• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sağlıklı beslenirken;

yoo asla azar degıl sana gercegı ve kendıne yapacagın zararı soyluyorum daha once bır ıkı kısıye daha dedım gercekten kendını hazır hısseden baslasın yoksa sonuc daha kotu olur dıye

saglıklı beslenmeye gecen ınsan zorlanmaz, aclık hıssetmez kacamak arayısına gırmez
cunku kendısını kısıtlanmıs hıssetmez
bu sana sımdılık ıyı gelmemıs kendını kısıtlanmıs hıssetmıssın mutlulugu abur cubur yıyerek bulmussun
doyana kadar ye cok cıddıyım bak ıyıce ye kılo alman gerekıyorsa al ıyıce ye bır sure sonra mıden bulanıcak zaten bırakacaksın

tam hazır olmadan baslarsan bırakırsın senınle alakalı bu yemekle veya evde oturmakla alakalı degıl kılo aldıgın ıcın belkı strese gırdın stresle bas etmek ıcın vucut yeme durtusunde bulunuyor kendıne ılac olarak bunu benımsemıssındır belkı dedıgın gıbı kısır dongude olabılırsın

once dogru ve saglıklı beslenmenın ıskence olmadıgına kendını ınandırman lazım bunun ıcınde yedıgın abur cuburların aslında ne kadar ıgrenc olduklarını gormen lazım bunun ıcınde mıden bulanana kadar yemen lazım

bırde bunu dene

ne kaybedersın kı en fazla 2-3 kılo daha alırsın ama ondan sonra bı omur kurtulursun ?
Azarlamadığını biliyorum, ben bunu bana :KK20: olarak aldım. Samimiyetinden şüphem yok yanlış anlaşılmayayım :)

kusana kadar yediğimi ama midemin bulanmadığını biliyorum. o sebeple bu bana uymuyor.
Biraz daha planlı yaşamam lazım. yemem, ev işim, uyku düzenim, sporum, çocuğum, ailem vs her şey düzenli olmalı belki doğrusu böyle gelecektir.

Neyse beni benimle bırakın :KK70:

Ben umutsuz vakayım :D

Azarlamadığını biliyorum, ben bunu bana :KK20: olarak aldım. Samimiyetinden şüphem yok yanlış anlaşılmayayım :)

kusana kadar yediğimi ama midemin bulanmadığını biliyorum. o sebeple bu bana uymuyor.
Biraz daha planlı yaşamam lazım. yemem, ev işim, uyku düzenim, sporum, çocuğum, ailem vs her şey düzenli olmalı belki doğrusu böyle gelecektir.

Neyse beni benimle bırakın :KK70:

Ben umutsuz vakayım :KK70:
yoo umutsuz vaka degılsın
sadece suan hazır degılsın zamanı var bak dıyorsun daha planlı yasamam lazım dıye senı yoldan cıkaracak seylerı duzenler buzdolabını zula dolabını bır ayrıstırırsın eskı resımlerıne bakarsın olmak ıstedıgın halı bır dusunursun guzel elbıse modellerıne bakarsın
kendını hazırlarsın o zaman zaten kendı kendıne otomatık olarak yoluna gırecek

yapmam gerek yenıden olmalı yıne baslamalıyım dıye kendını strese sokma akısına bırak kendını zorlama gercekten hazır oldugunda basla umutsuz vakayım dıyorsun ya bu gercekten hazır degılsın demektır halbukı umutsuz vaka degılsın sadece baslasan da yenıden bırakacagını sımdıden bılıyorsun kı bunu soyluyorsun ,kendıne tam guvenın olsaydı bu sefer baska ya kesın kararlıyım ben toparlarım derdın demedın bak o yuzden dıyorum sımdı zamana bırak hepınızı az cok tanıdım yedıklerınızden bıle mızaclarınızı anlayabılıyorum artık :KK70:

kendıne zaman tanı eylul gıbı format yapacagına emınım :KK66:

bugünden sonra ne olduysa bozdum yine. :KK43:

Kafaya taktıkça sarpa sarıyorum. Evde olunca iyice bozuyorum. Evde boş oturdukça da insanın yiyesi geliyor. Şu sepet örmeye biraz daha yoğunlaşmam lazım. elim oyalansın ki, yemeğe vermeyeyim kendimi.

