Sağlıklı Beslenerek Zayıflama Deneyimlerimiz

CANIM yazını okurken sanki kendimi gördüm bu deikleirn son derece önemli şeyler bende hamurişi ne bulursam yerdim ama yanen senin gibi yaptıqım yanlışları öqrendim ve artık dengeli bir sisteme oturttum şimdi çok mutluyum kilolar tıkır tıkır gidiyor bu kadar kolay olacaqını düşünmemiştim ayrıca senide tebrik ederim

Merhaba arkadaşlar,

Bugün tüm yazdıklarınızı okudum ve şu dkz ile doğum sonrası kilolarımı atmaya başlayacağım inş. 2 aylık bir bebişim var doğuma 77 kilo ile gittim şu an 69.7 kiloyum. Tam da denk geldi diyebilirim bugün pazartesi kutsal diyete başlama günü eşimde perşembe günü için herikimize diyetisyen randevusu almış bakalım ona da gideceğim ama bu dkz yi uygulamayı çok istiyorum. Çünkü ben de tam bir tatlı ve kahvaltılık hastasıyım. Yani yemek aramam ama ıvır zıvır yediğim için kilo veremiyorum ee tabi bir de hala doğum iznimde olduğum için evde hareketsiz kaldım. şu an kahvaltıdan sonrası için acıkmayı bekliyorum. daha yeni yeni acıkmaya başlıyorum. Bu arada dkz ile ilgili e kitabı okudum benim gibi yeni başlayanların bir iki kere acıkmayı tam olarak öğrenmesi için acıkmaya başlayınca azcık daha bekleyip emin olması gerektiğini yazmış. bakalım ne olacak haftaya pazartesi ne kadar tartılmayın deselerde tartılmayı düşünüyorum

selam kizlar!! forumu çok özledim yaa, baglanti sorunum vardi, her gece saat 12 ile 02 arasi pijamalarimi giyip yataga girip bilgisayari kucagima alip forumu takip ediyordum ama bir kaç gündür baglanti koptu
bugünden itibaren tempolu hayatima geri döndüm okul 1.6km uzaklikta gidi$-dönü$ 3.2km oluyor üstelik çok hizli yürüdum, sonra ak$am spora gittim oraya ula$mak için tam 3.8km yürüdüm orda 40dk ko$u yaptim ve eve arabayla döndüm toplamda bugün 7 km yürüdüm çikolatayi gündüz biraz abarttim ama ak$am spordan sonra yemeklerin sadece tadina baktim ve biraz bisküvi yedim ve doydum zaten aç degildim fazla
yarin spor yok bu yüzden oraya kadar yürûmeyi dü$ünüyorum yani 3.8km X 2, en azindan bunu yapmi$ olurum :)
academic, bende senin gibi beslenmeyi çok seviyorum demekki yalniz degilmi$im in$allah beraber zayiflarizz
kagit gemi, zaafinizin üstüne gidin demi$sin, ne demek istedin anlamadim, biraz açarmisin konuyu canim?
fburcu biraz kilo veripte popom büyük olsa onada raziyim ama bazen cidden eklenmi$ gibi duruyor yürüyünce popo gider diyolar ama ben zaten çok yürüyen biriyimm

hepini öpüyorum, iyi aksamlar

canım inş hepimiz bir daha almamak üzere veririz. Kızlar bugün başladım ben de dkz iye ancak sabah kahvaltıdan sonra acıkmadım yani saah 10 dan akşam 6 ya kadar normal mi dersiniz ilk gün için gerçekten acıkmayı bekledim. biraz acıkmıştım akşam yemeğine oturunca yedim ama bu doyma meselesi biraz daha zor sanki yani doyduğumu nasıl anlayacağım. yaaaa aslında düşününce gerçekten de ne kadar bozmuşuz değil mi doğal dengemizi, neyse azimle hepsi düzelir inş. herkesi öpüyorum, iyi geceler:85:

canim, bende ilk ba$ladigim gün aciktigimi hissetmemi$tim, ama sonradan tabi tekrardan acikmadan yedigimde oldu, doyma konusuna gelince, eger sofrada sürekli yersen doydugunu anlamazsin ama eger tabaginin yarisini yedikten sonra duraklar ve kendine "hala açmiyim" diye sorarsan ve fburcunun dedigi gibi midenin sesini dinlersen anlarsin, eger hala açlik hissi varsa yemeye devam, yoksada tabagini bitirmek zorunda degilsin kalkabilirsin yani, tabi benim anladigim kadariyla böyle, belki yanli$ biliyorumdur ama ben böyle yapinca anliyorum, he birde bu yöntem birkaç günde Ôgrenilmiyor 15 gün aliyomu$ galiba :)

