Ah bu Ben kendimi nerelede bulsam..

Gerçekten çok teşekkür ederim sana. Rencide etmeden, gömmeden ve aşağlayıcı laflar söylemeden mantıklı ve içten yazdığın için. Sanırım önemli olan bu, “BEN MUTLUMUYUM”. O gördü bu duydu sevindi önemsiz. Ben biraz da bu soruyla baş başa kalayım.. Biraz da korkum, mutsuz bir evliliğe çocuk getirmek istemeyişim. Korkum, bu evlilik yürümezse o çocuk arada kalan olacak.. Eşim yaşımız geldi diyip duruyor, ama ben ne kendimi hazır hissediyorum ne de psikolojim buna izin veriyor.

Tekrar teşekkür ediyorum
Rica ederim bence de düşün ve tam karar vermeden çocuk işini ertele :KK66:

Affetmek ve evliliğine devam etmek için sineye çektin belki bir şeyler değişir diye!Peki bir şeyler değişiyorsa emeline ulaşmış oluyorsan şimdi neden geçmişe sarıp kendini mutsuz ediyorsun?Demek ki affetmemişsin. Eğer o gün kaldıysan bu gün sorgulama günü değil,geçti gitti yeni sayfalar diyeceksin çünkü buna karar vermiştin;değermiş ya da değmezmiş bunu en iyi sen bilirsin....
Ben olsaydım demeyeceğim!

Affetmek ve evliliğine devam etmek için sineye çektin belki bir şeyler değişir diye!Peki bir şeyler değişiyorsa emeline ulaşmış oluyorsan şimdi neden geçmişe sarıp kendini mutsuz ediyorsun?Demek ki affetmemişsin. Eğer o gün kaldıysan bu gün sorgulama günü değil,geçti gitti yeni sayfalar diyeceksin çünkü buna karar vermiştin;değermiş ya da değmezmiş bunu en iyi sen bilirsin....
Ben olsaydım demeyeceğim!

Dimi.. iki sene oldu o tokatı yiyeli ama kvyle olduğum sürece o yaşattıkları aklıma geliyor üzülüyorum. Şimdi kendi kızını evlendiriyor nasıl mutlu, istermi damadı annesi yüzünden kızına tokat atmasını? Allahım aynısını yaşatsın ki anlasınlar nasıl bir duygu olduğunu. Yaşattıklarını yaşarlarsa sanırım acım hafiflicek çünkü şuan zerre mutsuz değiller yaşattıklarından.

Yeni sayfa değil yeni kitapla başlamam gerekiyor sanırım. Sürekli aynısını yaşarsam gidicem diyorum kendi kendime, sürekli eşim birşey yapsa da gitsem kafasındayım. Şuan aslında ne istediğimi bilmiyorum. Kalmak ve gitmek; bunun ikisi arasındayım.

Çok teşekkür ederim yorumun için

Selam Arkadaslar,

cidden cok caresizim uzun zamandir yoktum aranizda, yardiminiza ihtiyacim var.
Bugun esimle cok büyük kavga ettik, sebep cok kücüktü önemsizdi ama büyüdü de büyüdü...

Kv'le konusuyordum birden bana paraniza sahip cikin fln diyordu, bende ogluna laf geciremiyorum dedim.. oda "SEN MI O MU YOKSA IKINIZMI suclusunuz acaba dedi" Bende vallah beni annem babam bilir paraya pek önem vermedigimi babamin bana para verip geri verdigim günleri bekar zamanlarimda diye geri cevap verdim, oda peki kizim kasa sende olsun sen harclik ver o zaman dedi daha iyi tutarsiniz parayi fln filan... Kapattim tlfnu.

Esim geldi eve bende dedim ki (kendi ailemde der paraniza sahip cikin diye) neden hep böyle diyorlar, birdaha derlerse dicem "biz giderlerimizi iyi hesapliyoruz" diye dedim oda buna alindi vay efendim kendi ailene diyebilirsin öyle benimkiler karisabilir fln. Sen zaten hep böyle büyük konusuyorsun, zamani geldiginde cocugumuz fln oldugundada cocuk hakkinda büyük konustun ama hepsini yüzüne vuracagim günü biliyorum ben. Butün büyük konusmalarin hepsi aklimda fln dedi... Bende biz kari kocayiz bu neyin hirsi bu neyin yarisi ya dedim gün gelir yüzüne vuracagim demeler fln?!

