Sağlıklı Beslenerek Zayıflama Deneyimlerimiz

Zayıflama Diyetleri Çöpe: Zayıflama Diyetleri Çöpe ücretsiz e-kitap (2)

yeni gelen arkadaşlar bu verdiğim isteye br göz atmanızı öneririm daha kapsamlı yazıyorr..

siteyi önermeniz çok iyi oldu. yazıların büyük bir kısmını okudum. sindirmeye çalışıyorum. bozulan yeme dengesini yeniden kurmaktan bahsediliyor. özellikle şu bölüm ilgimi çekti:

"Sevdiğiniz besinlerle karnınızı doyurmanız, diyetsiz kalıcı zayıflamanızın sağlam temellerini oluşturabilmenin vazgeçilmez koşuludur.

Hiçbir besin grubunu dışlamadan, diyetçilerin “sağlıklı eşittir zayıflatan gıda” tuzaklarına düşmeden... kendi ekonomik koşullarınızın elverdiği, mümkün olan en keyifli mutfağı, mümkün olan en kısa sürede tekrar oluşturmanız sizi gerçekten ve kalıcı olarak zayıflatacaktır.

Bedeninizin yeniden ağırlığı dengeleme ve gereksiz fazlalıkları “eritme” görevini üstlenmesini ancak sevdiğiniz besinlerle beslenerek sağlayabilirsiniz."

Günaydın kızlaaar :) Bu sabah uyandım yeşil çay içtim bol bol kahvaltıya oturdum başlamadan bi kaç fincan içtim. kahvaltıda pekmez zeytin peynir vardı. pekmez yemek istedi canım, doyana kadar yedim. bi yarım saat oluyo kalkalı öyle tatlı falan da aramıyorum şu an :) inşallah normal yeme düzenime dönüyorumm =)) pekmez yerken içimden "acaba" geçti yani yakın zamanda sağlıklı olanlardan da olsa diyet yapmış yapmakta olan biri olarak . ama yok dedim cnaım pekmez istiyor önceki gibi bilinçsizce "nasılsa sonra yiyemicem" diyerek tıka basa yemiyorum ki. öyle elim kadar falan bi parça ekmeği pekmeze batırarak yedim yavaş yavaş. doyunca da kalktım. yine de size de soruyorum ya hata mı yapmışım ki şimdi ben :))))))))

Yeni DKZ ye başlayan arkadaşlara hayırlı olsun inşallah sonuç alırsınız diyorum..

Ben arada bi ipin ucunu kaçırsamda iyi gidiyorum..BU ara istesemde çok yiyemiorum iştahım yok denecek kadar az çünkü..Yemek istesemde midem bulanıyo.

Zaten istediğim kilodayım uzunca bi süredir tartılmadım belki daha da zayıflamışımdır.Göbek falan kalmadı çünkü..

Ayrıca ben bu sistemin bağırsakları çalıştırdıgınıda düşünüyorum.Eskiden o kadar yemeye tuvalete çıkamıyodum ama şimdi maşallah diyim : )Zaten bu da kilo vermeyi en kolaylaştıran şey değil mi??

selammmm
pembebirsabah, bence en dogru olanini yapmi$sin, afiyet olsun
ferya tebrikler ne mutlu sana, darisi benim ba$ima
kagit gemi bunlari okuduktan sonra dahada motive oldum :)
fburcu tamam bu gün yediklerimi yazacagim, $u saate kadar sadece iki bardak kadar su içtim, sabah okul yoktu ve aç olmadigim için öglen yemegini bekliyorum, biraz fazla kaçirabilirim çünkü okuldann çikip spora gidecegim ak$am 8.20 de falan anca evde olurum, fazla yiyemesemde ati$tiracak bir$ey alirim yanima
bu arada benim tiroid sorunum var takip ediliyor ama hiç degi$medigi için ilaca gerek yok dediler, acaba bu yüzdenmi kilo veremiyorum? Martta tekrar kan tahlili ve ultrason çekilecek, yilda bir kere böyle, ama her yil iyi diyolar

troid nedeniyle kilo veremeyen yada alamayanlar oluyor cnm,aslında ilaç verse dr.verebilirsin kilo diye düşünüyorum.yemeden kilo almak çok gıcık çünkü((

haklısın bende de aynı etki oldu. troit rahatsızlığım nedeniyle metobolizma yavaş çalışıyor diye ona yoruyordum. meğer yeme alışkanlıklarımla ilgiliymiş.