Neyse bugün yine işe başladım ve kahvaltımı edip geldim.

Bu arada yumurta yemek içimi bulandırıyor artık.
1 haşlama yumurta yiyebildim.
yanına marul, salatalık ve domates ile zeytinyağlı salata,
peynir ve zeytin
ve de badem.
Canım evde kalınca birşeyler yemek istediğinde yemek yerine içmenin de çok faydası oluyor. Aromalı çaylar, kahveler kurtarıcı. O yumurtayı yancı olarak yemek yerine direkt salataya katsan, domates, roka, tuz ve zeytinyağı ile tadı çok güzel olurdu mesela.. pul biber falanda iyi gidiyor... ya da taze soğanla yumurta salatası. Omletin türlü türlü çeşidi var, arada sucuklu falan, asla yumurtadan bıkmam ben galiba.

Ben de kalimba aldım, manyak bişey, çok sardı beni. :KK75: film jenerikleri çalıp, sanatçıyım moduna giriyorum :D :D

Canım evde kalınca birşeyler yemek istediğinde yemek yerine içmenin de çok faydası oluyor. Aromalı çaylar, kahveler kurtarıcı. O yumurtayı yancı olarak yemek yerine direkt salataya katsan, domates, roka, tuz ve zeytinyağı ile tadı çok güzel olurdu mesela.. pul biber falanda iyi gidiyor... ya da taze soğanla yumurta salatası. Omletin türlü türlü çeşidi var, arada sucuklu falan, asla yumurtadan bıkmam ben galiba.

Ben de kalimba aldım, manyak bişey, çok sardı beni. :KK75: film jenerikleri çalıp, sanatçıyım moduna giriyorum :KK70: :KK70:
evet bitki çayı içtim dün akşam.
Ağzım oyalansın diye.

nooluyo biliyo musunuz, gece tv izlerken kendimi sıkmış halde buluyorum. ya elimle tırnak etlerimi yoluyorum ya elim ağzımda, dişimde falan.
sonra diyorum sakin ol, aç değilsin, yemek yedin, herhangi bir sorun da yok. bi salıyorum kendimi. kaslarım gevşiyor.
15-20 dk sonra yine sıkmış halde buluyorum kendimi :KK57:

Ayy benim boyumdan büyük işim var. Konservatuvar. Ud çalışıyorum.
Kalimbada çok hevesim var. Ama zamanımı uda vermem lazım. o yüzden kendimi vazgeçiriyorum.

bu arada dun ben boynumu ve belımı ıncıttım ya
kosu bandında hunharca kosuyordum en ust sevıyede tam yarım saatın sonuna gelmısım yorulmusum
bır anda elektrık gıttı ve bant durdu
bende onumde durmasın dıye tutma yerını cıkartmıstım tutunacak seyım yoktu yanı
bır fırladım :KK70: uctum resmen ben ucabılıyormusum ya bıldıgın :KK70:
belım boynum kotu

ama sıkı bır kahvaltı yaptım suan ınanılmaz yuruyesım var zarar verırmıyım acaba
Nisa canım, nasıl oldun? Çok fena ya. Geçmiş olsun :KK43: Her gün yürümek gerçekten abartı. Bir de iyi bir ayakkabın olmalı, sert zeminin eklemlere baskısı oluyor.
Geçen de aklıma geldin. Sen aşı olmadan mutlaka kendi doktoruna danış olur mu, hani şu sağlıklı yaşam sürecindeki destekçin, bilinçli insana. Biontech ilk çıktığında alerjisi olanları uyarmışlardı, şimdi ne durumda bilmiyorum, ama risk alma.