Canım cevabın için teşekkürler bilmiyorum erken mi etkili olduğunu söylemek için ama dün tartılmıştım 69.7 kg idim bugün tartıldım 69.1 çıktım. Artık en az bir hafta tartılmayacağım bakalım sonuç ne olacak :44:

canım hoşgeldinn,bence 15 tartılma hiç,kıyafetlerinden anlarsın zaten.diyetisyen randevunuda iptal etmeni öneriyorum.kahvaltıdan akşam 6ya kadar acıkmıyorsan kahvaltıda fazla yemiş olabilirmisin??çunku ben 10da kahvaltı yapıyorum ama 2de açlıktan ölcek gibi oluyorum.bence az az ye ve kendine sor doydummu?örnek olarak kahvaltıda 1 yumurta peynir ve 1 dilim ekmekle doyuyorum ben.bazen ekmek yerine börek yiyorum.öğlen pilav üstü kuru yedim bir tabak birde yoğurt.yani yemek ayırma ama yerken sor kendine doydummu diye.yakın zamanda göruceksinki çabucak doyuyorsun,bu durumdada en geç 4 saat sonra acıkmış olursun..canın birşey çekince sor kendine açmıyım diye..değlsen bekle acıkınca zaten yersin.kolay gelsinnn

Canım mesajın için teşekkür ederim Bugün 10 gibi kahvaltı yaptım bir yumurta bir buçuk dilim ekmek ve az labne peynir öğleden sonra 3 e doğru acıktım sanırım dün kahvaltıyı abartmış olabilirim 3 gibi de bir tost yedim yanında da az helva bakalım beni ne kadar götürecek. Henüz işe başlamadığım için evde pek enerji harcamıyorum. Spor yapmamın bir sakıncası yok değil mi arkadaşlar yani koşu bandında yürüyüş gibi?
Herkese kolaylıklar diliyorum gitsin kilolar gelsin 36-38 beden kıyafetler

ohh tamam canım bak ne güzel ilk gunden ögrendin.ben spor yapınca kilo alıyorum yani ağır sporu kastediyorum.ama yuruyuş çok yararlı bence hem acıktırmıyorda çok fazla.herkes incecik olcakkk

merhaba arkadaşlar.ya ben bu yöntemle ne güzel 73 ten 69 a kadar düştüm.iyice öğrenmiştim dkz yi.ama bu aralar iştahım açıldı ve durduramıyorum.nolur yardım edin.şu doğum kilolarını vermek sitiyoru.emzirdiğim içinde biraz boşveriyorum.herkes incecik olsun inş.

slm arkadaşlar....konuyu okudum ve arkadaşın ellerine emeğine sağlık bugünden itibaren bende bu yöntemi uygulamaya karar verdim.....
peygamber efendimiz de böyle yaparmış biliyormusunuz acıktıığı zaman yermiş doyduğu zaman bırakırmış...bu yüzdende sürekli kilosunu korumuş,....hadi kızlar kolay gelsin hepimize.....hem bu diyete göre daha kolay irademizi terbiye ediyoruz...her önümüze geleni her dk yemeycz kilomuzu koruyacağız....şimdiki kilom 65 inş 2 hafta sonra yazarım kilomu...

kagit gemi, zaafinizin üstüne gidin demi$sin, ne demek istedin anlamadim, biraz açarmisin konuyu canim?

çikolata, hamur işi vs. abarttığımız ne varsa ben onu zaaf olarak tabir ediyorum. dengeli beslenmede bu çeşit abartılardan kaçınmak gerek. ilk baştaki kriz dönemlerini atlatana değin, ben bunlardan olabildiğince uzak durma taraftarıyım. zamanla gözden ırak olan gönülden de ırak olur:))
bunlar yerine faydalı atıştırmalıkları ikame edebiliriz. kuru incir, üzüm hatta muz...
" ben şimdiye kadar bunları yedim, kilodan başka hiç bir fayda görmedim. bunlar benim zaafım ve ben bunlar olmadan da doyabilirim" diye konuşmalar yapıyorum içimden.
mesala sen gündüz çikolatayı abarttım, akşam yemeklerin tadına baktım demişsin. elbetteki çikolatayı abartmadan doyana dek yemek yemen gerek. çikolata senin zaafın olmuş. şimdi forma girmek için yemekleri kısmak yerine çikolatayla arana mesafe koymanı tercih ederim.

