Sağlıklı Beslenerek Zayıflama Deneyimlerimiz

triendy pekmezin i$tahi açtigini duydugum için nadiren yiyorum

kagit gemi tebrik ederim kilo verdigin için, ne mutlu sana, eger bir sakincasi yoksa tiroidle ilgile ne problemin var ögrenebilirmiyim?

kizlar yeni bir $ey buldum çoooook tok tutuyor, kirmizi lahana salatasi, yani kirmizi lahanayi robotta çekiyosunuz, yogurt katiyorsunuz,tuz katiyosunuz, sarimsak ezip koyuyorsunuz ve kari$tiriyorsunuz tadi çook güzel üstelik onu yediginiz zaman mideniz dolu gibi oluyor, mesela ben dün 2 kase yedim sonrada biraz yemek yedim ve sanki dünyayi yemi$ gibi hissettim, bugün 1 kaseye yakin yedim, ve yemek yiyemedim, ilk yediginiz zaman bence 1 kasedeb fazla yemeyin yoksa $i$kinlik yapiyor midede, afiyet olsun

Canım senin adına çok evindim Ne güzel inş. hep böyle devam eder. Bu arada dediğin gibi ben de artık bedenim neyse onu alıcam yoksa insan anlamıyor bir iki kilo alıp verdiğin ve dediğin gibi etrafta anlamıyor zayıfladığını. Bir 62 olayım bak sen neler alacağım

aaaaaa Leyya bu salatayı hiç duymamıştım. Sen tüm bir lahanayı mı salata yapıyorsun yani ne kadardan yapıyorsun salatayı?

yok canim tüm lahanayi yapmiyorum artinca tadi pek güzel olmuyor, mesela evdeki herkese 1 kase yetecek kadar yapiyorum, hiç ölçülü yapmadim ama lahana miktari ile yogurdun miktari a$agi yukari ayni oluyor, tadi çok ama çok güzel

kagit gemi tebrik ederim kilo verdigin için, ne mutlu sana, eger bir sakincasi yoksa tiroidle ilgile ne problemin var ögrenebilirmiyim?

troitler az çalışıyor. zaten kilo almam da bu hastalıkla başladı.bir de PKO- Polikistik over -vardı bende. her ikisi ile 6-7 sene içinde 10 kilo almıştım.62 den 72 ye çıkmıştım. her iki hastalık için de için ilaç kullanmama rağmen kilo veremiyordum. 4 sene önce evlendim ve hemen bebek düşündük. olmayınca doktor doktor dolaştık. işte o zaman araştırmalarım ve doktorların dediklerinden kilo vermenin PKO yendiği ve bebek sahibi olmayı kolaylaştırdığını öğrendim. azmettim. 5 kilo verdim ve tedavi ile hamile kaldım. araya hamilelik girdi. hamilelikte fazla kilo almadım. ama emzirirken ölçüyü kaçırdım. tekrar 72- 73 günlerime döndüm. 2 aydır DKZ'yı takip ediyorum.hamilelik öncesi kiloma geri döndüm. şimdi hedefim tekrar 62-63 olabilmek 5 kilom kaldı.
gördüğün gibi sadece estetik değil sağlık gerekçeleri ile de zayıflamam gerek.
academik ile kilo hedefimiz aynı. zayıflama konusunda yarışma yapmak DKZ mantığına uymaz ama. hadi bakalım güzel haberlerini bekliyorum. her şeyden önce sağlık için istiyorum.
bu gün bir pantolon bir elbise aldım. keyfim yerinde. pantolon 40, elbise 38 beden.

Canım hedefimiz aynıymış inş ikimizde 62yi biran önce görürüz ancak ben bu aralar sütüm bol olsun diye açıkcası abarttım. bu sabah tartıldım 67.6 yım. inş. tekrar vermeye başlarım. Güzel haberler duymak dileğiyle. Bu arada iyiymiş ban da 38 beden elbise oluyor ama pantolon meselesi biraz şüpheli yani ben basenliyim 40 bedenin bana olacağını sanmıyorum bakalım.

