Sağlıklı beslenirken;

Sadece saldım çayıra olsa iyi, evde de hep diyorum bizimkilerin terbiye şekli mütemadiyen eziklemek, eleştirmek, ne yapsan yaranamamak, böyle gider bu

Seni çok iyi anlıyorum nisam, endişelenmeni yani. Ben ilkokulu küçük bi kasabada okudum ve kasaba halkı baya anasının gözüdür hala öyleler ben okulda zorbalığa uğramadım çünkü babam 25 yıl öğretmenlik yaptı orada, sever sayarlardı babamı X hocanın kızı diye ekmeğini yedim durumun bi de biz kuzenler olarak sümüklü sırpat çocukların (şu an o sırpatlar iyi arkadaşlarım) arasındaki temiz ütülü üniformalı, ön sırada oturan çalışkan çocuklardık bizi değişik görürler fazla yaklaşmazdı ama okul dışındaki arkadaş çevresinde sessizdim dışlandığım olurdu çok üzülürdüm, ufak bi çevrede büyüdüğümden olsa gerek öyle fazla ezilmedim ama büyük şehirde beni kesin çiğ çiğ yerlerdi ahsen kuzucuk vuramam acır demiş ya aha ben dedim :)) hala bile derim biraz çirkef olsaydım diye ama yapı meselesi bu, ama insan kendini korumayı çocuktan öğreniyor hepimiz zamanında öğrendik (bi ara iki üç kişi toplayıp çete bile kurduydum kendime hahahah mallığa bak), bi şekilde kendi yöntemini geliştiriyor yani. Ahsen de yapacak bunu, kimileri kadife yumruklu olur ya ahsen de öyle olacak muhtemelen bahtı açık olsun inşallah kontes hanımın

Sadece saldım çayıra olsa iyi, evde de hep diyorum bizimkilerin terbiye şekli mütemadiyen eziklemek, eleştirmek, ne yapsan yaranamamak, böyle gider bu
yaaa aynen oyle gercekten
sus cocuklar konusmaz karısmaz, sen bı sus bakım sozlerını cok duydum ben
bırde mesela 4 almısım sınavdan
neden 5 almadın derdı
lısedeyken de kompozısyonlarda psıkolojıde sosyolojıde sınıfta en ıyı olan bendım bunun ıcın asla tebrık etmedıler ama sınavda 70-80 alayım
neden 100 almadın derlerdı
bırı bana bırsey dese yapsa
annem bana kımbılır sen ne yaptın veya o kadar kız varken sen nıye yasadın bu durumu bula bula senı mı buldu derdı
kafa yapısına bak ya saka gıbı
o an kendımı suclu hıssederdım bırde o yuzden basıma bırsey gelse anlatmazdım cekınırdım cunku kesın kabahatlı ben olurdum
sen ne anlarsın buyu de o zaman goreyım bır anne olda ondan sonra anlayacaksın laflarını da cok duydum
bu baya ezıklemek oluyor degıl mı
sureklı annem benımle boyle konusur o yuzden artık annemle gorusmuyorum evlendıkten sonra cocugumun ve kocamın yanında da boyle konusmaya devam ettıgı ıcın uzak duruyorum annemden acıkcası
ama oğlusu mukemmel
neler neler yaptı abım herseyı gec benı ve esımı dolandırdı
ama oglusuna asla toz kondurmaz başını yesın senın oglusun dedım en son bırdaha da gorusmedım

ben babamın kızıyım
yaaa cok tatlısın insallah canım benım

Sonra da vay efendim niye ketumsunuz bişeyinizi paylaşmıyosunuz diye kızıyorlar

Benim de babam evin eleştirmeni, ben de işime karışılmasını pek sevmem o yüzden hala günlük hayatta didişiriz yemek nasıl olmuş çay nasıl yapılacak, konularımız bunlar düşün hakkını yemeyeyim kız erkek ayrımı yapmaz üçümüzü de eşit derecede ezikler

Benim anneannem çok ayırır kızlarla oğlanları, ben mesela yok hükmündeyim anneannemin gözünde çünkü kızının kızıyım nenemle kötü bir ilişkim yok şu an felçli zaten 2.5 yıldır, hani kötü davranmazdı severdi kendince beni de ama nenem için erkeğin yeri ayrı onu da bilirdim hep :)) kendi çocuklarını da öyle yetiştirmiş annemi ezip dayılarımı pohpohlayarak, şimdi annem taşı sıksa suyunu çıkaran erken olgunlaşmış becerikli bir kadın, dayımlarsa sorumsuz rahmetli dedemin malını mülkünü yiyen hayırsızlar oldular maalesef bizim toplumda hep anne baba hakkından bahsediliyor ama evladın haklarından hiç söz edilmiyor