selam kizlarrr,
dün sadece 1 km yürüyebildim, bugün ise 3 km, bugün misafir geldi, ve ben hiçbir$eyi abartmadim!!! kendimle gurur duydumüstelik hiçbir$eydede gözüm kalmadi, kendime sorma firsatim oldu 'açmiyim hala' diye ve tatli $eylerin tadina bakarak doydum
kagit gemi, $imdi anladim ama inan yava$ yava$ yemek yeme ali$kanligimi degi$tirmeye çali$iyorum, mesela sabah bir iki lokma ekmek yerdim ve doymadan kalkip çikolata yerdim, $imdi ise 2 dilim ekmek yiyorum bazen $eytan yeme bunu çikolata yersin diyor ama onu dinlemiyorum, ve farkettimki (bir kac gündür) çikolata ve bisküvi istegim azaldi, yani bende ilerleme var, in$allah böyle devam ederim, birde kendimi hafiflemi$ hissediyorum bilmiyorum dkz nin sayesindemi yoksa tempomun sayesindemi, tartilamiyorumda ama yeni tartim bu hafta veya gelecek hafta gelcek, ama fazlada sabirsizlanmiyorum, tartildigimda ya morelim bozuluyor olmicak zayiflamicam diyip çok yiyorum yada heyyt zayiflami$im diyip kendimi ödüllendirmek için tatlilara hücum ediyorum, tartilmayali baya oldu ve dayanabildim, üstelik dkz psikolojisine yeni yeni inandirdim kendimi, ba$ta derdim "ben zayifliyorum" diye ama tam olarak inanmazdim ama $imdi inaniyorum bakalim sonuç ne olacak :)

bu arada yeni gelen arkada$lar, dkz yi nasil uyguladiginizi falan yazarsaniz, sizlere yardimci olacak arkada$lar var burda, in$allah yakin bir zamanda hepimiz istedigimiz kiloya ula$irizz

Canım merhaba,

İnsan biraz vermeye başlayınca rehavete kapılır bence bu normal kendini suçlama. Özellikle de emzirme döneminde olduğun için ister istemez sütünle ilgli kaygılanıyorsundur. Benim de 2,5 aylık bir kızım var ama bu diyet gibi değil yani çeşit sınırı yok kendin koymadıysan tabi. Ben kendime bir sınır koymadım doyduğumda kalkıyorum acıkınca oturuyorum. Ama akşamları tekrar acıkmayınca 6 ya da 7 den sonra birşey yemiyorum aslında tok olduğum için canım istemiyor. Bence moralini bozma kendini sıkmadan nasıl en rahat hissedeceksen öyle uygulamaya çalış.Ama kendine yemek sırasında sor gerçekten doydum mu diye çünkü eminim sende biliyorsundur sütü yapan yemek değil sıvı gıdalar özellikle de su. İnş. herşey daha güzel olur. Sana ve bebişine sağlıklı günler dilerim. Herkesin istediği kiloya ulaşması temennisiyle

merhaba canım cevabın için teşekkür ederim.dediğin gibi biraz verince rehavete kapıldım sanırım.yoksa çok güzel gidiyordu.akşam 6 dan sonra bişey yiyemiyodum.geçen hafta kızım hastalandı iyileştirdikten sonra itehım açıldı.vucudum yorgun düştü galiba.su benim vazgeçilmezim bide kendimi bildim bileli çok severim ve günde 2 sürahi fln kendim bitiririm.
seninde bebeğin hayırlı uğurlu olsun.Allah analı babalı büyütsün inş.evlat herşey.benim kızımda bir kaç gün sonra 10 aylık olacak.onu doğumgününe kadar 65 fln olmak istiyorum.

selamm, bugün tempoyu abarttim yakla$ik 10km yürüdüm, ak$amda ko$u yaptim, dün sadece 3-4km normal tempoda yürümü$tüm, onu telafi ettim

sizler neler yaptiniz, nasil gidiyo?

ben artik umutluyum eger bÿle devam edersem en aizindan son 1.5 ayda aldigim 3 kiloyu vermek istiyorumm, herkese kolay gelsin, iyi ak$amlarrr

selam arkadaşlar.ben verdiğim dört kilonun birini geri almışım.69 dum 70 olmuş.dkz yi yeniden öğrenmem gerekiyor.hiç kilo veren yokmu.tartılıp yazsanız bende gaza gelsem

selam arkadaşlar.ben verdiğim dört kilonun birini geri almışım.69 dum 70 olmuş.dkz yi yeniden öğrenmem gerekiyor.hiç kilo veren yokmu.tartılıp yazsanız bende gaza gelsem

canım ben 58 e inmiştim hala öyleyim yani daha vermek istemiyorum zaten ama herşeyi yiyorum almıyorum bu buyuk bir lütuf bana göre.arada çıkar kilo sorun etme dkzye devam et,moralini bozmaa

ah benimde hayalim tekrar 57 58 olmak.hamilelik öncesi kiloma dönmek istiyorum.ne güzel sen başarmışsın tebrik ederim.dkz ye başlamadan önce kaç kiloydun.ne kadar verdin.

Selam kızlar çoğu zaman bu doyma hissi gelmiyor bana midem raahatsızlık sinyalleri verdiğinde yeemeği bırakıyorum o kadar pişmanlık duyuyorum ki bazen de yerken biraz durursam çok sevdiğim bişey bile olsa artık ondan keyif almaadığımı hissediyorum Aslında benim düşüncem ilk birkaç kaşıkta o sevdiğimiz şeyi gerçekten hissederek yiyoruz
bu konu çok hoşuma gitti keşke açan arkadaş beni her yemekte uyarabilseydi artık yeme diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…