himm, geçmi$ olsun canim, benimde tiroid sorunum var ama senden farkli 3-4 yil önce boynumda hafif $i$lik var diye ultrason çektiler ve dedilerki mikrokist varmi$, yani çok küçük kistler, kan tahlilleri a$agi yukari normal veya normale çok yakin oldugu için ilaç vermediler, beni hiç rahatsiz etmiyordu, sadece hayatim boyunca az yemek yiyip kilo alanlardanim onuda spor yaparak kontrol etmeye çali$irdum, ancak 1.5 yildir adet düzensizligii ba$ladi, sebepsizce 1 yil adet görmedim doktor okul yüzûnden strese bagladi, sonra adet gördüm eylülde, ocakta doktora gittim tekrar 2 ay adet göremedigim için ultrasonla karnima bakti hiçbir sorun yok dedi ve ilaç verdi bunu iç 7 gün sonra adet gôreceksin dedi ama i$e yaramadi, tekrar aradim bana martta randevu verdi, bakalim ne dicek, ama artik bu kilo problemi beni yordu, agliyorum nerdeyse, dikkat edip spor yaptigim halde kilo aliyorum, yemin ederim kiyafetlerimi giymek bile istemiyorum pijamayla gezmek istiyorum, cuma günu pantolunumu giydim (her zaman giydigim pantolon) 10dk sonra dar oldugundan söküldü, tartilmiyorum dkzyi uyguluyorum diye ama kiyafetler hatta iç çama$irlarim bile dar gelmeye ba$layinca morelmen çöküyorum, herkese heveslenmekten biktim

Bu paylaşım için çok teşşekkürler. Umarım unuttuğum bu metabolizmik sistemleri uğraşarak hatırlayabilirim. Doyduğumu hissetmeyeli uzun zaman oldu. Yemek yerken yememeliyim diye düşünmekten beynim doyduğumu algılayamıyormuş. vs. vs. çok şey öğrendim. Uzun yıllar çok zayıftım ve doyduktan sonra asla bir lokma dahi koyamazdım ağzıma. Ama evlendim, hamilelik derken şuan 62 kiloyum ve açlık, tokluk sınırım yok hep açım, hiç doymuyorum ve yerken hep kötü hissediyorum. Ama bundan sonra zayıflamak zorunda olduğumu düşünmeyeceğim. Gerçekten acıktığımda ne kadar yiyeceğime karar vererek sofraya oturacağım. Bir sonraki öğünü ne zaman yiyeceğimi hesaplamış olacağım ve doyduğum zaman yemeyeceğim.
Umarım işe yarar.
Konuyu açan arkadaş amacına ulaştı mı acaba?
Çok teşekkürler..

merhaba akademik,
bebeğin kaç aylık? benimki 14 ayı doldurdu. gelecek hafta işe geri döneceğimden 1 ay önce emzirmeyi bıraktım. (gündüzleri emmeden uyumuyordu) insan emzirirken eksik beslenirim kaygısı ile fazla kaçırabiliyor. ama bence kilon fazla değil. ne bileyim ben kendimi çok kilolu olarak görmüyorum. daha önce de yazmıştım. herkesin kendi bedenine ilişkin algıları değişik.böyle de güzel hissediyorum kendimi. şaşı da olabilirim emin değilim
leyya daha önce de yazmıştım.boyuna göre kilon çok normal. almasan yeter. ille de vericem diye düşünme. sporu da eziyet haline getirme.ömür boyu yapamayacağın spora hiç başlama derim. ben 3 sene önce 2 dambıl alım evde 8-10 dak. çalışıyordum. 8 dakikada estetik hareketler diye internetten bulmuştum. bu hafif egzersizleri yapıyordum.
inan her gün yapılan bu spor 1 saatlik yorucu spordan daha etkili oldu. vücudum toparlandı. kilo vermesem de fit göründüm. bebek olmasa yeniden başlıcam. dur bakalım bahane etmemek lazım. başlıcam...özelden bir fotonu gönderir misin çok merak ediyorum.
mor lahana tarifin için sağol. pazardan aldım. denicem.