Sadece saldım çayıra olsa iyi, evde de hep diyorum bizimkilerin terbiye şekli mütemadiyen eziklemek, eleştirmek, ne yapsan yaranamamak, böyle gider bu :KK70:
Buna çok güldüm Miho! Bu kadar benzer olur. Takdirler getir, sınavlar geç, üniversite kazan, bir aferin bilmem ben de :KK70: yüzünee karşı asla övülmez evlat, ama yermek serbest :KK70:

Son düzenleme:
evet bitki çayı içtim dün akşam.
Ağzım oyalansın diye.

nooluyo biliyo musunuz, gece tv izlerken kendimi sıkmış halde buluyorum. ya elimle tırnak etlerimi yoluyorum ya elim ağzımda, dişimde falan.
sonra diyorum sakin ol, aç değilsin, yemek yedin, herhangi bir sorun da yok. bi salıyorum kendimi. kaslarım gevşiyor.
15-20 dk sonra yine sıkmış halde buluyorum kendimi :KK57:

Ayy benim boyumdan büyük işim var. Konservatuvar. Ud çalışıyorum.
Kalimbada çok hevesim var. Ama zamanımı uda vermem lazım. o yüzden kendimi vazgeçiriyorum.
vaysss! konservatuar da ud mu? Helal yaaa. Kalimba komedi kalır sana :D 1, 3 55 6 6 5 diye çalmaya çalışıyorum ben :D

ya evet, bişey izlerken atıştırmak benim de hayattaki top 3 zevklerimden, Allah'tan kendi evimde TV yok. Film falan için organizasyona üseniyorum... Saatler erken ise yine sağlıklı atıştırmalıklar olurda, 7-8 den sonra yemesen iyi olur. Sen bir aromalı çayları dene bak.

vaysss! konservatuar da ud mu? Helal yaaa. Kalimba komedi kalır sana :KK70: 1, 3 55 6 6 5 diye çalmaya çalışıyorum ben :KK70:

ya evet, bişey izlerken atıştırmak benim de hayattaki top 3 zevklerimden, Allah'tan kendi evimde TV yok. Film falan için organizasyona üseniyorum... Saatler erken ise yine sağlıklı atıştırmalıklar olurda, 7-8 den sonra yemesen iyi olur. Sen bir aromalı çayları dene bak.
gözünüzde büyütmeyin.
Ben de re mi re do si la si do - re mi re do si la sol diye çalıyorum. :D
Ayrıca vakitten dolayı çalışamadığımdan vasat bir öğrenciyim :)
Esas alanım ses eğitimi. Onda yetenekliyim sanıyordum, ama okula başladıktan sonra yetenekli değilmişim diyorum :D

Akşam tuttum kendimi, yeme yerine bitki çayı içtim.

Nisa canım, nasıl oldun? Çok fena ya. Geçmiş olsun :KK43: Her gün yürümek gerçekten abartı. Bir de iyi bir ayakkabın olmalı, sert zeminin eklemlere baskısı oluyor.
Geçen de aklıma geldin. Sen aşı olmadan mutlaka kendi doktoruna danış olur mu, hani şu sağlıklı yaşam sürecindeki destekçin, bilinçli insana. Biontech ilk çıktığında alerjisi olanları uyarmışlardı, şimdi ne durumda bilmiyorum, ama risk alma.

Buna çok güldüm Miho! Bu kadar benzer olur. Takdirler getir, sınavlar geç, üniversite kazan, bir aferin bilmem ben de :KK70: yüzünee karşı asla övülmez evlat, ama yermek serbest :KK70:
hıc ıyı degılım canım yurumeye oyle alısmısım kı ayagımın canı cok sıkılıyor dayanamadım dun de bugunde yurudum
dun uykuda sabah resmen erhanı deptim dusunebılıyor musun katır gıbı deptım depışıme uyandım gozumu actım kı saskın saskın bana bakıyor :D dedım kı kısısel algılama erhan yurumem lazım :D
tam 1 gun oturdum evde
1 gun ya 1 gun
benım ıcın rekor
tam 1 gun hıc kıpırdamadan en son amelıyat oldugumda durmustum dıcem de onda bıle 1 gun duramamıstım ya :D

dun regl de oldum
canım tatlı ıstedı buzlukta dılımlenmıs dondurulmus muzum hep vardır benım ındırıme gırdımı alırım dılımler yaglı kagıt arasına koyar onuda buzdolabı posetıne sarar dondururum canım tatlı ıstedıgınde ya dondurma yapayım ya mını hındıstan cevızlı kakaolu toplar yapayım ya badem unuyla yaptıgım brownıye sos olarak kullanayım dıye cok ıslevsel yanı
en kotu ıhtımal buz kalıplarına badem sut ve toz kakao ıle rondodan cekıp koyup dondurup kahve yanında 1 tane atarım agzıma cıkolata dıye