Uzadi gitti laf söz dalasina girildi, sonra bana "sen herseyi evlendikten sonra gördün, ailenleyken ne gördün ki sen ne alindi ki sana, neydin noldun be sayemde, ailen zügürt devletten geciniyorlar" dediginde benim ipler koptu.. Ailem cok sükür zügürt degil yazligimiz var oturduklari ev kendilerin üzerine, esimin ailesi varliklilar ama cimriler oturduklari ev bile kira !!! babam bana okudugum icin altima sifir araba cekti, esim arabalari hep his yaptigi icin benimkiyle gidip geliyor ise.! Bu ne yüzsüzlük dedim? hem babama laf at hemde babamin aldigi arabayi kullan..

Cok kirildigim laflar oldu, önce esim cekip gidiyordu kirilmama RAGMEN gitme dedim.. gidicem gidicem dedigindede peki "Hakkimi helal ediyorum, sende et 11 senemiz gecti birlikte" dedim etmedi, bende cikip arabama binip gidiyordum yolda evin önünde arabanin önüne kesti atladi bindi arabaya... eve dönelim dedi baya bagris cagris. Sonuc o lanet olasi EVE geri döndüm.. ALLAH beni bildigi gibi yapsin.. Babama anneme o kadar konustu etti (ki ailem kendisinin bu yüzünü bilmez cok severler cok saygilidir fln derler).. Yataga gelip özür diledi 2 kez, ben konusmak istemedigimi belirttim. Icerde uyuyor kendisi bende yatak odasinda..

Uzen yazdim kusura bakmayin, hakaretlerin hepsini yazmadim ama tahmin edebiliyorsunuzdur devamini..

Anne tansiyon hastasi babam rahatsiz (kalp) ve ben ailemi üzmekten korktugumu bildigi icin hep ailemle sinar esim beni, hadi ailene gidelim anlatalim hadi babami ariyorum gelsin alsin seni gibi.. bende buna dayanamam. Annem bu evliligim yüzünden kulagindan rahatsizlandi, kurlara gidiyor.. Babam ayri..

Ne yapiyim ben ?
Ya kendimden gecmeliyim yada ailemi üzmeliyim..
Aileme birsey olursa yasayamam.

...............
Arabani verme kendin kullan... madem ailene laf soyluyo kendi ailesinden alip kullansin

Git geller içerisindeyim. Dertlerim yüzünden 3 senelik üniversiteyi 5 seneye uzattım.. Allahtan sonunda diplomamı aldım ama bu evlilik benim okuluma ve yaşantıma yansıdı çok. Eşim eskisi kadar ailesinin ağzına bakmıyor, kardeşi görümcem yani hala bana sataşıyor ve bunlara rağmen düğününe eşim için gitmek istiyorum. Barıştırmak istediklerinde benle görümcemi eşim “karım ne derse o” dediği için bunu ona teşekkür olarak kabul etmek istiyorum.

Herşey yoluna giriyor gibi, ama benim tek unutamadığım ailesi içinde eşimden suratıma yapıştırılan o tokat. Hangisine üzülsem tokat yediğime mi eşimin ailesi içinde olduğuna mı görümcenin kulağına gideceğine mi.. hepsine en çokta tokatı yiyişimi kabul edemiyorum herşey yolunda olsa bile onca sene üzerinden geçsede unutamıyorum.. Al bavulunu defol git diyorum kendime ama onun değiştiğini gördükcede bi ayağım kalıyor.. iki arada bir deredeyim hu aralar... Psikolog arıyorum kendime.

