Saç Uzatma Yöntemleri Saçımı Uzatıyorum...Temmuz'a kadar fotoğraflarla takip etmek isteyenler...

kızlarrr benim saçlar bir dökülüyor bir dökülüyor anlatamam elimi atıyorum saçıma hopp dökülüyo kurutuyorum yerler saç dolu off :14:

bakımların hepsini attım bi kenara sinemaki da buna dahil kaç ay oldu zaten öle bi rapunzel etkisi yapmadı bende kendi haline bırakıcam artık acaba hangi yağ iyi gelir yada hangi şampuan kullanmalıyım die araştırma yapmaktan bıktınlık geldi artık ya :50: kendimce karar kıldım sadece haftada bir yağ karışımları uygularım başkada bişey sürmem belki bu şekilde dinlendirmek daha iyi gelir saçlar bıktı vala benden ya ne görsem uyguladım

vala doğru sölemek gerekirse kısa saçlı hallerimi özledim ben hiç böle dertlerim yoktu ben kestirirm saçlar uzardı ki kısa saç bana yakışırdı kendimce tarzım vardı vala bazen saçlarının modeli çok güzel nerde kestirdin die sorarlardı şimdi ise uzatıcam die tipsiz bi saçla dolaşıyorum yandı yıprandı ama yok uzatim die şekilden şekile girdim saç uzatmak gerçekten sabır işi ama ben yenicem elbet omuzlardan aşağı inicek bu saçlar ama ben ozaman kadar sitres yapıcam :43:

arkadaşlarım merhaba...ben bakımların bir çoğunu artık bıraktım...hatta sinameke dahil..
saçlarımdaki kopmalar sinirlerimi
çok bozdu ve sanki kısaldı gibime geliyor...dökülmelerde cabası...

sanırım kendi haline bırakıp yılda 12 cmye razı olucam....beni bağışlayın ama başlarda işe yarayan ya da yaradığını düşündüğümüz
bakımlar maalesef sanıldığı kadar uzama etkisi yaratmıyor

ne yaparsak yapalım ayda 2 cm yi geçmiyor....nasıl yoğun yaptım biliyorsunuz hepiniz....
..çok emek ve çaba verdim...ama doğaya karşı gelinmiyor....

saçım uzadı uzamasına ama son ay yaşadığım kopmalar nedeniyle
çok mutsuzum...

o nedenle bakım yapmak gelmiyor içimden...saçımı görmek bile istemiyorum...
topluyorum tepeden...akşam bile açmıyorum....sinirlerim bozuluyor...

tekrar nasıl motive olurum bilmiyorum ama ben umudumu kaybettim....foto da eklemedim epeydir. niyetlendim hep ama
o da içimden gelmedi...

belki son olarak şunu yapabilirim ilk-son foto karşılaştırması yaparak
topic amacına ulaşır...

serüvenime başlarken bu bakımlar işe yarıyormu yaramıyormu kanıtlamak,
ve fikir almak isteyen arkadaşlarıma yol göstermekti...

kimse boşuna umutlanmasın diye fotoğraflarla destekledim...ama görülen o ki
bele kadar falan indiği yok... bir dolu formül verenlerde kimseyi ayda 10 cm falan uzuyor diye kandırmasınlar...doğamıza aykırı zaten...

o nedenle elimden geleni yaptığımı siz güzel dostlarıma söylemek zorundayım..

ama başaramadım...saçıma fön çektirdiğim bi gün foto paylaşıcam ve
artık bitsin artık bu çabam...boşuna umutlanmışım...zaten bu sürede bu kadar uzayacaktı...

neyse moralinizi asla bozmak istemem ama ben başaramadım...
görüşmek üzere ...

arkadaşlarım merhaba...ben bakımların bir çoğunu artık bıraktım...hatta sinameke dahil..

sanırım kendi haline bırakıp yılda 12 cmye razı olucam....beni bağışlayın ama başlarda işe yarayan ya da yaradığını düşündüğümüz

ne yaparsak yapalım ayda 2 cm yi geçmiyor....nasıl yoğun yaptım biliyorsunuz hepiniz....

çok mutsuzum...

tekrar nasıl motive olurum bilmiyorum ama ben umudumu kaybettim....foto da eklemedim epeydir. niyetlendim hep ama
o da içimden gelmedi...

topic amacına ulaşır...

bele kadar falan indiği yok... bir dolu formül verenlerde kimseyi ayda 10 cm falan uzuyor diye kandırmasınlar...doğamıza aykırı zaten...

artık bitsin artık bu çabam...boşuna umutlanmışım...zaten bu sürede bu kadar uzayacaktı...

görüşmek üzere ...

