesildi maddi olarak ve bizde işlerimizi toparladık şükür ozaman yapmaya karar verdim. Şükür oldu. Kimseyide dinlemedim kimseyede güvenmedim çocuk yaparken.Ne annemden ne kaynanamdan beklentim olmadı. Herşeyimide bitirdim bile şimdiden. Bir çöp almasınlar gerek yok. İnsanın içindem gelirse alır. Benim kayınpeder milyonluk ama bir çöp almadı. Çokta umrumda yani. Yarın öbürgün ben yaptım diyyip başınızı ağrıtmasındansa. Kendiniz yapın.millete minnet etmenin anlamı yok. Bugün biri sorsa alıncak birşey varmı diye yok derim geçerim. Hoşlanmam öyle şeylerden. Boşu boşuna gururunuzu ezdirmeyin. Yarın öbürgün siz söz hakkına sahip değilsiniz demeye bahane olur canınızı sıkarlarsa ;)

Bir şey yapmak zorunda değiller boşver yapmasınlar da zaten ilerde ayy şununu da biz aldık ayy bununu da biz yaptık diyemezler en azından.
Senin ailen içinden geldiği için yapıyor onun ailesinin içinden gelmiyor yapmıyor boşver gitsin.

Konu sahibi haklı.. konu muhtaçlık değil ki.. babaannesi dedesi onlar. Kani canı . . Bundan dolayı ister istemez. Insan maddi ve manevi bir şeyler bekliyor . Bende aynı konumda sayilirim. Bu yÜzden zehra hanım sizi anlıyorum . . Ama üzmeyin kendinizi. Çünkü bu içinden gelen bir sey. Sizin aileniz yapıyor. Neden? Mecbur olduğu için veya size acıdığı için değil. Gönüllerinden böyle yapmak geldiği için yapıyorlar. Bırakın siz dedikten sonra yapacaklarsa hic yapmasınlar daha iyi...

ben bu forumda bir şeyi anlamıyorum. konu sahibini dışarda tutuyorum o böyledir demiyorum. ama hem burda birsürü konu açıyor kadınlar yok kv her şeye karışıyor yok sürekli gelip gidiyor mesafe koymak istiyorum vs diye. sonra da aman efendim neden hiçbir şey yapmıyorlar. ne istediğini bilmiyor kadınlarımız bence. eğer bir beklentiniz varsa yüz göz olmayı göze alıyorsunuz demektir yarın öbürgün size karışıldığında "biz yaptık ettik, oğlumun evi " gibi söylemlerle karışılaşıldığında kimse şaşırmayacak. ya da benim gibi kimseden bişey beklemeyeceksiniz kimseye de karışma mevzusunda aman vermeyeceksiniz. bu kadar basit.

düşünceniz saçma kendinizi doldurmanız saçma eşinizi üzmeniz saçma
bırakın herkes ne halleri varsa görsünler

anneniz veya ailenizde konuluyorsa biz neler yaptık bir iğne bile yapmadılar diye
ondan da doluyorsunuz anladım sizi

ee utanmayacaksanız isteyin madem kv nizden
bakalım ne diyecekler
Ailem bugüne kadar ağzını açmadı aksine herşeye birşey olmaz takma falan dediler. Yo istemicem

Madem bukadar rahatsızsınız arkanızda yanınızda olmamalarından üşüştürmeyin başınıza çok mu zor ?

Benek olduğunda kalmaya gelirse al bebeğini git annene orda kal . O da mı olmadı gelince geç odaya kitle kapıyı emzir değiştir altını yerini bilsin yabancı ya yabancı gibi dursun.
Aynısını yapcam☺tabi oğluna şikayet edecek yüzsüz

Aynısını yapcam☺tabi oğluna şikayet edecek yüzsüz

Ne diye kim olarak neolarak şikayet edicek ? Kocanızdan korkmayın siz şikayet edin oğluna madem öyle o korksun.

Taşıyan sen doğuran sen bakıcak olan sen nasıl nerede istersen öyle bakarsın eşinde karışamaz buna .

Sütüm mü kaçsın istiyosun " ben doğurdummm " de kaynanaların meşhur lafını kullan bitti

bence eşinle bu konuda tartışma.yoksa aranızdaki sevgi saygı bozulur.sonuçta eşinin ailesi.yaptıkları doğru olmasa bile saygılı olmalısın.

