Sahi sevgi, evlilik neydi ?

Neyden korkuyosun canım Allahaşkına.
Vereceksin yüzüğü, taksın sepeti koluna herkes kendi yoluna..
Valla 3 gün ağlarsın, hayatın kurtulur ama
Adam gibi adamlar da var, sen nişanlını adam sanma. Ağır oldu belki ama.. Öyle..

Ben bunu teklif ettim nisanlima ve gorumceme anlattim ama anlamiyorlar illa o ev ve dugunden sonra esya diyorlar. Ya okumus etmis insanlar nasil boyle dusnebilirler aklim almiyor. Ayri ev tutalim annenler de ne zaman gidiyorsa gitsin dedim yok dediler. O zaman bosaltsinlar dedim o da yok. Ben anlayissiz kotu bir gelinmisim kayinvalidem oyle diyor !
Ozeniyorum arkadaslarimdan gelin olanlar oluyor evlerini duzuyorlar benimse.. Diyemiyorum dugunden sonra olacak diye diyemiyorum misafir kalacakmis diye utaniyorum Yuzugu atsam ne olacak diye dusunuyorum belki duzelir diyorum bilmiyorum

Yüzüğü atarsanız aylarca, atmazsanız yıllarca ağlarsınız.

Eger dedigin gibi benden habersiz boyle bir plan yaparlarsa bosanmaya kadar gider bu durum bundan eminim yaparim ! Al anneni babani otur o zaman derim ! Bu nedir ya birde annesi diyor.ki oglumunn enguzel zamanlariydi nisanlilik donemi cocugun burnundan getirdin keske hic olmasaydi diyor. Halbuki kendileri karismasa hicbirsey olmayacak

Bak arkadaşım benim belki yazılarımla karşılaştırysan ben aileden kesinlikle beklenti olmamasından yana bir insanım. Her şeyi gelin damat kendi yapsın derim hep. Ama bu aileyle olmaz. Ailesinin ağzından her çıkanı kanun gibi uygulayıp seni asla umursamayan, senin ailenin bir etkisi olursa ya diye ödü kopan bu adamla da olmaz. Bunların hem desteği yok hem kösteği çok.
Asla olmaz.
Daha gelinliğin bile yokmuş, sana o eşya alma yerleştirme heyecanını bile yaşatmamışlar.
Bütün hayallerini acımadan gasbetmişler.
Nişanlın ailesine tek laf etmiyor
Şimdi böyle olan adam sonra ne zaman çocuk yapacağınıza bile annesinin lafına göre karar verir
Onların hep oturduğu ev orası, mutlaka sık sık gelip uzun süreler kalacaklar
Büyük ihtimal sana doğru düzgün eşya alınmayacak, şu an orada olan eşyaların yanına en fazla bir yatak odası vs. alınacak, sen bir şey demeye kalkınca burada boş boş duruyor bu eşya yazık değil mi ne kadar müsrifsin, yeni bulaşık meselesi benden daha mı önemli, senin kesin ailen baskı yapıyor yeni eşya olsun diye onlar karışamaz diyecek müstakbel eşin.
Nişanlın ailene karşı aşırı temkinli, büyük ihtimal senin onlarla sık sık görüşmene vs. karşı çıkacak.
Sırtına mont almalarına gerek yok, çocuksun da şekerlemeyle kandırıyor gibi senden hayatını çalıp mont veriyorlar. Kanma.
Kanma arkadaşım yapma kendine bunu.

Ayrılırsan bakıp ağlayacağın bir gelinliğin yok
Kira sözleşmesini nasıl fesih edeceğim derdi yok
Bu kadar eşya aldık depozitoları yanacak derdi yok
Çıkar yüzüğü ver gitsin..

Bu dusunce tarzi sizi evlendikten sonra da etkiler. Onun ailesi gelir ostedigi kadar kalir cunku erkek ailesidir sizin aileniz iki gun ust uste gelse sorun cikar.