Canım ben de 3. kürümü yaptım sinameki olanı.Saçlarım senin gibi sürekli dökülüyor.Ne zaman elimi atsam bi yumak saç geliyor çok moralim bozuk.. Eskisinden daha fazla çoğaldı bu dökülme.Sanırım ben de bırakıcam:50:

aaaa lütfen moralini bozma :20:
evet saçların bir uzama hızı var ve biz bunu tabiki değiştiremeyiz... ama durum bu diye umutsuzluğa kapılmakta yanlış. sonuçta yaptığımız bakımlarla saçlarımız daha sağlıklı, dolgun ve güzel oluyorlar önemli olan da bu değil mi zaten. sanırım en baştan çok fazla bir beklenti içine girmemek daha doğru. atalarımız bakarsan bağ bakmazsan dağ olur diye boşuna dememiş :34:
bence eskisi kadar yoğun yapmasan bile bakımlara devam etmelisin

çok mutsuzum...

o da içimden gelmedi...

topic amacına ulaşır...

görüşmek üzere ...

Canım ya;( kalp kalbe karşıdır derler ya o hesap bende bu vb yorumlarda bulunmak için açtım şimdi iki kere baktım bunu sen mi yazdın diye;)))
Cidden durum bu benim de hiç mi hiç içimden gelmiyo ve şu son 1ay 4kere kestim bugün 4. Kesimim inanamıyorum başladığım boya geri döndüm belki kandırıyorumdur daha bile kısa olabilir toparlansın diye hiçbişey işe yaramadı koptu karıştı v.s v.s Ben de saldım gitti umuyorum nedense bu süreç hep birlikte atlatır kışa yine bakımlarımızın karşılığını alırız önümüzdeki yaza da artık rapunzeller olarak salınırız ortalıkta...Seninkiler ne sağlıklı ne güzeldi halbuki yani hiç beklemiyodum o kadar şaşkınım ki kalınlaşması parlaklığı canlılığı...hayret yani özellikle de uzama hızı ;) İnşallah kendi haline bıraktığımızda sonuç yüz güldürücü olur...öpüyorum hepinizi:16:

bilmiyorum canım belki abartıyorum...belki çok gerginim bu günlerde ondandır...
fotoları ekleyince siz daha net görürsünüz objektif olarak...

ama şuan bildiğim bişi varsa hiç içimden gelmiyor...son dönem yoğunluk ve
sıkıntılarda tadımı kaçırdı...belki ondadır...

neyse canım arkadaşlarım siz moralinizi yüksek tutun...bir kaç güne foto ekliim
fikirlerinizi ve görüşlerinizi alırım...bu benim için çok önemli....

tatlım genel olarak bu kadar sık bakım yapmıyorsan sana artık zor gelmesi normal... büyük beklenti içine girince hayal kırıklığıda büyük oluyor... fotoğraflarını bekliyoruz sen çok objektif yaklaşamayabilirsin çok normal :34:kendi adıma tarafsız bir şekilde yorum yapmaya çalışacağımı söylemek isterim

Bende sinemaki-badem yağı-bemiks ampul kürünü uyguladım 5-6 ay kadar.ve çok güzel sonuçlar aldım saçlarım çok iyi uzadılar ve ben dökülme,kopma gibi sorunlar yaşamadım ki saçlarım ince tellidir tabiki eğer yaşıyorsanız bırakmanız daha doğru olur.

sac uzatma konusunda hic bir sikinti yasamayan biri olarak size bir iki tavsiyem olacak nacizane:

-sac uzatmaya karar verdiyseniz asla ucundan azicik da olsa kirik mirik aldirma amaciyla da olsa kesim yaptirmayin,"ucundan aldirmazsan uzamaz, hava almaz,saglikli gorunmez "diyen kuaforerinize de selamimi iletin,kandirmaca butun bu laflar.Istediginiz uzunluga gelince yada yaklasinca hafif bir kirik aldirirsiniz(1-2 cm en fazla) o kadar.Ama tekrar ediyorum sacinizi uzatma surecinde kirik mirik aldirmak yasak.sac keserek uzamaz!
-benim cok sukur cok cabuk ve guzel uzayan gur saclarim var,ama zamaninda kuafor hatalari benim de basima geldi ve sacim daha cabuk uzasin diye cesit cesit yontemler denedim,ne yazik ki normalde uzayacagi zamanda uzadi yine,cok bir etkisi olmadi,hatta asiri bakim ve kimyasal urunlerle daha da yiprandi.2010 yilinda dogum yaptim ve eylul ayinda omuz hizasinda kestirdim o zamandan beri sacima hic ama hic bakmiyorum,nerdeyse haftada bir anca yikayabiliyorum,sacim banyodan banyoya tarak goruyor vs ve inanir misiniz saclarim su anda popomu bile gecti,yani bakim hikayelerinin gercekten hikaye olduguna inandim.ve kuafore gidince neyle bakiyorsunuz saciniz cok saglikli dediklerinde gulumseyip bakmiyorum diyorum sadece,ozgurce uzatiyorum :))
-sacinizi cok sik yikamayin,cok sik sampuanlamayin ama nemlendirici krem yada maske mutlaka her sefer kullanin.
-ben hep islakken hatta suyun altinda tararim saclarimi,etkisi var mi bilmem,baska turlu acamadigim icin boyle yikiyorum ama kuru taranmasi daha da yipratici olur gibi geliyor mantiken.
-kisaca sacin yapisi ve ne kadar uzayacagi biraz genlerle alakalidir ama nihayetinde her sac cabuk yada degil uzar,yeter ki sabirli olun,tam o sekilsiz bicimsiz uzatma asamalrinda bir anlik gafletle sacinizi kestirmeyin.ve moralinizi bozmayin,eninde sonunda uzayacak o saclar sabredin.saglicakla ve sirma gibi saclarla insallah :))