selam kagit_gemi, ben dkz forumuna yazmaya ba$ladigimda 59 kg dim sonradan 59.3 oldu ve tartim bozuldugu için tartilmayali 1 aydan fazla oldu, ama bu bir ayin içinde en az 3 veya 4 kilo aldigimdan eminim kiyafetlerimden biliyorum, yani $u anda 63 kg olmu$umdur, benim fizigim hiç güzel degil, bütün kilolar popo bölgesinde biriktigi için kiyafetler hiç yaki$madigi gibide, birde hizli yürüdügümden gerçektende popom sallaniyor, spor konusuna gelince, ben bundan 3 ay önce 57 kilo bile degilken çok hafif (yani haftada 1 kere yürüyü$) spor yaptigim için kilo aldigimi dü$ünüyorum, son 3 haftadir tempolu hayatima döndügüme ragmen kilo aldim, psikolojik degildir çünkü kilolari hiç kafama takmadim, ama $u anda çok üzgünüm ve kafaya takiyorum, üstelik bu hafta okul yok ve ben çok az spor yapacagim, yani garanti 1 kilo daha alirim üstelik az yemiyorum yani ihtiyacim kadar kalori aliyorum (hasapladim) ama bu bile kilo almama yeterli
zaten büyük ihtimalle bu hafta sonu yeni tarti alacagim, size kilomu söylerim, eger 61 falan olduysam zaten karar verdim diyet yapacagim....
canim $u anda boydan fotografim yok ama oldugunda sana gönderirim, kendini kilolu görmemen normal çünkü inanki bende evli ve çocuklu olupta senin kilonda olmayi isterdim

canım benim ne gıcık br durum yaa yemediğin halde almak ama alırım diye düşünüyorsun işte.neden alasın yani hep spor yapmak zorunda değilsinki,yemeğinide abartmıyorsun..anlamadım ben ama troidten olabilir..inş istediğin kiloya inersin cnımm:26:

merhaba arkadaşlar,
ben size hikayemi anlatım bu yaşam şeklini yarından değil hatta şu andan itibaren uygulamaya başaladım,neden hemen mi
çünkü bundan 3-4 yıl öncesine kadar sıfır beden,ne bulsa yiyen ama hep ince olan o kıskanılacak biriydim,yıllarcada böyle devam etmiştim.inan abartmıyorum bi oturuşta 2iskender yada 4 sandwiç ekmeği tantuni yiyen biriydim ama şimdi farkeettimki sadece acıkınca yemek yiyomuşum.atıyorum sabah kahvalltıda 1 tost yiyosam akşam yemeğinden önce kahveden başka birşey yiyip,içmiyordum.nese işte 34 beden yaşam son derece iyiydi.
sonra ciddi bi mide rahatsızlığı yaşadım ve bir sürü ilaç tedavisi,kabızlık gibi bir sürü şeyle mücade ettim,şunu ye bunu yeme,iyileşeyim diye uzadı gitti.bi bakmışım 10 kg almışım.sonra bu kiloları vermeye çalışıp,mantıklı bi insan gibi diyetisyene gittim.kaç tane mi diye sorarsanız,3 diyetisyen,3 hayal kırıklığı!
ve inanın 4 kg daha aldım
şu an yeni doğum yapmış bi kadından farkım yok,en azından kendimi öyle hissediyorum.eski kotlarım dizimden yukarı bilee çıkmıyor,sanki hormon iğnesi gibi,gitti piskolojim bitti.

bu gece buna başladım.65 kgyum şu an.ve her sabah ve akşam çıktığım tartıya elveda diyorum.insan alışkanlıklardan çabuk vazgeçemez ama en azından hafta 1 e indiricem şimdilik.
size bildirecem durumları,bana yardım edin sizde.

Canım kusura bakma kç gündür giremiyordum sorunu yeni gördüm. Benim kızım 3 aylık şimdilik rapor alıcam çünkü doğum iznim bitti. Açıkcası bu aralar dkz yi pek yapabildiğimi söyleyemem. 2 hafta diyet yaptım ama hemen sütüm azaldı şimdi çok mutsuzum tekrar emziren anneler için olan çaylardan içiyorum, yemeğimi kesmiyorum hatta abur cuburu abarttım ama bakalım sütüm tekrar eskisi gibi olur inş. Şu an sütümün miktarı çok şükür kızıma yetiyor ama ben diyet yaparken kızım o ay 500 gr aldı yani bu son ay önceki aylarda 1 kilo alan çocuk o yüzden de canım sıkıldı neyse içinizi karartmayayım inş. ben de uzun bir süre daha emzirebilirim.

