Sağlıklı beslenirken;

Töbe yarabbi! hangisine şaşırayım bilemedim. O çocuk neymiş öyle, Boğaç tiplemesin kız versiyonu.

O yavrum kıyamam, iyi bir okulda mutlaka gözetmenler olur. Sanmam, olmaz bizim yaşadığımız türden şeyler inşallah.
Hele uzun saçı kesecek bir öğrenci, bu devirde, mümkün mü, veli okul basar ya, cesaret edemez yeni nesil. Çevreden asıl öğretmeni için referans alabilirsen süper olur ama. Ilk öğretmen çocuğun hayatında gerçekten önemli bir etken oluyor.

Oy küçük meleğim, hep kendi gibi güzel kalplilerle karşılaştırsın Rabbim inşallah

amin canım ınsallah

ya kıme soracagımı da bılmıyorum yegenlerım buyuk ortaokul cagındalar etrafımda bu sehırde ahsenın yasına yakın cocugu olan arkadasım yok bırkac yas buyuk olanda cok baska semtde

bu surecte ne olur neye hazırlıklı olalım hangı ogretmen nasıldır kımden bılgı alabılırız sorabılecegımız bıle kımse yok maalesef

mesela ogretmenlerle tanısmak ısterım acıkcası dıyologa gırersem hangısıyle cocugumun enerjısı daha cok tutar ben anlarım ama ogretmenlerle tanısabılıyor muyuz onu bıle bılmıyorum ısımlerını ınternetde arattım bırsey yok sadece hangı okulda oldukları var

ne zor ısler ya bebekken ne ıyıydı ne kolaydı hersey daha sımdı elımde avucumda daha bunun ergenlıgı var hay allahım ya

ıyı anlastıgım eltım sey dedı
sadece anasınıfı olan okul var ıcınde ılk okulu olmayan
ona gonderebılırsın okula alısırken buyuk cocukların zorbalıgına maruz kalmaz en azından dedı
ılk okul cagı cocukları acımasız olabılıyor dedı

ama bu seferde bazı seylerı yenemez nereye kadar koruyabılırım enı sonu vahsı ruhlu ınsanlarla bı arada kalmak zorunda olacak ne kadar cabuk alısırsa o kadar ıyı dıye dusunuyorum
kendını korumayı savunmayı ogrenmek zorunda keske çirkef bır cocugum olsaydı keske azıcık babanesıne cekseydı

Özel okulsa bence tanışma talebini geri çevirmezler. Evet anca sitede Ahsenden 4-5 yaş büyük aynı okula giden bir cocuk olacak ki, velisi bilsin öğretmeni.

Canım ya, çok tatlı bir çocuk, siz de maşallah çok bilinçli ebeveynlersiniz. Sanmam ergenliğinde bir zorluk yaşayasın.
Bizi düşünüyorum da, saldım çayıra mevlam kayıra, ama yine de ciddi bir sorun yaşamadan büyüdük çok şükür. Annem duymasın bu dediğimi

hmm benim gördüğüm aynı katta olmuyorlar, tenefüsleri de ayrı oluyor, çok sorun olmuyor yaş farkı ana sınıfında sanki.. ama yine de okuldan net bilgi almak lazım

Babanne demek

ozellıkle devlete yazdırıcam
ben ılk okul devlet gerı kalan ozelde okudum
devlet okulu bence tam olarak hayat mucadelesını ogretıyor
kıskanan -hırslı-tembel-urkek her karakter ve ekonomık farklılıklar ıle kalabalık sekılde aynı ortamda yasamak zorunda kalıyorsun bı nevı askerlık gıbı

tek cocuk ya ahsen dusunsene evde ona ozel oyun alanı var bırcok seye sahıp bunu devam ettırırsek bu konforu egıtıme de tasır her alanda kendısını asla zorlamadan devam ettırırsek kotuluk yaparız gıbı gelıyor bana

belkı ıyı gelır devlet okulu cok mu yanlıs dusunuyorum bılmıyorum cocuk dogdugundan berı konfor ıcınde yasadı hayat bu degıl bıraz mucadele etsın ıstıyorum

ya nasıl bır his bu ya bır cocugun gelecegı elımde kararıma baglı dusunsene bır ınsanın tum gelecegını etkıleyecek kararlar cokmu buyutuyorum abartıyormuyum
valla kafaya takıyorum

aynen, bence de en iyi denge bu. Devlet, sonra yabancı dilin iyi olduğu bir orta eğitim, sonra yine devlet üniversitesi.

Özel okullar çok fahiş fiyatlı zaten. İlk 4 sene için en azından gerek yok bence. Bir de özele yazdırır sonra devlete alırsan, kötü bocalama olur...

Ay gerçekten net karar almak zor ya. Muhitiniz iyi ise, okullarda iyidir, hiç sorun olmaz inşallah.

muhit iyi ahsenı okula bırakınca ofıse gecıcem bende calısmaya baslayacagım

sımdı cogu ozel okul resmen dershaneden dönme bızım zamanımızda sınavlara gırıyordun da oyle okula alıyorlardı sımdı parayı verıp gırıyorsun olımpıyat sınıfımız olurdu o sınıfa gecebılmek ıcın puanları yuksek tutmaya calısırdık ben artık olımpıyat sınıfı dıye bır kavram bıle duymuyorum

sımdı suan aklıma bırsey daha takıldı ya aşı olucaz ya bız erhanla bırlıkte aynı saatde
ası olurken biontech ıcın 6 kısı bırden olmalıymıs ası 6 lıymıs acıldımı hepsının yapılması lazımmıs
yanı erhan kapıda bekleyıp sırayla gıremeyecegız dolayısıyla ahsenı ası alanına alırlar mı acaba cunku emanet edebılecegımız hıc kımse hıc bır yer yok bununla ılgılı bılgısı olan varsa cocugu asla aşı odasına almıyorlar gıbı bırsey bılen varsa ben benımkını ıptal ederım baska gun olurum cunku

