• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gözlerim dolu dolu boğazımda bir yumruk içimi dökmeye geldim

Evet çocuğum yok malesef! ama çocukların illa her dediğinin yapılamadığını, imkanlar diye birşeyin sözkonusu olduğunu bilmem için de sizin
gibi çocuğum olmasına gerek yok. Adı üstünde çocuk, bugün ister yarın unutur. Biz de kadının tek başına ayakta durabileceğini, gayet de güzel 2 çocuk yetiştirebileceğini savunuyoruz hanımefendi. Ben konu sahibinin bu duruma düşmesine üzüldüm, bu kadar kendine yüklenmesine gerek yok, pikniğe götürüp mangal yakma işini de bir zahmet çocukların babası üstlensin, o yükü de alıversin kadıncağızın üstünden. Olmuyorsa dedeleri yapsın, annane ve dedenin sırt çevirmesi de ilginç. Piknik alanının güvenlikli filan olmasına lafım yok tabi, siz kendinizi avrupa ülkesindeymiş gibi güvende hissediyor olsanız da bu memlekette 2 küçücük çocukla taksiye binmek bile risk bazen. Hatta ellerinde piknik malzemeleriyle bir kadın ve 2 küçük çocuk dikkat çekici bile olabilirler (sahipsiz oldukları düşünülebilir). Bazı şeyleri can güvenliğimiz için yalnız yapmamak gerektiğini kabul edelim.

Şimdi evden çıkacağım ve oğlumu taksi ile okuldan alıp geleceğim

Hatta biraz önce eve gelen beyaz eşya servis görevlisinin arabasına binip bankamatikten para çekmeye de gittim

pelin- pelin- konusu vardı hortlatayım dedim ama akıllı kadın kapattırmış

Ben hala çocuklarının içinde kalmasın diye yaptığı davranış için serarbah ı takdir edip hayatın kadın ve erkeklere uygun alanlar diye bölümlenmemesi gerekliliği düşüncemde de ısrar ediyorum

Erkeklere muhtaç değil

Ve toplumu bu kadar korku üzerine kurarsak yarın bizim yetiştireceğimiz erkek çocuklar da yalnız olan kadınlara her şey yapılabilir algısına sahip olur

Kadın hayatın her alanında bir birey olarak yer alır

benim iyiliğimi düşünerek yorum yaptığınızı biliyorum çok teşekkür ederim:) ormanlık alan mesire yeri değildi zaten ankaranın göbeğinde her 50 metrede bir güvenlik görevlisinin bulunduğu bir park sadece piknik alanı dediğim benim evime 3 km mesafede.. haklısınız yeri geliyor insan taksiye binmeye çekiniyor mesela durak taksisi olmasına dikkat ederim bende birçok arkadaş gibi..

neler duyuyoruz neler okuyoruz gazetelerde allah korusun..

yapabileceğim ve gücümün dışında olup yapmakta zorlanacağım şeyleri onlara anlatabilirim fakat o zaman ben evde daha çok onlarla muhattap olduğum ve daha kurallar çerçevesinde yaşadığımız için ben kötü polis babası ise 2 haftada bir 2 gün poh pohladığı için o hep iyi polis oluyor ve çocuklar kıyaslıyorlar..

seninle bunu neden yapamıyoruz diye üzülüyorlar.. bir şekilde yalnız yaşamaya bir yerden başlamalı... bende üzülüyorum ona gücüm yetmez bunu yapamam falan diye düşününce:)

çok teşekkür ediyorum sevgiler::)
Yapamadığınız şeyler için üzülmeyin, kendinizi yettiğiniz kadar kabul edin, zorlamayın. Herkesin sınavı başka işte. Hayatta hepimizin gücünün yettiği şeyler var yetmediği şeyler var. Kocanız istediği kadar çocukları pohpohlasın, o asla bir annenin yerini tutamaz, eh tabi siz de azcık bile olsa bazı şeyleri baba figürüne bırakın baba da bir işe yarasın :KK48: umarım hayatınız en kısa zamanda kolaylaşır, çocuklarınızla birlikte dopdolu mutlu bir ömür dilerim..

