• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Delirmek üzereyim

Sigara iciyorsanız eger bebek svemeyin. Ille de sevecekseniz : kiyafetler degisecek, el yüz yikanacak, disler fircalanacak.. zarar minimuma inecek. Bunlari da mabadımdan uydurmuyorum, pediatri hekiminin söylediği şeylerdir bunlar.

Annenizle 2niz mi evdesiniz konu sahibi? 3.bir kişi yok mu

Öncelikle geçmiş olsun, sadece sigara dumanı değil bebekleri ve ciğerlerimizi zehirleyen, bunlardan bahsedeyim, benim oğlumda nefes almakta zorluk çekiyordu, çok kitap okudum, en önemlisi eviniz otoyol, cadde üzerindeyse başka bir yere taşının mümkünse çünkü bir kişinin sigara dumanını geçtim binlerce arabanın egzozu evlere doluyor, mümkünse bahçesi etrafında ağaçları olan biryer olsun, mümkün değilse en azından balkonunuzda evinizde bitkiler çiçekler olsun. Yumuşatıcı, sentetik parfüm içeren temizleyiciler sigara kadar zararlı nefes aldırmıyor. Doğal ürünler, arap sabunu, sirke, karbonat çocuklu evlerde bunlarla temizlik yapmak daha iyi. Aslında genel olarak parfümlü ürünleri kullanmamak en iyisi. Çok sıkı giydirmemek daha iyi aslında terlemesi ciğerleri için daha tehlikeli. Eğer burnu kulakları çok soğuk değilse üşümüyordur. Bebeklere en fazla 1 kat fazla giydirin diyor drlar genelde. Anne olunca insan çok hassas oluyor ben de eşime çok kızıyorum hala elini yıka diyorum sigaradan sonra. Annenizle tartışmayın, onun yerine anne ben yaparım teşekkür ederim deyin, o da çocuğa bakmak için yardım için yapıyordur ama yaşlıları değiştirmek daha zor. Sizi de büyütmüş bir yaşa getirmiş kırmayın, anne ben yapayım, her zaman sen yanımda olmayacaksın öğrenmem lazım deyin.İnşallah eşinizle sorunlar hallolur, bebek sağlığı olunca annenin gözü hiçbirşeyi görmüyor o yüzden anlıyorum sizi.

Çok iyi anlıyorum.
Benim annem de kokusunu duysa tıkanıyor. Yeğenlerim de alerjilerinden dolayı aynı şekilde en ufak sigara kokusunda tıkanıp öksürük komasına girebiliyorlar. Anlayabiliyorum sizi.

Ayrıca annenizi de anlamak imkansız. Kendi kızı ve torunu mecbur kalıp kendisinin yanına geldi diye her hakka sahip olduğunu mu sanıyor.

İnsan biraz düşünceli olmak zorunda. Sigara içiyorsa çocuktan uzak duracak. Çocuğa yaklaşırken de temizlenecek. Kızıyla inatlaşmasının manası ne.

Yapabileceğin en uygun şey yaşadığın eve geri dönüp o evde yaşaman. Ayrılacaksan da sen o evde kal kocan gitsin. Bu da imkansız sa biraz para kazanmaya bak. Sana kolaylıklar annene de biraz fikir diliyorum.

Bir de su içmesinde sorun yok, mama alan bebeklere kabız olmaması için su veriliyor, hazır su veya kaynamış soğutulmuş çeşme suyu da olur, ama çorba olmaz diye biliyorum ben 6 ay gibi başladım oğluma. Allah korusun birşey olursa babasına nasıl hesap veririm diyebilirsiniz annenize, belki biraz daha dikkat eder.

Şu an sinirden çatlayabilirim!

45 günlük bebeğim var. 15 günlükken bir de 1. ayinda 2 farklı doktor kontrolünden geçti ve ikisi de bebeğimin ciğerlerinin dolu olduğunu sigara içmememi söylediler. Halbuki ben sigara içmiyorum. İlkinde eşim yanımdaydı o sigara içtiği için hemen önlemini aldı, iyice havalanmadan, ellerini yıkayıp dişlerini fırçalamadan bebeğimin yanına yaklaşmadı. Kısa bir süre sonra büyük bir kavgamız oldu ve ben annemde kalmaya başladim.