Zaten bu kadar harekete herseyi yiyebilirsin dr lar bile diyor bunu yaktıktan sonra ne yersen farketmez

Zaten bu kadar harekete herseyi yiyebilirsin dr lar bile diyor bunu yaktıktan sonra ne yersen farketmez
ben yıne de yemem yaaa
bırde yurumek ıstahımı actı canım tatlı ıstıyor resmen nasılsa yuruyorum dıye bulasırsam kendımı bılıyorum bende sınır yok ıcımde mıdemın bır kosesınde kurt var benım asla doymuyor

benım aslında midem yogghh mıdesızım ve sınırsız yıyebılme kapasıtesıne sahıbım bunca zaman nasıl catlamadım patlamadım zaten anlamıs da degılım allah korumus benı

Evet yapma bak ben kendimi bildim bileli okula bile kendim kalkar giderdim evin en kücüğü ve tek kızım ama annem hiç piremses yetistirmedi hic ezilmedim beni ezemezlerdi ezerdim dayım bugün kaç oğlanı dövdün diye sorardı boyle erkek gibi büyumüs bir kadinım hala birsey olsa erkek gibi horozlanma huyum var

ahsende boyle olsun ıstıyorum ınsanlar zor hayat zor dunya zor yasamak zor guclu durması lazım
ne zamana kadar yasayacagımı saglıgımın ne zamana kadar ıyı gıdecegını bılmıyorum gozum arkada kalmamalı kendısını savunmayı bılsın hakkını aramayı bılsın ezılmesın ıstıyorum boylelerı hayatda kalabılıyor ve mutlu olabılıyor cunku

Ne burcu canım birazda tabi karakter meselesi böyle şeyler ben mesela erkek işlerini yapmayıda seviyorum kısacası kimseye ihtiyacim yok evde 3 erkek annemle ben vardır erkek islerini bile hala ben yaparım birsey olsa beni ararlar

insta'da sedayı takip ediyorum ya, o randevuya bile gerek yok dedi. Saçma bence ne alakası var, yanına 4 kişi daha topla gel de aşılanma hızı artsın diye uydurmuş birileri bence.

Seda tek gitti, onun yalancısıyım öyle bişey varsa

burcu oglak yukselenı yengec

ben bu yasıma kadar daha fatura bıle odemedım tadılat ıslerınden anlarım ınsaatda bıle calısırım ama bazı konularda cok pasifim benı dısarı koy yasa de ölürüm buyuk ıhtımal asırı baskıcı ve kontrolcu bır annede buyudum benım yerıme hep benım ıcın bırılerı karar verdı unv bıtırme sınavlarında bıle annem okulun cafesınde benı beklerdı dusun pasıf buyudum hıc bır hastaneye annemsız gıtmedım hep benı annem goturdu sebebını bılmıyorum sanırım nasıl guclu olunur bılmedıgım ıcın ogretemedım kendımı sucluyorum ahsen bu kadar nazık oldugu ıcın

ya en basıtı bırseye sınırlendım sesım yukseldı telefondayım ,telefondakı kısıye bagırıyorum ahsenın tepkısı aynen su
annecım sakin ol lutfen derın nefes al sakınles dur sana su getıreyım oldu
benım annem boyle bagırsa korkar gozune gorunmez odaya kacardım
cok ıcıne atar ,cok susar ,asla tepkısını bellı etmez, korktugunda soylemez ,canı acısa soylemez, agzından kolay laf alamazsın tepkılerını genelde resıme doker yaptıgı resımden anlarım ahsenı ,mesela uzuldugu bırsey oldu dıyelım o anda ıcerı bırı gırdı anında kendısını toparlar gulumser bellı etmez falan boyle bır cocuk

dısarda bır sıkıntı yasar ve bana soylemezse dıye cekınıyorum acıkcası

yaa bunu duyduguma sevındım normalde bız hep once saglık ocagına gıderız amelıyatlık durumumuz varsa hastaneye gıderız hem saglık ocaklarımız ıyı hem aıle hekımımız ıyı
asıları da hep saglık ocagında olduk
ama bunu hastanede olmak ıstedık kı aıle hekımı alerjımızden dolayı hastanede olun dıye yonlendırdı bızı
ona sormayı unuttum
dogru soyluyorsun kım kımı beklıcek ortamı 6 lı yapalım dıye dımı ınsanların ısı gucu var netıcede

Yükseleni yengec dedin beni benden aldın çok kırılganlar oğlakta öyledir ama asla soylemez bile kendi kendine yer bitiririr

Yükseleni yengec dedin beni benden aldın çok kırılganlar oğlakta öyledir ama asla soylemez bile kendi kendine yer bitiririr
erhanda boga yukselenı yengec
aynı tipler

ben yay yukselen kova
uzaya fırlatılmıs roket gıbı hıssedıyorum kendımı

3 senedır anlattıgım her seyı adam 10 dk da anlatmıs
yok tam bugday yıyorum bırseycık olmaz ,yok dıyet yapıyorum yok kalorımı aşmıyorum dıyenlere gelsın lutfen ızleyın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…