Öncelikle Mevlid Kandiliniz mübarek olsun kızlar =))) Özellikle son bi kaç gündür aklıma ne geliyor biliyor msunuz bu DKZ ile ilgili? Peygamber Efendimiz SAV günde 2öğün yermiş de Kendisi şöyle buyuruyor:
-Acıkmadan yemeyin, tam doymadan sofradan kalkın.
- Midenizin 3te 1ini yemek, 3te 1ini su, 3te 1ini de hava ile doldurun.

İşte asırlar öncesinden Efendimiz SAV bize bildirmiş sağlıklı beslenmenin bu püf noktalarını. Kendisi kepek ekmeği tüketirmiş zaten. Ve dikkat ettiğimizde bu püf noktaları da DKZnin temelini oluşturuyor. Zaten diğer diyetlerde ana kural olan "Acıkmadan yemek" "6 öğün" noktaları bu açılardan değerlendirince aklıma takılıyordu. Acıkmadan yiyeceksek Rabbimiz bize acıkma duygusunu neden vermiş? Açken yemek yemenin verdiği lezzet öteki gibi oluyor mu?

Allah yardımcımız olsun kızlar ))) Dualarımız hayırlısıyla kabul edilsin inşallahh.

troid nedeniyle kilo veremeyen yada alamayanlar oluyor cnm,aslında ilaç verse dr.verebilirsin kilo diye düşünüyorum.yemeden kilo almak çok gıcık çünkü((

ah ke$ke ilaç verseler, vermiyorlar, annemde bende dedik fazla yemiyorum diye ama bakiyolarki obez degilim o yüzden umursamiyorlar maalesef, ama doktorum dediki bir çocugum olduktan hemen sonra ilaç kullanacakmi$im ömür boyu, yani bu dedigide çok uzak daha koca adayi bile yok
yediklerimi yazayimm, öglen: 3 yemek ka$igi kadar yogurt, 1 kalin dilim kepekli ekmek, 1 kahve ka$igi çokokrem, 1 yemek ka$igi kadar sütsüz misir gevregi (cips niyetine yedim )
ara: acikmami$tim yarim bardak meyve suyu içtim
ak$am: (eve geç geldim, yemek yemek i$tahima gelmedi) çayla beraber 10 tane falan kestane,1 ka$ik çokokrem, bir lokma ekmek
genelde bu kadar az yemiyorum sadece pazartesi günleri spor yaptigim için yemeye vaktim olmuyor
bunlarin yaninda 2 litre su içmi$imdir heralde, 1 saat tempolu yürüyü$ ve 4km ko$u ve 40dk esneme hareketleri (tabi hergün bu kadar spor yapmiyorum)

pembebirsabah bende öyle duymu$tum, Peygamberimizi örnek alsaydik ba$indan belli hiçbirimizin kilo sorunu olmazdi, ama nerdee, zararin neresinden dönersek kâr

Bu arada hepimizin kandili Mübarek olsun, nice kandillere....

haklısın bende de aynı etki oldu. troit rahatsızlığım nedeniyle metobolizma yavaş çalışıyor diye ona yoruyordum. meğer yeme alışkanlıklarımla ilgiliymiş.

Ewet kesinlikle öyle ..Ben yemek tarzı hiç yemezdim karbonhidrat ve tatlı agırlıklı beslenirdim..