Sorduğun için teşekkür ederim
Bir şey söyleyeceğim mantıksız gelebilir ama
Senin o olayı unutamayisinin sebebi eşinin bunun cezasını çekmemiş olmaması
Sonuçta ne seni kaybetti ne başka bir şey oldu hatta kaybetme korkusu bile yaşamadı

Konunu hatirliyorum ozaman büyük olay kopmuştu kk da
Ama o zaman ailem üzülür diye hem de boşanmak istemediğinden gerekli tepkiyi veremedin

Şimdi ise ya bu deveyi gudeceksin ya buradan gideceksin

Ama ben hala çocuk yapma derim torun olduğu anda görümcen kaynanan eve daha çok damlayacak

Tespit gibi tespit tebrik ediyorum. O zamanlar az gömülmemiştim kk’da, haklı görenler de oldu elbet ama neyse, konuma geleyim.

Sanırım olay tam da bu! Ben hissedemedim cezalandırıldığını beni kaybetme korkusu hissettiğini.. o pişmanlığını.. Annesini bir üzse uyuyamayıp sabah annesine koşan insan, bana da böyle yaparmıydı? Kırdım diyip vicdan azabı çekermiydi? Evet onun deyimiyle “ben annesi değilim, kıyaslarsam Ben kaybederim” ama ben eşiyim? Değişmiş olabilir hala birşey demiyorum ama gerçekten değerim yitirilmiş hissediyorum. Bunu da ben kendim sağladım! Dur gitme etme demelerimle..

Aynen ya sineye çekicem yada boşanacağım. Yaşım genç saçlarımda çıkan akların sayısı belli değil :/

Asla çocuk yapmak istemiyorum.. kariyerime odaklanmak bağımsız olmak istiyorum. Allahım nolur büyük konuştuğum için bana bi tokatta sen atma :KK43:

Bir şey söyleyeceğim mantıksız gelebilir ama
Senin o olayı unutamayisinin sebebi eşinin bunun cezasını çekmemiş olmaması
Sonuçta ne seni kaybetti ne başka bir şey oldu hatta kaybetme korkusu bile yaşamadı

Konunu hatirliyorum ozaman büyük olay kopmuştu kk da
Ama o zaman ailem üzülür diye hem de boşanmak istemediğinden gerekli tepkiyi veremedin

Şimdi ise ya bu deveyi gudeceksin ya buradan gideceksin

Ama ben hala çocuk yapma derim torun olduğu anda görümcen kaynanan eve daha çok damlayacak

Babamın tersini görmedi henüz. Görse sanırım cesaret edemez. Sanırım haklısın zaafım ailem. Kendisi hemen bir kavga da “babamı arıyorum, babanıda arıyorum gelsinler bilsinler” dediği ânda ben tlfnunu elinden alıyorum.. ailesi umrumda değil ama ailem üzülsün istemiyorum. Babam kalpten rahatsız anneminde sağlığı iyi değil kalp çarpıntısı var ve tansiyon 200lerde..

Şimdi aileme “boşanıyorum” dersem.. babam kabul eder ama annemde “şimdi halanlar amcanlar sevinşr, millet dedikodu yapar” der. Annem sürekli “millet ne der” kafasında.
Oncelikle babanin arabasini babana bi bahaneyle iade et... evin maddi cogu sorumlulugunu esine yukle... bir insani 40 gun sirtinda tasi 41. Gun indir senden kotusu yok... o 40 gun aninda unutulur

Sende oyle yapcan laf edene alcan elinden... deveye diken insana..... iyilikten maraz dogar ne zaman ki pislik olursun o zaman kiymetin olur... acima

Ya varya hiç böyle acımasız olamıyorum olabilsem neler kazanacağım. İki dakika trip atıp “hadi tmm gel uzatma” diyen biri oldum. Nişanlıyken süründürdüğüm her günü sanki not etmiş, şimdi burnumdan getiriyor gibi.

Eşim çok kincidir. Birşey yaptın ya mesela onu o an sana suratına vurmasada aylar geçse bile unutmaz gün geldiğinde “daan” diye suratına bir vurur feleğin şaşar. Aklında nasıl tuttu ya diyip kala kalırsın.. herşeyin vakti zamanı varcılardan, gün gelir hesap dönerlerden kendisi. Bende saf gibi dün ne yediğimi bile unuturum. Bu yeteneğini çok güzel kullanabiliyor kendisi.

Ya varya hiç böyle acımasız olamıyorum olabilsem neler kazanacağım. İki dakika trip atıp “hadi tmm gel uzatma” diyen biri oldum. Nişanlıyken süründürdüğüm her günü sanki not etmiş, şimdi burnumdan getiriyor gibi.