Ayrıca burada biri yazmış. Beşiği kız taradı alır falan diye. Yahu bu düğün dernek mi. Ortada bir can kan var. Torun var. Kız tarafı oğlan tarafı neyin nesi ben anlayamıyorum... başka kisielrden daha duydum ben bu GELENEGI ama bizde böyle şeyler yoktur. Çok garibime gidiyor da ksuura bakmayın.. sanırım doğu tarafında var bu gelenek :/

Ayrıca burada biri yazmış. Beşiği kız taradı alır falan diye. Yahu bu düğün dernek mi. Ortada bir can kan var. Torun var. Kız tarafı oğlan tarafı neyin nesi ben anlayamıyorum... başka kisielrden daha duydum ben bu GELENEGI ama bizde böyle şeyler yoktur. Çok garibime gidiyor da ksuura bakmayın.. sanırım doğu tarafında var bu gelenek :/

Bende tabiki çocuğumu kimseye güvenerek yapmadım zaten bir beşik veya bir araba almaları ne beni zengin eder ne onları fakir eder ama el bile bana hediyesini getiriyorsa bir babaanne dede olarak el kadar yapmıyorlarsa ve sonra burunlarını her delikten çıkarıyorlarsa ben değil kimse dayanamaz eşimi de çoook seviyorum yoksa bu gorgusuzlere bir dk tahammül edemezdim düşünüyorum bunlar saygıyı dahi haketmiyolar kendi sayginliklarini kendileri yitirdiler çoktan ama gene eşim arada ona dua etsinler
Canım bak aynısını yaşadım diyorum hiçbir farkı yok ... Annem taşıdı yağdırdı ablam desen aynı ama diğer taraftan bir iğne almadım ve inan bebeğim 4 aylık olmasına rağmen hala bişey alamadım çünkü o derece aldı annem,diyorum ya bir iğne görmedim önemli mı ? Bence değil, onların ayıbı bende mesafe koydum .. özellikle 2aylikti ameliyat oldu peder aramadı sormadı gelmedi bile... bende o saatten sonra aramıyorum çünkü o çocuk benim olduğu kadar onunda oğlunun oğlu ve torunu ... Herşeyin sırası var sabret

Canım bak aynısını yaşadım diyorum hiçbir farkı yok ... Annem taşıdı yağdırdı ablam desen aynı ama diğer taraftan bir iğne almadım ve inan bebeğim 4 aylık olmasına rağmen hala bişey alamadım çünkü o derece aldı annem,diyorum ya bir iğne görmedim önemli mı ? Bence değil, onların ayıbı bende mesafe koydum .. özellikle 2aylikti ameliyat oldu peder aramadı sormadı gelmedi bile... bende o saatten sonra aramıyorum çünkü o çocuk benim olduğu kadar onunda oğlunun oğlu ve torunu ... Herşeyin sırası var sabret
Bebegimi sağlıklı sıhhatli bir şekilde kucağıma alayım benim için yeter. Ama onlara harcatmak bi nevi icimi ferahlatacagini düşündüm hiçbir zaman birşeye karismadiklari için bi an öyle düşündüm iyike yazmışım buraya icim rahatladı bir nebzede olsa ben onlara tavır yapınca kıyamet kopuyor ama artık umrumda değil ne olursa olsun koycam tavrımı

Yüzsüzlük yapıp gelirlerse ailenin neler yaptığını göster pek yüze alma onlardanda bisey bekleme eşinin de üstüne gitme .ailene de yaptırma basına kalkıcaksan

