Ah bu Ben kendimi nerelede bulsam..

işte yanlışı burada yapıyorsun ailen onu hala saygılı damat olarak biliyor değil mi adam bunu hak etmiyor
ayrıca yapılana tepki vermediğin için içinde büyük bir öfke var
şöyle yap bir hafta iki hafta ailene gelmiyorum ben de hem de sebepsiz yere o zaman anlaşılır kocan değişti mi yoksa şu an her şey gönlüce olduğu için mi böyle iyi

Aynen, ailem hala gerçek yüzünü bilmiyor.. bu lafları bilmiyorlar, tokatı bilmiyorlar.. hepsi içimde. Herşeyi içimde yaşıyorum. Arkadaşlarıma anlatmak istemiyorum, küçümseyen “aciz” gözlerle bakmalarını istemiyorum. Beni hep böyle neşeli bilsinler istiyorum.

Geçen annem hiç ummadığım anda, bana “neden durgunsun, artık eskisi gibi gülmüyorsun” dedi. Bu soru bana koydu. Demek ki dışarı çıktığımda o neşeli maske artık bir fonksiyon görmüyordu.. anlaşılıyordu üzüntüm. Evliliği artık isteyip istemediğimi bile bilmiyorum.. eskiden ne olursa olsun bir şans daha diyip duruyordum, şimdi “boşanalım” derse, avukatı kim arıyor sen mi benmi derin herhalde. Ama ya sonrası? Bu adamla 12 senem geçmiş, elim kolum ayağım gibi.. herşeyimi çocukluğumdan tut bu yaşıma kadar 12.. heryerde anım var.. buna hazırmıyım?

Dediğin gibi ya güdeceksin ya gidiceksin. Arasındayım şuan sıkışıp kalmış gibiyim..

Aynen, ailem hala gerçek yüzünü bilmiyor.. bu lafları bilmiyorlar, tokatı bilmiyorlar.. hepsi içimde. Herşeyi içimde yaşıyorum. Arkadaşlarıma anlatmak istemiyorum, küçümseyen “aciz” gözlerle bakmalarını istemiyorum. Beni hep böyle neşeli bilsinler istiyorum.

Geçen annem hiç ummadığım anda, bana “neden durgunsun, artık eskisi gibi gülmüyorsun” dedi. Bu soru bana koydu. Demek ki dışarı çıktığımda o neşeli maske artık bir fonksiyon görmüyordu.. anlaşılıyordu üzüntüm. Evliliği artık isteyip istemediğimi bile bilmiyorum.. eskiden ne olursa olsun bir şans daha diyip duruyordum, şimdi “boşanalım” derse, avukatı kim arıyor sen mi benmi derin herhalde. Ama ya sonrası? Bu adamla 12 senem geçmiş, elim kolum ayağım gibi.. herşeyimi çocukluğumdan tut bu yaşıma kadar 12.. heryerde anım var.. buna hazırmıyım?

Dediğin gibi ya güdeceksin ya gidiceksin. Arasındayım şuan sıkışıp kalmış gibiyim..
bir de şuna karar vermen lazım seninki alışkanlık mı yoksa adamı sevdiğinden mi duruyorsun

Kangren olmus ayagi kesmek lazim aksi butun vucut telef olur yada olum... mantikli olan saglami kurtarmak icin curukleri ayiklayip cope yoksa saglamda yalan olur

Uzun zamandir goremiyordum seni, yazdiysan bile bana denk gelmedi belki de..
Halen mi hır gür? Degisme, duzelme olmadi mi hic?

Ayy Cui Bono Cui Bono seni hatırladım, hoş geldin, seni gördüğüme sevindim.

Aynen, uzun zaman yoktum. Allah eski günlerde ki hır gürü yaşatmasın birdaha, o kadar değiliz artık çok şükür. Değişim var, ailesine karşı beni korudu. Şöyle oldu: ailesi görümcemle barışmamı istediler, eşimde konuşmuyor kardeşiyle (yemin ederim ben böyle küsmelerini istemedim kendisi gördü neyin ne olduğunj). Kendisi bu teklife karşılık dedi ki “eşim ne derse o, o barışmak isterse barışırız onunla. Hatta önce ondan gelip özür dileyecek” dedi. Bende istemediğimi hala orda burda hakkımda ileri geri konuştuğunu, barışmak isteyen insam böyle ikili oynamaz fln diyip konuyu kapattım.