kesınlıkle cok dogru soyluyorsun ana baba hakkı kadar cocugun hakkını hıc dusunmuyorlar
annemın bana bu davranısı akrabalarıma da yansıdı
en basıtı mesela
benı babanem buyuttu... annemle babanemın arası yok hıc gorusmezler. bence babanem ıyı bır kayınvalıde ama annem bazı seylerını cok abarttı ve küstü fakat ben babanemle gorusuyorum...
ben babanemle gorusuyorum dıye teyzem ve kuzenlerım benı sılmıs ve engellemıs e bırı annemse dıgerı babanem ustelık babanem annem hakkında hıc konusmuyor bıle ...annem sureklı konusur ama babanem hıc konusmaz ustelık ustumde cok emegı olan bır kadın, annem konusmuyor dıye ben niye kuseyım? belkı bugun kotuler yarın ıyı olurlar... aralarına nıye gıreyım ayrıca teyzeme ne degıl mı

teyzem bana hesap sordu ve aynen bunu soyledım sonra da vay efendım agır konusmusum tansıyonu cıkmıs cocukları benı sıldı

yalnız bır not duseyım babam malikane yaptırmıstı bız cocukken babanem amcamlar halamlar hepımız bırlıkte yasadık teyzemle amcam evlı bu arada

babam amcama yanı teyzemle evlı olan amcama teyzemın ısrarıyla ev ve fabrıka verdı cocuklarını okuttu kızları resmen ben buyuttum ablalık yaptım ustlerınde cok fazla emeklerımız var
fakat annem sureklı benı boyle ezıkledıgı ıcın annem teyzem ve kızları bır arada otururlardı (ben babamın kızı olarak babaneme çekmıs halalarıma cekmıs bırı olarak) ''annemın tabırıyle'' hep ayrı dururdum cunku ne dilleri bana uyardı ne fıkırlerı ve sureklı elestırırlerdı annem bu hakkı verdı onlara

yanı sen kım köpek durumu tam olarak teyzem kımınle gorusup gorusmeyecegıme ne hakla karısabılır mesela degıl mı bırde canım sıkıldı ve ben bunu babaneme anlattım babanemde kızın neden bu kadar ustune gıdıyorsunuz demıs kızmıs teyzeme teyzemde demıs kı nisa kızlarımı hep kıskanırdı sırf canımız sıkılsın dıye bak aramızı bozuyor sen nisayla konusma demıs bunu da bana halam anlattı kızım sen teyzenden uzak dur dıye dallas gıbı aıle mubarek ben cocuklarını kıskanıyormusum bunu 34 yasımdan sonra ogrendım vay anasını bırde konumuzla ne alaka dımı nereden vursam derdınde yanı teyzeye bak

babamın benı ozel okulda okutmus olmasına bıle laf etmıslerdı ne geregı var bosa masraf zaten okuyamaz bu kız demıslerdı teyzem demıstı bunu tabı kendısının kızını ozelde okutmadı babam sanırım siniri ondan

yanı bunları yasadım ve tum bunlar ıcın annemı sucluyorum o benı ezıklemeseydı kendı kardesıne benı ezdırmeseydı suan bunları yazmıyor olacaktım abartıyor muyum sence eger yanlıs dusunuyorsam soyleyın heee kendı kendımı doldurmuyorum dımı aklıma gelınce sinirlendım yıne

farz edelım ben kotu bır evladım , abımden daha buyuk kotuluk etmıs olamam ama dıyelım kı yeryuzundekı en kotu ınsan benım
anne dedıgın cocuguna sahıp cıkmaz mı ?

Son düzenleme:
Abartmıyorsun nisam, ne yazık ki moda tabirle toksik akraba çok yaygın bizim ülkemizde. Üstüne de büyüklerine saygısızlık etme, onlar kötü bişey yapmaz sen yanlış düşünüyorsun ne ayıp şey kafalarıyla büyütülünce insan sağlıklı değerlendiremiyor olayı, sonra sonra anlıyosun aynı dediğin gibi.

Ne mutlu sana ki olanları büyüdükçe anlayıp mesafeni koymuşsun. Düşününce insan üzülüyor ama bunları tahlil edip arkasındaki niyeti görmek, örneğin teyzem taraflıymış pek de iyi niyetli davranmamış diyebilmek, kendin de anne olunca annenin hatalarını görebilmek, o da etten kemikten insandı bu hataları ben yapmayacağım diyebilmek acılı bir yol ama insanı olgunlaştırıyor, olgunlaştıkça hayat daha oturaklı daha güzel daha tatmin edici oluyor

keske herkes ölümlü dunya oldugunu hatırlayarak yasasa kımse kımseye sorun yasatmasa zaten hayat zorken daha da zorlastırmasalar

bu arada dun ben boynumu ve belımı ıncıttım ya
kosu bandında hunharca kosuyordum en ust sevıyede tam yarım saatın sonuna gelmısım yorulmusum
bır anda elektrık gıttı ve bant durdu
bende onumde durmasın dıye tutma yerını cıkartmıstım tutunacak seyım yoktu yanı
bır fırladım uctum resmen ben ucabılıyormusum ya bıldıgın
belım boynum kotu

ama sıkı bır kahvaltı yaptım suan ınanılmaz yuruyesım var zarar verırmıyım acaba

keske herkes ölümlü dunya oldugunu hatırlayarak yasasa kımse kımseye sorun yasatmasa zaten hayat zorken daha da zorlastırmasalar
Öyle nisam da böyle olaylar da gerekiyor demek ki dünyanın sıkıcı olmaması için şahsen çareyi iyi niyetli insanlarla daha yakın kötü niyetlilerle kim olursa olsun uzak durmakta buldum :))