merhaba hanımlar.. konulara yaptığım yorumlardan eski konularımdan tanıyanlarınız vardır...

boşanalı 3 yıl oldu 2 çocuğum var allah bağışlarsa 3,5 ve 5,5 yaşlarında..

pazar günü anne nolur mangal yakalım dediler ben ailemle yaşıyorum tüm aile gideriz diye düşünmüştüm mangallık malzeme falan aldım ama annem avm ye gitmek istedi babam farklı bir yere gitmek istedi tabiki farklı planları olabilir bu çok normal biz zaten her zaman böyleyiz ailecek pek birlikte birşey yapamıyoruz dert bu değil..

vazgeçeyim dedim ama çocuklar anne nolur mangal yakalım piknik yapalım dediler.. boşa koydum dolmadı doluya koydum almadı.. düşündüm çocukların tuvaleti gelse o kadar eşyayı bırakıp nasıl gideceğim...

mangal yakma videosu izledim internetten.. yakabilcek miyim olacak mı , yer bulabilir miyim falan diye düşünürken taşıyabileceğim en asgari eşyayı toplayık düştük yollara..

kendimize yetecek kadar malzemeyi sırt çantamıza hazırladım, elimde bir poşet ve iki tane çocuk... eve en yakın piknik alanına gittik taksiyle (arabamız yok)..

uzun uğraşlar sonucu mangalı yaktım kömür tam yanmamış etlerin bi kısmı is oldu.. ordan bi güvenlik görevlisi geldi abla uzaktan gördüm o kömür tam yanmadı zehirlenmesin çocuklar dedi.. yandaki piknik yapan aileden rica ettim ateş olmuş mu diye sormaya...

etrafıma baktım aileler gülüyor oynuyor eğleniyor ailecek...

çocuklar hastalanır acile yalnız giderim... düğünü olur bayramı olur...ne bileyim boğazımda bir yumruk yutsam yutulmuyor kussam kusulmuyor..

gözlerim dolu dolu oluyor işime adapte olamadım.. bazen depreşiyor işte bu yalnızlık duygusu..

yaktık mangalımızı hafif yanık hafif çiğ yedik bir şekilde çocuklarında tuvaleti gelmeden bi top oynayamadan eimizde poşetler sırtıma çöken yalnızlık duygusu ile eve döndüm..

eski eşle bi piknik anımız bile yok malesef ama hayat bi gül beeee bi gül yüzüme..

geçenlerde çocuklarla kuaförcülük oynarken saçlarımı tarıyorlardı prenses annem diye insan buna ihtiyaç duyarmış meğer sevmek sevilmek bizede nasip olur inşallah ne diyelim ..

uzun oldu.. döktüm içimi kimseye anlatamadıklarımı...

her zaman bu psikolojide değilim tabi hatta bir derdim var' da ki konuları okuyup boşanamayan hemcinslerimi görünce aferin kız diyorum kendime.. dışardan herkes sen güçlü bir kadınsın diyor .. güçlü kadın ola ola erkekleşmişim gibi hissediyorum bazen kendimi..
En azından yanlızken yalnızsın
evli olupta yanlızlık çekenler de var
eve tadilat yaptıracağım
önce mobilyalar için usta çağırdım ölçü ve fiyat aldım
sonra diğer inşaat işleri için malzeme fiyatı çıkarttım
heryere koşturuyorum. yapayalnızım
yardımcı olmadığı gibi her şeye itiraz
gücümün tükendiğini hissediyorum.
niye boşanmıyorsun diye soranlara çocukları bahane gösteriyorum
bilmiyorum niye boşanmıyorum?