Bana fikir verin kızlar ne yapacağımı şaşırdım. Yaklaşık evliligime bir yıl olacak eşimin ailesi zerre kadar destek olmadı bize hiçbir konuda bir tane toplu iğne nedir onu dahi almadılar yapmadılar (bugün olmuş manevi olarak dahi yanımızda olmadilar)Benim ailem maddi.manevi biz demeden her zaman yanimizdalalar.Rabbim nasip ederse bir kaç ay sonra bir bebisim olacak kendi annem aylar öncesinden hazırlığa başladı bir heyecanla herşeyini yaptı odasını dahi alacaklar. Bir kaç eksiğimiz kaldı çocuk arabası küçük beşiği v.b şeyler esime diyorum gene benim ailem yapıyor çabalıyor senin ailen düğünü üzerlerine mal etmediği gibi torunlarını da mal etmiyorlar eğer babaanne dede yerine kendilerini koyuyorlarsa bazı şeyleri yapmak zorundalar diyorum eşim de yapmak zorunda değiller diyor bu sefer ben sinir krizine giriyorum tartışıyoruz ne yapayım kızlar sizce söyleyeyim mi annem babam bunları bunları yaptı eksiğim bunlar kaldı siz alın (ben de alirim ama onlara aldirtmak istiyorum amnemi babamı yada bizim yaptığımızı görüp birşeye el surmuyorlar her konuda boyleler sonra da kendileri yapmış gibi millete gösteriyorlar) yoksa ağzımı onlara kirletmeyeyim mi doğumdan sonra da gelip yanimda kalıp güya babaannelik yapmaya kalkisacak bu sefer de ben buna izin vermem yapmaya almaya harcamaya sıra gelince semtimize ugramiyorlar ama sahiplenmeye sıra gelince benim ailemi 2. Planda bırakıyorlar ben bunlara nasıl davranayim söyler misiniz ne tür muameleyi hakediyorlar. Düğün zamaninda da ne aradılar ne sordular üstelik düğün de yapmadılar Evlendikten sonra oglumuzun evi deyip başıma üşüştuler bu sefer gene aynısını yapacaklar yuzsuzler. NOT=biz cocugumuzu aileleri güvenipte yapmadik her şekilde ihtiyaçlarını karşılarız ama bu şekilde maddi manevi destek olmayipda gelip aile duzenime karismalari sahiplenmeleri beni sinir ediyor madem uzaktan herşeyi seyrediyorlar yabancı gibi oluyorlar herşeyi yapıyoruz sonradan kendi kendilerini birşey sanıp müdahale yorum yapıyorlar hep yabancı gibi olsunlar diyorum
Kafanı taktığına değmez ne kadar çok beklenti o kadar çok hayal kırıklığı boşverin herkes kimin ne olduğunu bilir kendi almış gibi övünürse sen de ailenin aldığını dile getir 3 maymunu oyna ne uğraşıyorsun yapmıyorlar diye zoruna gidiyorsa ailene de bişey yaptırma zorla yaptırınca bir anlamı olmaz ki gördükçe daha çok sinirlenirsin boşver boşver boşver... senin ailen benim ailem tartışmalarına girersen evliliğini zedelersin benden söylemesi at içinden bu düşünceleri bebeğine odaklan...

Cok fazla gereksiz beklenti icindesiniz. Evet esiniz hakli yapmak zorunda degiller. Sizinde aileniz yapmak zorunda degil. Bence boyle kendi kendinize kurup kurup esinize sarmayin

evet kimse almak zorunda değil bu konuda bende diğer arkadaşlara katılıyorum ama madem öyle biz yaptık diye sahiplenemezler. eşinize bunu söyleyin madem bir şey yapmıyorlar benim ailemin yaptığı şeyleri kendileri yapmış gbi göstermesinler diye tepki gösterin. benimde kv kızlarının bütün çocuklarını büyüttü bana gelince herkes kendi çocuğuna baksın dedi. zaten kimseye çocuğumu emanet etmem de. işin tuhaf yanı dibinde oturtuyor binalarımız yan yana neredeyse. kendi ailemin desteğini de engelliyor. bıraksa kendi aileme yakın otursam en azından çalışırım ama kadın kıskanç.bu tipler aynı malzemeden herhalde.

evet kimse almak zorunda değil bu konuda bende diğer arkadaşlara katılıyorum ama madem öyle biz yaptık diye sahiplenemezler. eşinize bunu söyleyin madem bir şey yapmıyorlar benim ailemin yaptığı şeyleri kendileri yapmış gbi göstermesinler diye tepki gösterin. benimde kv kızlarının bütün çocuklarını büyüttü bana gelince herkes kendi çocuğuna baksın dedi. zaten kimseye çocuğumu emanet etmem de. işin tuhaf yanı dibinde oturtuyor binalarımız yan yana neredeyse. kendi ailemin desteğini de engelliyor. bıraksa kendi aileme yakın otursam en azından çalışırım ama kadın kıskanç.bu tipler aynı malzemeden herhalde.
Nasıl tutuyor ki kayınvalideniz sizi? Kocanıza bunu söyleseniz taşınamaz mısınız?

Back