hoşgeldin arkadaşım,çok haklısın kesinlikle açlık ve tokluğu dinlemek çok önemli bencede..ve sen zaten inceymişsin önceden bu yolla kısa zamanda eski haline dönüceğini umuyorum..haberlerini bekliyoruzzz

bekledigim ba$ima geldi, tarti aldim, ve maalesef çok kilo almi$im durum $u
04/12/2010 : 56.7 kg
19/01/2011 : 59.3 kg
03/03/2011 : 61.7 kg

yani anlami$tim kilo aldigimi, morelim çok bozuk, 3 ayda tam 6 kg almi$im üstelik son1.5 ayda 2.5 kg almi$im.....diyete ba$layacagim ama dkzyi birakmayacagim, doyana kadar yiyip acikmadan bi$ey yemicem ama istedigimi degilde, sebze agirlikli beslenicem, az kalori alicam tabiki, tartim yag, su ve kas oraninida hesapliyor, su oranim %50.5, yag oranim ise %28.8 (en fazla 23 olmasi gerekiyormu$), bugünden itibaren nutellayi hayatimdan çikardim zaten bir ka$ik alinca daha duramiyorum, o yüzden yemicem, bugün yemedim canimda istemiyor zaten bu morelle.....

merhaba arkadaşlar,emzirdiğim için çok fazla dikkat edemesemde yavaş yavaş kilo verdiğimi görmek beni mutlu ediyor.74 ile başladığım dkz de 67 kiloya düştüm.inş hamilelik öncesi kilomu 57 yi görebilirim.geç olsun güç olmasın.

canım benim ya anlayabiliyorum nekadar sıkıldığını bu duruma..ama tartıların yağ su oranlarını dikkate alma derim..kendini çok kısıtlama yinede..başarılar diliyorum canım benim.bide her tartı aynı tartmaz tabi kilo almışındır ama birkaç kilo fark edebilir tartıdan tartıya.düzgün moralle başla canım her ne yapıcaksan.

haticezeynep tebrik ederim, umarim istedigin kiloya kavu$ursun :)

furcu, bugün diyetteki ilk günümdü iyi geçti hep saglikli $eyler yedim tabi bir ince dilim keki saymasam, kendimi fazla kisitlamadim ama dedigim gibi nutella bitti benim için, zaten dkz da duymu$tumki bir kere tadinca birakamadiginiz $eylerden ilk haftalar uzak durun diye, bu yüzden bugünü dkzya ba$lama tarihi olarakta sayiyorum, zaten bugün nutella aklima geldikce tam dolabi açacaktimki, aklima dkz geldi ve açmadim, bu sabaha göre morelim daha iyi, nutella yemedende oluyormu$, zaten bence içine katki koyuyorlarki insanlar yedikce yiyesi geliyor, onun yerine sabah bal yedim hem tatli ihtiyacim gitti hemde faydali bir besin almi$ oldum, üstelik bugün motive oldum ara ögünde canim tatli çekmesin diye çubuk tarçin issirdim igrençti ama tatli ihtiyacim olmadi, bakalim devam edebilecekmiyim, zaten pazartesi okulda açiliyo acikmadan önce bir$eyde yiyemem ve belki kilo veririm, ama kilo verememe sebebim bence sagligimdan kaynaklaniyor, doktora gitsemde baktirsam aslinda hiç fena olmayacak... çok uzattim ama rahatladim yazinca :) bu arada te$ekkürler destegin için, tarti konusuna gelince pakedin üzerinde yaziyorki ya - yada +%0.1 oraninda hata olabiliyormu$, dogrumu bilmem artik zaten benim için bu oranlar önemli degil kilom ve görüntüm ho$uma gitsin yeter :)

leyya canım ben hamile kalmadan önce kızkardeşimin düğünü için diyet yaparken elma sirkesi içiyordum bende gerçekten işe yaramıştı.şimdide nasıl olsa kızım 10 aylık oldu diye yaklaşık bir aydır sadece sabahları bunuda içiyorum dkz nin yanısıra.belki ondanda farketmiştir.sütümdede bir değişiklik omadı.bebeğim istememezlik yapmadı yani.ben buna devam edeceğim.sende dene istersen.tadı biraz itici ama bal katınca ve inceldiğini görünce çekilebilir hale geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…