Onuda diyet yapıp yapıp kendimi kısıtlayıp sonra abartarak yapıodum ve bağırsaklarım hiç çalışmıodu.

Şimdi yemeğimide tatlımıda çorbamıda hamur işlerinide dengeli cnm hangisinden isterse yiyorum ve böyle kendimi hafiflemiş hissediyorum

selamm kizlar,
nedense i$tahim çok kapandi 2-3 gündür bir$ey yiyemedigim için, çikolata yemeye zorluyorum kendimi çünkü bir$eyler ati$tirmaya zamanim olmuyo sabah yedigimle ak$am 6-7 ye kadar durmak zorundayim, çikolatayida yemezsem ba$im dönüyo okuldu, çok azimliyim $imdi morelim biraz düzeldi, umutluyum artik, üstelik yürüyü$ ve ko$u yetmezmi gibide stepe yazildim bugün, 1 saat, ama nasil terledim ve yoruldum anlatamam, ama $imdi iyim :)
sizler ne yapiyosunuz? fazla ugrayan olmami$ bugün neden acaba, neyse herkese iyi ak$amlar, öptümm

Leylacım bu kadar spor çok zorlamıyormu seni.

Ömrünün sonuna kadar bu kadar spor yapamazsın bıraktıgın an tekrar kilo almaya başlarsın gibi geldi bana.Ama yinede sen bilirsin tabiiki..

Banada destek olun ltf.Ben neden başaramıyorum.Çoook uzun süredir bu yöntemi biliyorum ilk uygulayıcılarındanım diyebilirim...Bebeğime hamile kalabilmek için 96kg 70kg ya düştüm boyum 172cm...
Kızımı doğum yaptıktan sonra doğuma giderken 98kg olmuştum 70kg ile hamile kaldım...
doğumdan sonra pek kilo vermemiştim ama sonra 91e düştüm işte 88 e kadar bile düştüm ama hazirandan beri çalışmıyorum evdeyim ...100kg ya çıktım..Ben bu yöntemi çok iyi bilen ve faydasını gören biriyim ama neden halen uygulayamıyorum kendime çok kızıyorum.Açlığımın tıokluğumun farkındayım..FAkat tok olduğum halde yiyebiliyorum.Bana bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim..
Teşekkürler..

merhabalarr..evde kaldığınız için sıkıntıdan yiyor olabilirsiniz.sıkılmamak için farklı meşgaleler bulsanız çok iyi olabilir bence.böylece dkz uygulayabilirsiniz.bebeğinizi alıp yuruyuşe gidebilirsiniz,film izleyebilirsiniz evde..bilmemkii

Leylacım bu kadar spor çok zorlamıyormu seni.

Ömrünün sonuna kadar bu kadar spor yapamazsın bıraktıgın an tekrar kilo almaya başlarsın gibi geldi bana.Ama yinede sen bilirsin tabiiki..

evet canım bencede kendini çok zorluyorsun.yuruyuş yeterli olurdu.çok spor yapmakta iştah açıyor çünkü ve yapmadığında kilo alıyorsun.

insanın belirli bir beslenme düzenini özümseyip uygulaması için psikolojisinin de iyi olması gerek sanırım. insan sıkıntılı ise bildiği halde uygulayamıyor.
stresli ve sıkıntılı günler yaşayan birinin beslenme konusunda dikkat ve bilincini ayakta tutabilmesi çok zor. kendi kendine farkındalığı geliştirmek üzerine kurulu DKZ için öncelikle stresten uzak durmak gerekiyor. bebeğiniz henüz çok küçük ise onunla ilgilenmek başlı başına bir stres olabilir. büyüdükçe sorunları biraz azalıyor. uykusu ve beslenmesi rutine giriyor.
aslında tam bir kısır döngü insan gereğinden fazla yeyince sindirim başta olmak üzere tüm organları kötü sinyaller veriyor ve bu da başlı başına stresin sebebi olabiliyor.

işe başlama konusunda bir gelecek planı belirleyin. mesela mayıs sonu işe başlayacağım. o zamana dek şu kadar kilo vermek istiyorum deyin. ulaşılabilir hedefler koyup uzun vadede başarılı olacağınızı düşünüyorum.

