dkz konusunda tecrubeli arkadaşlar,
bu sistemde meyveler ne zaman ve nasıl tüketilmeli ?
ben meyve yemeyi çok seviyorum. aç olmasam da yemek hoşuma gidiyor. yemekten hemen sonra mı yoksa istediğim zaman mı yemeliyim. akşam yemeğinden sonra meyve hariç hiç bir şey yemem. eskiden de bu böyleydi. canım meyve çekerse ne zaman yemem doğru olur?
Kızlaaaaaar nerelerdesiniiiiiiiz ?? Nasılsınızzz?? Ben de bu sabah kahvaltıda pekmez yedim yumurta yedim. ımm öğleyin pek aç değildim ama dışarı çıkıcaktım, annem patates kızartmıştı. domates soğan ekmek yoğurtla birlikte biraz yedim. sonra çıktım. dışarıda öyle acıkmadım yine. işte 12 gibi falan yemek yemiştim geldim 4e doğru. bitki çayı içtim şu an da öyle açlığım yok. evde kek var öyle canım istemedi. akşam isterse yerim. öyle. gerçekten şunu diyeiblirim, o psikolojik açlık uzaklaştı çok şüükür =)))) yani bu dkz ne güzel bi şey ya. canının istediğini yiyorsun. bu da rahatlık veriyor. artık "zaten kilo alıyorum iyice yiyeyim bari de zaten az bi süre sonra diyete gireceğim mecbur o yüzden yiyebildiğim kadar yeyim" düşüncesi yok zihnimde. rahatım o yüzden de öyle tıka basa yeme isteği olmuyor.
Gerçekten püf nokta yeme alışkanlıklarımızı düzeltmede. yeme alışkanlıklarım bozulmuş. diyette "acıkmadan yeme"ye alışınca belki de diyeti bırakınca aynı şeye devam ediyor, üstelik bunu kalorili yiyeceklerle yapıyoruz. dolayısıyla kilo alıyoruz. kısır döngüye dönüşüyor mesele. al, ver, çok çok al, veer, geri al, tekrar vermeye çalış. canın sıkıldıkça ye, yedikçe kilo al, kilo aldıkça canın sıkılsın, yine ye, yine kilo al... Böyle oluyor.
Öyle işte sizler nasılsınız ?? =)))
Kızlar ya bu arada bi şey danışmak istiyorum. aklım bi şeye takılıyo, bi noktada ben hata mı yapıyorum? hani 5 bitki ile hazırlanan(yeşil çay-funda-biberiye-mate-kekik) ondan da içeyim demiştim sık sık. bitkileri aldım ama, her seferinde bunları karıştır hazırla fincan fincan iç, bu da bi takıntı gibi mi olur dersiniz? zihnime "zayıflamak için içmeliyim" düşüncesi girerse ve kendimi o çayı günde bilmem kaç kez, yemeklerden 15dk önce içmeye şartlarsam bu da psikolojimi bozup yeme krizlerine neden olur belki gibi geldi sonradan. ben de zaten son günlerde yeşil çaya alışmıştım, sadece o ve mateyi karıştırıp hazırlıyorum çayı öyle içiyorum. ne dersiiniiiz?? iyi mi yapmışım?
çok sevindim canımm iyiye gitmesine.ya beşi biryerdede içebilirsin ama şöyle düşün,zaten çay zayıflatmaz.çayı sadece ödemleri atmak,selülitlerden kurtulmak için içiyorum de.bende alcam o çaydan:)))
:)))) hım öyle mi diyorsun? ya ben her seferinde hepsinden karıştırmaya üşeniyorum. acaba direk hepsinden tutam tutam alıp bi kavanoza karıştırsam da her seferinde ondan mı direk kaynatsam? bak bu iyi fikir galiba :)) ya bi de bu çayı yemeklerden 15dk önce için diye okudum da ne zaman nerede yemek yicem de belli olmuyor dışarda olunca bi de. ben bu çayı normal istediğim zaman içim di mi 15dk takıntısı falan yapmiyim? =))
pembe bir sabah tebrik ederim seni :)
ya bana buün ne oldu anlamadim, maaleseff 3 kere tatli krizim tuttu, bisküviler, çikolalalar,kekler, pastalarraslinda bunlari yerken kendime sordum açmiyim diye, cevap "hayir ama yemek istiyorum" du, aç degildim ama sanki onlari yeme ihtiyaci var gibiydi, ve yedim sonrada pi$man oldum hemde çoook, ama $u anda hiçte pi$man degilim çünkü gerçekten çoook yemek istiyordum, sizede bazen oluyormu? üstelik bugün sadece ali$ veri$ yaparken normal tempoda yürüdüm ba$kada spor yapmadim, yarin in$allah daha güzel geçer
yeni gelen arkada$lar, sizler ne durumdasiniz?