Annemdeyken 2. doktor bu çocuğun ciğerleri sigara dumanıyla dolmuş evde kesinlikle sigara içen insan olmayacak dedi. İçen birinin ne kadar zor bırakabildiğini bildiğim için annemden sadece dikkatli olmasinı ve gereken hijyeni sağlamadan bebeğimin yanına yaklaşmamasını rica ettim. Annem hemen sinirlendi ve dr.la konuşacağını gerçekten böyle birşey dediğinden emin olacağını söyledi. Ne yani yalan mı söylecektim? Nitekim dr.un yanına gitti ve hastası vardı bahanesiyle sormadan geri döndü. O günden sonra defalarca sigara içip bütün kokusu üzerindeyken bebeğimi kucağına alıp göğsüne bastırdığını, arabanın içinde de içtiğini gördüm. Kaldı ki benim de ciğerlerimden rahatsızlığım var ve dr benim de korunmam gerektiğini söylemesine ve annem bunu bilmesine rağmen hiçbir zaman dikkat etmedi.

Artık bu akşam şirazem kaydı. Uyuyordum uyandığımda annem mama yapmış içirmeye hazırlanıyordu. Bebeğim uyanır gibi olunca kucağına aldi o esnada ben de kokunun farkina vardım. Belli ki yeni sigara içmiş gelmiş çocuğumu kucağına aliyor. Dedim ki sen sigara içmişsin hayır içmedim dedi. içmissin işte neden yalan söylüyorsun dediğimde şşş sus bebek uyanacak içmedim kes sesini demesiyle benim şalterler attı. Büyük tartışma yaşadık. Dr.dayken benle ne alakası var diyorsun eve gelince başka davranıyorsun dedim sen benim sigara içtiğimi biliyorsun dedi.

Eee? Bilince ne oluyor? Çok mu zor buna dikkat etmek? Daha dünyaya yeni gelmiş bir bebeğin sağlığına dikkat etmek?

Bunların haricinde buz gibi suyu içirir, çorba yapıcam çocuğa içiricem der, çocuğu oturtmaya çalışır, buz gibi soğukta sırtına hırkasını giydirmeden dolaştırmaya çıkarır.. O kadar uyarmama rağmen.

Hayatımın hiçbir döneminde annemden bu kadar nefret etmemiştim. Bir de beni Allah'a havale ediyormuş. Sen hangi yüzle kendini savunuyorsun? Asıl ben seni Allah'a havale ediyorum dedim. En kısa sürede buradan defolup gideceğim. Lanet olsun.
siz nerede yaşıuyorsunuz ?
bulundugunuz bölgede soba mı yakılıyor ? kömür mü ? yada yol üzermi ?
ayrıca hem sigara içmeyin deniyor hemde evden cıkıp sigara iöen annene gidiyorsun...
değişik olmuş.
kocan annesi gitseymiş.bebeginle iyi olana kadar kendi evinde kalsaymışsın daha iyi olurmuş.
acaba öfkelenip düşünmeden hareket eden birisimiz ?

Bebeğin ciğerleri sigara dumanı dolmuş cümlesi bana çok saçma geldi özür dilerim. Bir doktor nereden nasıl anlar ki bunu?

Bebeğin yanında, bulunduğu ortamda elbet sigara içilmeyecek. Ama öz babası her sigara sonrası diş fırçalamak zorunda mı kalmalı?

Bilemiyorum.. Bebeğinizin sağlığı her şeyden önemli bu bir gerçek ama aşırılıklardan kaçınmak gerekiyor.
bebegin cigeri dolsun dolmasin. sigara icildikten.sonra oz babasi bile olsa birak bebegi 10 yasinda cocugun bile yanina giderken elini yuzinubyikayacak disini fircalayacak. hatta sigara icerken baska hirka falan giyecek.
10 yil bifiil sigara ictim ben pat diye de biraktim ki en yakinlarim bile sigara senin bir organin emzik gibi olmus derlerdi. birakamiyorum tiryakiyim bila bila bila hepsi maval okumak bana gore. iradesizligin ve bencilligin daniskasi.
yillarca ikinci ssinif insan muamelesi gordum disarda sogukta icmeler igrenc bir koku. daha biraz once bir arkadasim yanima geldi. gayet bakimli hos bir kadin ama les gibi sigara hatta izmarit kokuyor. ben rahatsiz oldum bebek nasil rahatsiz olmasin ya.
ev Don diyemem belki ama bu konuda annenle iyi bir konusma yapman sart.
nasil bir uyusturucudur ki kendi torunundan daha degerli hale gelebiliyor.