neyse kalktım dondurma yaptım :D rondodan cektım ıcıne bıraz badem sütü, bol toz kakao ,sıvı vanılya ,ırı dogranmıs bademler katarak rondodan cektım dondurma kalıplarına koydum dondurdum yanına da maden suyu actım oh gazozum dondurmam elımde :D abur cuburumu da yemıs oldum keyfım tıkırında yanı regl arkasına ıyı saklanıyorum dimi :D

bugun pentıden kendıme sutyen aldım
104 kıloyken benım gogus olcum 105 d idi
bugun olcumu aldım :KK70: 80 b
a ıle b arası ama ben b cup aldım tam sınırdaydı bır buyuk cup alayımda odemlıyken sısken sıkmasın dıye
hep gogsum kuculsun ıstemıstım cok sukur tam ıstedıgım boyut keske bırde aha beeeyyleeee sarkmasalardı :KK70: ısı bozan kısım carsaf gıbı olmaları neyse olsun kalan saglar bızımdır

saban 1 ton balıgını yarım demet marul 1 havuc 1 salatalık 1 kapya bıberden olusan salataya kattım
lımon pul bıber toz nane de ekledım karıstırdım yedım
yanında 1 dılım suzme peynır 7 zeytın de vardı

aksam kabak musakka yapıcam yanında sarımsaklı suzme yogurtda olur
yemek şöyle
kabak-musakka.jpg

sogan kıyma sotelenıyor bıraz da bıber salcası ıkı dıs sarımsak eklıyorsun ve ırı dogranmıs kabakları en ustune de domatesı rondodan cekıp koyuyorsun onun suyuyla tencerede kısık ateste pısırıyorsun hazırlık dahıl yemegın hazırlanma suresı 30 dk suruyor pısmesıyle

fırında borcamda da guzel oluyor deneyın bence

hıc ıyı degılım canım yurumeye oyle alısmısım kı ayagımın canı cok sıkılıyor dayanamadım dun de bugunde yurudum
dun uykuda sabah resmen erhanı deptim dusunebılıyor musun katır gıbı deptım depışıme uyandım gozumu actım kı saskın saskın bana bakıyor :KK70: dedım kı kısısel algılama erhan yurumem lazım :KK70:
tam 1 gun oturdum evde
1 gun ya 1 gun
benım ıcın rekor
tam 1 gun hıc kıpırdamadan en son amelıyat oldugumda durmustum dıcem de onda bıle 1 gun duramamıstım ya :KK70:

dun regl de oldum
canım tatlı ıstedı buzlukta dılımlenmıs dondurulmus muzum hep vardır benım ındırıme gırdımı alırım dılımler yaglı kagıt arasına koyar onuda buzdolabı posetıne sarar dondururum canım tatlı ıstedıgınde ya dondurma yapayım ya mını hındıstan cevızlı kakaolu toplar yapayım ya badem unuyla yaptıgım brownıye sos olarak kullanayım dıye cok ıslevsel yanı
en kotu ıhtımal buz kalıplarına badem sut ve toz kakao ıle rondodan cekıp koyup dondurup kahve yanında 1 tane atarım agzıma cıkolata dıye

neyse kalktım dondurma yaptım :KK70: rondodan cektım ıcıne bıraz badem sütü, bol toz kakao ,sıvı vanılya ,ırı dogranmıs bademler katarak rondodan cektım dondurma kalıplarına koydum dondurdum yanına da maden suyu actım oh gazozum dondurmam elımde :KK70: abur cuburumu da yemıs oldum keyfım tıkırında yanı regl arkasına ıyı saklanıyorum dimi :KK70:
4 mevsim gibi yine 4 duyguyu aynı anda yaşatan bir post daha Nisa'dan :D