bu 24 eylul 2010' da cekildi. :nazar:

bu 04 nisan 2012 :nazar:

bu da mayis 2012 :nazar:

yani ilk ve ikinci foto arasinda sadece 19 ay var,ama bu sure zarfinda hic boya yapmadim ve hic kestirmedim,kuaforlerin azicik ucundan yalvarislarina kulak tikadim ve hic bakim yapmadim :) sabredin ve inanin ki sizin saciniz da uzayacak.

Son düzenleme:
maşallah arkadaşım ya çok güzel bir sonuç bu. evet fazla bakım yapmak saça çok iyi gelmiyor çok yıkamayı ve şampuan yapmayı da çok önermiyorlar bak sen de aynı şeyi söylüyorsun özellikle şampuanlama meselesini artık daha çok dikkate alacağım. şu yaz aylarında yeri geliyor bazen günde 2 kez duşa giriyoruz mecburen saç ıslanıyor ama en azından şampuan yapmamak gerek.

ben sinameki küründen memnun kaldım esasında şöyle, hiç maşa, fön sürmedim saçlarıma ve sadece sinameki yaptım uçlara badem yağı sürdüm o sırada da ara verme sürecine geçtiğimde geçtiğimiz hafta yıldönümümüz dolayısıyla kuaföre gittim fön çektirdim ben böyle canlı olduğunu bilmiyordum saçlarımın adam da çok övdü ışıl ışıl duruyor ve ilk defa omuzlarımdan aşağı indi saçlarım ne güzel bir şeymiş saçlarına sahip çıkamaması insanın sağdan soldan iniyorlar ne kadar kulak arkasına atsam da:)
ve kırıklarım çok azmış adam kesmeye değmez gayet iyi dedi (düşünün bunu bir kuaför dedi:) evet saç uçlarım çok kurumuştu ama yeni aldığım argan yağlı sprey (live clean) o da çok işe yaradı... ama daha sinameki yapar mıyım şuan yapmam hem yaz mevsiminden dolayı hem de aynen saçı rahat bırakmak gerektiğine inandığımdan dolayı artık kendi uzasın ben sadece uçlara nemlendirici yaparım okadar... bir de saçın uzama döneminde bir saçma durduğu zamanlar oluyor cansızlaşıyor dökülüyor uzamıyor işte o zamanı sabırla geçirmek gerekiyor ben de inat edeceğim bakalım. ayrıca yukardaki arkadaşımın dediği gibi uçlardan kestirmeyeceğim içimi rahatlattı sağolsun:)

Banucum senin adına çok üzüldüm sen ne kadar da motivasyonu yüksek olarak yapıyordun bu bakımları... dediğin gibi stres dönemine denk geldiği için sana öyle geliyor olabilir mi acaba.. sinameki vs yapmadan banyolardan sonra sadece saç uçlarına birşey uygulayıp kurutsan iyi olmaz mı? kendi haline bırak canım yapma bakım ama canını da sıkma sabret bakalım ne olacak fotolarını bekliyorum merakla... üzülme canım sen çok emek verdin...

ben de saçımın şuanki halini ve taa bakımlardan önceki halini gösteren bir foto karşılaştırması yapabilirim ama önce bilgisayarımda araştırmam lazım o dönemden fotolar için hepinizi öpüyorum moralimizi bozmayalım...

Valla ben bu aralar cok pasakli takiliyorum sicaginda etkisiyle sacima bisey yapmak icimden gelmiyor!!!!
haftada bir yaptigm sinamekiyi 5haftadir yapmadim banunun dedigi gibi oyle aman allahim dedirtcek kadar uzatmiyo bakimlar haa uzayan arkadaslarin genetiginde asil olay bakimlar yapsa yapsa mucizevi bi yumusaklik yapiyo o kadar uzama 2cm gozlemledim onayladim..