Eşim çok kincidir. Birşey yaptın ya mesela onu o an sana suratına vurmasada aylar geçse bile unutmaz gün geldiğinde “daan” diye suratına bir vurur feleğin şaşar. Aklında nasıl tuttu ya diyip kala kalırsın.. herşeyin vakti zamanı varcılardan, gün gelir hesap dönerlerden kendisi. Bende saf gibi dün ne yediğimi bile unuturum. Bu yeteneğini çok güzel kullanabiliyor kendisi.
Sende oyle oluxan... yani babana hakmi laflar isitsin yazik...

Oncelikle babanin arabasini babana bi bahaneyle iade et... evin maddi cogu sorumlulugunu esine yukle... bir insani 40 gun sirtinda tasi 41. Gun indir senden kotusu yok... o 40 gun aninda unutulur

Ailesi afedersm ağzıma s*çar, giderim yinede saygımda kusur etmem otururum eğlenirim keyfime bakmaya çalışırım içim öfkeden patlasada(!) kendisi ailem hiç birşey yapmadığı halde hatta oğlum seni öz oğlum gibi seviyorum demelerine rağmen bana “ailenlere gitmeyi hiç istemiyorum” der? Ya neden? Ha birde ben ailesine adapte olmuyormuşum, onların içine girmiyormuşum. Kendisi sabah akşam annemlerden çıkmaz ya çünkü..

Ailesi afedersm ağzıma s*çar, giderim yinede saygımda kusur etmem otururum eğlenirim keyfime bakmaya çalışırım içim öfkeden patlasada(!) kendisi ailem hiç birşey yapmadığı halde hatta oğlum seni öz oğlum gibi seviyorum demelerine rağmen bana “ailenlere gitmeyi hiç istemiyorum” der? Ya neden? Ha birde ben ailesine adapte olmuyormuşum, onların içine girmiyormuşum. Kendisi sabah akşam annemlerden çıkmaz ya çünkü..
Sende gitme zorlarsa kapiyi goster... sana nasil davraniyorsa sende oyle davran

işte yanlışı burada yapıyorsun ailen onu hala saygılı damat olarak biliyor değil mi adam bunu hak etmiyor
ayrıca yapılana tepki vermediğin için içinde büyük bir öfke var
şöyle yap bir hafta iki hafta ailene gelmiyorum ben de hem de sebepsiz yere o zaman anlaşılır kocan değişti mi yoksa şu an her şey gönlüce olduğu için mi böyle iyi

Arabayi al ki bir daha edemesin... nasilsa sadece konusuyo deyip gene ailene laf edecek emin ol... uc gun sonra bir kavgada gene yasanir

Haklısın, ya arabayı kendi kullanıyor sigortasını ödüyor diye laf ediyor. Onu da babam ödesin oldu! Allahım gerçekten aklım almıyor ya.. o lafları fln aklıma geldikce cinlerim çıkıyor tepeme.

Sürmesin madem babam kötü!! Evet babam çok kötü, araba hediye ettiği için, kızını okuttuğu için, kötü ya babam..

son olarak ben olsam kariyerime odaklanır iş bulmaya çalışırdım
evden çıkarsan belki kötü düşüncelerden bu sıkışıp kalmış hissinden uzaklaşacaksın
ben de işe gidiyorum deyip arabayı altından alırdım
ufak ufak anne babama neler yaptığını hissettirirdim
ayrıca dediğim gibi belli bir süre ne anasıyla danasıyla görüşmezdim
sonra bu evliliğe şans verilmesi gerekip gerekmediğini kendim zaten anlamış olurdum

Haklısın, ya arabayı kendi kullanıyor sigortasını ödüyor diye laf ediyor. Onu da babam ödesin oldu! Allahım gerçekten aklım almıyor ya.. o lafları fln aklıma geldikce cinlerim çıkıyor tepeme.

Sürmesin madem babam kötü!! Evet babam çok kötü, araba hediye ettiği için, kızını okuttuğu için, kötü ya babam..
Dedigim gibi yap ya kendin kullan yada babana iade et... hani kendininki tamirde olsun bakimda filan

X