En azından yanlızken yalnızsın
evli olupta yanlızlık çekenler de var
eve tadilat yaptıracağım
önce mobilyalar için usta çağırdım ölçü ve fiyat aldım
sonra diğer inşaat işleri için malzeme fiyatı çıkarttım
heryere koşturuyorum. yapayalnızım
yardımcı olmadığı gibi her şeye itiraz
gücümün tükendiğini hissediyorum.
niye boşanmıyorsun diye soranlara çocukları bahane gösteriyorum
bilmiyorum niye boşanmıyorum?

klavyede boşan yazmak kadar kolay olsaydı keşke herşey.. belkide iyi yönleri daha ağır basıyordur.. belki seviyorsunuzdur.. yapıcı olmak için mücadele ediyorsunuz..

bence bir evliliği bitirmek için can alıcı yani çok geçerli sebeplerin olması lazım şiddet,aldatma,karaktersizlik vb. gibi

klavyede boşan yazmak kadar kolay olsaydı keşke herşey.. belkide iyi yönleri daha ağır basıyordur.. belki seviyorsunuzdur.. yapıcı olmak için mücadele ediyorsunuz..

bence bir evliliği bitirmek için can alıcı yani çok geçerli sebeplerin olması lazım şiddet,aldatma,karaktersizlik vb. gibi
bilmiyorum. sevdiğimi düşünmüyorum. yaklaşık 7-8 senedir ayrı yatıyoruz. şiddet ve aldatması yoktur ama karakterde sorun var. çocuklara iyi örnek olacak bir baba değil.
evde hiç yardımcı değil. markete giderim pazara giderim çocukları okula götürür getiririm. hastaneye götürürüm. ödevleriyle ilgilenirim. maddi anlamda sadece pazar market fatura ve evin aidatını öder. başka cebinden 5 kuruş çıkarmaz. heryere koştururum. her söylendiğimde tek sebebi vardır işim var. eleman yok çıkamam. ama tadilatla ilgili çok canım sıkkın ben sadece fayansların ve mobilyaların rengini beğenmeliydim. sanayiye gidip adamlarla muhatap olmamalıydım diye düşünüyorum.
keşke diyorum boşanabilsem. en azından kahrı olmaz...

sererbah sererbah canım konunu açtığın gün okudum, benim de içim buruldu, sen üzüldün diye o da. Yoksa ne iyi yapmışsın, çocukları kırmamışsın ne iyi olmuş. Yazamadım o gün.

Anna olmak her şekilde zor zaten, bir de babanın boşluğunu doldurmaya çalışıyorsun, helal olsun sana, ne güzel insansın.

Arada olur öyle, insan yorulur. Çok yüklenme kendine. Yorulduğunda bırak biraz dinlen, sonra yeniden devam. Öpüyorum seni.

merhaba hanımlar.. konulara yaptığım yorumlardan eski konularımdan tanıyanlarınız vardır...

pazar günü anne nolur mangal yakalım dediler ben ailemle yaşıyorum tüm aile gideriz diye düşünmüştüm mangallık malzeme falan aldım ama annem avm ye gitmek istedi babam farklı bir yere gitmek istedi tabiki farklı planları olabilir bu çok normal biz zaten her zaman böyleyiz ailecek pek birlikte birşey yapamıyoruz dert bu değil..

vazgeçeyim dedim ama çocuklar anne nolur mangal yakalım piknik yapalım dediler.. boşa koydum dolmadı doluya koydum almadı.. düşündüm çocukların tuvaleti gelse o kadar eşyayı bırakıp nasıl gideceğim...

mangal yakma videosu izledim internetten.. yakabilcek miyim olacak mı , yer bulabilir miyim falan diye düşünürken taşıyabileceğim en asgari eşyayı toplayık düştük yollara..

kendimize yetecek kadar malzemeyi sırt çantamıza hazırladım, elimde bir poşet ve iki tane çocuk... eve en yakın piknik alanına gittik taksiyle (arabamız yok)..

uzun uğraşlar sonucu mangalı yaktım kömür tam yanmamış etlerin bi kısmı is oldu.. ordan bi güvenlik görevlisi geldi abla uzaktan gördüm o kömür tam yanmadı zehirlenmesin çocuklar dedi.. yandaki piknik yapan aileden rica ettim ateş olmuş mu diye sormaya...