Canım yaa walla ben de yazmaya utanıyordum ama iki gündür ben de çikolata krizindeyim tutamıyorum kendimi yiyorumne olacak böyle bilmem daha yeni kilo vermeye başlamıştım
kızlarrrrrrr bana birşey diyin de durayım yoksa çok geç olacak bir pakette 600 küsür kalori yaa ne kadar acımasızlar daha anca 2 kilo verdim 67.6 ya düştüm hedefim 62 ama bu haftasonu mahvetti beni.
Canım yaa walla ben de yazmaya utanıyordum ama iki gündür ben de çikolata krizindeyim tutamıyorum kendimi yiyorumne olacak böyle bilmem daha yeni kilo vermeye başlamıştım
kızlarrrrrrr bana birşey diyin de durayım yoksa çok geç olacak bir pakette 600 küsür kalori yaa ne kadar acımasızlar daha anca 2 kilo verdim 67.6 ya düştüm hedefim 62 ama bu haftasonu mahvetti beni.
pembe bir sabah tebrik ederim seni :)
ya bana buün ne oldu anlamadim, maaleseff 3 kere tatli krizim tuttu, bisküviler, çikolalalar,kekler, pastalarraslinda bunlari yerken kendime sordum açmiyim diye, cevap "hayir ama yemek istiyorum" du, aç degildim ama sanki onlari yeme ihtiyaci var gibiydi, ve yedim sonrada pi$man oldum hemde çoook, ama $u anda hiçte pi$man degilim çünkü gerçekten çoook yemek istiyordum, sizede bazen oluyormu? üstelik bugün sadece ali$ veri$ yaparken normal tempoda yürüdüm ba$kada spor yapmadim, yarin in$allah daha güzel geçer
yeni gelen arkada$lar, sizler ne durumdasiniz?
ay academic sendemiben krizlerimin nedenini anladim, adet gördüm bugün düki krizler ondanmi$, bugün gündüzde krizim tuttu, ama ak$ama dogru geçti tabi gündüz yine yedim tatlilari bugünde hiç spor yapmadim ama yarin yapacagimmm, ha bugün tatlilari yedim ama dünki gibi kendimi kaybetmedim, duraklayip aç olup olmadigima baktim, ne açtim nede tok ama yinede yedim ama dünkinden az
ben durağan döneme girdim. ne alıyor ne de veriyorum. gözüm hiç bir şeyde kalmıyor. her şeyden yiyorum. ancak haftaya işe geri dönüyorum.14 aydır oğlumla ilgilendim. evdeydim. beslenme düzenim tamamen değişecek. özellikle kahvaltı. evden çıkmadan küçük bir tost hazırlamayı ve bir bardak sirkeli ballı su ya da süt içmeyi düşünüyorum. tostu da iş yerinde yerim. çünkü çok erken gideceğim işe. evde kahvaltı edersem öğlene çok acıkırım diye düşündüm.simide bayılırım. baklava -çikolata mı yoksa simit mi deseler simit derim. bu simit olayına dalarsam çok kilo alırım. bu yüzden esmer ekmekle yapmalıyım kahvaltımı. öğlen iş yerinde diyet menü de çıkıyor. salata - çorba tercihim. akşam da allah ne verdiyse artık. öncelik oğlumu beslemem gerek. onu beslerken kendi açlığımı- tokluğumu fark etme fırsatım oluyor.onu doyurduktan sonra daha az yiyorum. zaman kazanıyorum.
benim sporum ev temizliği, evi derleme vs...olacak artık.
bir kaç sene önce her sabah 10 dak. ağırlık kas çalışması yapıyordum. ok iyi geliyordu. kendimi iyi hazırlarsam buna da başlamayı düşünüyorum. sadece 10 dak. uykudan feragat...
dolabımdaki hamilelik ve sonrası pantalon ve kıyafetleri ayıklamaya başladım ama hala yeni elbise almaya çekiniyorum. aklımda hep daha ince olacağım fikri var
yazık olmasın paracıklarıma derken hırpani gibi giyinir oldum
merhaba academik,
ben de rahat giyinmeyi severim. ama zayıfladığım da anlaşılsın istiyorum. gerçi yüzümden de belli oluyor. bu gün ya da cumartesi pantolon almaya karar verdim. eskileri de ayırıp, sadece evde giyerim.
dün bebeğe ilaç yazdırırken sağlık ocağında tartıldım.1 kilo daha vermişim.
mutlaka ara öğün yapın tarzı diyet masallarından daha etkili bir yöntem bu DKZ.
işe başlayınca bir kan tahlili de yaptırıcam. troit rahatsızlığım için. bakalım diğer kan değerlerim ne durumda.kilo verirken sağlığımdan olmak istemem.zaten yavaş yavaş veriyorum.