Bunlar hepsi ok ama gel gör ki içimdeki o eskiden yaşattığı tokatı hakaretleri sindiremedim. Bir türlü beynim kapatmıyor o maziyi! Ya hep ne zaman tek kalsam gece olsa hep aklıma o ânlar canlanıyor. Bir yanım kalk git diyor diğer yanım sus otur.. gidip iki gün sonra hüngür hüngür ağlayarak dönmek istemiyorum. Gitmek ve içimdekini tamamen bitirmek istiyorum. Ya bunca hakarete şiddete nasıl bu kalp hala seviyorum diye atabiliyor?

Ayy Cui Bono Cui Bono seni hatırladım, hoş geldin, seni gördüğüme sevindim.

Aynen, uzun zaman yoktum. Allah eski günlerde ki hır gürü yaşatmasın birdaha, o kadar değiliz artık çok şükür. Değişim var, ailesine karşı beni korudu. Şöyle oldu: ailesi görümcemle barışmamı istediler, eşimde konuşmuyor kardeşiyle (yemin ederim ben böyle küsmelerini istemedim kendisi gördü neyin ne olduğunj). Kendisi bu teklife karşılık dedi ki “eşim ne derse o, o barışmak isterse barışırız onunla. Hatta önce ondan gelip özür dileyecek” dedi. Bende istemediğimi hala orda burda hakkımda ileri geri konuştuğunu, barışmak isteyen insam böyle ikili oynamaz fln diyip konuyu kapattım.

Bunlar hepsi ok ama gel gör ki içimdeki o eskiden yaşattığı tokatı hakaretleri sindiremedim. Bir türlü beynim kapatmıyor o maziyi! Ya hep ne zaman tek kalsam gece olsa hep aklıma o ânlar canlanıyor. Bir yanım kalk git diyor diğer yanım sus otur.. gidip iki gün sonra hüngür hüngür ağlayarak dönmek istemiyorum. Gitmek ve içimdekini tamamen bitirmek istiyorum. Ya bunca hakarete şiddete nasıl bu kalp hala seviyorum diye atabiliyor?
Tesekkur ederim, senin guzel dusuncen..
Insan unutamiyor olanlari kolay kolay..
Yalniz, devam etme karari aldiysan ve gelisme de varsa unutmaya mecbursun bi bakima.. Iliskinin selameti icin..
Klise olacak ama cidden cok onemli, uzman yardimi almayi dusundun mu hic?

son olarak ben olsam kariyerime odaklanır iş bulmaya çalışırdım
evden çıkarsan belki kötü düşüncelerden bu sıkışıp kalmış hissinden uzaklaşacaksın
ben de işe gidiyorum deyip arabayı altından alırdım
ufak ufak anne babama neler yaptığını hissettirirdim
ayrıca dediğim gibi belli bir süre ne anasıyla danasıyla görüşmezdim
sonra bu evliliğe şans verilmesi gerekip gerekmediğini kendim zaten anlamış olurdum

Tam da böyle düşünüyorum. Şuan iş arayışındayım, sanırım bir tane buldum, bakalım hayırlısı.. Kendime ondan habersiz birikimler yapacağım, hayat bana neler gösterir belli olmaz. Herşeye karşı banka da param olsun.

Onun haricinde kendisine araba almasını isteyip sigortamıda kendim ödeyeceğimi söyleyeceğim.

Ailesinin yapmacık yapmacık oğullarının yanında bana iyi davranmalarını da hazmedemiyorum. Sonra “ bak ailem kapattı konuları, ne kadar iiyler sana karşı” demesini sağlıyorlar, bunlar hep taktik :) yeterki kötü ben olayım.. ben yapamıyorum, içimde öfke kusarken dışım “aayy canım annem yaa” diyemiyorum? Diyenlere helal ama ben yapamıyorum.

Yeter artık 4 sene olacak, içimdeki bu öfke ve hüzün yüzünden, bir gün otobanda hızla kamyona çarpmayı bile düşünebiliyorsam, psikolog aramaya koyuldum.. ben çünkü bu kadar pasif değildim.. ne oldu bana? Gerçekten anlamıyorum kendimi.

Tek istediğim; kendi kızları evleniyor, aynısını yaşasınlar. Balayında oğullarını doldurmaktan tut tokata kadar aynısını! Allahım lütfen.

Yok unutamıyorum saplantı oldu. Tam mutluyum güleceğm aklıma o lanet günler geliyor, gülemiyorum. Mutlu olamıyorum.. kolay olmasada unutmam lazım haklısın..

Yurt dışında psikolog zor bulunuyor, türk istiyorum.bu aralar ama kararlıyım, psikolojim çökmüş bir şekilde.