Neden nankör diyorsunuz tamam annelerimiz başımızın taci ama bu kadinda bir anne tabiki çocuğunu herkesten cok düşünür , 45 günlük bebege çorba vermenin mantigi nedir resmen hayati boyunca karşılaşacagi skntilara davetiye çıkarabilir... belki o an olmaz ama ilerde sorun olur...6 aya kadar ek gida vermemenin mantığı budur... sigara icinde elini yuzunu yıkayıp ,kıyafetini değiştirmek zor değildir hemde torunu için, ayrica kadin 45 gün once dogum yapmış lohusaligi yeni bitmis ve bu sürede eşiyle sorun yaşamış ve babasi veannesiyle olması gereken yavruyla anne evine dönmüş, bunlar kolay mi kadın ne kadar sağlıklı düşünebilir...

Belki siz lohusaligi kolay atlattiniz ,evinizde huzur vardi ama herkes eşit sartlarda degil, kimse kendi başına gelmeyen olayları hafife almasın bence

arkadaşın önceki konularını bilmiyordum zaten sorunu varmış anneyle annesi haklıdır demiyorum arkadaşın tutumu kötü ne olursa olsun annesi diğer konularına bakılırsa kardeşiyle de problemli her şey tek taraflı olmaz biraz da kendimize çeki düzen vermeliyiz değil mi :KK17:

Annem bana bakmamış konusunu durduk yere söylemedim. Biri annen sana baktıysa bebeğine de bakar dedi ona istinaden söyledim. Cevabimda da belirttim halbuki. Buradan çalışan anne çocuğuna bakamaz sonucunu nasıl çıkarttınız? Ciddi algılama probleminiz var bence. Ayrıca bebeğimin ciğerlerinin sigarayla dolmasını ben kafamdan uydurmuyorum. Dileyene özelden doktorumun isim soyisim ve telf. nosunu göndereyim sorsun. Siz dr.dan daha iyi biliyorsanız bilemeyeceğim tabi.

yazdığınız o yönde öyle anlaşılıyor çalıştığı için bakmamıştır ne sonuç çıkıyor. herneyse anneniz haklı değil haklıdır da demedim zaten sadece sizin tutumunuz hiç hoş değil annenize

Sigara iciyorsanız eger bebek svemeyin. Ille de sevecekseniz : kiyafetler degisecek, el yüz yikanacak, disler fircalanacak.. zarar minimuma inecek. Bunlari da mabadımdan uydurmuyorum, pediatri hekiminin söylediği şeylerdir bunlar.

Annenizle 2niz mi evdesiniz konu sahibi? 3.bir kişi yok mu

Öncelikle geçmiş olsun, sadece sigara dumanı değil bebekleri ve ciğerlerimizi zehirleyen, bunlardan bahsedeyim, benim oğlumda nefes almakta zorluk çekiyordu, çok kitap okudum, en önemlisi eviniz otoyol, cadde üzerindeyse başka bir yere taşının mümkünse çünkü bir kişinin sigara dumanını geçtim binlerce arabanın egzozu evlere doluyor, mümkünse bahçesi etrafında ağaçları olan biryer olsun, mümkün değilse en azından balkonunuzda evinizde bitkiler çiçekler olsun. Yumuşatıcı, sentetik parfüm içeren temizleyiciler sigara kadar zararlı nefes aldırmıyor. Doğal ürünler, arap sabunu, sirke, karbonat çocuklu evlerde bunlarla temizlik yapmak daha iyi. Aslında genel olarak parfümlü ürünleri kullanmamak en iyisi. Çok sıkı giydirmemek daha iyi aslında terlemesi ciğerleri için daha tehlikeli. Eğer burnu kulakları çok soğuk değilse üşümüyordur. Bebeklere en fazla 1 kat fazla giydirin diyor drlar genelde. Anne olunca insan çok hassas oluyor ben de eşime çok kızıyorum hala elini yıka diyorum sigaradan sonra. Annenizle tartışmayın, onun yerine anne ben yaparım teşekkür ederim deyin, o da çocuğa bakmak için yardım için yapıyordur ama yaşlıları değiştirmek daha zor. Sizi de büyütmüş bir yaşa getirmiş kırmayın, anne ben yapayım, her zaman sen yanımda olmayacaksın öğrenmem lazım deyin.İnşallah eşinizle sorunlar hallolur, bebek sağlığı olunca annenin gözü hiçbirşeyi görmüyor o yüzden anlıyorum sizi.