çocuklar hastalanır acile yalnız giderim... düğünü olur bayramı olur...ne bileyim boğazımda bir yumruk yutsam yutulmuyor kussam kusulmuyor..

gözlerim dolu dolu oluyor işime adapte olamadım.. bazen depreşiyor işte bu yalnızlık duygusu..

yaktık mangalımızı hafif yanık hafif çiğ yedik bir şekilde çocuklarında tuvaleti gelmeden bi top oynayamadan eimizde poşetler sırtıma çöken yalnızlık duygusu ile eve döndüm..

eski eşle bi piknik anımız bile yok malesef ama hayat bi gül beeee bi gül yüzüme..

geçenlerde çocuklarla kuaförcülük oynarken saçlarımı tarıyorlardı prenses annem diye insan buna ihtiyaç duyarmış meğer sevmek sevilmek bizede nasip olur inşallah ne diyelim ..

her zaman bu psikolojide değilim tabi hatta bir derdim var' da ki konuları okuyup boşanamayan hemcinslerimi görünce aferin kız diyorum kendime.. dışardan herkes sen güçlü bir kadınsın diyor .. güçlü kadın ola ola erkekleşmişim gibi hissediyorum bazen kendimi..
sen ne güzel bi annesin öyle maşşalah sana evet bazen isyan edesin gelio maalesef ülkemde kadın olmak col cok zor hatta surda bile okudugum yorumlarda korkumuzdan kendimizi nasıl kısıtladıgımzıı gördüğümde çıldırasım gelio malesef ama cocuklarını kırmadın bi şekilde hava aldın inan o çevrende koşturan ailelerde ne sıkıntılar vardır da aman basımda bi erkeğim olsun die bişe yapmıolardır güçlü kadın olmak zor ama emin ol harika bi kadınsın

Şimdi evden çıkacağım ve oğlumu taksi ile okuldan alıp geleceğim

Hatta biraz önce eve gelen beyaz eşya servis görevlisinin arabasına binip bankamatikten para çekmeye de gittim

pelin- pelin- konusu vardı hortlatayım dedim ama akıllı kadın kapattırmış

Ben hala çocuklarının içinde kalmasın diye yaptığı davranış için serarbah ı takdir edip hayatın kadın ve erkeklere uygun alanlar diye bölümlenmemesi gerekliliği düşüncemde de ısrar ediyorum

Erkeklere muhtaç değil

Ve toplumu bu kadar korku üzerine kurarsak yarın bizim yetiştireceğimiz erkek çocuklar da yalnız olan kadınlara her şey yapılabilir algısına sahip olur

Kadın hayatın her alanında bir birey olarak yer alır

Baktim konu baska yerlere gidiyor ben de kapattirdim :)
Bu aksam bir grup elin adamiyla yemek yedikten sonra bu saatte elin adaminin arabasiyla hem de ön koltukta eve geldim.
Aman kadin şunu yapmaz, bunu yapmaz, basına is gelir, cok gezen tavugun ayagina pislik bulasir diye diye bizi eve kapatmaya calisan zihniyete inat direniyoruz işte.

Bende buyuttum 5 yasindaydi oglum ayrildigimizda. Babasiyla olan hic bir seyi hatirlamiyor. Simdi 22 yasinda. Anne baba nasil bir sey hatirlamiyorum bile diyor. Bizler guclu kadiniz evet. Guclu olmak zorundayiz. Hayirli evlat olurlar ins.