Şifa olsun canım, gayet güzel atıştırmalıkların. Akşam yemeği görseline de bayıldım. İlk fırsatta mutlaka deneyeceğim inşallah :kk77:

bugun pentıden kendıme sutyen aldım
104 kıloyken benım gogus olcum 105 d idi
bugun olcumu aldım :KK70: 80 b
a ıle b arası ama ben b cup aldım tam sınırdaydı bır buyuk cup alayımda odemlıyken sısken sıkmasın dıye
hep gogsum kuculsun ıstemıstım cok sukur tam ıstedıgım boyut keske bırde aha beeeyyleeee sarkmasalardı :KK70: ısı bozan kısım carsaf gıbı olmaları neyse olsun kalan saglar bızımdır
Yanlış ölçtün bence, A da değildir yaa. :D B sipariş verdiğin iyi olmuş. Pentinin bir modeli var, ben de hep ondan alıyorum. Günlük hayat için ideal. Diğer hepsi darlıyor benii.:KK31:

ah aah eskiden la senza vardı, bir daha onun gibisi olmadıı..:cry:

gözünüzde büyütmeyin.
Ben de re mi re do si la si do - re mi re do si la sol diye çalıyorum. :KK70:
Ayrıca vakitten dolayı çalışamadığımdan vasat bir öğrenciyim :)
Esas alanım ses eğitimi. Onda yetenekliyim sanıyordum, ama okula başladıktan sonra yetenekli değilmişim diyorum :KK70:

Akşam tuttum kendimi, yeme yerine bitki çayı içtim.
Sen memur değil miydin canım? Normal de alanın ne? Konservatuar 2. diploman mı alacak? Çok özendim valla, şu hayatta bu da benim yeteneğim dediğim bir şey olsun isterdim. :sampiyon:

Sen memur değil miydin canım? Normal de alanın ne? Konservatuar 2. diploman mı alacak? Çok özendim valla, şu hayatta bu da benim yeteneğim dediğim bir şey olsun isterdim. :sampiyon:
Özel şirkette beyaz yakalıyım.

Konservatuvr hep hayalimdi. Belediye konservatuvarı nasip oldu diyelim. Sadece haftada 1 gün (c.tsi) gidiyorum. 2 sınıftım. 3'e geçtim :KK75:

Yanlış ölçtün bence, A da değildir yaa. :KK70: B sipariş verdiğin iyi olmuş. Pentinin bir modeli var, ben de hep ondan alıyorum. Günlük hayat için ideal. Diğer hepsi darlıyor benii.:KK31:

ah aah eskiden la senza vardı, bir daha onun gibisi olmadıı..:cry:
valla dogru sutyen olcusu nasıl alınır dedım youtube da pentı calısanı anlatıyordu kendı olcusunden ogreneyımde belkı kalıbı farklıdır dıye ozellıkle pentı kalıp almayı ızledım aynısını yaptım
a ıle b arasında 1 cm fark vardı
bende b aldım
gecen 2sene once 85 b ıdı bu sene daha da kuculmus memeytolarım ne alakaysa durup durdugu yerde :KK70:
neyse kucuk gogus ıyıdır neydı o buyukken yarabbım uyurken bırgun memelerım kendı agzıma gırecek ve bogularak olucem dıye korkuyordum :p terlemesı pişik olması yururken bıle hoplaması bel agrısı her tshırtden fıskırması cabasıydı cok memnunum suan :KK70:

senza bılmıyorum ben hep ten marka veya kom marka gıyerdım pentıden 3 senedır alısverıs yapıyorum
dedıgın markaya sımdı baktım cok guzel braletlerı var kız
asırı pahalıymıs
süvende iyi bak

nıye takvıye almıyorsunuz kı haplar da dogal hepsı dogal ozlerden elde edılıyor zaten :)

sızın demırı tamamlamanız ıcın gunde 1 su bardagı pekmez ıcmenız gerek demırdokum tavada etı az pısırıp yemenız 10 kılo ıspanak falan yemenız gerek mumkun mu :) ustelık bazı bunyelerde demır ne yaparsa yapsın hep dusuk cıkar emılımını saglamaz demır tuketırken yanında c vıtamını almak sart hızlı emınım ıcın ıyı yapıyorsunuz lımonla tuketerek

d vıtamını dusuk olanlarda goruluyor genelde ınsulın dırencınde bende d ıgnesı olduktan sonra hızla kılo vermıstım cok onemlı depoların dolu olması doktor vıtamın vermıstır bu kadar dusukse verdıgı vıtamını almalısınız

en cok demır etde
yesıl yapraklı sebzede
balıkta
baklagılde
badem antep fıstıgı gıbı kuruyemıste
yumurtada var
Demir hapi bende carpinti yapiyor o yuzden cok ilac icemiyorum