Çok iyi anlıyorum.
Benim annem de kokusunu duysa tıkanıyor. Yeğenlerim de alerjilerinden dolayı aynı şekilde en ufak sigara kokusunda tıkanıp öksürük komasına girebiliyorlar. Anlayabiliyorum sizi.

Ayrıca annenizi de anlamak imkansız. Kendi kızı ve torunu mecbur kalıp kendisinin yanına geldi diye her hakka sahip olduğunu mu sanıyor.

İnsan biraz düşünceli olmak zorunda. Sigara içiyorsa çocuktan uzak duracak. Çocuğa yaklaşırken de temizlenecek. Kızıyla inatlaşmasının manası ne.

Yapabileceğin en uygun şey yaşadığın eve geri dönüp o evde yaşaman. Ayrılacaksan da sen o evde kal kocan gitsin. Bu da imkansız sa biraz para kazanmaya bak. Sana kolaylıklar annene de biraz fikir diliyorum.

Bir de su içmesinde sorun yok, mama alan bebeklere kabız olmaması için su veriliyor, hazır su veya kaynamış soğutulmuş çeşme suyu da olur, ama çorba olmaz diye biliyorum ben 6 ay gibi başladım oğluma. Allah korusun birşey olursa babasına nasıl hesap veririm diyebilirsiniz annenize, belki biraz daha dikkat eder.

bebegin cigeri dolsun dolmasin. sigara icildikten.sonra oz babasi bile olsa birak bebegi 10 yasinda cocugun bile yanina giderken elini yuzinubyikayacak disini fircalayacak. hatta sigara icerken baska hirka falan giyecek.
10 yil bifiil sigara ictim ben pat diye de biraktim ki en yakinlarim bile sigara senin bir organin emzik gibi olmus derlerdi. birakamiyorum tiryakiyim bila bila bila hepsi maval okumak bana gore. iradesizligin ve bencilligin daniskasi.
yillarca ikinci ssinif insan muamelesi gordum disarda sogukta icmeler igrenc bir koku. daha biraz once bir arkadasim yanima geldi. gayet bakimli hos bir kadin ama les gibi sigara hatta izmarit kokuyor. ben rahatsiz oldum bebek nasil rahatsiz olmasin ya.
ev Don diyemem belki ama bu konuda annenle iyi bir konusma yapman sart.
nasil bir uyusturucudur ki kendi torunundan daha degerli hale gelebiliyor.

Bilincli yaklaşımınızdan ötürü teşekkür ederim arkadaşlar. Anlatmak istediklerim bunlardı. Ben rahatsız olup ciğerlerim dolarken bebeğiminki nasıl dolmasın? Bazı insanlar dr.lardan daha iyi biliyorlar. Annemle sigara mevzusunda güzellikle çok konuştum fakat karşilık alamadım. Bıraksın demiyorum zaten. Tek istediğim sigarayı içtikten sonra birkaç dakika havalanması, ellerini yıkayıp, dişlerini fırçalayıp öyle yaklaşması. Benim annem sigarayı söndürdüğü gibi çocuğu kucağına alıp birde ağzını çocuğun yüzüne yaklaştırarak konuşuyor. Zaten anne sütu almiyor yavrum bir de buna maruz kalıyor.

Allah sabir versin
Bu yuzden her mesajimda da soylerim; insanin kendi evi gibisi yok..
Hem 2 aylik bebege corba mi icirtilir ya midesini bozacak 6. Ayda baslanir ek gidaya

O ana beni yetiştirmedi belirteyim. Bunu bebek bakımı anlamında söylüyorum. Annem çalıştığı için bir babannemler bir annanemler bakmış. Anne sütü almamışım mamayla büyümüşüm oğlum gibi. 3 yaşlarımda bakıcıya vermiş ondan sonrası da kreşe gittik. Kardeşime de aynı şekilde. Anlayacağın annem hiç bebek bakmamış. Bilip bilmeden yorum yapmışsın.
Geç bu işleri. Bilir anacığın sen kafan yorma.