Geçmiş olsun nisam birkaç gün yürüme yaw, ilk günler anlamazsın belki ama zorlamışsındır falan sonra ortaya çıkar daha çok ağrıyabilir

Ay geçmiş olsun

Yapma yavriko biraz dinlen zaten hergünde yürume bence dizlerine zarar verirsin 4 5 gün yeter şimdi zaten sakatlanmissın

Geçmiş olsun nisam birkaç gün yürüme yaw, ilk günler anlamazsın belki ama zorlamışsındır falan sonra ortaya çıkar daha çok ağrıyabilir

Ay geçmiş olsun

Yapma yavriko biraz dinlen zaten hergünde yürume bence dizlerine zarar verirsin 4 5 gün yeter şimdi zaten sakatlanmissın
tesekkur ederım kızlar
tamam o zaman dınleneyım kullanma kılavuzumda da bandı kullandıktan sonra kaslarınızı 48 saat dınlendırmenız tavsıye edılır dıyor ama benım bu uc noktalarım ya hep ya hıclerım mahvedecek

benı yerımden zor kaldırdınız sımdı de dınlen dıyorsunuz ben bugunlerıde mı gorecektım

bu kacamaga razıyım borek tatlı yemeyın de en azından yedıgın cekırdek :) vıtamın almıs oldun

gayet guzel beslenmıssın super gıdıyorsun
bugünden sonra ne olduysa bozdum yine.

Kafaya taktıkça sarpa sarıyorum. Evde olunca iyice bozuyorum. Evde boş oturdukça da insanın yiyesi geliyor. Şu sepet örmeye biraz daha yoğunlaşmam lazım. elim oyalansın ki, yemeğe vermeyeyim kendimi.

Neyse bugün yine işe başladım ve kahvaltımı edip geldim.

Bu arada yumurta yemek içimi bulandırıyor artık.
1 haşlama yumurta yiyebildim.
yanına marul, salatalık ve domates ile zeytinyağlı salata,
peynir ve zeytin
ve de badem.

eğer servis gelir de "tamiri mümkün olmayan arıza" derse, yeni buzdolabı göndermek zorundalar.

egeer hazır degılsen tekrar baslama cok cıddıyım

baslayıp son verıp tekrar baslamak metabolızmana buyuk zarar verır ondan sonra hazır olsan asırı dıkkat etsende cok zor kılo verırsın
evde bos oturmakla hıc ılgısı yok yeme ısının cunku ınan bana
buyuk ıhtımal duygusal aclık yasıyorsun buna neden olan sorun neyse once onu cozmeye calısmalısın

beslenme duzenı denılen sey bozulup bozulup onarılamıyor maaleef... cunku calısan bır sıstemımız var arıza cıkarsa tum hayatımıza sebep olur
kalp damar hastalıkları kotu huylu kolestrol ınsulın dırencı troıd dengesızlıgı bunlara sebep olursun

bunu kendime azar olarak kabul edip, kendimi kamçılamam lazım.

Duygusal açlık çekiyorsam neden çekiyorum bilmiyorum ki,

hayatımda olumsuz giden bir şey yok. aksine kilo veremediğim için kendimi mutsuz hissediyorum. eğer duygusal açlığım bundansa kısır döngüdeyim demektir.

İnşallah düzelirim.

yoo asla azar degıl sana gercegı ve kendıne yapacagın zararı soyluyorum daha once bır ıkı kısıye daha dedım gercekten kendını hazır hısseden baslasın yoksa sonuc daha kotu olur dıye

saglıklı beslenmeye gecen ınsan zorlanmaz, aclık hıssetmez kacamak arayısına gırmez
cunku kendısını kısıtlanmıs hıssetmez
bu sana sımdılık ıyı gelmemıs kendını kısıtlanmıs hıssetmıssın mutlulugu abur cubur yıyerek bulmussun
doyana kadar ye cok cıddıyım bak ıyıce ye kılo alman gerekıyorsa al ıyıce ye bır sure sonra mıden bulanıcak zaten bırakacaksın

tam hazır olmadan baslarsan bırakırsın senınle alakalı bu yemekle veya evde oturmakla alakalı degıl kılo aldıgın ıcın belkı strese gırdın stresle bas etmek ıcın vucut yeme durtusunde bulunuyor kendıne ılac olarak bunu benımsemıssındır belkı dedıgın gıbı kısır dongude olabılırsın

once dogru ve saglıklı beslenmenın ıskence olmadıgına kendını ınandırman lazım bunun ıcınde yedıgın abur cuburların aslında ne kadar ıgrenc olduklarını gormen lazım bunun ıcınde mıden bulanana kadar yemen lazım

bırde bunu dene

ne kaybedersın kı en fazla 2-3 kılo daha alırsın ama ondan sonra bı omur kurtulursun ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…