Bence ayri ev acsa da iyi dusunun.

Bu kayinvalide ve bu es adayi sizi cok uzer.

Yasiniz 32 olabilir. Benim 38 yasindaki erkek kuzenim 35 yasindaki esiyle daha 6 ay once evlendi. Hemde dugun dernek ev her sey yapildi. Ayrica kizin annesine yakin evde tutuldu. Biz erkek tarafi olarak destekledik. Kiz calisiyor cocuga annesi bakacaksa tabiki annesine yakin olsun dedik. Teyzemde yeterki oglum mutlu olsun varsin kayinvalidesine yakin olsun dedi.

Iyi dusunun ve ailenize saygi konusunda net olun. Ailenize saygi duymak ZORUNDALAR.

Şimdi nişan atamayan, nikah mı bozacak..
Yapamazsın kolay değil ha deyince boşanmak...
Hayırlısı hakkında

Bu soruların cevabı çok basit. Her şeyi son anda söyledikleri gibi aslında yeni eşya alınmayacağını, olanlarla idare etmesi gerekeceğini de evlendikten bir hafta söyleyecekler konu sahibine. O da yine ses çıkarmayacak.

iki dal ot gönderince sorun çözüldü mu
mobilya işi halloldu mu
misafirlere çözüm bulundu mu
tamam sen haklısın gel ev bakalım denildi mi Hayır
ee o zaman daha ayrılmak için ne bekliyorsunuz

Kesinlikle çok kötü niyetle hazırlanmış bir tezgah bu
İşin kötüsü nişanlı da kurgulayanların içinde

senin hevesini geçtim kayınvalidenin de hiç mi hevesi yok...benimde var bir gelin adayım...şimdiden ona neler alıcam,neler takıcam,nasıl düğün dernek yapıcam diye ne hayaller kuruyorum...ben mi tuhafım kayınvaliden mi bilemedim....bence bir evlilik hangi sorunla başlarsa, o sorunla devam ediyor hatta bitiyor...

Kesinlikle çok kötü niyetle hazırlanmış bir tezgah bu
İşin kötüsü nişanlı da kurgulayanların içinde
Her zamanki gibi nişandan dönmeyen evlendikten sonra hiç boşanmayacak. Öyle yaşayıp gidecekler, kvnin evinde onun eşyalarıyla ve büyük ihtimalle yine onlarla. Sonuçta kadının kendi evi kendi eşyası, kullanmak için geline mi soracak.

Esyalar dugunden once alinacak onda karar kildik sadece dugunden sonra eve gelecekmis

Kaynanam telde bana " senin yanina mj yerlesecegiz saniyorusun sen istesende ben istemem " diye beni azarladi

Arkadaşımda aynı bu şekilde evlendi..sadece yatak odasi takımını getirtti,digerleri bir hafta sonra geldi birgünde yerlestirdiler,esinin aileside 2.3 gun sonra döndüler memleketlerine,boyle olmasindanda memnun kaldi,bir sürü uzaktan gelenler oldu mahfolurdu eşyam halılarım iyiki boyle olmuş dedi,bilemiyorum bunda bi sorun varmı..egerki ailesinin akrabalarinin kalacagi baska yer yoksa bende boyle yapardım

Ya nolur saçmalama. 32 yaşındasın 42 değil. Ki 42 bile olsan, 52 bile olsan ne önemi var. Özgür olacaksın özgür, psikopat bir ailenin kölesi değil. "Ben insan degil miyim diyorum sen artik soyadimi alacaksin ben nereye sen oraya diyor." Allah aşkına adam sana bu lafı dedi, sen hala bunu kocan olarak istiyor musun? Eğer istiyorum diyorsan ben bu konuya yazıp üzülmeyi bırakayım cidden. Bayağı bir ayrı dünyaların insanıyız demektir.

Boya badana?
Kırık dökük yerlerin tamiri?

Nişanı atamayan boşanmayı hiç yapamaz üzgünüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…