O kadar bakimdan sonra elde ettigim sonuc gercekten buyuk bir hayal kirikligi. Kendi haline biraksaydim simdi omuzlarimdaydi. Saclarimi ilk kaybettigimde aynalara bakamadim buyuk bir eksiklik hissettim kendimde. Hizli sac uzatma formulunu ararken bu forumlarda buldum kendimi tum umutlarimi bagladim hele bir de resimli sonuc alan arkadaslari gordukten sonra okudugum her formulu denedim neredeyse. Su an saclarimi ilk kaybettigim gunkinden daha mutsuz hissediyorum kendimi cunku ben bu sureci uc ay daha uzatmis oldum uc ay yerinde sayan saclarimla bas basa kalmis oldum.
Keske hic "bakim" yapmasaydim diyorum simdi....:((((

O kadar bakimdan sonra elde ettigim sonuc gercekten buyuk bir hayal kirikligi. Kendi haline biraksaydim simdi omuzlarimdaydi. Saclarimi ilk kaybettigimde aynalara bakamadim buyuk bir eksiklik hissettim kendimde. Hizli sac uzatma formulunu ararken bu forumlarda buldum kendimi tum umutlarimi bagladim hele bir de resimli sonuc alan arkadaslari gordukten sonra okudugum her formulu denedim neredeyse. Su an saclarimi ilk kaybettigim gunkinden daha mutsuz hissediyorum kendimi cunku ben bu sureci uc ay daha uzatmis oldum uc ay yerinde sayan saclarimla bas basa kalmis oldum.
Keske hic "bakim" yapmasaydim diyorum simdi....:((((

canım ya üzülme sen hangi bakımı yaptın sinamekili kürümü neden işe yaramadi ki gerçi bende bi ay yapıp bırakmıştım sonuç alamayıp kökü bizde nasıl olsa sıkma canını

Arkadaşlarım merhaba...
görüyorum ki ciddi bir umutsuzluk hakim topicimizde...hiçbirimiz mucize beklemiyorduk..
ama bu kadar üzülmemiz de anlamsız...birbirimizi tanıdık ve güzel bir
dayanışma örneği sergiledik...

bir aile dostumuz göğüs kanseri ile mücadele ediyor...
kemoterapilerde saçlarını kaybetti...
şimdi çıkmaya başladı saçları tekara, tedavilere cevap verdi ve
çok şükür vücüttan temizlendi hastalıklı hücreler...

onun saçlarıda çok güzeldi, ama tamamen döküldü bu süreçte...
bence şuan varolan saçlarımızın kıymetini bilelim,
kökü bizde elbet uzar...

yarın fön çektiricem, hemen foto çeker eklerim...
bakarsınız moralimiz tekrar yükselir...

amaç ne olursa olsun burda sanalda da olsa dostluklar kurmak
çok güzel...herkese nasip olmaz bu...

gelin beraber birbirimizi bulmuş olmanın ve sağlıklı saç köklerine
sahip olmanın tadını çıkaralım...

katılanlar?

Aklıma gelmişken yarın ilk-son foto karşılaşması yapalım...
toplu foto paylaşımına bekliyorum arkadaşlarım....

ben fotoğraf paylaşımına katılacağım :12: saçlarımızın son durumu nedir hep birlikte görelim :)

Ben de bırakıcam demiştim ama bugün 4.kürümü yapıcam inadına bırakmıyorum daha 1 ay bile olmadı hem..Dökülse de umrumda değil.Kontesin topiğinde yazıyodu hem ölü saçlar kendini atar diye..:44:

Son düzenleme:
Ben de bırakıcam demiştim ama bugün 4.kürümü yapıcam inadına bırakmıyorum daha 1 ay bile olmadı hem..Dökülse de umrumda değil.Kontesin topiğinde yazıyodu hem ölü saçlar kendini atar diye..:44: Kafamda da bayağı ölü saç varmış kendimi böyle teselli ediyorum hahaha :D

Son düzenleme:
Kızlar hepiniz umutsuz konuşmuşsunuz ama ben resimlerinize hep baktım ve uzamalarınızı gördüm. Şu sıralar sanırım mevsimsel sürekli herkeste bir saç dökülmesi var. Umudunuzu kırmasına izin vermeyin. Benim saçlarım bakım yaparken ayda 1.5 cm uzardı. 20 gündür bakım yapmıyorum sanki yarım cm bile uzamadı. Tamam mucizevi ayda 10 cm uzadı gibi bir olay yok ama bakımlar da çok işe yarıyor:46:

Back