çok tesadüf eseri buldum bu linki.ilk sayfadan okumaya başladım ve sona geldim.bende 2 yıl önce 73 le başladığım hamilelğimi 102 ile sonlandırdım.5 kilo civarı tosun oğlum doğdu kendimle gurur duydum filan.7 aylıkken akupunktura başladım ama veremdim kalan kiloalrımı.yarın diyetisyene başlıcaktım randevumda hazır.ama vazgeçiyorum.bunu uygulayacağım .kilom 95 arkadaşım ve sana teklifim var.hemen hemen durumumuz aynı.bende çalışmayı doğumdan sonra bırakmıştım.başlayalım ve aramızda tatlı bi rekabet oluşturalım.bana destek olun lütfen dmeişsin.kabul edersne haftada bir kilomuzu buraya yazalım

dkz konusunda tecrubeli arkadaşlar,
bu sistemde meyveler ne zaman ve nasıl tüketilmeli ?
ben meyve yemeyi çok seviyorum. aç olmasam da yemek hoşuma gidiyor. yemekten hemen sonra mı yoksa istediğim zaman mı yemeliyim. akşam yemeğinden sonra meyve hariç hiç bir şey yemem. eskiden de bu böyleydi. canım meyve çekerse ne zaman yemem doğru olur?

feryal ve fburcu haklisiniz, gerçekten sporu abarttim biliyorum, ama benim yerimde ba$kasi olsa bu tempoya dayanamaz eminim (arkada$larimdan biliyorum) ama gerçekten spor yaptigim gün kendiimi daha iyi hissediyorum, hem psikolojikmen hem bendensel olarak, çogu insan gibi spordan sonra eve gelip oturmuyorum bir yere gidilecekse hiç erinmeden giderim,ev i$inde anneme yardim ederim, sadece spor esnasinda yoruluyorum ama sonradan bacak agrisi falan çekmiyorum, ben ne yapicagimi $a$tigim için spor yapiyorum 1.5 ay spor yapmadim beslenmem ayni oldugu halde daha 2 hafta olmadan 1kg aldim, toplamda 4kg aldim 1.5 ay içinde, yani ya spor ve diyet yapip kilomu koruyacagim yada sporu azaltip diyet yapipta kilo alacagim, tabi mecburen 1. seçenegi seçip çok spor yapip dkzyi uygulayip kilomu koruyacagim, gelecegi zaten dü$ünmüyorum eger masa ba$i bir i$im olursa (kesin öyle olacak zaten) sporsuz nasil ya$ayacagim bilemiyorum Allah büyük :)

yeni gelen arkada$lar ho$ geldiniz, bence iyi bir fikir, birbirinizi motive edip hep beraber ba$arabilirsiniz, Allah yardimcimiz olsun

kagit gemi, bence meyveleri ak$am yemeginden sonra acikinca ye, veya herhangi bir ögünde karnini yemekle tam doyurma, üstüne bir porsiyon meyve yiyipte doy, yanli$im varsa fburcu veya feryal düzeltsin :) :)

hepinize kolay gelsin, ben sanirim bu i$i yava$ yava$ çözüyorum, artik çok az yememe ragmen hiçbir$eyde gözüm kalmiyor :)

bende katılabilirmiyim size.zaten çocuğun koşturmacasından haftada bir yada iki defa yazbiliyorum buraya.ben bu yöntemle 4 kilo verdim ama sonra dikkat etmedim bir kilo tekrar aldım.kilom şu anda 70[/QUOTE]

:)herkez katılabilir.gaz verelim birbirimize kızlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…