Biz cok guclu bir anneyiz bir an kendimi gordum sizde bende 6 yil oldu bosandim calisiyorum kizimin herseyine yetmeye calisiyorim ailem yanimdaydi yanimdaydi diyorum cunku babam cok hasta bir kanadim kirik ona birsey olursa ben ne yapicam korkusu var bendede.ama tebrik ediyorum sizi kendinizle gurur duyun.yanlizliga gelirsek bende kendimi bazen cok yanliz hissediyorum gorucu tanistimak isteyende oldu karsima kensi gelip soyleynde ama cocuk olunca iui dusunmek gerekiyor hic biri icime sinmedo boyle yanliz lik duygumuz yuzundende dikkat edelim ikinci bir hataya dusmeyelim aman.cocuklariniz ve size cok guzel bir hayat diliyorum

Baktim konu baska yerlere gidiyor ben de kapattirdim :)
Bu aksam bir grup elin adamiyla yemek yedikten sonra bu saatte elin adaminin arabasiyla hem de ön koltukta eve geldim.
Aman kadin şunu yapmaz, bunu yapmaz, basına is gelir, cok gezen tavugun ayagina pislik bulasir diye diye bizi eve kapatmaya calisan zihniyete inat direniyoruz işte.

Hiç tanımadığım Adamı önce eve aldım, evde kurulum yaptı sonra da arabasına bindim hem de arka koltuğu olmadığı için ön koltuğa oturdum gittik geldik

Hatta sitenin kapısının önünde inince de muhafazakar komşular gördü aynı yerde eşim de beni bırakır ve onun arabasında genelde arka koltuktan inerim

Ben nerelere gideyim yakında camlarım da taşlanır

Ha bu arada Adama geç kalmayayım diye öğlen taksiyle gelmiştim yalnız

Akşam okul çıkışı da taksiye binip geldik oğlumla okuldan

Tabii eşimin geçen gece saat bire kadar bir grup arkadaşı ile kızlı erkekli dışarıda takıldığını hatta kızlardan birini evine de bıraktığını da ekleyeyim de tam olsun

Şaka bir yana her türlü hayat var işte, önemli olan birbirimize engel olmadan yaşayabilmek

Ask lazim sana sevilmen lazim 1 erkek tarafindan ilgi ve alaka lazim : ) Allah eksik etmesin cocuklarimizi tabi ki ama 1 kadin 1 erkek tarafindan sevilmeyi ister.asık ol hemen : )

Taş kalpli oldum çıktım diyordum,gözüm doldu su an..
Kardeş benim eski eşim de dolandiriciydi. Yedi bitirdi asgari ücretle gidim gidim biriktirdiklerimi.. Üstüne altınlarımı vs.. Zehir zıkkım olsun diyemiyorum çünkü karısı çocukları var. Onun pisliklerinin bedelini masumlar ödemesin. Ağız tadıyla beddua bile edemiyorum hayvanoglu hayvanin arkasından.
Neyse inan o kadar çok sıkıntı yaşadım ki aklıma geldikçe huzunleniyorum..
Şimdiyse ülkenin anahtarını verip rahatca arkanı dönebileceğin biriyle evliyim.
Eli temiz,dili temiz, beli temiz..
Allah'tan tüm kalbimle su mübarek günde aynı kişilikte biriyle tanismani diliyorum.

okuyunca oglumla yalniz gecirdigimiz ilk piknik geldi aklima. 4 yil oldu ayrilali. oglum ee anne artik babam yok piknik yapamayacak miyiz demisti. tabiki yapariz dedim. Malzrmeleri alip gittik. ilk basta beceremedik tabi ki. Yandaki adamdan rica ettik. Sagolsun mangali yakti. Pisirdim. Bo guzel yedi oglum. Ben onu seyrederken doydum. Biraz icim burkuldu once ama insan neler yapamiyor ki. Mangal yakmayi da ogrendim. musluk tamir etmeyi de. Ilk zaman zor gelse de alisiyorsun. Uzulme. Evlatlarinla aslinda ne guzel vakit gecirmissin. onlarla basbasa. Esler olmadan da oluyormus mangal ben onu gordum.