Yorumun için teşekkür ederim

Tesekkur ederim, senin guzel dusuncen..
Insan unutamiyor olanlari kolay kolay..
Yalniz, devam etme karari aldiysan ve gelisme de varsa unutmaya mecbursun bi bakima.. Iliskinin selameti icin..
Klise olacak ama cidden cok onemli, uzman yardimi almayi dusundun mu hic?

bir de şuna karar vermen lazım seninki alışkanlık mı yoksa adamı sevdiğinden mi duruyorsun

Hm, onu da çözemedim sanırım daha. Açıkcası bilmiyorum. Alışkanlıkta olabilir aslında. 12 sene içinde birbirimize benzedik gibi, aynı şeylere gülüyor aynı şeylerle eğleniyoruz. Sevgi alışkanlığa mı döndü? Dur ben bunu bi düşüneyim, bu açıdan da bakmadım hiç

Dimi.. iki sene oldu o tokatı yiyeli ama kvyle olduğum sürece o yaşattıkları aklıma geliyor üzülüyorum. Şimdi kendi kızını evlendiriyor nasıl mutlu, istermi damadı annesi yüzünden kızına tokat atmasını? Allahım aynısını yaşatsın ki anlasınlar nasıl bir duygu olduğunu. Yaşattıklarını yaşarlarsa sanırım acım hafiflicek çünkü şuan zerre mutsuz değiller yaşattıklarından.

Yeni sayfa değil yeni kitapla başlamam gerekiyor sanırım. Sürekli aynısını yaşarsam gidicem diyorum kendi kendime, sürekli eşim birşey yapsa da gitsem kafasındayım. Şuan aslında ne istediğimi bilmiyorum. Kalmak ve gitmek; bunun ikisi arasındayım.

Çok teşekkür ederim yorumun için
Az da olsa benzer bir şey yaşamıştım geçti gitti.Ve emin ol sebep olan da katmer katmer ödedi.Yuvana sarıl,madem unutmayı seçtin sevgine şans verdin öyle olsun lütfen..Ben sana belki biraz itici gelebilir ama uzman desteği önerebilirim bu da yardımcı olacaktır.

Selam Arkadaslar,

cidden cok caresizim uzun zamandir yoktum aranizda, yardiminiza ihtiyacim var.
Bugun esimle cok büyük kavga ettik, sebep cok kücüktü önemsizdi ama büyüdü de büyüdü...

Kv'le konusuyordum birden bana paraniza sahip cikin fln diyordu, bende ogluna laf geciremiyorum dedim.. oda "SEN MI O MU YOKSA IKINIZMI suclusunuz acaba dedi" Bende vallah beni annem babam bilir paraya pek önem vermedigimi babamin bana para verip geri verdigim günleri bekar zamanlarimda diye geri cevap verdim, oda peki kizim kasa sende olsun sen harclik ver o zaman dedi daha iyi tutarsiniz parayi fln filan... Kapattim tlfnu.

Esim geldi eve bende dedim ki (kendi ailemde der paraniza sahip cikin diye) neden hep böyle diyorlar, birdaha derlerse dicem "biz giderlerimizi iyi hesapliyoruz" diye dedim oda buna alindi vay efendim kendi ailene diyebilirsin öyle benimkiler karisabilir fln. Sen zaten hep böyle büyük konusuyorsun, zamani geldiginde cocugumuz fln oldugundada cocuk hakkinda büyük konustun ama hepsini yüzüne vuracagim günü biliyorum ben. Butün büyük konusmalarin hepsi aklimda fln dedi... Bende biz kari kocayiz bu neyin hirsi bu neyin yarisi ya dedim gün gelir yüzüne vuracagim demeler fln?!

Uzadi gitti laf söz dalasina girildi, sonra bana "sen herseyi evlendikten sonra gördün, ailenleyken ne gördün ki sen ne alindi ki sana, neydin noldun be sayemde, ailen zügürt devletten geciniyorlar" dediginde benim ipler koptu.. Ailem cok sükür zügürt degil yazligimiz var oturduklari ev kendilerin üzerine, esimin ailesi varliklilar ama cimriler oturduklari ev bile kira !!! babam bana okudugum icin altima sifir araba cekti, esim arabalari hep his yaptigi icin benimkiyle gidip geliyor ise.! Bu ne yüzsüzlük dedim? hem babama laf at hemde babamin aldigi arabayi kullan..

Cok kirildigim laflar oldu, önce esim cekip gidiyordu kirilmama RAGMEN gitme dedim.. gidicem gidicem dedigindede peki "Hakkimi helal ediyorum, sende et 11 senemiz gecti birlikte" dedim etmedi, bende cikip arabama binip gidiyordum yolda evin önünde arabanin önüne kesti atladi bindi arabaya... eve dönelim dedi baya bagris cagris. Sonuc o lanet olasi EVE geri döndüm.. ALLAH beni bildigi gibi yapsin.. Babama anneme o kadar konustu etti (ki ailem kendisinin bu yüzünü bilmez cok severler cok saygilidir fln derler).. Yataga gelip özür diledi 2 kez, ben konusmak istemedigimi belirttim. Icerde uyuyor kendisi bende yatak odasinda..