N nscckts Nisacım, canım devlet okullarının da anasınıfı kısmı oluyor..bağımsız anaokulu müdürü kadınsa🤦‍♀️ ve aşırı hırslıysa benim son çalıştığım okulda olduğu gibi öğretmenlere aşırı yüklenip düşük motivasyonla çalışmalarına ya da onların da hırs yapıp çocuklara yüklenmelerine sebep olabiliyor: mesela bahsettiğim okulda her ay yeni bir gösteri hazırlığı olur ve çocuklar asker gibi gösteri hazırlığı yapardı..

benim öncelikli tavsiyem: mümkünse öğretmen açıköğretim mezunu olmasın🙏
istisnaları vardır illa ki ama benim gördüğüm bütün açıköğretim mezunu anaokulu öğretmenlerinin eğitimci kişiliği adına maalesef hiçbir katkıları yoktu:/

özele yazdıracaksan öğretmen sirkülasyonu nasıl, sürekli öğretmen değiştiriyor mu? Bunu sor, hatta soralım.

ben de aynı arayışta olucam 1 ay sonra. Benim vaktim çok kısıtlı olacak okul/öğretmen araştırması için ama eğer fırsat bulursam yazdırmak istediğim okulun yakınındaki parklarda takılıp gelen giden çocuklu ailelere danışmayı düşünüyorum.

bir de iyi okul yoktur iyi öğretmen vardır tabi ama..sosyo ekonomik düzeyin yüksek olduğu, velilerin bilinçli olduğu yerde çalışan öğretmenler çocuklara karşı daha özenli, daha dikkatli oluyorlar bence.

teyzenle, annene çok kızdım bu arada:(

babaanne yönünden şanslıymışın, buna çok sevindim:KK200: çok yaşasın babaannen:KK36:

N nscckts Nisacım, canım devlet okullarının da anasınıfı kısmı oluyor..bağımsız anaokulu müdürü kadınsa🤦‍♀️ ve aşırı hırslıysa benim son çalıştığım okulda olduğu gibi öğretmenlere aşırı yüklenip düşük motivasyonla çalışmalarına ya da onların da hırs yapıp çocuklara yüklenmelerine sebep olabiliyor: mesela bahsettiğim okulda her ay yeni bir gösteri hazırlığı olur ve çocuklar asker gibi gösteri hazırlığı yapardı..

benim öncelikli tavsiyem: mümkünse öğretmen açıköğretim mezunu olmasın🙏
istisnaları vardır illa ki ama benim gördüğüm bütün açıköğretim mezunu anaokulu öğretmenlerinin eğitimci kişiliği adına maalesef hiçbir katkıları yoktu:/

özele yazdıracaksan öğretmen sirkülasyonu nasıl, sürekli öğretmen değiştiriyor mu? Bunu sor, hatta soralım.

ben de aynı arayışta olucam 1 ay sonra. Benim vaktim çok kısıtlı olacak okul/öğretmen araştırması için ama eğer fırsat bulursam yazdırmak istediğim okulun yakınındaki parklarda takılıp gelen giden çocuklu ailelere danışmayı düşünüyorum.

bir de iyi okul yoktur iyi öğretmen vardır tabi ama..sosyo ekonomik düzeyin yüksek olduğu, velilerin bilinçli olduğu yerde çalışan öğretmenler çocuklara karşı daha özenli, daha dikkatli oluyorlar bence.