okuyunca oglumla yalniz gecirdigimiz ilk piknik geldi aklima. 4 yil oldu ayrilali. oglum ee anne artik babam yok piknik yapamayacak miyiz demisti. tabiki yapariz dedim. Malzrmeleri alip gittik. ilk basta beceremedik tabi ki. Yandaki adamdan rica ettik. Sagolsun mangali yakti. Pisirdim. Bo guzel yedi oglum. Ben onu seyrederken doydum. Biraz icim burkuldu once ama insan neler yapamiyor ki. Mangal yakmayi da ogrendim. musluk tamir etmeyi de. Ilk zaman zor gelse de alisiyorsun. Uzulme. Evlatlarinla aslinda ne guzel vakit gecirmissin. onlarla basbasa. Esler olmadan da oluyormus mangal ben onu gordum.

şimdi daha iyi anlıyorum açtığım konuyu okuyan arkadaşların neden gözlerinin dolduğunu.. sanki aynam olmuşsun öyle yazmışsın bu yorumu..

oğlunun da senin de bahtınız açık olsun inşallah güzel anne güçlü kadın

Taş kalpli oldum çıktım diyordum,gözüm doldu su an..
Kardeş benim eski eşim de dolandiriciydi. Yedi bitirdi asgari ücretle gidim gidim biriktirdiklerimi.. Üstüne altınlarımı vs.. Zehir zıkkım olsun diyemiyorum çünkü karısı çocukları var. Onun pisliklerinin bedelini masumlar ödemesin. Ağız tadıyla beddua bile edemiyorum hayvanoglu hayvanin arkasından.
Neyse inan o kadar çok sıkıntı yaşadım ki aklıma geldikçe huzunleniyorum..
Şimdiyse ülkenin anahtarını verip rahatca arkanı dönebileceğin biriyle evliyim.
Eli temiz,dili temiz, beli temiz..
Allah'tan tüm kalbimle su mübarek günde aynı kişilikte biriyle tanismani diliyorum.

nasıl güzel dua böyle.. allah razı olsun.. sizinde güzel bir evlilik yapmanıza çok sevindim ömür boyu böyle mutlu kalın inşallah.. bende beddua edemiyorum çünkü çocuklarımız var allah korusun ...

Hiç tanımadığım Adamı önce eve aldım, evde kurulum yaptı sonra da arabasına bindim hem de arka koltuğu olmadığı için ön koltuğa oturdum gittik geldik

Hatta sitenin kapısının önünde inince de muhafazakar komşular gördü aynı yerde eşim de beni bırakır ve onun arabasında genelde arka koltuktan inerim

Ben nerelere gideyim yakında camlarım da taşlanır

Ha bu arada Adama geç kalmayayım diye öğlen taksiyle gelmiştim yalnız

Akşam okul çıkışı da taksiye binip geldik oğlumla okuldan

Tabii eşimin geçen gece saat bire kadar bir grup arkadaşı ile kızlı erkekli dışarıda takıldığını hatta kızlardan birini evine de bıraktığını da ekleyeyim de tam olsun

Şaka bir yana her türlü hayat var işte, önemli olan birbirimize engel olmadan yaşayabilmek

iş yerinde birim arkadaşlarımın arasında tek bayanım bazen kahkaha attığım zaman 15 dakika sonra abarttım mı acaba.. hakkımda başka birşey düşünürler mi diye, geçen gün servisten en son ben iniyorum sağolsun şoför arkadaşta çok iyidir hatırnazdır.. araba hareket ederken korna çalar bende dönüp el sallarım.. aklıma geldi acaba yanlış anlar mı etrafta gören diye..

malesef böyle büyüdük..

Back