Eşin gitsin evden.. çocuğuma dumansız hava sahası sağlıcam de.. evladını düşünüyorsa evine dön o biraz sizi yalnız bıraksın. .

Sanırım anne değilsin. Umarım olursun ve benim yaşadıklarımı yaşamazsın. Zira çok büyük konuşyorsun.
Hayatım ne sebeple olursa olsun insan annemden nefret ediyorum demez anlıyo musun? Demez. Sen annesin ve annen hakkında nefret dolu cümleler kuruyosun. Anne olmk için tedavi görüyorum evet. Ama annemden nefrer ediyorum demeyi Rabbim kabul etmiyo bi kere anlıyo musun?

O ana beni yetiştirmedi belirteyim. Bunu bebek bakımı anlamında söylüyorum. Annem çalıştığı için bir babannemler bir annanemler bakmış. Anne sütü almamışım mamayla büyümüşüm oğlum gibi. 3 yaşlarımda bakıcıya vermiş ondan sonrası da kreşe gittik. Kardeşime de aynı şekilde. Anlayacağın annem hiç bebek bakmamış. Bilip bilmeden yorum yapmışsın.

Olur mu öyle demeyin ama.ben de cocugumu 6 aylıktan beri bakıcılara kreslere emanet ediyorum 4 yasında 2 sene bakıcı 1, 5 senedir de krese emanet yavrum.böyle diyen insanları gördükce cok uzülüyorum.calısan bir anneyim.ya kizım da ileride hakkımda sizin gibi düsünürse.kahrolurdum sanırım...

Evet anneniz normal degil.corbalar falan...ama sizde de su an lohusalıgın hem de esinizle olan gerginligin birikimi vardır.ters cevaplamayın bakalım annenizi.anne birvkac ay daha gecsin bakim deyin.biraz politik olun.tabiki lohusa psikolojisi farklı siz devolabildiginiz kadar olun...

Hayatım ne sebeple olursa olsun insan annemden nefret ediyorum demez anlıyo musun? Demez. Sen annesin ve annen hakkında nefret dolu cümleler kuruyosun. Anne olmk için tedavi görüyorum evet. Ama annemden nefrer ediyorum demeyi Rabbim kabul etmiyo bi kere anlıyo musun?

Öncelikle ben senin hayatın değilim. Yaşın doğruysa senden 14 yas büyüğüm. Hayat sadece senin bildiğin gibi değil. Her anne de kutsal değil. Yasadığım zibilyon tane şeyi oturup anlatacak değilim. Rabbim nefret ediyorum demeyi değil öf bile demeyi kabul etmiyor. Duygulara değil davranışına bakıyor. Ayrıca ne olursa olsun günahı da sevabı da beni bağlar. Bir daha beni alıntılama lütfen.

Öncelikle ben senin hayatın değilim. Yaşın doğruysa senden 14 yas büyüğüm. Hayat sadece senin bildiğin gibi değil. Her anne de kutsal değil. Yasadığım zibilyon tane şeyi oturup anlatacak değilim. Rabbim nefret ediyorum demeyi değil öf bile demeyi kabul etmiyor. Duygulara değil davranışına bakıyor. Ayrıca ne olursa olsun günahı da sevabı da beni bağlar. Bir daha beni alıntılama lütfen.
Yaşım doğrudur ve benden 14yaş büyük olmana rağmen aklı başında olmana rağmen annemdeb nefret edebiliyorum diyorsan. O her anne kutsal değildir sözüne sende giriyorsun bana göre.
Annenden nefret ediyosun ama çok iyi anne olduğunu düşünüyosn sanırm.
Hı hı evet ondan.
Günahı svabı bni bağlar cart curt. Bananeki senden ve anacığın dan nefret etmenden. Beni alıntılama demişsin. Ben yorum yaptım. Sen alıntıladın. Yoruma açık değilsen annene duyduğn nefreti buraya kusma. 14değil 24yaşta büyük olsan düşünce yapın buysa saygım yok sana. Bitti.

Back