teyzenle, annene çok kızdım bu arada:(

babaanne yönünden şanslıymışın, buna çok sevindim:KK200: çok yaşasın babaannen:KK36:
Devlet anasınıfına yazdırıcam canım daha once kres gıbı okul gıbı ortam hıc gormedıgı ıcın de ozel krese gidecek okul baslamadan 1 ay oncesınde 1 aylığına haftaıcı tam gun... Agustos ayını verimli degerlendırmıs oluruz
Okul oncesı okula hazırlık olsun diye Dusundum , okul duzenı disiplini ogrensın bu anlamda ogretmenı yormasın dıye...
Devlet anasınıfında aöf mezunu olur mu ki ya 😶 ay nasıl ogrenıcem hangı okul mezunu ya ogretmenı gorme tanıma sansım yoksa 😔

Parkta takılmak ıyı fıkır ama velıden veliye de degısebılır ıyı ogretmen fikri ya... kimisi cok sert ogretmen sever eti senin kemıgı benim der kimisi daha ılımlı uyumlu eglencelı sever ogretmenın ıyı oldugunu anlayacak yeterlılıgımde yok benim kısıtlı ve yetersiz bılgımle kimi nasıl degerlendırıcem 😔 keske ogretmen olsaydım 😁

Devlet anasınıfına yazdırıcam canım daha once kres gıbı okul gıbı ortam hıc gormedıgı ıcın de ozel krese gidecek okul baslamadan 1 ay oncesınde 1 aylığına haftaıcı tam gun... Agustos ayını verimli degerlendırmıs oluruz
Okul oncesı okula hazırlık olsun diye Dusundum , okul duzenı disiplini ogrensın bu anlamda ogretmenı yormasın dıye...
Devlet anasınıfında aöf mezunu olur mu ki ya 😶 ay nasıl ogrenıcem hangı okul mezunu ya ogretmenı gorme tanıma sansım yoksa 😔

Parkta takılmak ıyı fıkır ama velıden veliye de degısebılır ıyı ogretmen fikri ya... kimisi cok sert ogretmen sever eti senin kemıgı benim der kimisi daha ılımlı uyumlu eglencelı sever ogretmenın ıyı oldugunu anlayacak yeterlılıgımde yok benim kısıtlı ve yetersiz bılgımle kimi nasıl degerlendırıcem 😔 keske ogretmen olsaydım 😁
Bilemedim ki Nisacım:/ bak şimdi: mesela bizim öğretmen arkadaşlardan biri düzen ve askeri nizam takıntısı vardı: azıcık yamuk duran bişeyi düzelttirme, hata kabul etmeme..bunu bazı veliler anlatıp, benim çocuğum da öğretmeninden bunu öğrendi işte çok iyi diye anlatırlardı..bence psikopat, kaç kaç durumu yani..daha çok örnek vardı da hafızamı silmişim o yıllara dair walla🙏🙏yaa benim ömrümü yediği için bu ortamlar😬 az çok biliyorum ama nasıl bişeye çatarım bilmiyorum ben de açıkçası..ama ben bir de kendim öğretmenim, en olmadı her gittiğim yere Almanya’dan geldim diyip, çikolata dayayıp en iyi öğretmeni bulmayı deniycem:) şaka şaka böyle olmaz da:))

yaaa işte bu okul/kreş meselesi yüzünden daha küçük bir yere(eşimin teyzesinin memlekete; kadının çevresi çok geniş) taşınmayı düşünüyorum ciddi ciddi. Benim küçük te henüz 2 yaş olacak Eylül’de..onu bakıcı, teyze, anneanne falan da paklamaz..trafikte vakit kaybetmeyeceğim, daha az kreşte kalmalarını sağlayacak bir yere yerleşmemiz lazım🙏🙏

senin çevrende de vardır yaa, böyle her konuda fikri olan birileri🙏🙏 bi soruştur, çıkar bence..benim için öncelikli kriter; çocukların güvenliği sağlansın, baskılanmasın yeter gerçekten🙏 Bir de küçük çocuğu olmasın yaa öğretmenin, çok perişan oluyorlar kendimden biliyorum, hali kalmaz okuldaki kuzulara:)

neyse ki benim iş masa başı🥰

Haa bir de devlette anasınıfının bölümü ayrı oluyor, oraya diğer çocuklar giremiyor..anasınıfı öğretmeni kendi ayarladığı saatte çocukları dışarı çıkarıyor, diğerleri gibi toplu teneffüse çıkmıyorlar..o konu güvenlik endişesi oluşturmasın sende🙏🙏

Back