Uzen yazdim kusura bakmayin, hakaretlerin hepsini yazmadim ama tahmin edebiliyorsunuzdur devamini..

Anne tansiyon hastasi babam rahatsiz (kalp) ve ben ailemi üzmekten korktugumu bildigi icin hep ailemle sinar esim beni, hadi ailene gidelim anlatalim hadi babami ariyorum gelsin alsin seni gibi.. bende buna dayanamam. Annem bu evliligim yüzünden kulagindan rahatsizlandi, kurlara gidiyor.. Babam ayri..

Ne yapiyim ben ?
Ya kendimden gecmeliyim yada ailemi üzmeliyim..
Aileme birsey olursa yasayamam.

...............

Benim annemle babam ayrıldığında dedem üzüntüden yüz felci geçirdi. Kimse bilemezdi bu kadar etkileneceğini ama tedavi oldugu gibi ilk söylediği ben hayattayken sana bisey olmasına izin vermem. Gez toz hayatını yaşa ne parayı düşün ne başka bir şey. Ben yanınızdayım oldu. Hakikaten de o yaşlı haliyle eli hep üstümüzde oldu. Şunu anlatmaya çalışıyorum, bazen bir olumsuzluk yaşarsın ama arkasından güzellikler gelir. Annenden babandan yana korkun olmasın. Eşinin gözünde bu zaafını yık. Benim annem dedeme bişey olacak diye korksaydı biz berbat bir evlilikte huzursuz evde büyüyen çocuklar olacaktık. Ölüm de allahın emri konu sahibi ama babama bişey olacak diye bir psikopatın yanında yaşama. Kendine bunu yapma.

Demek hala evlisin...artık daha az kavga ediyor olmak tokat yememek şükür sebebi olmuş Allah sabrını arttırsın ne diyim

Daha iyisini talep etmek yerine kötünün iyisine razı oluyosun bu adam bundan daha iyi zaten olamaz bi yerde gene patlak verir sizin rutininiz bu şekilde

Az da olsa benzer bir şey yaşamıştım geçti gitti.Ve emin ol sebep olan da katmer katmer ödedi.Yuvana sarıl,madem unutmayı seçtin sevgine şans verdin öyle olsun lütfen..Ben sana belki biraz itici gelebilir ama uzman desteği önerebilirim bu da yardımcı olacaktır.

Gerçektn katmer katme ödedi mi? Ah keşke bende görebilsem o günleri.. Gerçekten sadece bana yaşattıklarının aynısını yaşasın/lar başka birşey istemiyorum. Daha fazlasını bile istemiyorum.. Allahım tek eden bulduğunu görsem yeter bana.

Yo hayır itici gelmiyor bilakis şuan iyi bir uzman arıyorum, evliliğim ve en çokta kendim için.

Yorumun ve desteğin için teşekkür ederim. Sen neler yaşadın, neler yaşatıldı sana? Ve yaşatan nasıl çekti cezasını, açıkcası çok dinlemek isterim..

Benim annemle babam ayrıldığında dedem üzüntüden yüz felci geçirdi. Kimse bilemezdi bu kadar etkileneceğini ama tedavi oldugu gibi ilk söylediği ben hayattayken sana bisey olmasına izin vermem. Gez toz hayatını yaşa ne parayı düşün ne başka bir şey. Ben yanınızdayım oldu. Hakikaten de o yaşlı haliyle eli hep üstümüzde oldu. Şunu anlatmaya çalışıyorum, bazen bir olumsuzluk yaşarsın ama arkasından güzellikler gelir. Annenden babandan yana korkun olmasın. Eşinin gözünde bu zaafını yık. Benim annem dedeme bişey olacak diye korksaydı biz berbat bir evlilikte huzursuz evde büyüyen çocuklar olacaktık. Ölüm de allahın emri konu sahibi ama babama bişey olacak diye bir psikopatın yanında yaşama. Kendine bunu yapma.

Ne güzel adam o halde bile desteğini bırakmamış.. ya aslında dediğin gibi şu zaafımı yıkabilsem, daha da beni birşey yıkamaz da işte.. daha güçlü olmaya çalışıyorum. Daha bir dik.. dediğim gibi, bir ayağım kapıda diğeri kapı ağzında.. arık eyvallahlarım tükeniyor..

X